:lol::lol:, Ljube555, prva si na listi čekanja!
Mi guramo 19 tt, još uvijek povraćam svako jutro...a dolazi nam još jedan dečko!
Printable View
Cure ja sam sad u 19 tj,ovo mi je prva trudnoca i hvata me panika sto jos neosjecam bebu. Navecer kad legnem i umirim se osluskujem ali nista. Jel mi moze neko reci dali se prerano brinem ili bi vec trebala nesta osjecati?
Cure saljem vam puno pusa i da dogurate do kraja!
Kolko vidim sve ste super i samo tako neka ostane :*******
Procitam vas na brzinu jer ova moja mala je non stop na meni :)
Mi imamo danas 20dana i vrijeme leti kao ludo! Obozavam period nakon poroda kad sam pokretna, a beba je tu i sve je savrseno!
Anka mislim da se nemas sto brinuti :-)
Sanja, divno, samo uzivajte! :-)
Evo mene sa uzv kod mog gin, bila sam unutra skoro 45 min. Detaljan covjek, stvarno je. Obje bebe ok, vecoj je uspio pogledati i mozak i organe i kosti. Mislio je da je decko, ali onda je skuzio da drzi pupcanu medu nogama pa ne znamo. Manji je i dalje skroz gore zguran pa je pregled otezan ful. Ne da se okrenut, pa ga nije uspio jednako detaljno vidjet. Ono sto je mjerio je nuhalni (opet) s obzirom na brzinu uzv u vg. Nuhalni je kod njega jos manji - 0.9 i 0.7. Glave su ok. Cula sam srca opet i to mi je divno :-)
Masu, skacu, noge i ruke na broju :-)
Dobila sam gljive izvana :-/ inace sam im sklona, a sad valjda od utrica i svega...i pristava sam ko u 1.srednje. Smanjuje mi utrice i zbog toga sam jaaaako sretna. Sljedeci uzv 28.2.
Slažem se sa narancicom, ja sam u prvoj trudnoci bebu osjetila tek sa 21tt. Jos je posteljica bila sprijeda sto je dodatno otežavalo.
Sad u ovoj blizanackoj osjetila sam već sa 16tt.
To je normalno:)
Sanja uživaj sada sa svojom curicom[emoji7]
Anka ja sam u trecoj kasno osjetila pokrete. Ne brini :*
Cura hvala :*
Ginger kako je prošao pregled?
Hvala cure. Meni muz stalno govori da sam veliki panicar ali nemogu si pomoci
Anka, polako, imas jos puno vremena
Sanja :heart:
Sybila super za bebe, a gljive su dosadne, ali ne skode bebama
super :-)
micika je dobro, kaze dr.R da nema razloga za zabrinutost
pijeloni su 3,6 i 5,9 mm
malo povecani, ali sve ostalo stima, ima dovoljno okolnog tkiva bubrega, mjehur ok, ne vidi se nikakvo nakupljanje
sve ostalo ok
i da, i on je potvrdio da je glavata :lool: glavica je za tjedan dana veca od ostalih mjera
uglavnom, nema razloga za zabrinutost
plus, kontrontrolni bris ureaplasme je sterilan
jos da mi srednja i najmanja nisu bolesne, bio bi savrsen dan
Ginger, bravo za curku :heart:
Srednjoj i najmanjoj saljem hrpu vibri :-)
Ginger bravòoo
Ginger super za malenu! :-)
hvala cure :-)
Anka, ne brini. Ja sam trenutno cetvrti put trudna u 36tt bebu tek sam toliko koliko i to jako jako malo pocela osjecati nakon 30tt isto me lovila uzasna panika ali na kraju sve uredu. Posteljica sprijeda i beba jako jako lijena!!!!!
Ginger i Sybila, super za dobre preglede :heart:
ljube, mi smo terminski u par dana, imaš kakve simptome, naznake?
Mi smo se konačno prekjučer uselili u novi stan :-D :heart: Imam dosta posla oko svega, ali se trudim rasporediti si i naravno ne dižem ništa teško.
Pri nekim pokretima me zna jako žignnut dolje, i po noći me prime jače bh kontrakcije pa mi je teško namjestit se....i leđa su krenula, srećom pa pilates lopta malo pomogne.
Ginger ma bravo za curku!
Sejla pomalo sa stvarima, imaš li koga da ti pomogne?
Ja sutra opet na cervikometriju, već strikam. Ali dva tjedna mirovanja su prosla, nije bilo tako strašno
joj, sejla, suosjecam
i mi bi trebali seliti taman oko mog termina
mozda i odgodimo koji mjesec
ti samo polako
Gabi, vjerujem da ce biti jos bolji cerviks
al znam da te strah
Je imam pomoć, moji nam puno pomognu i štede me teških fizičkih poslova :)
Gabi, držim fige i vjerujem da će bit ok kao i prošli put nakon strogog mirovanja :)
gabi drzim fige za cervix
znam kako ti je...
javi se kad zavrsis
mi usli u 34.tt...nekako guram, svaki dan mi je sve teze
bas osjecam da je puno godina na ledjima i da mi je puno teze nego kad sam bila mladja...
34 tt, to je odlično! Ja sam svoju prvu curku rodila sa 35+1 nakon 6 tjedana tokolize i s njom je bilo sve super!
Tako da si super dogurala obzirom i na tvoje probleme s cerviksom. Meni su 34 tt san sad s twinsima
da, 34tt cisto lijepo zvuci za razliku od 26tt i 1000g bebe kada sam zavrsila u bolnici
drzim fige da i ti izguras do 34tt
Vubs ti strogo mirujes od tada? Od 26tt?
vubs super! al jos dva tjedna i onda slobodno u laganu akciju
Gabi sretno! javi nam
nije lako mirovati, znam to, prve dvije trudnoce sam strogo mirovala do polovice trudnoce, a onda samo laganini
nije lako, al moze se
ne strogo...imam maloga od nepune dvije i bas nije moguce
mirujem, ne dizem ga, ne radim kucanske poslove, nema sexa...
trebala bi dnevno 2 puta po dva sata lezati, uspijem dva puta po sat vremena
vozim maloga u vrtic, znaci stavim u sjedalicu i vadim
skuham rucak, drugo nista
i cervix se vratio na 30mm uz takvo mirovanje
sad 13.2 imam pregled, pa cu vidjeti stanje...mozda i ukine mi mirovanje
Uh kad bi i ja mogla tako to bi bilo mrak. Ja stvarno strogo mirujem, ustajem se samo za wc i jelo. Čak ponekad i jedem u ležećem. Ali dobro, samo neka bude sve ok, lezat ću tako koliko god treba
Slala sam mail na Srebrnjak, za uzv fetalnog srca što me poslala moja gin,
rekla je sestra da su s naručivanjem debelo u trećem mjesecu....
Pitala je koji je razlog što me dr poslala na taj uzv, i kad sam ojansila o čemu se radi,
rekla je da ne vidi povezicu između te dvije stvari..
I nije me naručila.. I kaj sad? Nejdem?Neznam nis sama :/
Sejla, a nema bas nekih posebnih naznaka. Imam bolovi i kicmi svaki dan... Uzasan pritisak imam na mjehur koji mi stvara dodattni problemi posto i ovako mi mjehur jako jako lose i idem u pon.kod urologa. Bila na ctg to je uredu idem u petak ponovo. Jucer bila na uzv nekako dr.sumljiva plodna voda pa me pitao dal mi mozda curi ponekad a uz toliko mokroce koliko mi curi kroz dan neznam ni sama vise. I dalje vise strogo mirovanje kao rekao da ne bi beba izljetila van. Beba jako jako mala i slabo nabira. Sutra sam 36 tt i beba ima jedva 2350g. Za dva tjedna mi nabrala samo 200g. Ja na +1. I beba jucer okrenula se na zadak. ..
Evo i mene s pregleda, stanje nepromijenjeno, prvo je izmjerila cerviks 29mm pa onda opet mjerila jer joj bilo čudno, pa na kraju 25mm. Uglavnom zadovoljna je jer se nije pogoršalo i jer sam i dalje zatvorena i unutarnje ušće T oblika.
I dalje strogo mirovanje, pregled za 3 tjedna ako ne bi bilo nekih izvanrednih situacija.
Cheerilee ne kužim zašto te nije naručila ako si poslala uputnicu. Možeš li jos negdje to obaviti?
Zato jer naručuju negde za sredinu/kraj trećeg mjeseca, tad budem već oko30tj,
i kad je čula koji je razlog zašto me šalje rekla je da nema potrebe raditi (ne tim riječima ali shvatila sam )...
ugl, gin me poslala na uzv samo zato jer sin od 6g ima autizam a fizički je potpuno zdrav.. E sad kojiu je povezicu vidjela dr da me zbog toga šalje na fetalni uzv neznam..
SUtra idem do nje pa ću vijdeti kaj bude rekla....
SUper za pregled , da stanje nije gore.. AKo je sto to je također dobro ;)
JA sam 23tt, uloživa za vrh prsta, i ležim najviše kaj mogu uz troje klinaca...
Bolje doma nego bolnica u svakom slučaju (to sam prošla u drugoj trudnoći)
Sumljiva pl. voda u smislu da je ima premalo? S obzirom da je pitao primjećuješ li povremeno curkanje...Moraš sad onda skoro na novi pregled? Ako nije ništa komentirao bebinu težinu, onda je ok jer bi vjerujem u suprotnom kontrolirao protoke (ili ako nema mogućnost onda poslati u bolnicu). Procjene težine znaju varirati, a možda je beba jednostavno sitniija, meni je moja E. bila 2760g rođena na 39tt, pa onda samo držim fige da ostanete čim dulje 2u1 :-)
Gabi, ajde, nadam se da ce tako i ostati, ako ne i povecati
samo ti miruj, nije lako kad vec imas jedno dijete, ali mora se!
Cheerilee, ne znam, ja sam citala da je najbolje oko, tj. iza 20 tt i oko 30 tt
Ma jos mi je sa njom najlakše, stvarno razumije koliko dijete može razumjeti, pomazimo se, pročitamo koju knjigicu, slažemo puzzle pored kreveta na stolu i tako, stvarno je dobro dijete. Veći problem je sto ne znam sta bi sama sa sobom dok je ona u vrticu, čitam, gledam TV ali sve mi već dosadilo.
No dobro, ide vrijeme, proći će i to.
Ginger jesu curke ozdravile?
Curke jeste mi zive? Evo i zatoplilo nam vani.
Nego ko nam stavlja listu s terminima? Jel neko odreden ili ko stigne, ima volje?
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Gabi, tak sam i ja sa svijim orvom dok sam mirovala s drugom
s tim da ona nije isla u vrtic, nego je moja mama bila kod nas
curke nisu ozdravile, al su malo bolje
samo, sinoc je i treca zakurila :nope:
Petticoat, mislim da tko stigne
Eto kod mene novost da ipak nije deckic nego je curka, hehe...Dobro ionako je sve rozo od prve, al iskreno vec mi je muka od roze boje, frozen, Else i ekipe heh
Haha, vjerujem kako ti je
ma super mi je! :-)
bolje si nisam mogla ni zamisliti :heart: :heart: :heart: :heart:
Neka samo nek su zive i zdrave