v&v bravo za 11 komada :D
mummy_s, lijepo nabaviš kartu Praga, i dobru auto-kartu i lijepo sve označiš unaprijed i nemaš se što izgubiti. Bit će ti lakše ići autom kao što kaže iva_luca. A ako se i izgubite i to ima svojih čari.
belinda ~~~~~
Printable View
v&v bravo za 11 komada :D
mummy_s, lijepo nabaviš kartu Praga, i dobru auto-kartu i lijepo sve označiš unaprijed i nemaš se što izgubiti. Bit će ti lakše ići autom kao što kaže iva_luca. A ako se i izgubite i to ima svojih čari.
belinda ~~~~~
V&V :D :D :D ..da ti se ekipa dobro razvija i da nam se ti vratiš dobrano trbušasta!!!
Curke ne bi nama ništ abilo problem da je naša jurilica sposobna za takav put. Ovako auto moramo ili rentati (što je neizvedivo) ili posuditi (a ni to nije baš neka super solucija).
Danas ja bila u HŽ-u i imamo vlak koji vozi 15-ak sati i presjedamo samo u Beču..još ćemo vidjeti, ali čini mi se da nam je to ipak bolja opcija!
v&v, bravo za js, to je stvarno puno. Neka i dalje bude uspješno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:D
Belinda ne kaže se bez veze ženska intuicija. Ti ćeš nam opaliti jednu beturinu! ;)
Meni je danas 24.dc..nadam se da još sitno brojim! :mrgreen:
Curke vidim da neke od vas znaju par dana unaprijed kada će dobiti štopericu..je li to pravilo?
Ciao curke!!
V&V ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i TM!!! :heart:
Mummy_s,pa ja mislim da je to pravilo jer dr. vidi po veličini folikula kad treba biti štoperica.
Mislim da se uzima u obzir i trajanje ciklusa,pa se i prema tome ravna.
Možda bi ja bila i danas na UZV da nije nedjelja pa bi mi onda kazao da je danas štoperica,to ne znam,ali eto ja mu vjerujem da je dobro procijenio i da neće mališani popucati do utorka!! (duuuboko se nadam)
stoperica se daje na osnovu velicine folikula, mislim da je od 17mm pa na dalje tako da ti on rece doslovno dva dana unaprid jer i folikulometrija je svako dva dana tako da zna koliki ce bit za opet dva dana
v&v ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~ da nam se vratite bar troje :heart:
belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za puno plivaca
trunčicabalunčica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za beturinu
Super onda ću ja štopericu bocnuti na putu...da nam ostane dovoljno vremena za manevar i upoznavanje Pronatala :mrgreen:
V&V se danas nije javila..baš ih briga oni sad uživaju dok se bebići kupaju u inkubatoru..~~~~~~~~~~~~ za bebiće!!
mummy_s samo pazi jer ako si i ti dobila Choragon kao i belinda, on ti se daje u misic a ne u trbuh ko menopuri i gonali pa ce ti mozda bit nezgodno dat si na putu :love:
v&v bravo za js. drzim fige za tulum u labosu :*
napisi izvjestaj kad se vratis.
mummy_s da sve bude za +5
belinda7 mislim na tebe intenzivno u utorak. bice, bice i kod tebe :saint:
truncicabaluncia javi veliku betu ~~~~~~~
svima :love:
Ređi dobro da si mi to napomenula! ;) Čini mi se da oni u Pronatalu inzistiraju na Ovitrelle ili Pregnyl pa možda ipak neću pokazivati guz putem! :mrgreen:
ajde, ajde, da i pokazes guz putem mislim da se niko od sudionika na cesti nece bunit :lol:
belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za puno plivaca
v&v ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam se javis skoro sa dobrim vijestima
Ne znaš ti kakav ja guz imam..to bi bio prometni kolaps! :lol: :lol:
Ovi Česi nam se ništa ne javljaju...cccc tako nas mučiti.. :roll:
mummy_s jos je rano za javljanje, kad dobijes M onda ih se neces moc rijesit :*
jos malo nasim buducim trudnicama belindi i v&v ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svim mojim curama koje idu na put :bye: i draga V&V dobro došla nam natrag :D jedva čekam da čujem kako je bilo.
red je da i ovde napisem...
belindinom M je res nasa spermice :D :joggler: :klap:
ona ima 9 js a transfer je u cet ili pet :D :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nastavis sa dobrim vijestima :dancingfever:
:D :D :D :D ovaj tjedan se pretvara u pravo čudo!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da nam takva ostane i godina!!! Samo gomila beturina i prazan pdf (osim nas koje ćemo se tuda uvijek motati ali samo da s prisjetimo i pokažemo slikice naših :saint: ) :mrgreen:
Ajme ljudovi, ja sam se sva naježila od oduševljenja na belindin rezultat (to da ima 9 komada i da imaju spermiće :D ).
E draga naša beli, nadam se da će tulumarenje biti razvratno i da će sve curice biti oplođene!!!!
Belinda :D :D i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DRAGA NAŠA BELINDA OVO MI JE NEŠTO NAJLJEPŠE ŠTO SAM MOGLA PROČITATI A KAMOLI DOŽIVJET :D :love: SAMO NAPRIJED I ZA ODLIČAN ET.A TEBI BELINDIN MUŽU ISPLATILO TI SE OVA BORBA I ČEKANJE DA DOBIJEŠ ONO ŠTO SI ODUVIJEK SANJAO. :ŠTO ĆEMO IMATI DOBAR USKRS. :saint:
Curice moje, mi stigli!
Vidim da je i ovdje bilo akcije pa u to ime svima ~~~~~~~~~~~
Ajmo sad iz početka. Iz ZG krenusmo 06.03. oko 8:30. Vrijeme nas je poslužilo tako da gotovo nismo imali problema. Stali smo u Austriji (Gralla-Rosenberg) na kavu :mljac: , malo protegnuli noge i nastavili dalje. Kao što sam i ranije rekla, putem nismo imali nikakvih problema sve dok nismo došli pred sam Prag. Prije puta smo si isprintali plan sa ViaMichelin i sve bi bilo super da je taj plan bio potpun. Naime, na točci koja bi u samom Pragu trebala označiti nekakvo skretanje ispisane su samo brojke, bez konkretnih naziva dijelova grada, ulica ili sl., a u Pragu nema brojki već su na putokazima ispisani nazivi kvartova i sl. Osim toga, upali smo u špicu (ili se nama tako činilo budući je bilo oko 17h), promašili skretanje i završili na drugom dijelu Praga, odnosno na njegovom istočnom rubnom dijelu :lol: Trebalo nam je skoro dva sata da se iskobeljamo iz te gužve i već je debelo pao mrak. Tek su nam na trećoj ili četvrtoj benzinskoj na koju smo otišli pitati za smjer rekli kamo točno trebamo skrenuti. Nakon toga nije bilo problema. Pronatal smo našli relativno lako (muž je bio već na rubu živaca pa sam osim sa smjerom i s njim imala borbe :mrgreen: )
Prvi dojam o hotelu Pronatal Inn bio je pozitivan. Uz to nas je na recepciji dočekao mladi recepcioner koji je govorio engleski! Soba je bila čista i ugodna i to je bilo to, barem smo tako mislili...
Petak – punkcija. Naručili su nas točno u 7:30 i mi smo došli, kad tamo guuužvaaa. Od dokumenata su me tražili putovnicu, a od nalaza samo one koji se tiču anestezije. Na punkciju sam morala doći na tašte, tj. najmanje 6h prije punkcije nisam smjela ništa jesti ni piti. Oko 8h su me potjerali u predoparacijsku salu. Tamo sam se morala presvući u neki haljetak nakon čega su me otpravili u drugu čekaonicu. E tu je bilo "veselo". U toj se prostoriji nalazi 5 ležaja. Dva su već bila zauzeta. Na punkciju su došle i dvije Čehinje koje su tremu ili što već razbijale pričanjem, a ja sam brojala ovce. Naše se čekanje odužilo i već je postalo neizdrživo. Tim više što je u prostoriji bilo neugodno hladno. Oko 10h konačno je prva Čehinja došla na red, a za njom i ja.
Što se punkcije tiče... ne sjećam se ničega. Znam da sam ušla u op. salu. Pitali su me kako se zovem i kada sam uzela posljednju injekciju. Probudila sam se nakon 15-ak minuta u istoj onoj hladnoj prostoriji, istina pokrivena, gdje sam morala ležati još neko vrijeme. Nakon toga su me otpravili na presvlačenje. Morala sam pričekati liječnika koji mi je dao recept za lijekove i upute o tome što smijem, a što ne smijem raditi ostatak dana. Uglavnom rekao mi je da moram mirovati, jesti malo i lagano i piti samo običnu vodu (nikako alkohol). Ubrzo je došao i embriolog koji mi je rekao broj folikula i jajnih stanica, nagovijestio da bi ET mogao biti u ponedjeljak i to je bilo to. Nakon toga smo otišli na recepciju, platili 1100€ za punkciju pa u ljekarnu. Tada sam shvatila da ne znam kako uzimati lijekove pa smo se vratili u kliniku i tražili razgovor. Primila nas je dr. Lazarovska. Bez da smo ju išta pitali ona nam je započela priču o izboru donora spomenuvši nešto vrlo čudno. Rekla je da smo imali sreću jer je donor odgovarajuće boje kose i očiju kao i moj suprug. Nakon ovakve rečenice čovjek si postavi neka pitanja, tipa jesu li oni uopće pročitali tipizaciju koju smo im poslali ili je to samo pro-forme :?
Ostatak dana proveli smo u hotelskoj sobi, a ja sam spavala kao malo prase. Kao što sam vam već rekla, nakon punkcije moguće je da malo krvarite za što je dobro sa sobom imati dnevne uloške. Veći vam zbilja ne trebaju. Također su mi rekli da ukoliko budem imala bolove mogu slobodno popiti neku tabletu protiv bolova, što meni nije trebalo.
U subotu i nedjelju smo bili u turističkom obilasku Praga. Svima vama koje do sada niste bile preporučam obilazak. Isto tako preporučam da u obilazak idete u što udobnijoj obući (tenisicama, nikako štiklicama) jer je cijeli Prag popločan makadamom (kockama) što je vrlo nezgodno. Od Pronatala do centra preporučljivo je koristiti gradski prijevoz. Blizu hotela (5-6 minuta hoda) ima autobusna stanica (Hasova, bus 139, 205). Busom se pređe nekih 6 stanica do stanice Metroa (Kačerov, crvena linija) odakle se metroom vozi još 6 stanica do centra grada (stanica Museum). Karta za bus vrijedi i za metro, za jednu osobu u jednom smjeru košta 26 KČ.
Po dolasku u hotel auto smo parkirali na parkiralištu hotela, tobože čuvanom videonadzorom. U nedjelju smo pak doživjeli neugodnost. Prilikom odlaska u šetnju primjetili smo da nam je netko udario i izgrebao auto :evil: . Muž je, naravno, poludio. Kako u hotelu nije bilo drugih gostiju s osobnim automobilima, štetu je mogao prouzročiti samo netko od djelatnika Pronatala. Obratili smo se recepcionerki, ali od mutave jadnice nije bilo koristi. Uspjela je pozvati gazdu koji je nakon nekog vremena došao u hotel, ali nas je totalno ignorirao. Nije rekao niti oprostite. Onaj videonadzor koji reklamiraju na webu ne vrijedi ništa. Navodno ne pravi snimke već samo prikazuje sliku u realnom vremenu tako da nije bilo moguće niti putem videozapisa otkriti krivca.
U ponedjeljak je došla Danica. Najprije se pobrinula da podmirimo račun, onda nas je odvela embriologu, a potom mene u onu istu čekaonicu u kojoj sam čekala punkciju. Ovaj je put prostorija bila grijana :) .
Kod embriologa smo saznali da je od 11 JS 8 bilo potpuno zrelo i da su oplodili svih 8. Dva su embrija pripremili za transfer, a preostalih 6 su zamrznuli. Transfer je bio oko 11h, trajao je jedva 3 minute, a nakon transfera sam morala ležati još sat vremena. I to je to.
Ako nekog zanima alternativni smještaj, ranije spominjeni hotel Gradient je nekih 15-ak minuta hoda udaljen od Pronatala. Problem jedino može biti što se nakon punkcije mora ići uzbrdo, osim ako niste autom. U blizini od trgovina ima Lidl (nikako ga ne preporučam) i Billa. Cijene su kao i kod nas.
Ako vas još nešto zanima, pitajte.
I da, rezultate kućnog testa očekujem oko 01.04.
v&v, uh, dočekali smo te! :D , da se mrvice fino smjeste u tvom bukiću ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
v&v, baš sam se navukla na tvoju priču,slučajno sam jednom pročitala, a sada svaki dan škicnem da vidim šta ima novog...
Super za transfer u Pragu, držim palčeve za pozitivan test 1.4. (iako ti nitko neće vjerovati na taj dan, ha)
Do tada, think pink! :love:
:klap: Bravo cure!
Belinda stvarno je to ugodno iznenađenje, čestitke i trebi i TM ! Čekamo beturinu! :D
V&V pa sve mi ovo zvuči super! :D
Imala si masu stanica i 8 se oplodilo?! :shock: Ti si čudo od žene! :mrgreen:
Evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu! :D :*
ivana, jesi ti dobila histološki nalaz od Reša?
Jesam, zvao me pa ga i poslao poštom, nalaz nije dobar, nema nikave šanse da se išta nađe!
MM je kao beba bio dosta bolesan i jedva je preživio, imao je neke alergijske napadaje, pa mi je njegova mama rekla da su mu davali sve lijekove koji su im došli pod ruku, ne razmišljajući o njihovoj štetnosti. Mislim da je to razlog naše dijagnoze...
Al dobro, prihvatili smo, i ne razgovaramo više o tome, sad želimo malog čeha! :mrgreen:
Kako si ti? Imaš li kakav "filing"?
:D Super! Onda po malog čeha! :love:
Joj, moj feeling... :unsure: a nemam pojma. Nemam baš neki osječaj, na početku sam bila uvjerena da neće bit ništa. Pa ako povučem neku liniju sa brojevima od 1(loš feeling) do 10(super feeling), ja sam negdje na sredini, dakle 5.
Nekako me bole jajnici još od kad je bila punkcija, nije neka strašna bol, ali osječam ih stalno. Puuuno spavam, ali ja to oduvijek volim, a i čitala sam da to bude od utrića.
Primjetila sam da mi čas zna bit hladno, čas toplo, ali ne znam od čega bi to bilo.
Uglavnom, nedorečen osječaj. Zapravo se bojim nadati se nečemu, da poslije ne budem još u većoj bedari.
:cekam: uh, sporo mi prolazi to vrijeme od transfera.
V&V napokon!! :D :D Pa uboli ste pravi jackpot..dvije mrve kod mame i još 6 čekaju..suuupeeer!!!
Trunči toplo/hladno kažeš!? Hmmm, neki trudnički simptom :roll:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam ubrzo dočaraš puno trudničkih simptoma iz prve ruke! :mrgreen:
:lol:Citiraj:
mummy_s prvotno napisa
V&V bravo ženo! 8 js i svih osam oplođenih!
Ostalo (izgubljeni u bespućima ulaza u grad, oštećen tutač) će se zaboraviti i otpisati ko lanjski snijeg.
Ono što je najvrijednije su dvije mrvice u buši i onih šest koji čekaju svoju mamu da za par godina, kad ovih dvoje prohodaju, dođe po njih!
V&V ~~~~~~~~~~ za lijepu betu i još ljepšu trudnoću.
:love:
v&v :D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ bas imam filing da ce uspit, ne pitaj zasto
trunčicabalunčica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da su to trudnicki simptomi
belinda se javila i pitala jos malo vibrica za tulum u labu, zato navalite
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
Belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za najparty u labu!!!!! :love:
Beli, evo mi prsti pobijelili od držanja figa!!!!
Al, ako ti voliš vibrice, evo draga jedna hrpica, onak baš lijepih i od srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~ za belindu i NJM
Svima drugima isto ~~~~~~~~~~~~~~
Glede Utrogestana, meni su u Čehi rekli da ih mogu aplicirati ili oralno ili vaginalno. Pokušala sam oralno, ali sam shvatila da mi izazivaju vrtoglavicu, pogotovo ako je obrok neposredno nakon uzimanja. Onda sam prešla na vaginalno. I ovako ništa od "sporta" minimum 7 dana nakon ET-a (doctor's orders :mrgreen: )
nazalost moji strahovi su bili opravdani,stigao je nalaz s VV i u njemu piše na spermiji nisu nađeni ali da je u centrifugatu 1ml ejakulata pronađeno 40 spermija.,volumen ejakulata je 3000ml
Dr Čolak jenapisao da može i s tim na ICSI i preporuča prirodni :/
kakvo je vase mišljenje??? :?
a da jel mi zna tko objasniti navod
kod pacjenta oligo/azospermija uz nazočnost izoenzima LDXx
Draga naša V&V najprije DOBRO DOŠLA NATRAG U HRVATSKU :D jedva sam čekala da dođeš da vidim kako je prošao postupak.Evo za početak malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za 1,04.i naravno beturinu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Sada kada čitam što si napisala idemo i mi drugi put na IVF.Što se tiče karakteristika za donora sve su pretežno mogli naći što smo napisali jedino nisu mogli krvnu grupu 0+ što sam htjela da bude isključivo ista poput krvne grupe MM pa su onda rekli pošto je moja krvna grupa B+ da može da bude i B+ ili 0+.Drago mi je da ste se vratili što se tiče tenisica drugi put ću ih sigurno obuti jer sam zbog mojih štiklica zaradila žulj na prstu od silnog hodanja. :mrgreen: Prošli tjedan sam dobila odgovor od Danice i sve mi je rekla što moram obaviti za IVFprotokol mi određuje moj ginić i njoj moram javiti kad krećem sa stimulacijom da oni znaju da taj mjesec dolazim kod njih i poslije 9 dana kad folikuli narastu 17-20mm aplicira se STOP injekcija i kod njih dolazim na punkcviju.Sada samo da ušparamo nešto novca i krećemo u akciju.
A što se tiče karte putovanja da sve to dobro dok se dođe do Praga a kad uđeš u njega sve je to nešto sasvim drugo.Ja sam isto isprintala kartu grada i hotela kako trebamo ići kad ono uvidjela sam da se karta i pravac do hotela ne podudaraju,i da stvar bude bolja nakon 1 sat lutanja i kad smo bili blizu hotela iza nas je bio patrolni auto policije i MM se njih uplašio i naravno mi ponovo fulali :P onda sam poludila na njega i rekla moš mislit da su tebe išli provjeravat pa nisi kriminalac.Tako da smo još nekih 20 min tražili naš hotel Globus,a danas kad o tome pričamo samo se dobro smijemo,jedino bi u Pronatalu trebali staviti veću oglasnu ploču ili nešto slično jer koliko se sjećam imaju neki komad letve na jednom drvetu i piše već slabo vidljivim slovima Pronatal tako da recimo poput MM koji nosi naočale nema šanse da bi pročitao jer sam jedva i ja vidjela i pročitala a i tu smo se muvali okolo Pronatala nekih 15 min dok ga nismo ugledali.Inače Hvala Bogu naš je auto ostao nedirnut jer hotel Globus ima svoju garažu pa je ostao netaknut,a nedaj Bože da je njegov auto tako stradao isto bi bilo frke jer on jako čuva auto mogla bih reći bolje pazi auto nego mene.
laky :love:
v&v samo tjedan dana? svima nam uvijek govore kako do bete nista, al super ako ti doc dozvoli jer je tesko cekanje samo za sebe a kamoli jos i bez toga :mrgreen:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~ za betu
AB7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sljedeci IVF
belinda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ da bude prvi i zadnji put (ovde cu zavibrirat "samo" za betu) :*
Za Belindu i V&V ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1i njihovu trbušastu buducnost! :D
I za sve ostale cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da budu jake!
Mummy_s, AB7, Regina, mia, iva_luca, kakav je plan?
Ide li ko za misec dana u Prag?