MB :D :D :D dobro je!
nekako sam shvatila tvoj post jako tužan! :love:
moji starci ne nose načkoljice, a ja sam ih u vrtiću dobila i to pepeljarke, a sad samo kad vozim i to mićanu dioptriju.
Printable View
MB :D :D :D dobro je!
nekako sam shvatila tvoj post jako tužan! :love:
moji starci ne nose načkoljice, a ja sam ih u vrtiću dobila i to pepeljarke, a sad samo kad vozim i to mićanu dioptriju.
Evo ti jedna utješna priča, iz mog osobnog iskustva:
-sa 3,5 god u vrtić mi je tata prvi puta donio naočale-teške socijalne. Dijagnoza, astigmatizam, strabizam dioptije +3 i +3ipo
-nosila sam ih sve do 7 razreda, kao me opalio pubertet i skinula sam ih sama (ni danas ne znam kako su mi to starci dopustili :shock:
-strabizam otišao pa paaa
-na pregledu za vozački (18) god utvrde mi astigmatizam i dioptr +0,75 i +1,25
- prije cca 3 mjeseca, ošla na kontrolu, astigm (tome nema lijeka) a dioptrija 0 i 0,25 :shock: :D
Dakle, naočale ne nosim od 13. godine, sve se samo sredilo (osim astigmatizma, radi kojeg mi je po noći, a posebno po kiši, teže voziti)
-jedino što teletekst lošije vidim, jer mi se "mute" slava, puno ih je sitnih, na jednome mjestu.
Hvala curke.
JE tužna sam jer mi je dr rekla da se kratkovidnost ne popravlja.
~~~~~ da kapanje prođe čim bezbolnije (i za tijelo i za psihu :mrgreen: )
Inače, evo me opet kod vas u ZG. Ovaj put ću možda imati malo više vremena, pa ću se potruditi javiti. :)
Jel' kratkovidnost minus?
Meni su na sistematskom za školu 'našli' neki minus. Nosila naočale tri godine redovno, pa još dvije malo da, malo ne. Kod mijenjanja okvira, ja 'odlučila' da ih više neću nositi... Sve u svemu, nikakvih problema nisam imala, došla na nulu.
Kad sam počela provoditi 8+ sati pred računalom, počelo mi malo smetati. Sada imam neke +0,5 - stoje u kutiji već pet godina.
ajde potrudi se ;)Citiraj:
Maruška prvotno napisa