-
ja vas citam i skupljam ideje mislim da cu se upustiti u avanturu pravljenja nesto kompliciranijih torti, ako ne prije onda krajem studenog za rodjendan maloj susjedi (curica voli domace zivotinje i bebe...)
trinity Fifi je super!
volim peci kolace a i jesti
migulica kad gledam tvoje torte stvarno mi dodje da probam napravit
za rodjendan sam narucila Kristijanu tortu teletabisa i super je bila a sad kad imam recept za ticino masu mogla bi probati
-
kupila sam davno "gumirani" kalup u obliku Boba graditelja al nisam ga jos upotrebljavala i ne znam kako je uopce raditi sa tim :?
jel bi ispalo dobro kad bi ispekla kolac u tom kalupu i prekrila ga ticino masom?
migulica kako bi ti to izvela :mrgreen:
-
sletio je Batman!
Vrhunac ludila je bio nocas u 3,30 kad sam isla buditi Z. da vidi kak je dobro ispao... :lol:
www.fotki.com/migulica
-
:naklon: :naklon: :naklon: Luda si 100% :lol:
Trebali bi još nekakvi smailići s ovima se ne može sve pokazat :lol:
-
Svaki put me iznenadiš koliko mašte i volje imaš!!! :klap: :klap: :klap:
-
fakat mrak
jedino fale opisi kako se što radi :P
(kao da bi ja znala to napraviti :roll: )
-
napisala sam za glavnu tortu kako se sto radi, i opisala putem kako farbati smjesu, kako je izraditi, kako dobiti boju puti ili ne znam sto vec, ukoliko vam mogu pomoci s nekim nedoumicama, rado, no jednostavno ne mogu sve pojedinacno i detaljno opisivati. Kroz fotke vidite koje su faze, a to mi se cini kao dobar pokazatewlj
-
ma zezam se, i da mi nacrtaš svaki detalj ne bi bilo niš od tog
jedino mogu sliniti, a da slinim, slinim
svaka ti čast, to je umjetnost :naklon:
-
Haribo,a ko je kalup za pecenje, slobodno ispeci tortu, a ako ju zelis prekriti koristi svjeze napravljenu smjesu jer je tad jako mekana, poseceri podlogu, razvaljaj i prekrij, pa lagano rukama "gladi" da sve udubine popunis...a onda mozes na povrsini bojati...
-
super :*
hvala ti!
i jos jedno pitanje: kako da od tog biskvita napravim da bude socan bar malo?
ili jednostavno da taj biskvit ispecen u kalupu Boba pristekam na neku tortu kockastog oblika :?
-
Ja tortu tj tijesto napravim sa smedjim secerom, i to onim tamnim, aromaticnim...jer nekako daje bogatstvo tijestu i cini mi se da je tijesto socnije, no naravno tijesto se mora namociti.
Ali to mi je ponekad najveci problem jer moras namociti tijesto da bude socno, no nekoliko puta mi se desilo da mi /švarcvaldica/ pocne pustati sok jer sam pretjerala...
Isto tako treba uzeti u obzir detalj radi li se o torti za odrasle (kad se moze tijesto namociti otopinom necega+alkohol ili djecji rockas kad alkohol ne dolazi u obzir.
Takodjer treba uzeti u obzir koliko je slatko tijesto i krema, tada ako mi se cini da je tijesto i krema samo po sebi dosta slatko ja jednostavno namocim tijesto obicnim, nezasladjenim mlijekom.
Ako se radi o kremi od visanja, naravno da se sokom od iscijedjenih visanja treba namociti tortu, no on je jak i kisel, pa ga dobro zasladim i razrjedim vodom..
Kompliciram??? :/ Vjerojatno...
-
Evo i naše prve torte, skromna je ali frca od ljubavi :lol:
Ticino smjesa je zakon i stvarno mi je super ispala prateći tvoj recept m.
http://picasaweb.google.com/wurzberg...94632658420178
http://picasaweb.google.com/wurzberg...94688492995042
Imat ću par pitanjaca uskoro... ali sad sam krepana od rođendavanja, pa ću to nekom drugom zgodom. HVALA!
-
@Nova torta ti je tako slatka za vidit, bas njezna, svidja mi se jako
@migulica, batman je za onesvijestit se, mrak, i ruke i rogovi (to su u biti usi, a ne rogovi :lol: )
nadam se da je slavljenik jednako bio odusevljen kao ja
ovcica za gozbu je suuuper...jedva cekam da vidim gotov uradak i nadam se da ces osvojiti neku nagradu ;)
-
Nova-torta je prekrasna, taman bi ja je taj tip tore za malecke.
Pocela sam rasiti zivotinje za gozbu, dio stavila na fotki, ali imam jos jako puno posla, a ne znam hocu li stici, Z. mi je na nekon seminaru cijeli tjedan, a u petak ujutro torta mora biti tamo...
-
Ma, hvala na komplimentima... :love:
Inače, kako dobijete boje da ne budu onako pastelne... ja nikako ne mogu dobit, imam boje u onim malim bočicama, pa kapnem, pa mijesim... ali to nikad nije baš žarko.
-
Moras imati boju u gelu ili u prahu. U uddrrrii. Ali nema veze, ovo sa pastelnim bojama ti je jako lijepo ispalo...
-
Thanx na brzom odgovoru, daj da ne tražim, sigurno ste već pisale gdje je naj za nabavit te boje ;) , pa da udrem i ja malo življe ubuduće :love:
-
Nova jako lijepo!
to je vec nesto za moju ruku...
ovo sto migulica radi je :naklon:
bojim se da mi nebi to islo za rukom (zivotinjice i sl.) migulica svaka cast al ja se ne usudim
a gdje da ja nabavim te boje :?
jel ima netko da je to kupovao u Njemackoj :?
-
Ej migu za onu kremu uzmeš 6 cijelih jaja? Večeras ju radim :)
-
Napravila sam kremu. Sad čekam da se ohlade pa da ih ujedinim :) .
Nego, ova krema od jaja... nije došla glatka kao puding, bila je malo grudičasta.... meni se činilo da je ok. Nisam ni sek prestala miješati. Maslac sam ubacila u toplo. Jel greška :? Ne znam dal' će na kraju ispasti dobro, dal će biti gusto ili... Trešnje su ispale ful guste.
-
Evo uspjela sam skinut slike. Moj prvi angel, malo je bucki :lol: al za prvi put čak i nije loš :lol:
-
ma oprosti, ja tek sad prisla netu... :roll:
Uzmi stapni mikser i sve dobro/dodaj zlicu po zlicu pojedinog segmenta/ i sve dobro mijesaj...povezi...
ajngelek je strumfastican....
najljepsi od mame... koji postoji :saint:
-
Sve i svasta ducan, u Gornjem Stupniku, nmoze se i web-om naruciti.
U Njemackoj ne znam gdje se mozu nabaviti boje, no mislim da je "obecana zemlja" za takve stvari. Sigurno je izbor 100 puta bolji nego kod nas... probaj na webu...
-
Nema se sto reci. Torte su vam svima super. :klap:
-
Evo i mog uradka :D . Ja sam vrlo, vrlo zadovoljna :D
CAKE
-
-
-
-
Migu, krema je ispala za 10. Ma cijela torta! Bilo mi ju je žao uopće rezati . Zaobilazila sam anđelića koliko sam mogla samo da što duže ostane cijeli :lol: .
-
-
-
Kak mi je drago da si sretna zbog torte....ma to su najljepsi trenuci u zivotu kad ih vidis oako male pikace s najljepsom tortom iz najveceg srca na svijetu...
Malo me udrilo----nedostatak sna , no u petak ujutro torta mora biti gotova...
www.fotki.com/migulica
-
migulica ja opet mogu samo :naklon:
-
migulica, respect :naklon:
-
Migulice, sise na kravici :lol:
-
Migu majstorice :naklon: . Koja ti je ono crna boja na kravici? Neka sa šljokicama?
A repić konjiću skrio se ispod guze :lol:
Ja još nisam usavršila izradu u 3D obliku :lol: više mi ide reljefna :lol: (jel sam dobro rekla :lol: )
-
Nego st nego sise 8) , pa krava ima sise ne? :lol:
nema konjic rep, to je tek rupa za rep, njega cu dodati kad zasjedne za stol, da mu rep lijepo visi niz stol ;)
Crna je katastrogalna, u prahu, ali ustvari vuce na sivo-ljubicastu, tako da sam dodala tonu praha, pa se smjesa kida, i nije prava crna...a nemam vramena ici po gel boju..
Samo vi mene zafrkavaje, imate i zasto...
samo da stignem, jer...
-
lailah, :klap:
ja sam zbog nedostatka vremena odustala od torte za mm-a...
-
Citiraj:
haribo prvotno napisa
lailah :klap:
potpis
-
Citiraj:
Rayna prvotno napisa
Citiraj:
haribo prvotno napisa
lailah :klap:
potpis
i još jedan ogromni! torta je stvarno bila krasna!
i migulice, životinjska gozba bude super! jako su mi simpa i slatke životinjice! :)
jedva čekam da vidim sve!