sejla, mene streca cesto
kako cep?
Printable View
sejla, mene streca cesto
kako cep?
Do danas popodne me nije štrecao rez, sad ga cijelo vrijeme osjetim ko neko pulsiranje .... I ja si mislim da je vjerojatno od rastezanja i težine. Ako se baš tako nastavi mislim da ću sutra kod gin.
Čep više nije izlazio.
ako te brine, odi dr
i drz se jos malo u komadu
kak je maleni okrenut? na glavicu?
gabi sretno...pitaj ginica sve, nista nemoj ostaviti u zraku
bolje pitatai nego da se desi prerani pord
cervix je bas mali
sejla...ja sam imala dva carska, rasteze se i naravno da osjetis rez...i ja ga osjetim
Hvala cure. Još me jutros povremeno žiga, pa ću popodne otić do dr, čisto da budem mirna.
Malac je na zadnjem uzv (29.12) bio okrenut na glavicu, jel što izvodio u međuvremenu neznam :-) Danas 34tt. Do barem 37-38tt ne bih da krene...
Gabi, čekamo novosti ~~~~~~~~~~~~~~
Sejla drzi se! Javi sto dr kaze...
Gabi ~~~~~~~~~ sretno!
Danas brojimo 18tt i vec tjedan dana osjetim dodire bebacice :zaljubljen:
Cheerilee kak je nama termin u dan razlike a ti si 22tt a ja 21tt? Jel ti to računaš po uzv?
Sejla - drzi se i javi sto veli dr!
Narancice - joj divno! Ja se radujem da ih osjetim, al se bojim da ce bit vrlo zivahni :mrgreen:
Cure moje....4 sata sata sam cekala uzv na led ledenom hodniku u VG...tamo di se radi ctg, pred rodilistem...uzas. ajd, ispricali su mi se, moj MPO dr je otisao u salu kad je trebao raditi uzv, pa mu oprastam.. ali promrzla sam i dupe me boli od sjedenja.
Inace - sve je ok, b1 crl 65mm, nuhalni 1.4, b2 crl 59mm, nuhalni 0.9. Sutra vadim krv.
Ali kako me presjeklo...ona gleda jednog, mjeri, pokazuje...i kaze to je to. Ja blenula u nju sta to je to, a di je drugi?? Veli ona "A to su blizanci?". o.0
Onda trazi trazi...protrnula sam. Nasla ga. Na zelucu mi je :lol: poprecke su i ovaj veci ga je zgurao negdje gore, mlati ko lud :lool: oboje masu rukama, nogama, aktivnost sve u 16. Mirnija sam :)
Sybilla, tko ti je mpo doktor?
I ja sam svog miska dobila u VG. Prvo na 5.katu, a 9 mjeseci poslije rodila ga na 3.katu. :)
Bolanca :) tebi?
Btw, vidim da je tu popularno misljenje da moj nick ima dva L, sve me pisete tak :lool:
joj Sybilla, fino te je stresla za ovog drugog
al super da su dobro oboje :-)
sejla, jesi bila?
Gabi, jesi bila?
Evo me. Nalaz malo bolji nego prosi tjedan, cerviks je 27mm. I dalje je to malo ali se nije pogoršalo i očito mirovanje pomaze. Tak da nastavljamo u istom tonu. I dalje zatvoren i T oblika.
Jos jedna kontrola za tjedan dan za mjerenje cerviksa.
Za sada ne predlaže serklazu ali razgovarat ćemo opet za tjedan dana o tome.
Sybila 4 sata čekanja? Ajmeeee, strašno. Ali glavno da je sve ok
Gabi, dobro je, krenulo je na bolje
nadam se da ce za tjedan dana biti jos veci
ti samo i dalje miruj
Gabi, onda samo tako nastavi s mirovanjem! Bude jos bolje! :)
Sybila, nevjerojatno je kako nitko ne obraca pozornost na uvjete u toj cekaonici.:-o koliko znam, temperature su u Hrv izrazito niske!
Tvoje bebice isto rastu :) prekrasno! Kolioo brojis ono tt?
Gabi, bravo!!! Super se drzis, sada lezi i jos malo odmaraj... izdrzat cete vas troje :)
Jesam, ali jedva, dr me skoro nije ni pregledala već me nakon 3h čekanja htjela samo poslat u bolnicu. Onda me na moje moljakanje na jedvite jade primila i napravila brzinski uzv od par sekundi. Po njoj je sve ok, malac okrenut glavicom (nije ga mjerila :-( ). Veli da je štrecanje i pulsiranje normalno, a za eventualne jake bolove otići u bolnicu.
Sybila, baš si imala veselje s čekanjem na hladnoći i na pregledu `traženjem´ blizića...bravo za dobar uzv i aktivnu dječicu :heart:
Narančice, isto bravo za aktivnu curku, baš je predivno kad krene :heart:
Gabi, jako mi je drago čuti da je stanje pod kontrolom i da strogo mirovanje pomaže :-) ma bravo odgulit ćete vas troje to :ghug:
Sejla- a kako si ti s tim - mirnija ili? Bas je neobzirna doktorica :-/
Narancice - ja sam sad 12+4. Ma na hladnoci je bilo stvarni uzas, toliko sam promrzla da sam tri puta isla piskiti jer sam osjetila pun mjehur al ni kapi. Tek kad sam se zgrijala doma je krenulo van :-/ muz mi se poceo trest u jednom trenutku pa sam ga stjerala u kafic. Uzas :-/
A tak-tak, bila bih sretnija da mi je uopće na uzv-u pogledala kako rez izgleda, ovako je samo u par sek pregledala malca i to je to...i što mi je rekla da je pulsiranje normalno a jaka bol nije (makar naravno da bih u tom slučaju odmah i na hitnu otišla). Srećom pa je to žiganje/pulsiranje prestalo. Sad ću za bilo što sumljivo dalje u bolnicu...
Sybila, sorry za nick, nisam obracala paznju.
Moj doktor ti je Kuna. ;)
Koliko si postupaka imala?
Ja sam se u tvojim tjednima grozno osjecala, stalno mi je bilo zlo. Stalno sam na pocetku gubila na kilazi, a nisam povracala, nego jednostavno nisam mogla jesti. :(
Sejla - ajde, dobro da je prestalo. Ali da...ocito ces nadalje morati u bolnicu :-/
Medeja - ma nema veze, skuzila sam da mi ovdje fakat svi tak pisu nick :lol:
I Kuna mi je bio super, koliko sam ga susretala.
Nevjerojatno, ali prvi postupak. Malo kompliciran (vidis mi u potpisu), ali eto - cudo!
Da, povracam i ja, danas sam se nekako vratila onome voda=riganje, a taman se kao smirilo :-/
Inace - tsh pao na 1.7 jeeej :-D jos cekam nalaz kombiniranog.
Bila danas kod endokrinologa,
tsh za mrvicu poviše, a mi ostaje terapija 25mg osim srijedom i subotom 50mg....
Kontrola za 4-6tjedana...
:)
Počela sam polako pripremati stvarčice, skupljati okolo di sam koem šta posudila, pa da nakraju znam što još moram kupiti :)
Sybila :lool: zvuci ko da ima dva l
super za tsh
Cherilee ajme pa kak ces se sjetiti koji dan kaj?
ja sam i ovak smotana :mrgreen:
ja sam sutra na kontroli, nadam se da ce biti i uzv
blago tebi, ja jedva zapamtim kad zavrsi 4., a kad 5. sat :lool:
Stigao nalaz kombiniranog - sve super :-) fakat su vjerojatnosti u nebesima :-) zadovoljna sam.
Cheerilee, je, jos jedna, i to jako smotana skolarka :lool:
Sybila super! malo se opusti sad
ja bila na pregledu
radila kontrolni bris na ureaplasmu, nalazi gotovi next week
beba ima cca 1100g (sutra 27tt), malo je glavata :lool:
kaze da je jedan pijelon bubrega malo prosiren, al da se ne brinem, da nije strasno i da cemo samo pratiti :-/
i nek ipak odem na fetalnu ehokardiografiju za koju mi je davno dala uputnicu
i tak, totalno ne tipicno za mene, skroz sam smirena i nekako imam osjecaj da je sve ok
nadam se da sam u pravu
da, glavica je kao dolje, al se nekako cudno slozila pa me udara posvuda
posteljica straga, nisko, ali nije do usca, cerviks 3,74, uloziva za vrh prsta
eto, kompletan izvjestaj, lol
Ginger - sjecam se da je nedavno bas na ovoj temi bilo govora o pijelonu, znam da se pricalo da se u najvecoj vecini povuce i bude sve sasvim ok, tak da mislim da je ispravno da se ne brines :-)
Ginger ja uvijek kažem da je filing najvažniji- super da si pozitivna i sigurna sam da će sve biti ok!
Cerviks ti je stvarno super za četvrtu trudnoću i ove tjedne.
Sybila odlično za kombinirani!
Ja ležim ali osjećam se skroz dobro, i ja sam bas nekako pozitiva, ma sto smo mi mpo-ovke sve prošle- ovo je ništa [emoji4]
ginger - zbog čega na fetalnu ehokardiografiju?
to mi je dala jos davno, ako zelim i to provjeriti, nikakva posebna indikacija
onda kad je sad vidjela ovaj pijelon pitala sam treba li jos kakav pregled napraviti
pa je rekla da ne, samo pratiti i da odem na fetalnu...
Gabi, jesmo, puno i previse toga
bit ce sve ok ;-)
samo ti odmaraj
Sybila, da, tak je i ona rekla
nista specijalno nije dramila oko toga
kontrola je za tri tjedna, a valjda bi me narucila ranije da je frka
dosta je oprezna inace
Sybila, super za kombinirani :-)
Ginger, bravo za curku :-) I ja vjerujem da je sve ok, meni su za E. rekli da im je nešto sumljivo s crijevima/crijevnim resicama, na kraju sve u najboljem redu.
Gabi, super za stav :-) nego, kako tvoja curka doživljava tvoje strogo mirovanje, kako uspijevaš? Meni moja zadnjih par tjedana ne ide u vrtić jer je stalno nešto bolesna, trenutno smo zaliječili upalu uha, pa mi je bome živahno....
Pa ima trenutaka kad joj to teško pada pa me pita da se idemo igrati ali joj objasnim da mama mora ležati i da joj mogu citati knjigicu ili nešto takvo kad legne pored mene.
Ali, mi smo zbog te situacije trenutno kod mojih pa je mama stalno tu i naravno mm uskače koliko god može. Dobro nam ide za sad.
Da, vjerujem da nije lako, i meni moji puno pomažu al mama je mama :-) Pokušavam ju animirati s čim više mirnijih igara, crtanje, čitanje, slaganje kockica, puzzle isl., ali naravno mora se i ispucat. Kad mm povremeno ode na koji dan na službeni put, po povratku je dan `tata faze´ pa se onda zakelji za njega i sve tata mora, hehe. Al idući dan opet mama :mrgreen: Nastojim čim više iskoristiti ovo vrijeme dok je još uvijek jedinica (malo me neki blues pere)....
Jutro cure, ajme prva sam na popisu!!!!