bernica čestitke!!!! :-D
žužy, ti si slijedeća, ti bi ga mogla pišnut u subotu , to će ti bit 9dnt ako se ne varam, na taj dan je moj plusić bio vidljiv iz aviona :klap: :fige:
Printable View
bernica čestitke!!!! :-D
žužy, ti si slijedeća, ti bi ga mogla pišnut u subotu , to će ti bit 9dnt ako se ne varam, na taj dan je moj plusić bio vidljiv iz aviona :klap: :fige:
bernica :dancingfever:
Bernice -čestitam! !!!!!!!!!!!!
Što mislite o Beti.. :-D
11dnt - 88
16dnt - 1165
18dnt - 3445
:heart:
super! :-D
Ajme breza,ludilo od bete :-D
Kad imaš prvi pregled?
Odlično breza81!
Gdje si bila u postupku, kako je sve prošlo-malo više detalja molim...volim čuti sve detaljno kada netko uspije ;) (stimulaciju, br. jajnih stanica i embrija, klinika...)
Vaoooo breza pa beturina je bas prava... Bravo!!! Sutra ja nastupam s prvom nadam se betom u životu koja bu na nekaj ličila
Bila sam na VV. Prvi puta.. Dobila sam na moje razočaranje samo jednu js.. Ali izgleda da je ta jedna bila vrijedna. Postupak je bio lagani stimulirani klomifenom.. Jedan embrij vraćen nakon dva dana.. I evo čuda :). Nakon et uzimala normabel.. Bila sam tako smirena cijelo vrijeme.. A i naspavala se pošteno.. Možda je i to pomoglo.. :)
Prvi ultrazvuk drugi tjedan :)
Nazalost moja beta samo 8,71... Test danas minus. Ne kuzim kaj se dogodilo al eto... Ponavljam u petak ali mislim da nist s toga nazalost...
Bernica, žao mi je... :-( (...biokemijska trudnoća)
:ghug:
Zao mi je bernica! Ali mi se cini da ste na dobrom putu, cim je bio plus tj.biokemijska.
Gdje ste bili u postupku?
Kod Šimunića u Ivf poliklinici
Žao mi je bernica...kao što si i sama svjesna ništa od ovog puta...ako te tješi očito se dogodila biokemijska, a kažu da je to dobar znak za budući uspjeh!
Bernica.. samo hrabro.. nemoj se nervirati.. to ti samo škodi.. Sljedeći puta kada ideš u postupak nemoj razmisljati o tome.. da li bude ili nebude.. Moraš biti opuštena..
Super su mi cure koje od prve uspiju pa su pune savjeta tipa nemojte se živcirat,morate biti opušte,ne razmišljajte o tome i sl...
Pitala bi ja svaku od takvih da to prođu 20 puta kao mi neke kako bi bile opuštene...
Sorry,ali kad čujem takve savjete stvarno mi je zlo..
P.S.Drago mi je za sve koje imaju tu sreću da uspiju od prve ali neka se suzdrže od "pametnih" savjeta
Nina, nemoj biti ljuta.
O opustenosti i ne nerviranju slusamo sa svih strana pa nas vise ni ne dira.
Za bernicu, zao mi je.
I moj prvi pokusaj je zavrsio biokemijskom, ali to mi nije bio nikakav dobar znak.
Svaki je skjedeci postupak bio sve gori od gorega.
Na kraju mi je ta biokemijska bila nesto najblize trudnoci sto sam ja skusila. Ironicno.
A nema s trudnocom veze.
Ovo moram potpisati :)
Na Tapatalku se ne vide potpisi, pa ne znam tko je kaj prošao, ali tako je i u "pravom" životu- uvijek te koje uspiju iz prvih pokušaja imaju tu fintu...Ispada kao da nama ostalima ne uspjeva jer nismo "opuštene" pa smo si same krive. Ili taj njihov doktor je najbolji jer su kod njega dobile dijete i bla bla bla.
A realnost je ipak malo drugačija...Sve smo mi individue, ono što jednoj upali ne mora značiti da će i nekoj drugoj. Tu nema kuharice, nema recepta, svaka od nas kroči svojim putem.
Nažalost. Da barem postoji neko pravilo.
Ja iza sebe imam trudnoću završenu spontanim i kiretažom, te dvije biokemijske koje su kakti dobar znak.
I onda beta nula.
Nema pravila.
Ova MPO igra je čisti ruski rulet. :-/
Vjerujem da breza nije mislila ništa loše. Niti itko od nas tko pokušava ohrabriti nekoga kome nije taj put uspjelo. Netko voli dobiti podršku ali isto tako shvaćam da nekome može ići na živce.
Savjeti tipa ' samo se opustite' mi spadaju u onu 'bablju priču' da će ti uspjeti kad se najmanje nadaš od koje dobijem nervni napad. Meni nije uspjelo ni kad sam se opustila, ni kad sam razmišljala pozitivno nit išta tome sl.
Ali ljudi u biti samo žele reći nešto optimistično jer ne znaju što bi drugo rekli.
Varnica zao mi je :love2:
Ovo opusti se i sl. ljudi govore kada neznaju sta bi vise rekli. Ja sam se pocela praviti luda pa na takve savjete odogovaram u stilu super, bravo kako se samo ja toga nisam sjetila.
Znate kako kazu sit gladnom ne vjeruje :roll:
Moram se osvrnuti na ovo "opusti se". Iz svojeg iskustva mogu samo reći da ljudi nisu zlobni, nego ne znaju što bi rekli. I onda svi blebnu to famozno "opusti se". Tko nije prošao ovo što smo ,mi ne može razumijeti. I slažem se s Varnicom, MPO je čisti ruski rulet, na žalost iskusila sam to na vlastitoj koži.
Ali, svim curama sa velikim betama čestitam i sretno.
Tužnice, nedajte se.
Ispričavam se ako sam nekoga povrijedila, ali samo dajem dobronamjernu sugestiju. Vjerujem i to da nitko ne zna tko nije probao kako je to kada ideš više puta u postupak... Slažem se i to da je MPO čisti rulet, ali mislim i da ima puno faktora koji ovise o uspješnosti.. Od samog doktora, biologa...osobe..
Ja sam išla prvi put na IVF i uspjelo je, ali sam i bila spremna ako neće uspjeti.. Ići ćemo ponovno, uspjet će..rekla sam sama sebi..
Moje mišljenje je da treba razmišljati pozitivno u svakom trenutku.. ne vrijedi se nervirati.. to samo šteti..
Želim Vam svima velike bete, duple crtice na testiću :yes: i male pišalince :lool:
Bog svima, evo sam se i ja napokon pridružila. Iza mene je neuspjeli pokušaj (03/15). Breza, bile smo skupa na punkciji i transferu, ja sam ona najstarija! Drago mi je da ti je uspjelo, to i nama ulijeva nadu!
Potpisujem i u potpunosti razumijem ninu977.
Teško je, jako teško, nakon brojnih neuspjeha (pa još ako se zaredaju i biokemijske, missedi, gubici) participirati u optimizmu i čitati ili slušati takve savjete (koliko god bili dobronamjerni, a vjerujem da jesu) koji počesto djeluju iritantno i izazovu osjećaj gorčine.
Znam da je u tim trenucima podrške teško bilo što pametno reći i dati neki savjet, a da ne bude kontraproduktivno.
Meni osobno i statistike budu iritantne :mrgreen:.. npr. optimalan broj st. u stimulacji ili ona da u 4 pune stimulacije 60% pacijentica uspije... u ovih xy godina u mpo-u full stimulacije sam prestala brojati, svaka stimulacija je rezultirala optimalnim brojem st., embrija i za svježi transfer i za FET i u konačnici šipak.
breza81, naravno da uspjeh veseli i lijepe priče su uvijek dobrodošle,
a curkama koje dugo i predugo taru po ovim mpo stazama jedan veliki zagrljaj.. istražujemo i dalje, propitkujemo najbolje protokole, liječničke prakse, trombofiliju, imunologiju i slična čudesa.. donaciju, posvajanje, odustajanje i druge alternative...:-)
Nemoj me krivo shvatiti, SVE ulazimo u to optimistično i sa tim stavom ako sad ne uspije idemo opet...
Ali to okopni s vremenom...Kad se zaredaju s***a, optimizam splasne kao mjehur od sapunice. I svaki sljedeći korak sve teže pada. Gubitak djeteta, operacije, pretrage na sve živo i neživo, mene, njega...To su stvari koje ubijaju.
Napraviš sve, ali djeteta nema.
Nakon xy postupaka bojiš se nadati ičemu. Dišeš korak po korak svaki novi postupak- doživljavaš svaku fazu postupka kao milestone- stimulaciju, punkciju, da li ima js, oplodnju, dijeljenje stanica, implantaciju, pa ako uspije- da li je na pravom mjestu, da li srce kuca....
I ja sam uspjela od prve. Na AIH. I mislila sam si kako sam se lišo izvukla.
Dok mi dr na UZV nije hladno rekao da srce ne kuca. Kiretaža. I nakon toga ništa. Ma ja sam dobro prošla. Ima žena koje izgube bebu u visokoj trudnoći...
Pa ti sad budi normalan i optimističan.
Previše smo toga prošle i vidjele. Previše znamo.
I postoje razlike među nama. Nije isto ako uspiješ na početku ili ako se godinama povlačiš po bolnici/klinici.
Dobro da se organiziranu ove psihološke pomoći. Svaka čast na inicijativi.
Jer ovo što prolazimo je pakao.
hej curke...nisam se duze javljala ali evo imam jedno pitanjce vezano uz fet, malo mi je to nepoznato pa me zanima, a vi to sigurno znate :-)...da li se fet racuna kao jedan od ovih postupaka koji su na teret HZZO-a ili je to van svega? "Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:1. četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),2. šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu."
Mogu samo debelo potpisati Varnicu... :-(
bebushkica,FET se računa pod onaj IVF postupak iz kojeg je proizašao. Znači,ne ubraja se u ove postupke koje si nabrojila.
Fet je vezan za postupak u kojem si dobila viška embrija za kriopohranu.
Ok...kuzim...hvala vam curke na odgovoru :-)
Nije breza mislila nist lose i drago mi je da pruža podršku... Ne smetaju me te fore" opusti se" i smanji stres i bla bla... Neki to vele jer neznaju kaj bi drugo, a neki ko breza u najboljoj namjeri... Ali meni je bitno da se ja sama sa svojom glavom dogovorim oko nekih stvari, postavim nove ciljeve i idem dalje. Ovo nam je inače 4 stimulirani bio... Prvi put u životu se pojavio plus... Na jedan dan... I kaj sad?!? Nista... Idemo dalje...imam super muza, idem se voziti na motoru ovu sezonu... I nakon par mjeseci nastupamo opet...i tak dok ne uspijemo...želim vam svima puno optimizma i zivaca jer ove borbe su jako teške...ali nazalost nemamo drugog izbora nego boriti se... I tu smo jedna za drugu kaj je najvažnije i za to i ovaj forum sluzi...
breza81
Jutro! 0915773280
Curke drage, ne pratim bas svaki dan, pa kada dodem vidim da se puno toga izdogada...
Htjela bih reci u vezi s ovim" opustanjem", da nakon nekoliko razocaranja to vise zaista ne pali, ali razumijem one kojima uspije od prve. Sigurno su kao i sve mi u to ulazile pune optimizma i opustene, pa kad im se trudnoca zaista i dogodi - mogu samo svoj savjet podijeliti dalje. Sigurna sam da zaista i misle iskreno jer je to jedino cime su se i mogle voditi pa kad urodi plodom, misle da je to to sto mi druge nismo primijenile :).
Tako da zaista ne smatram da su imale lose namjere.
Evo, mogu reci za sebe da sam prvi puta bila zaista opustena da sam si gotovo izbila iz glave da sam bila na ivf-u, pa nista. Drugi put sam pazila da si zaista ne mogu nista prigovoriti, i tako pozitivno razmisljala ko nikad u zivotu- pa opet nista.
Tako da sam zakljucila da je to zaista, kao sto varnica kaze, ruski rulet.
Bila sam nazvala labos i bas ugodno pipricala s biologinjom, rekla joj da ne mogu shvatiti zasto se zametak ne "primi"??? I isto mi je rekla da misli da ih nasa psiha "ubije", da smatra da bi bilo dobro uzimati lexaurine najslabije...
Tako da cu si to i uzeti za sljedeci put.
Ali, zaista, kako vrijeme prolazi sve me vise strah i hoce li one stvari ispasti dobro koje su mi do sada uvijek ispadale dobro.
Svaki korak je tako neizvjestan da je to htjele-ne htjele jedno dugo stresno stanje :(