Danas točno 25tt. Ovdje su jako optimistični pa kažu da bi bilo super da dočekamo 32tt, ne znaju oni da ja ne mislim roditi prije 34tt[emoji51]
Printable View
Danas točno 25tt. Ovdje su jako optimistični pa kažu da bi bilo super da dočekamo 32tt, ne znaju oni da ja ne mislim roditi prije 34tt[emoji51]
hahaha, bravo draga, to je stav!
sigurna san da cete premasiti 32 tjedna
dex dobijes u 28.tt?
Da, sa 28tt dex
ja sam ga dobila u 26tt
Gabi, zao mi je sto tako rano ides ides u bolnicu - ali bolje da si na sigurnom, kak i sama znas :-)
Zibba cestitke na decku!
Ginger, onda se tebi danas ne obracam, sigurno je sigurno :lol: super sto su ledja malo bolje!
Sejla, mogla bi nam ti sljedecim postom javiti da si rodila :mrgreen: zao mi je za curicu, ovo je vrijeme bas zeznuto, svi se klinci ponovno razbolijevaju :-/
Kaj je dex?
Danas sam otisla na frizuru, pokusale smo moj izrast uciniti manje primjetnim, tko zna kad cu drugi put uspjet do frizera. Imam pramenove sad...mrzim pramenove oduvijek al kad se mora...Frizerka mi je primijetila kako sam a)izgubila puno kose i b) imam abnormalno mali izrast s obzirom na to kad sam zadnji put bila. Nadam se da ce se ustabilit uskoro to s kosom.
Sybila, ne brigaj, skockala sam se :mrgreen:
cokolada i krafne cine cudo!
deksametazon se daje u slucaju prijeteceg prijevremenog poroda za sazrijevanje bebinih pluca
Aaaaa, zvucalo mi je poznato, sad znam. Bilo je u Grey's anatomy :mrgreen: hvala!
Znaci, to ti je lijek!
Ja ne mogu krafne, ali napravila sam si svoje zdrave kuglice s avokadom i cokoladom za koje covjek nikad ne bi rekao da su zdrave jer njaaaaam. I frape s avokadom, bananom i sumskim vocem. Dosadno mi je :mrgreen:
joj, fino zvuci
daj recept tamo na receptima
krafne su kupovne, da se razmemo :-)
Vece curke, eto da prijavim da sam iduci tjedan narucena na serklazu, sto nismo ju izbjegli.
Ginger mene svako toliko lupi neki nervozni dan da bi najradije sve prespavala ali i ovak muku mucim sa spavanjem, cijelu noc nemrem zaspat a ujutro se nemogu probudit tako da je to neizvedivo nazalost.
Sybila meni ti je na ljeto strasno padala kosa jedno 4, 5mj. onda sam uzela pit biotin i prije svakog drugog pranja drzim cijelu noc kokosovo i ricinusovo ulje i sad je super, puno nove kose, jako puno a i sto je bitno vise ne pada
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Cheerilee lijepa su kolica
Gabi nekad je sigurno bolje da smo u bolnici, i meni bi bilo tesko ostavit malenu, i sad ce mi srce puknut ali kada znas zbog cega je i da nije vjecno odmah je sve lakse
Ipak serklaza? Jesi se počela otvarati ili?
Bok!! Cure, oprostite sto vam upadam usred razgovora. Sybila, drago mi je sto vidim tvoje postove i sto vidim da kod tebe sve tece u najboljem redu (osim kose :-)).
Ja sam u 16 tt. Beba je zaceta iz potpomognute oplodnje. Jucer sam bila na tripl testu u Petrovoj. Konacne rezultate dobivam kroz 2 tjedna. No, muci me sto mi je dr kod uzv-a rekao da beba po velicini odgovara 17 tjednu trudnoce. Da li se trebam zabrinuti zbog toga. Zbog cega plod bebe ne bi odgovarao tjednu trudnoce? Ima li slicnih iskustava?
Zdravstveno se osjecam super. Osim sto sam na heparinu zbog trombofilije. Jel bi to moglo biti razlog? Od dodataka prehrani koristim zeljezo+C od NW, Folate od Solgara i Plibex Pliva.
Hvala vam unaprijed na odgovoru!
klamerica...ne treba te brinuti sto beba po velicini odgovara 17tt, a ne 16tt
ocito je malo veca, nista strasno ni zabrinjavajuce
moji su uvijek bili dva tjedna manji i na kraju sve 5
petti..drzi se
Sybila, ne javljam još novosti o porodu :lol: al skoro. Bila na pregledu, ctg uredan, otvorena 4-5cm i dr me htjela poslat u rađaonu, al se nisam dala, pa smo ispregovarale ponovnu kontrolu u pon, budući da je sve drugo ovak ok. Jednostavno se nadam prirodnim trudovima...
Petticoat, sretno sa serklažom, drži se :love2:
klamerica, ma te mjere osciliraju, sve je to ok! Rijetko kad su mjere odgovarajuće točno u dan t.
Evo jos jedne drugorotke koja s 5 cm misli izdrzat jos par dana :mrgreen: :-P Nadam se da ti bude bas lijepo, brzo i bezbolno s tvojim trudovima, kad god! :-)
Petticoat - sretno i drzi se! Hvala za savjet za kosu!
Klamerica - drago mi je sto nam malo pises, fale mi moje terminuse s MPO :mrgreen: kak kazu cure, to je sve ok. Malo veca beba. Dok je sve proporcionalno, nemas se kaj brinuti. Moji su jedan 2dn naprijed, drugi 2 kasni. A nije da ih znamo kad su stanica bili, pa eto ipak...
sejla...ja sam s prvim do 5 cm dosla nakon 6 sati trudova
ajme kod tebe to ide brzinski
pazi da ne rodis doma
nadam se da si blizu bolnice...
e da...mislim da i bas neces docekati kontrolu u ponedjeljak
8-)
Tome se i nadam 8-) u smislu da želim da prirodno krenu trudovi a ne da mi ih tamo tek izazovu, makar s obzirom na otvorenost ne bi smjelo dugo trajati :-)
Puno mi ih je reklo da bi to moglo brzo ić kod mene, a sad, vidjet ćemo...Ma ne, ne budem doma lol, samo znam da moram reagirat na prve znakove trudova.
Inače neka me sjeta hvata, taj dio `rastanka´ od trudnoće, pa od svoje jedinice...
Thnx cure :ghug:
Petti drz se
klamerica, sve je to ok
ova moja je skoro dva tjedna veca i ima veliku glavu :roll:
sejla, ak je sve ok, slobodno doma cekas...osim ak nema epiduralne, drip je najbolje izbjeci :panicnosebojimdrila:
ja cu biti malo partibrejker, kad sam isla radjati trecu curku (to mi je bio drugi vaginalni) dosla sam s puknutim vodenjakom i 4 cm otvorena
trebalo mi je jos dobrih 5 sati da se otvorim na 6 cm :-/
i onda je krenulo gadno, zestoko i brzo (srecom) - sa 6 na 10 cm i izgon u roku od cca 45 minuta
hmm...curka mi je do sad stucala skroz nisko, a maloprije skroz visoko :?:
sad si mislim da se nije okrenula, jer stalno izvodi akrobacije...hm...
Sejla sretno draga, mislim da ces skoro, ako vec nisi ;)
Ja sam s prvom bila ujutro u 11 na pregledu i sve bilo ok a onda dosla u pol osam navecer otvorena sedam prstiju, na stolu osmi , u 8i40 rodila.
Zelim da ti bude sto bezbolnije!
Hvala curke, a eto ako tako mora bit mozda je i bolje, ne zeli doktor riskirat strah ga je da ne krene ranije.
Znam da sam luda ali ja sam robicu vec oprala ovaj tjedan, jos popeglam, narucim koju posteljinu i tetre kupim ovaj tjedan, da i sve drugo sto mi treba iz ljekarne i odmah cu spremit i torbu.Mislim termin je tek 18.06. ali nekako mislim da ce me stavit skroz u krevet ili da ce uranit malena, ne znam...uglavnom u prvoj trudnoci sam to sve mjesec dana ranije
Slažem se, Ginger :) Navodno epiduralna/drip nisu preporučljivi nakon cr. Epiduralna jer se onda ne osjeti boli li eventualno rez, a drip jer su trudovi žešći od prirodnih pa je isto `opasnije´ za maternicu.
Nek si Petticoat ti spremna :-) Joj meni E. uživa gledajući robicu i prali smo plišance pa se veseli da ih čuva za bracu....a s jednom pidžamicom je morala spavat zagrljena jedno tjedan dana :zaljubljen: I presudila je oko imena, želi da se braco zove Fran, i baš ga preslatko izgovara :heart:
Od novih simptoma/naznaka nažalost ništa...Jedino što sam jučer navečer ridala bez razloga, baš me ulovilo i nikako se smiriti :-( navala emocija....
sejla, ne drze ti se toga kod nas
mene su nakon carskog "dripali" punih 6 sati na najjace
bez epiduralne, za koju bi tada prodala svoj bubreg :-/
uglavnom, pitala sam ja za epiduralnu za ovaj porod i rekla mi dr da se moja maternica dokazala da moze...
i da se ne brinem za rez, jer ako do pucanja i dodje (za sto je vjerojatnost mala) to se u vecini slucajeve i ne osjeti, nego se vidi po ctg-u i to...i onda vec imas kateter za anesteziju i brze si na operaciji
i da ne treba misliti samo na najgore
e sad...svatko treba procijeniti...
sejla 08.03.2017 (M)
Vjerujem u bolje sutra 25.3.2017. (Ž)
baby01 27.04.2017. (M)
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
Sybila 05.08.2017/ ()
Evo curke nemrem spavati da da je bar neka korist od mene
Hvala ti Petticoat! :-)
Sejla, jos si u komadu? :mrgreen:
Ostale curke, kak ste?
Ja sam sinoc stjerala muza na spavanje u boravak jer se najeo luka i cevapa, a uzasno me smeta luk. Kako sam se divno naspavala sama u krevetu....nitko me nije budio, namjestila si poplun kak mi pase...divno je bilo. Sad mi je zao jer znam sto propustam kad je u krevetu :lol:
Sybila a jesi me nasmijala hahahah
Sejla- i ja pitam- kad rodiš javi da te dođem vidjeti u sobu;)
Ja sam ok, ležim, odmaram, cimerice su mi ok, sve je pod kontrolom:) samo mi fali moja curica:(
Još uvijek smo 2u1...poneka nelagodna al bezbolna kontrakcija, zdjelica razvaljena, povremeno štrecanje i menstrualna bol u maternici....al ništa da bih rekla moramo ić, krenulo je...to ću ja doć sutra na pregled, a ono otvorena svih 10, idemo na izgon - i gotovo :lol:
Zezam se al bome mi nije svejedno i baš me pere ogroman strah od sutra...:scared: Danas si moram zadat hrpu poslova samo da ne mislim i ne paničarim jer ću opet ridat ko blesava :-(
Gabi, joj svakako :heart:
Sybila :lool: mi imamo svatko svoj poplun, jer bih ja poludila sa zajednickim
Gabi, bas sam te htjela pitati kak ti je
koliko vas je u sobi i kak to uopce izgleda?
znam da ti fali malena, al proci ce i to? kak je ona reagirala?
sejla sretno sutra! javi se poslije
i samo polako, navala hormona je sasvim normalna pojava...drz se
i ja intenzivno razmisljam o porodu, blizi se...a jos sam skroz neodlucna sto i gdje zelim...
A gle, ovdje uvjeti na patologiji nisu bas neki ali doktori su dobri pa se to kompenzira. Četiri smo u sobi a 6 soba dijeli 2 wc-a i 2 tuša. Cimerice su mi dobre pa je ok.
Malena je to puno bolje prihvatila nego ja, danas mi je bila u posjeti, bas smo se namazile:)
Kako si ti Ginger? Jel mirujes?
Hospitalizirana, trenutno sama u predradjaonskoj sobi jer je ctg zabiljezio neke trudove al ih ja ne osjetim, 5cm otvorena, plodna voda i bebini otkucaji ok...3400g procjena uzv...cekam presudu za dalje.
sejla - sretno :)
sejla sretno
ajme, pa ti ces danas imati u rukama mali mirisljavi smotuljak
:zaljubljen:
bit ce to brzo, vec 5 cm...super
ja sam danas na pregledu u pola 5
javim novosti
sejla sretno!
sejla sretno! i nek ti bude kako si sama htjela! :-*
Gabi, uf, ovo s tusevima i wc-ima zvuci grozno...
al super da malena dobro podnosi situaciju!
iskreno, ne mirujem bas nesto...jesam dosta do polovice proslog tjedna...
i onda opet manje-vise akcija :-/
legnem si prijepodne po sat vremena i opet tako poslijepodne
al ne cistim...
Sejla sretno :*
sejla sretno! uskoro ćeš držati štrucu u rukama :-)
Gabi, da, to je užas za wc i tuševe :-/ drago mi je da je malena ok :-)
vubs sretno na pregledu!
ja danas vadila TSH (1,22) i fT4 (13,8). nisam nešto impresionirana tim ft4, al nek mu bude. Inače, ako idete vaditi hormone štitnjače u VG, pripremite se na čekanje, imaju neki novi program zbog kojeg je sve užasno sporo. Imaju dva seta brojeva - plave za običan puk i crvene za trudnice i invalide. Bila je u jednom trenutku pobuna u čekaonici jer prozivaju nas crvene brže, a oni plavi čekaju. Inače sam gotova u 10min, sad sam čekala sat vremena. Baš kaos.
sutra uzv, nadam se da ćemo napokon vidjeti spol...a i moram vam priznati...iako naočigled rastem u trbuhu iz dana u dan i imam sve trudničke "značajke", živim od uzv do uzv u strahu - što ako se nešto dogodilo. Svaki uzv je neka stepenica nakon koje "smijem" nešto napraviti. Ako je sad sve ok, kupujemo ormar i pelene (jer naručujem prek neta, pa kao treba vremena). Sljedeći UZV ide cjelokupni namještaj za dj.sobu i kolica. Zadnja 24 sata su naravno najgora :scared: Uh...
Točno tak je i kod mene, zadnjih par dana prije kontrole sam baš zabrinuta,
i onda ako sve bude ok imam popis stvari koje ćemo napraviti..
Baš sam prošli tjedan bila na kontroli sve je bilo ok, i sad smo u subotu bili u Ikei, kupovali svašta od kreveta , komode, i još nekih stvarčica za bebu...
Sad sam budem par dana skroz mirovala, pa onda opet par stvari napravim i tak se vrtim u krug..
I ja jutros otišla vaditi krv, tsh i kks, čekala sat i pol, riješili su za to vrijeme pet pacjenata,
rekla je sestra da imaju nosi sistem printanja bar kodova, i da im se sistem ruši,
pa sam na kraju tamo ostavila knjižicu (jer ju nisu mogli naći na toj hrpi) tak da idem opet sutra, u nadi da me papiri tamo čekaju, grrrr...
sjela nam je zauzeta :grizenokte:
Evo kolko je sejla zauzeta :lool: ma nakon pol dana u predradjaoni smjestili me na odjel, nikaj se ne dogadja, bar ne znacajno (lagane kontrakcije)... :-( il sam ja to fenomen neki. Vidjet cemo sto ce kasnije reci, al izgledno da danas jos nista...
Hvala puno cure :ghug: