Sretno :love: i da si doma do blagdana !
Printable View
Sretno :love: i da si doma do blagdana !
RozaGroza sretno, držim fige tebi i bebici i da se što prije grlite :love:
Šta je zamrla ova tema, zar nitko više ne rađa u Dubrovniku?!
Ja bih samo skrenula pažnju da je ovo topic o iskustvima u Dubrovačkom rodilištu, ne topic za kružok Dubrovkinja.Citiraj:
mama marela prvotno napisa
Jel´ to treće na putu pa te zanima što se promijenilo od Leone?Citiraj:
mama marela prvotno napisa
Zanima mene!
Jel ima kavih svježih promjena u rodilištu?
Ima li koja mama da je nedavno rodila i ako mi tko može dati napp kakav kontakt broj osobe koju bih mogla ispitati o puno toga jer mi je termin uljeto baš kad sam s klincima na Korčuli pa bih se tamo prikrpala ako mogu!
Je li tko imao sa sobom plan poroda u DU?
Kome ste ga dali? Kako su reagirali?
renci ja sam rodila prije 10 mjeseci, ne znem jel ti to dovoljno svježe?
Ja sam evo rodila prije mjesec i po dana, pitaj sto te zanima slobodno, mozes i na pp
Bebeto, ne znam kako da ti se javim na pp jer ne vidim di imaš otvoreno, pa ako možeš ti meni poslati pp poruku pa ću ti vratiti.
Iako, ono što me zanima je da li mogu tražiti da me se pusti da rodim "sama", mislim bez medikamenata, da li je beba uvijek samnom, može li MM biti na porodu?
Ima li baš neka jako pristupaćna sestra ili doktor koju bih mogla potražiti i obratiti joj se da naiđem na razumjevanje za mene?
Renci poslala sam vam pp
Evo moje priče s poroda:
Porođajna putešvestija...
Bitno je jasno sam sa sobom znati što i kako od poroda želimo i ustrajati u tome.
E da, od svih ginekologa u našoj bolnici, preporučam dr.Bačića.
renci... ja sam rodila 30.12.08. i MM je bio samnom na porodu. Kako malena nikako nije htjela izaci, na kraju su me stavili na drip kako bi dobila trudove...
jedino sto sam im ja zamjerila je to da nisu pustali MM kod mene sve dok trudovi nisu postali skoro pa nepodnosljivi, ali mislim da ima dosta veze tko je dezurni doktor i babica...
ako te zanima nesto konkretno, tu sam! :heart:
hvala, trebat će mi pokoji savjet pa se javim na pp.
Sad moram doći do broja telefona osobe koja određuje da li MM može biti samnom, vele da treba proći njihov tečaj, nažalost to nije izvedivo, a MM je sva tri puta u Petrovoj bio samnom i prošao je jednomjesečni tečaj i imamo potvrdu. Trebam saznati bi li nam to moglo vrijediti, stvarno bih bila prežalosna da ne bude samnom, puno sam snažnija s njim u blizini.
renci, znam sta mislis....meni je MM TOLIIIIKO pomogao, mislim da da nije bilo njega da bi jos i dan danas bila tamo tiskajuci :lol:
na pp cu ti poslati broj tel od sabine- ona je glavna pri organizaciji trud. tecaja. Mislim da je najbitnije da dode s tobom na zadnjem danu, odnosno, kada je obilazak radaonice, no svejedno cete morat platiti tecaj za dvoje...
sretno draga! :heart:
preporučam dr.Ivanišina i sestru Slavicu.
beba će biti s tobom stalno,a i porod bez medikamenata mslim da ćeš dobiti ako jasno kažeš što želiš.
:love: i sretno
Otkad to? Kad smo mi išli plaćalo se za tečaj, ista cijena bez obzira na broj polaznika i broj beba koje se trebaju roditi :)Citiraj:
Asila prvotno napisa
Renci, sretno i slobodno pitaj i pp-aj ako što trebaš. Nisam tako freška rodilja, ali pamćenje me dobro služi. Bit će ti super u Du bolnici, navažnije je da će bebica biti stalno s tobom, a osoblje je stvarno OK :love:
Također preporučujem dr ivanišina, a sr slavica je nova i nije babica. Nisam znala da se može birati ekipa :?Citiraj:
paid prvotno napisa
I tečaj ne plaća pratnja nego samo trudnica (svježe informacije!). Mislim da su dosta fleksibilni prema iskusnim mamama i ne moraju biti na svim predavanjima, samo muževi moraju biti upoznati s nekim pravilima i sl. Moja prijateljica je nedavno išla na tečaj ( i rodila je :D ) i ima dosta pozitivna iskustva, kao , uostalom i ja.
Puno sreće svim budućim mamama i malim dubrovkinjama i dubrovčanima.
Ja sam rodila u 12 mjesecu i mi smo morali platiti za dvoje (ja+MM), ako se nesto u međuvremenu promjenilo, onda ne znam za to, ali znam da ionako ima samo 2 ili 3 predavanja na koja MM uopce i treba ići, ali i ako ne ode, nije nikakav problem, jedino je dobro da bude na zadnjem, kada je obilazak rađaonice, i to čisto da zna gdje /kako kada dode D Day :DCitiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Ali kažem, ako se nešto promijenilo u ovih dva-tri mjeseca, onda ne znam za to, ali eto, renci, poslala sam ti mob od Sabine koja je zadužena za organizaciju tečaja, pa će ti ona najbolje objasniti....
Ps. meni je bio dr.Tešanović i bio mi je IZVRSTAAAAAAN!!! :D
sreeeeeeetno ti!!!! :heart:
a koliko košta tečaj? i kad ste vi išle? ja sam trudna 19 tjedana i nekako mi se još čini rano, tek mi se počeo vidjeti stomak.
Nike, cijena je 300kn i ideš kad god želiš. Počinje ti prvu srijedu u mjesecu. Ja sam išla u 5.mjesecu trudnoće, sva sreća jer sam kasnije morala mirovati.
renci, ako te što posebno zanima, pitaj na PP. Meni je na odjelu bilo dobro. Sestre su mi uglavnom bile divne, pogotovo njih nekoliko jer se nisam mogla ustajati koliko sam bila popucala, tako da su mi bebicu vodile na kupanje. Rooming in nevjerojatno znači, ne mogu zamisliti da bi bebica bila negdje drugo nego kraj mene.
Indi, hvala puno! :*
u du sam rodila prije 5 mjeseci....
isto-jakoooo pozitivno iskustvo...kasnije na odjelu mi je bilo super....a valjda jedina zamjerka koje se sad mogu sjetit su previsoki kreveti za nas rodilje
neznam vise sto bi pisala pa se i ja nudim za info ako treba :mrgreen:
Ja sam rodila prije više od godine pa informacije nisu baš svježe, ali svejedno se nudim ako imaš kakvih pitanja. Sestre su mi bile super, iskustvo stvarno pozitivno.
Hm,da stvarno kao da se malo u dbk rađa.
Evo svježe,naajsviježije vezano za predavanja.
ja ih upravo pohađam.
Košta 300kn bez obzira na broj polaznika.
Počinju svaku prvu srijedu u mjesecu i na vježbe se može iči sve dok ne se ne rodi.
Moje iskustvo:
Prvo predavanja sa sestrom i primaljom je bilo odlično,umirujuče i idealno,baš sam bila smirena i uvjerena da je ipak sve ok
Jučer na vježbama je opet došla primalja i pričala o porodu i disanju,znači detaljnije se pričalo...nije mi baš sve tako idealno zvučalo.
Dobila sam dojam da je jedini način ležeči ili poluležeči položaj,tiskanje se radi tako da si samo držiš noge....mislim da je to malo previše s obzirom da je žena tad več i umorna,ligamenti su joj propušteni...
I jako me uzrujalo što inzistira da se žena opusti,premda mi je malo nezamislivo kako osobito od prvorotke tražiti da je opuštena,a kroz rađaonu prolaze kao ko po kolodvoru,i čuješ sve ostale rodilje...??
Nisam pitala,jer sam več odveč pitanja postavila,a cure u mojoj grupi sve šute,ono..kao da će iči tamo prepuštene slučaju i na svako moje pitanju su šnjuhale...sve im je bilo tipa..."pa to se tako mora"..."pa sve su tako"..."nečeš tad o tome niti misliti"
Htjela sam pitati što je sa čučanjem ili sjedanjem na stolici, ili stajanjem na nogama prislonjen na krevet...ali to ču drugi put,pa vam javim
Što se dokotora tiče nemam pojma,ali ono što sam pitala je dalli ja moram pred porod zadnje preglede iči u bolnicu rečeno mi je da ne.
Nisam ni za plan poroda pitala...
Imam previše pitanja,ali ponavljam cure koje su sa mnom u grupi na mene i moja pitanja reagiraju kao da nisam normalna...ono kao da pretjerujem...valjda su one mirnije ako če tamo doči koda su s Marsa pale :)
Čujemo se još
Držte se moje Du-trudnice
Hrana me zanima!! što donose za jesti nakon poroda.Meni je klopa fuul bitna,a i ne jedem sve.Citiraj:
penny prvotno napisa
Ja rodila 30.12.08. i evo par odgovora na zadnjih par postavljenih pitanja...
.... ja sam bila pitala za druge pozicije rađanja, i odmah na drugom predavanju (Dr.Bačića) rečeno je da bolnica nema takve uvjete i da se ne može rađati na niti jedan drugi način, nego ležeči, sam sebi držajući noge...
...hrana...iskreno ja sam mislila da ćemo poslije poroda dobiti nešto što će nam vratiti energiju, a ono: ogroman tanjur-na jednoj polovici 5 kom blitve, a na drugoj polovici jedan komad (3x5 cm!!!) sira (gauda ili podravec) :roll:
jedan dan je bila neka pasta sa par komada mesa u umaku, treći dan riža sa istim umakom s par komada mesa.....za doručak je ili dvije fete kruha sa mlječnim namazom ili dvije fete kruha sa maslacem i pekmezom, ili čaj ili bijeeeeeeeela kava...
skoro svim curama u sobi je netko nosio još hrane u tečicama jer bi sve bile gladne poslije jela... ja sam imala kutiju sa kolačima blizu kreveta, a još bliže moju malu bubicu pa mi je sve ostalo bilo svejedno :mrgreen:
ajme koji užas.
Pa kakva je to hrana.
Od svega što si navela jedem blitvu,rižu,pekmez i čaj.....
Morat ču im reči da ja pola toga ne jedem!!
A ovo vezano za položaj rađanja..mislim da je prestrašno da žene u 21st.rađaju ležeči
A ništa, muž će sjest iza mene i neka me pridržava u sjedečem položaju! :)
Mene tako uzrujavaju te priče da se evo mislim da sad u 6 ide muž sam na Bačićevo predavanje.
Hvala na odgovorima.
Muka mi je kad se ovog sjetim. Valjda će do mog sljedećeg poroda nabavit stočić jer daju puuuno informacija da bi ih uz onoliku bol i drip mogla polovat... drži noge, napni stomak, tiskaj... kao da nije jednostavnije čučnit, a ostalo dođe samo po sebi.Citiraj:
Asila prvotno napisa
:lol: Voda mi je pukla doma oko 8,30 ujutro. Do bolnice imam 2 h vožnje. Oko 11 sam ušla u predrađaonu, rodila u 20,27h , a u sobu došla oko 23h. Cijeli dan nisam ni zalogaja stavila u usta. Sva sreća da sam rekla mm-u da mi kupi neku kiflu kad smo ušli u bolnicu,a on se još smijao... k´o da će ti bit do kifle poslije. Zato spakirajte kutiju keksa u torbu jer od hrane ništa osim ako ne dođete u doba užine, ta nije kao u restoranu, ali nije ni za žalit se...ipak je to bolnica.Citiraj:
Asila prvotno napisa
evo cure nažalost ništa od mog update-a.
Nisam išla danas na predavanje u 18h,odlučila sam ostati doma,jer se samo uzrujavam kad slušam sve te priče.
Pola toga mi se neče ni dogoditi,pola toga mi možda neče ni bit bitno,tješi me to da će muž biti sa mnom i da če uraditi sve da mi ugodi. Priča primalje od jučer me još drći uzrujanom tako da nisam bila sposobna iči slušati detalje komplikacija i ostalih dogodovština koje bi se mogle dogoditi.
Eto.
Ali na vježbe ču i dalje iči, iako je to samo 1x tjedno.
ja sam rodila prije skoro dvije godine. i opet cu na ljeto
da, hrana je uzas, neukusna, male porcije, ja imam od prvog poroda jos sliku od jedne vecere - dvije miniaturne buhtle i malo namaza - uzas i strava. nakon dva dana, kad sam se oporavila od poroda i ogladnila, donijeli su mi moji nesto za pojest
radjanje - na zalost samo lezeci polozaj, mislim da ce nasoj bolnici jos dugo trebat dok u tom smislu nesto promjeni
netipicna - kad ti je termin?
sto se tice ostalih cura kod tebe na predavanju, mislim da je veci dio zenske populacije u nasem gradu nazalost ne informiran sto se tice drugih nacina radjanja i da jednostavno prihvacaju to kako je. za mene je to uzas. znam nekoliko zena koje su rodile u zadnje vrijeme, ali ni jedna nije ni zainteresirana da prica o porodu niti o drugim i boljim metodama. za njih je to tako normalno
a reci mi za vjezbe, jesu one sad vazda jednom tjedno? kad sam ja prije dvije godine isla na tecaj bile su samo dva put mjesecno. mozda bi i ja isla opet na vjezbe ako je tako, inace mi netreba jos jednom taj tecaj
Citiraj:
Netipična prvotno napisa
Netipična, opuštanje ovisi isključivo o tebi. Ja sam na porod išla bez straha, fizički i psihički spremna. U bolnicu smo došli u 8.20 ujutro, u rađaonicu sam ušla oko 9.30, rodila sam u 9.50... Jednostavno, opušteno, s vjerom da će sve biti savršeno. I bilo je! Rodilje koje sam zatekla u predrađaoni (koroz koju sam samo prošla, bez zadržavanja) su dugo nakon mog poroda (ispred rađaone se leži 2 ure) ležale i jaukale. Nisu poduzimale ama baš ništa da same sebi olakšaju, samo su ležale i jaukale i moram priznati da su mi išle na nerve, više ih nisam mogla slušati i jedva sam čekala da se maknem otamo s mojom bebicom. E da, dok sam ja rađala nisam ih ni čula ni vidila, nisu mi smetala ni dva stažista u rađaoni, ustvari bilo bi mi svejedno da je cijela prva godina studenata medicine gledala kako rađam. U tom trenu mislila sam samo i jedino na dijete koje dolazi :heart: .
Što se položaja tiče - nažalost samo ležeći, ustvari poluležeći (ja sam skoro sjedala). Kako sam ja imala brzi porod bez ikakvih intervencija i medikamenata, bila sam i puna snage, ali svejedno tu su babice, doktor, muž, hoću reći, ima ti tko pomoći držati noge :) Nije idealno, ali stvarno nije ni tako strašno. Dakle, neka TM ili babice odmah kad uđeš u rađaonu namjeste naslon u polusjedeći položaj.
A hrana... ne znam, ali meni je bila potpuno nevažna. Od samog pogleda na taj mali smotuljak pored mene bila sam tako sretna i ispunjena da mi nije trebala ni hrana, ni piće, ma ništa, samo to malo stvorenje! A što jest jest, porcije su male i nije baš neki meni. Ali, bolnica je, nije restoran ;)
U svakom slučaju, ja se smatram velikom sretnicom jer sam rodila u Du rodilištu i ne mogu zamisliti da bi mi igdje bilo bolje! Dobit ćete ono najvažnije - veliku vjerojatnost da će se poštivati vaše želje i pravi pravcati rooming in.
Sretno svim budućim mamama :love:
Pčelica ovaj tvoj tekst je baš optimističan.Hvala.
Da,slažem se da fakat moram poči opuštena i spremna jer sve drugo će me usporiti i otežati mi:)
Neko je pito za vježbe: da,samo 2x mjeseno,ja ču iči dokle god mogu.
A ove cure sa mnom,...strava..bleje ko tele u šarena vrata, nemaju apsolutno nikakva pitanja, a svaki odgovor je E pa to tako mora biti, To je tako, Sve su pa ču i ja, Nije me briga...i tako
Ekipa mi je ono... Cure od 20god...
Ja sam bila toliko usredotočena na porod, da uopće nisam razbijala glavu s hranom na odjelu. Hrana i nije tako loša, naravno, daleko je to od delicija, ali kao da ti one i trebaju. Tih dana živiš od ljubavi i ushita zbog malog čuda koje je kraj tebe.
Moja preporuka je samo da uzmeš nešto sa sobom što ćeš pojesti nakon poroda. Ja se opskrbih zobenim keksima iz DM-a i Kinder buenom jer mi od gladi tlak brzo i jako padne. Na samom odjelu mi je bilo dobro. Sestre susretljive i ugodne. Pogotovo sestre Valerija (babica koja bude i na tečaju) i još jedna, mislim da se druga zove Sanela, lijepa crna žena. Ostalima ne popamtih imena. U svakom slučaju mislim da je situacija u našoj bolnici 100x bolja, nego u nekim drugim bolnicama, tipa splitskoj di nemaš uopće rooming in. Ne mogu zamisliti da bi bebica tih dana bila odvojena od mene.
Rađanje - samo ležeći položaj, s time da noge moraš što više podvući sebi pod stražnjicu i držati ih. Meni je kasnije bio problem što su mi noge odmah nakon poroda tako trnule i hvatali me grčevi da sam u hodniku prilično jaukala :D. Sva sreća da je muž brzo došao k nama i onda mi ih je on masirao.
Ne obaziri se na cure koje ništa ne pitaju, ti samo pitaj što te zanima. Neke su žene jednostavno sramežljivije. Sjećam se da je nas par na tečaju pitalo par stvari i onda su se svi priključili, valjda je ljudima neugodno postavljati pitanja, ne znam...
Ja nisam htjela uopće ići na predavanje, ali na kraju otiđoh kako bi dobili potvrdu za muža. Neke stvari na tečaju zvuče idealističnije, no što jesu, a neke i nisu potpuno istinite, tj. kao i u drugim bonicama, jednostavno se tako radi i porađa na određen način. Sigurno je da opravdavaju drip i epi, i daju afirmativne orgovore vezano za njih, no... kao što je Pčelica napisala, velika je šansa da se tvoje želje poštuju, a to je doista bitno. Samo budi svoja s jasnom idejom kakav porod želiš, naravno, pod uvjetom da sve ide svojim prirodnim tokom.
Sretno!
:* :love:
Ma da da naravno da bi tražila svoje ako sve ide ok.
Sve mi je ok donekle ali taj ležeči položaj mi je tooooootalno ne prihvatljiv
Muž je pito na predavanju kakav je to krevet i skontali smo da se da dignuti u sjedeči položaj i to mi je ajde..ok
Ali ležečki NEMA šanse da rađam,to si neču priuštiti.
A što se cura tiče,ma kakaviiii ni nakon hrpu mojih pitanja niti jedna se nije oglasila.
Sutra su opet vježbe,ali mislim da neče biti nikakve priče,samo vježbe.
ajd...po redu:
hrana-meni odgovara manje slana i slicna drugima bezokusna hrana,tako da nisam bila gladna.a mislim da sam samo jednom u tih par dana pojela cijeli obrok,jer mi je bilo dovoljno.al svi kazu da su porcije male.pa da,recimo da su male.meni tad nije bilo do hrane. a tad kad sam bila...cure koje su bile po drugim bolnicama su se cudile da je hrana izvrsna naspram drugih bolnica
lezeci polozaj-pa zapravo i nije potpuno lezeci-vec su sve cure spomenule da se naslon kreveta podize.ja sam jaaako dugo prolezala na skoro skroz ravnom,al kad je pocela akcija,podigli su mi do polusjedeg
a cuj...i ja sam jedna od cura od 20(i dvije) godine -ljetos sam bila gotovo pa najmladja i na predavanjima i u rodilistu(i prije toga na odjelu gin-jer sam lezala par dana zbog trudova(laznih))
i ostala sam zapanjena -koliko su zene u ovoga grada i okolice neinformirane i nezainteresirane za pronalazak informacija.jako mi je zao zbog toga...
a bas mi je zao sto nisam naisla na nekog s foruma,recimo takvog sa stavom kao netipicna .da imam malo vise tema za razgovor...
:trep: tko bi me razuvjerio
a to za pitanja...ja sam taman prije tih predavanja toliko toga iscitala da sam komotno mogla bit ja ta koja odgovara.a ono sto sam htjela pitat,taman bi uvijek neko pitao prije mene...
neznam jeli se pisalo o tome:
da li je netko od du-rodilja davao na pohanu krv iz maticnih stanica za bilo koju zakladu?
Penny, ja sam donirala u Zakladu Ane Rukavine.
Netipična, u našem rodilištu nemaš uvjeta za rađanje u nekom drugom položaju. Možda da onda razmisliš o odlasku u varaždinsko?
Meni je bio problem na samom odjelu to što su kreveti prilično visoki, a kako imah puno unutarnjih šavova, onda mi je bila prava kalvarija penjanje i spuštanje s kreveta, proces bi trajao i po 5 minuta.
Meni je hrana skroz nebitna, pa nisi u hotelu. Pomiriš se s onim što dobiješ, a donesu ti tvoji ili kupiš ako ti se ne sviđa. Osobno mislim da nije tako katastrofalna.
Što se tiče položaja ili ležeći ili kako ti kaže Indi možeš u varaždinsko.