daj mi molim vas objasnite kako stavit sling na desno rame? na lijevom mi se onaj dio materijala fino rasiri preko ruke, a kad je na desnom ide u smjeru vrata i sve se nesto poremeti...uopce nemam pojma sta bi trebala napravit :?
Printable View
daj mi molim vas objasnite kako stavit sling na desno rame? na lijevom mi se onaj dio materijala fino rasiri preko ruke, a kad je na desnom ide u smjeru vrata i sve se nesto poremeti...uopce nemam pojma sta bi trebala napravit :?
Na desnom ramenu taj dio povuci prema vratu.
Može i meni pp u vezi toga?Citiraj:
TABITA prvotno napisa
Da li je netko prao papuče kupljene u ovom dućanu? Mogu li u vešmašinu/perilicu rublja?
Mogu u vešmašinu,ali bez centrifuge.I duugo se suše.Citiraj:
engls prvotno napisa
ja!Citiraj:
argenta prvotno napisa
manje se znojim noseći ga u slingu nego noseći ga na rukama.
neki dan smo bili na košarkaškoj utakmici, u jednom trenutku je bilo prepretoplo, ali fran je tražio da ga stavim u sling. to mi je pokazatelj da ni njemu ne smeta toplina.
Imam pitanje i malo sam :/ , naime prije dva dana prvi sam put oprala sling (imamo multiblue). Ručno naravno, u više hladnoj nego toploj vodi sa malo perwola, bez omekšivača, sušila ga na ravnoj podlozi.
Dakle točno prema uputama. Iznenadila sam se koliko jaaaako pušta boju, a najneugodnije je to što su mi ostali flekovi po njemu.
Onako, svijetliji, kao kada vam nešto izblijedi na suncu.
Da li svi puštaju tako jako boju i jesu li još nekome ostali flekovi?
Nije da se to jako vidi, ali mene osobno smeta posebno zato što sam radila sve prema uputama.
meni flekovi ostaju uvijek kad perem ručno. negdje se valjda deterđent "primi" više negdje manje. zato kad perem ručno perem sa praškastim praškom.
Ja nebo stavim u mašinu, operem, osušim na štriku i sve 5. Ako i pušta boju ja to ne vidim. :mrgreen:
Sigurna sam da su to flekovi od deterđenta.Citiraj:
tweety prvotno napisa
Nemaju od čega drugog biti.
Znači ipak sling mogu normalno staviti u veš mašinu.
Idem probati pa javim jeslu li flekovi otišli.
Ali zašto onda na uputama piše ručno pranje, ako se očito može i prati u veš mašini :?
ajmeee, ne znam. na pola mojih pamučnih majica isto piše da ih se pere ručno.Citiraj:
lara01 prvotno napisa
valjda zato da traju sto godina umjesto samo pedeset.
Uvijek sliediš upute. ;) Na svakom komadu donjeg veša piše da se pere na 40 stupnjeva C.Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Slingovi su pamučni, pa nije do materijala. Jedino zbog boje i ringova. Ne mogu se sjetiti još kojeg razloga. Da mi ringovi ne razbijaju mašinu tijekom pranja zamotam sling u plahtu i do sada nisam imala problema.
ja svog lilac malo malo pa operem u mašini sa šarenim (ringove preklopim dva puta u unutrašnjost pa omotam gumicom za kosu da ostanu tako unutra pa da mi ne nabijaju po mašini. Nije izblijedio i uvijek je lijep i čist. Bitno je samo ne stavljati nikakve omekšuivače jer od tog vam počne proklizavat materijal kroz ringove jer tkanina previše omekša.
Da nisu možda fleke jer se deterdžent nije dobro isprao? :/ Mi smo svoje "nebo" prali u mašini, program "ručno pranje" :lol: , sve ok i što se boje tiče i ringova!
Naravno da ne ;) , ali sam ovdje bila uvjerena da se upute jednostavno moraju slijediti.Citiraj:
blis prvotno napisa
Opran u veš mašini i suši se. Vidjet ćemo kako će izgledati kada se osuši.
jel u mašini perete sa tekućim ili običbnim deterdžentom?
i ja imam "ručno pranje" :lol: :lol: ....na koliko stupnjeva da stavim?....30 ili 40?
moram oprat svoje NEBO
Ja sam svoj isto prvi put oprala u masini na 40 stupnjeva,
i jakoooo je pustio boju.
Sad vise nije onako intenzivno zelen kao sto je bio u pocetku. :/
Ja stavila na 30 stupnjeva i min broj okretaja, čini mi se 500. I da..tekući deterdžent :) nisam vidjela kakva je boje voda izašla pa ne znam da li je i koliko puštao boju al na njemu nikakve promjene u intenzitetu!
meni je u džepu moje "livade" ostala gazica...sad je zelena, oprano na 40
Perem na 40 s Faksom, program za pamuk, max centrifugiranje, sušim ga na štriku sa štipaljkama (samo složim prije). I radi kao i prvog dana. ;)
Ok,kad se pere da pušta boju(zato sam ga oprala samo 2put :oops: ),
ali naš je izblijedio :( valjda od sunca.
Da li se to još kome desilo?
Sad sam ga okrenula (da opet bude lijepo plav naš butterfly)...valjda za nošenje to ništa ne znači....
Malo sam :cry: .
I moje nebo pušta jako boju, ali ne čini mi se da je izblijedio. To bi mogla pouzdano utvrditi da ga usporedim s novim, a ovako mi se boje čine svježe i OK.
O,ja ga ne moram usporediti s drugim,vidim kako je na onoj strani što je složena za unutra(nije na suncu)...
Sad sam ga okrenula,a kad se i ta strana izbljijedi i poružni,kupit ćemo novi :mrgreen:
mi imamo 2. narančasti i nebo. narančasti imamo dugo, a kako ju je mm nosio vrlo ponosno uskoro su pali prvi komentari da izgleda kao neki 'svamiđi' i da mu samo fale štapići od tamjana i uskoro su ga svi počeli zafrkavati zbog toga (redom tate koji baš i ne nosaju djecu) pa je onda on doskočio tome kupnjom neba! :mrgreen: sad je taj kao njegov, makar ga oboje koristimo jer sam narančasti posudila frendici kad je s dvoje malenih otišla na more na cijelo ljeto. tako da se naš sling šeta po zadru.
super mi je kad imam 2 što (em jedan uvijek može biti u autu) uvijek mogu jednoga posuditi i to nam je sad nova fora za poklone za rođenje djeteta. evo ti, probaj, pa ako ti se svidi, mi ćemo vam uzeti sling. onaj lik sa početka priče je zaključio da sigurno dobijamo proviziju kako reklamiramo na sve strane. :lol:
A meni žao što nemam vizitke Pixiekida jer me do sada najmanje 10 ljudi zaustavilo po gradu i pitalo gdje se može kupiti, pa udri rukama i nogama objašnjavati ljudima nepoznte riječi poput: sling, pixiekid, roda, internet,... Čak sam razmišljala da i sama na papirić isprintam osnovne informacije o slingu ili marami i dajem ljudima koji me zaustavljaju po cesti. :)Citiraj:
Lapis prvotno napisa
Potpisujem!Citiraj:
blis prvotno napisa
ja svoje nEBO oprala na programu ručno pranje, sa tekućim deterdžentom, osušila na štriku i ispeglala malo poslje i nije se uopće promjenio...a tako ljepo miriši.... :)
potpisujemo i andrea i ja. nebrojeno puta su me zaustavljali i tražili info, a prisustvovala sam kad su to učinili i andrei, pa potpisujem i u njeno ime u slučaju da ona preskočiCitiraj:
enela prvotno napisa
Zato ja uvijek imam pri ruci par pixiekid letkića :mrgreen:
pravo zboriš 8)Citiraj:
tweety prvotno napisa
Jeste li vidjeli novistari dućan Pixikid? Toliko novi prepreprekrašnih stvarčica...Pokrivači su :zaljubljen:
odlični su, malo skupi al su ipak unikatni .....i preljepi :)
to sam i aj ozbiljno razmisljala kad sam zivjela u rumunjskoj, ejr tamo to uopce ne postoji.Citiraj:
blis prvotno napisa
ali od divne ideje i velike inspiracije - ostala samo ideja :mrgreen:
U novinama business.hr u rubrici portret je tekst o Josipi Dolenec koja je osnovala web pixiekid i dizajnirala nosiljke. Jako lijep tekst i još ljepša slika (ona i sinčić u mei tai).
bas sam htjela reci da sad ima u ponudi i mei tai :D
Da, i predivni su. Ne znam da li ću moći odoljeti.
sad sam onako turistički otišla na stranice pixie kida i vidila da je sling "skočio" na 300kn! duplo više nego što sam ga platila (sa poštarinom) prije pola godine :shock:
prekrivači od 1400kn ??
nemoguce je da je sling bio 150 kn prije pola godine. prije vise od godinu dana ja sam ga platila 250, a kad je otvoren internet ducan skocili su na 280 kn
inspirirani ovom temom, neki dan smo naručili naš prvi Pixie sling - danas nam je stigao poštom (do Istre je putovao svega 3 dana, super brzo u odnosu na moja očekivanja i iskustva s nekim drugim narudžbama). Upravo se pere u mašini :mrgreen:
nadam se da će se brzo osušiti jer jedva čekam da ga isprobamo.
Jučer smo navršili mjesec dana, nadam se da ćemo se brzo sprijateljiti sa slingom :D ako bude problema, ja se javim (iako smo jako dobro proučili sve video i slikovne upute).
da pitam usput - Ima li netko iskustva sa sušenjem slinga u sušilici?