sad si me tak nasmijala :lol:
Printable View
sad si me tak nasmijala :lol:
na koje si konkrentno mislila?Citiraj:
bubička prvotno napisa
mislila sam na sve kaj si napisala u svom zadnjem postu, jer se iskreno nadam da nije tako
A bubička, ali sve je ovo općepoznata stvar-ništa od ovog nije neistina
moji starci već godinama ne nose mlijeko u mljekaru jer im se ne isplati-a imaju po 6-7 krava
i poznato je da se uvozi mlijeko u prahu, i ovdje prodaje kao svježe -razrjeđeno :evil: i to po 6,2 kn -užas
moji djed i baka nose...
i sad se osjećam kao da sam pala s marsa
naravno da sam znala da je ovo industrijsko razrijeđeno i ni do koljena pravom, ali opet...da je u prahu... :cry:
ok, ja ga ni ne trošim baš zbog nekih zdravstvenih razloga, ali opet ...žalosno... za sve današnje i buduće generacije djece :(
ma nije sve u pahu, ali znatni dio koji se ne može pokriti od hrvatskog seljaka se komppenzira sa stranim u prahu :/
ma baš koma
Da koma, baš koma, ali nažalost istinita koma. Za ovaj prvi dio posta kojeg sam gore spomenula, imam osobno iskustvo jer živim na selu i znam kako je to izgledalo prije, a kako izgleda danas i koliko se drastićno smanjila ta kolićina mlijeka , a za ovaj drugi dio dovoljno ti je pogledati par epizoda "poljoprivredne emisije" koja je Nedjeljom negdje oko pola jedan i sve će ti biti jasno.
Ja sam se isto šokirala kad mi je tip rekao cijenu. :/Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
(Tim prije što smo i MM i ja dobili od firme po 210 kn, znači onih preostalih 80 kn x2 ide iz našeg džepa. :roll:)
Ja itekako zamijećujem da je KONZUM poskupio, i to prvo i najviše u asortimanu iz SVOJE GRUPE! A ta Agrokor Grupa je gotovo apsolutni 'hranidbeni' monopolist na našem tržištu, u svakom smislu riječi! Oni proizvode sve osnovne namirnice: ulja (Zvijezda), vode (Jamnica), mesa (Belje, Vrbovec...), mlijeka (Dukat).... I to su naši najveći proizvođači hrane! I upravo ONI diktiraju cijene! I živcira me kad netko iz trgovačke branše svoje postupke opravdava s '...znate, to je dobavljač kriv'. Za što ih god pitaš - dobiješ upravo taj odogovor. Pitaš zašto skoro ističe rok trajanja - kriv je dobavljač, zašto nemaju velika pakiranja - dobavljač im dostavlja u malima, zašto su poskupili - dobavljač je poskupio. Pun mi je kufer toga. Neka g. Konzum i drugi izvole preuzeti odgovornost za SVOJE cijene! :evil: :evil: :evil:Citiraj:
dalmatinka prvotno napisa
dukat nije u vlasništvu agrokoraCitiraj:
Tsumami prvotno napisa
i zato je skuplji nego u drugim dućanima. :xCitiraj:
mali karlo prvotno napisa
a hebi ga to sam i ja skužila
Ja odem na Dolac i tamo u mesnici kupim NEISKOŠTENA pileća prsa S KOŽOM po dvadesetak kuna (ne sjećam se sad točno cijene).Citiraj:
gledam baš jučer cijene pilećih filea...sreća je ako se nađe ispod 50kn....
Doma sama povadim kosti od kojih skuham juhu i ogulim kožu (koju bacim susjedovom psu), narežem na šnicle i evo.
Nije u trgovini, ali pizza iz dostave velika 50kn :shock: (na jednoj polovici tijesta vegetarijana, na drugoj miješana)
Ovo se i radi, i to ne samo iz tog izvora, ali to nije dovoljno ...Citiraj:
ne znam zašto ne subvencioniraju zet iz zagrebparkinga...
ps-Ne branim poskupljenja
I ja slično, ne nužno na Dolcu. A čak ako tetu prodavačicu lijepo zamolim, ona mi na licu mjesta odvoji kosti i kožu, ona ima više prakse i oštriji nož. A ako je posebno dobre volje i nema drugih mušterija, čak mi i isfiletira prsa.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
ot, u Mülleru ima prekrasnih, oštrih, ne preskupih noževa. Kupila sam jedan i zaljubila se u njega, oštar ko skalpel, da bi mi istog dana netragom nestao.(vjerojatno u smeću s kakvim otpacima :x )
Sad čekam priliku da se zaletim do Müllera...
Ja se jučer šokirala u Mercatoru: maslac Dukatov 13,53 kn :shock:
Pa nedavno je bio oko 7 kn, pa poskupio na 10, a sad skoro 14.
Pa mala konzervica kukuruza Bonduelle 5,25 kn - a sigurna sam da sam ga plaćala 3-4 kune.
I tako sve po par lipa ili kuna skuplje nego prošli put kad sam bila u kupovini.
U Getrou imaš srednju konzervu kukuruza po četiri kune. Getro je općenito jeftiniji od Merkatora. Nije tako ugodan, doduše, ali cijene jesu niže.Citiraj:
sandraL prvotno napisa
Mi smo veliki potrošači maslaca, pa nam je ovo poskupljenje jako teško palo. Neki dan smo u Getrou naišli na maslac neke privatne mljekare (Petrovo selo, mislim da se zove) po 6 kuna- jedino oni nisu (još) promijenili cijenu. Odmah smo uzeli sve do jednog s police (11 pakiranja po 250 g) i lijepo zpremili zalihu u škrinju.Citiraj:
Ja se jučer šokirala u Mercatoru: maslac Dukatov 13,53 kn
Pa nedavno je bio oko 7 kn, pa poskupio na 10, a sad skoro 14.
Napisala sam na topicu o jajima ali je zatvoren: neki dan sam platila deset jaja 18 kuna :shock: :shock:
Bila sam u Konzumu u pothodniku i tamo htjela kupiti jaja ali je svima rok izlazio za par dana :x Kako nama deset jaja traje tjednima, otišla sam u drugi dućan - onaj neki Union (?) u pothodniku i tamo obavila ovu skupocjenu kupnju!!
Ljudi moji, jučer sam kupila u dućanu 10 jaja i platila ih 16 kuna!
Na licu mjesta sam se išokirala pred prodavačicom i nisam mogla vjerovati.
Čovječe, jaja postala luksuz? Prije ono, najjeftinija jaja, a sad Shock
E sad me fakat malo frka ovih poskupljenja! Bože dragi, kud mi to idemo :(
u interšparu, 14 kuna.
neka bio jaja, s manje kolesterola :roll:
kad već pričamo o jajima...sad sam se sjetila onih američkih bjelih, to sigurno nisu kokošja :lol: tak da nisam sigurna ni za ova druga, omega, ovo ono, daj molim te :lol:
mislim da ću doma otvorit kokošinjac :lol:
kud plovi ovaj brod..... :sing:Citiraj:
anima prvotno napisa
kod ljude odvozi......... :sing:
da je opkojna baba živa rekla bi u 3 jedne stvari
koma je to s jajima, sad je i gađat nekog s jajima postao luksuz
:lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ovo sam ja htjela reć, to što mare kaže, samo ne s toliko stila...
šta sad? možemo samo kukat. valjda trebaju namirit troškove izbora, nove satove, saborske plaće za čitanje novina jednom mjesečno. meni je muka :/
zapravo bilo je samo pitanje vremena kad će sve počet pucat po šavovima. Ono što mene plaši ej da je ovo samo početa lavine :(Citiraj:
thalia prvotno napisa
Evo upravo na radiju tema o tome, Obiteljskom od 18-19
ajd da čujem šta će bit
nisi :mrgreen:Citiraj:
sandraL prvotno napisa
bio je regularno oko 4,5 kuna ... a i ovo poskupljenje je između 16 i 20% (ovisi o trgovini)....
što bi se reklo
idemo dalje :x
ts, ts, ts.... :nope:Citiraj:
pa kak možeš TAKO?
jel ti nisi čula da je neki indeks na burzi u americi pao dva posto??? da postoji strah od kretanja cijena nafte... da su se u europi (s bijednim plaćama) - isto digle cijene (osim komunalija, al to je zanemarivo...)... da neke zemlje imaju inflaciju od 6 i 7 posto, a kod nas samo 5 (ak se pita statistiku...)... ak se pita šukera - onda je 2....
:x
:shock: upravo rekoše na vijestima da je inflacija 12% :shock:
a premijer je rekao da ima problema, pa da će razgovarati s onima koji su u to uključeni, pa će vidjeti zašto je došlo do problema.... :?
sorryCitiraj:
sorciere prvotno napisa
... i da nije u Hrvatskoj NAJGORE.....Citiraj:
sorciere prvotno napisa
to bi nas trebalo utješiti
ili nam možda začepit usta
hm... da ne završimo ko telma i luiz? :lol: :lol:Citiraj:
Citiraj:
sorry
:? a zakaj? niš ne kužim...
veliki brat vas čita
oćemo dobit milijun? :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
mene bi izbacili sustanari :lol:
ma teško je ,preteško što dalje sve gore i gore, kuhamo se kao žabe u loncu...................................... :(