Za avatar- vrijedilo je probati :mrgreen:
Nego smijem sad ja jednu pametnu? Ako obećam da se budem uozbiljila? Da ne velite na ne ulažem u znanje.
Evo tu me u ovom citatu (autor teksta, a kak mi se čini i onaj koji ga navodi kao argument, očito ne poznaju materiju dovoljno)
nekaj upiknulo u oko, pa sam si dala truda i u jednoj knjizi našla ovo: "...Atipičan tijek ospica: vrlo težak, atipičan tijek ospica zapažen je u djece koja u 2 do 4 godine prije oboljenja bila cijepljena mrtvom vakcinom protiv ospica..." pa onda ide dalje hrpa medicinskih izraza koji to opisuju, nebitno sad, i onda ide dalje: "...stoga se danas cijepljenje mrtvom vakcinom protiv ospica više ne primjenjuje..."Citiraj:
Atipične ospice. Ovaj oblik bolesti javlja se par godina nakon cijepljena mrtvom vakcinom protiv morbila, nakon što te osobe dođu u kontakt s divljim virusom morbila, odnosno budu izložene prirodnoj infekciji. Smatra se da se radi o jakoj reakciji preosjetljivosti. Tijek bolesti je težak uz povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, boli u trbuhu, uz pojavu edema na udovima, plućni izljev itd. Ovaj oblik bolesti može završiti letalno.
A kaj se tiče cijepljenja- ne cijepljenja (ne sudim, svatko ima pravo na svoj stav ali i dužnost i odgovornost prema posljedicama koje iz toga proizlaze), evo samo jedan link za razmišljanje...samo jedan primjer:
http://en.wikipedia.org/wiki/Subacut...anencephalitis
(na žalost poznajem jednog dečka koji to ima... NIJE cijepljen protiv ospica...u 1.razredu OŠ je počeo zaostajati u mentalnom razvoju, dobio epilepsiju, nije mogao hodati niti kontrolirati kretnje, prestao komunicirati, stanje mu se jako dalje pogoršavalo da bi sad, 3 godine od početka bolesti i nakon pokušaja liječenja u najeminentnijim klinikama u Hrvatskoj, bio pred krajem svog života, u stanju "biljke" kak se to ružno slikovito uobičava reći)
A moram se nadovezati i na ovaj dio:
Dobro, i? Pa to onda ne valja i stavlja upitnik nad učinkovitost cijepiva, jer se zaštitilo od potencijalno letalnih bolesti imunološki najosjetljiviju populaciju- djecu? I na isti način spriječilo širenje tih bolesti, a samim time i stariju populaciju od istih tih infekcija? I ne vidim gdje je problem cijepiti starije osobe, ako za to postoji potreba?Citiraj:
nije doživotno
i onda kreču s programom cjepljena starijih ljudi, jer nisu više imuni
anchie76 editirala krivo citiranje - nadam se da sam dobro poslozila