bili na sistematskom pred neki dan, 2 god i mjesec dana, visok 94cm, težina 13,1kg, nogica 26
Printable View
bili na sistematskom pred neki dan, 2 god i mjesec dana, visok 94cm, težina 13,1kg, nogica 26
Vukasin 20 meseci,visina 86cm,tezina 12kg
19 mj. - 13 kg, 86 cm, 21 cm.
Petra / 31 mjesec / 13,9 kg / 91 cm / noga 24
Evo malo smo dobili na kilazi Ahmed 2,2 god. 11,5 kg i 92 cm!!! Jupi na krivulji smo!
Malo se hvalimo.
Frajer ima 12 kg i 84 cm sa 20 mjeseci. Možda se nekome čini malo, ali nama je jako puno. Krivulja nam je jako skočila. Sa 10 na 50.
Narasao je 10 cm u 6 mjeseci :D :D
i dalje pero-laka kategorija....
14,5 mj., 8.650g, 79cm
ped. nam dala rok do slijedećeg pregleda (29.5.) da se udebljamo......mision impossible.....
Jer u suprotnom...? :/Citiraj:
mg1975 prvotno napisa
Malo??Citiraj:
Veki prvotno napisa
Evo sto je malo... 21 mjesec, 9,7 kg i 82 cm. :)
Ups, kao prvo malo sam pogriješila :oops: :oops: , jadna li mu majka, na zna koliko godina ima dijete. On ima 22 mjeseca :oops:Citiraj:
Cubana prvotno napisa
A kao drugo, uvijek je najmanji među vršnjacima, pa se svima i čini malo.
A treće, ipak je dečko, pa su tablice malo drugačije ;)
P.s. Jeste za druženje, da konačno ima nekog svoje visine :lol: ?
Pojma nemam.....sumnja da je slabokrvna pa ćemo sigurno morati vaditi krv......L. teško prihvaća dohranu (jednostavno kad neće neće, usta zatvori i maše glavom lijevo-desno), količinski malo jede, užasno je izbirljiva, a aktivna turbo (čim otvori oči) tako da se ništa ne prima + što još uvijek dosta raste u visinu.......sorry malo ott.....Citiraj:
Jelka prvotno napisa
U suprotnom...
Znam šta se može učiniti ako je u pitanju rast u visinu. Volim biti informirana , pa sam pitala pedijatricu, onda kad je kod nas bilo "kritično" : "Šta ako...?"
Odgovorila mi je da ako baš poostoji opravdana sumnja da se dijete ne razvija kako bi trebalo, može se poslati da se izvadi razina hormona rasta koji dalje upućuje ako nešto nije u redu i onda se dalje adekvatno reagira.
Hvala Veki na odgovoru, ali za sada mi smo dovoljno visoki.
Nasa pedica sumnja da se hrana ne apsorbira adekvatno u crijevima. Nas problem sa tezinom je krenuo nakon što smo prebolili crijevnu virozu uzrokovanu rota virusom.
I mi imamo isti problem. Ahmed moze pojesti ko odrasla osoba :shock: a jedva je na 5 procentilu na krivulji. Nismo nista sumnjali dok nije zavrsio u bolnici 22 dana. Ne u vezi kilaze. Jetra i sta jos ne...Testirali su ga za crohn's, cystic fibrosis, (kršitelj koda)c...i nis dijete potpuno u redu. Cak su mu radili biopsiju crijeva i colonoskopiju i nis...Citiraj:
mg1975 prvotno napisa
E da da i Ahmed je probolio rota virus u bolnici...
Konačno sam izmjerila dijete :)
25 mjeseci: cca 12 kg i 88 cm. Nogica br 25.
I ja isto.
23 mjeseca, 89 cm, 14 kg, nogica 23
Maya je sa 14 mjeseci bila 88 cm.a 11.5 kg. :shock: Na tatu skroz :*
28mj, 12kg (već 4-5mj). noga 25.
nema šanse da izmjerimo visinu. :)
Maša 14,5 mjeseci - 85 cm i 11 kila.
evo i nas opet
23 mj. 10.700g i 81 cm
e da, nogica 22
Marko je star 19 mjeseci,a mjerili smo se i vagali prije mjesec dana i onda je imao 86cm i 13kila,ali čina nam se da je malo narastao a za kilažu nemamo poja.Isto je malo jači ali sve je to normalno kaže doc!
MIhael....1 god.....11 kila....82 cm.....br noge 21
o kakvoj krivulji je riječ?
evo jedne sitnice....danas vagana kod dr-12 kg :)
maša, riječ je o WHO standardima rasta
npr. ovo je za visinu dječaka od 6 do 24 mjeseca
a ovo za težinu
margita, 13 mjeseci, ima 9.7 kg i nogu broj 19. visinu ne znam, ali nosi veličinu 80
mg1975, mi poznajemo jednu preslatku malu 2-godišnjakinju koja ima isto kila kao margita (9.7 kg) i potpuno je zdrava. jednostavno je takvo dijete.
stvarno veliko stopalo...mi smo na 22 :mrgreen:Citiraj:
mamic prvotno napisa
14 mj i 12 kg....visinu bi trebali ponovo sad mjerit jer on ima skokove pa se u jednom nadeblja (raširi), a tek u drugom za koji mjesec se izduži :mrgreen:
moj josip ima 15 mj i 11,5 kg ... svaki dan ga mislim izmirit, morat cu sad pa da mogu napisat koliko je dug, nogica br.21
Pika sa godinu i 20-ak dana ima 11kg,82cm i nosi cipelice broj 20.
Iva ima danas 14 mjeseci :D , sa 13 mjeseci je imala 10 kg i nogicu broj 20 :heart: visinu ne znam, ali nosi br 80
Ja sam jako zadovoljna, rođena je sa 2 500 g, i svi govore kako izgleda velika za svoju dob :mrgreen:
Mi još nismo bili na sistematskom pregl.ali doma vagan ima 10,5kg,visinu ne znamo,cipelice broj 21-22(ima 14 mj) rođen sa 2720 kg,zadovoljni :D
Teera Gita ima 18 mj., 10 kg i 82,5 cm.
Mi zadovoljni :)
Nadam se i ona :)
(Rođena s 2410 g.)
Tipfeler :oops: :TERRA GITA se zove!
Tipfeler :oops: :TERRA GITA se zove!
MAMINO SUNCE 13mjseci 11.150kg,75cm i nogica 22
ima 80 cmCitiraj:
malena beba prvotno napisa
Korado, 12 mjeseci, 72 cm, 7950g, br. noge 18-19.
evo i nas ponovno. malo smo porasli, a kilaža jedva da se pomjerila :)
28 mj, 92 cm i cca 12 kg. nogica 23
mišavko mišavi :lol: , a stalno se divi sam sebi kako ima "misice" :lol: