blond lady pošto si rekla da ste bili na goljaku i radili neke vježbe zamolila bi te da mi, ako možeš, napišeš kak su izgledale te vježbice za noge kaj ste vježbali. hvala! :*
Printable View
blond lady pošto si rekla da ste bili na goljaku i radili neke vježbe zamolila bi te da mi, ako možeš, napišeš kak su izgledale te vježbice za noge kaj ste vježbali. hvala! :*
kako je h. kasnila malo u tom motoričnom razvoju (posjela se samostalno sa 10,5 mjeseci) za nekih mjesec dana išli smo prvi puta na goljak kad je imala 12 mjeseci ...tada je se počela dizali na noge uz namještaj ali je se dizala sa snagom ruku, na goljaku su nam pokazali kako da napravi iskorak i tako se digne na noge, to je brzo svladala, pokazali su nam kako da je stavim da sjedi i da stavim pritisak na koljena i tako jača stopala jer ima mlohava stopala, ne još stabilna za hodanje ...to je bilo sve i rekli su nam da nema više potrebe da dolazimo na vježbice nego samo svaka 3 mjeseca kod fizijatra na kontrolu dok ne prohoda a normalno je do 18 mjeseci da prohoda...kako sada već ima 16 mjeseci i još samostalno ne hoda idemo opet na nove vježbice na goljak da na pokazu kako da vjezbamo održavanje ravnoteže, ustajanje na noge bez predržavanja uz namještaj itd.
blond lady puno ti hvala na objašnjenju. :)Citiraj:
blond lady prvotno napisa
i moj isto ima problema s održavanjem ravnoteže. isto tako može se ustati ali samo kad se drži za našu ruku ili za namještaj. bude to sve došlo na svoje, samo nam svima treba puno strpljenja. drž te se :)
moje zlato koje je na pragu 16.-tog mjeseca od danas HODA SAMOSTALNO
:D :D :D :D :D
presretna sam :heart:
odjednom je samostalno ustao i krenuo. :D
:D :D :D Super!!!! Baš mi je drago. Jesi vidjela da je samo pitanje vremena. I kako vam ide? Mi hodamo super ali i dosta padamo na glavu. Čelo je puno kvrga. :lol:
hvala KATALENIĆ!!!
od kad je danas prohodao nije pao ni jednom. :D
odjednom je prohodao od boravka do kuhinje pa nazad ko da mu je hodanje najnormalnija stvar :lol: ......, a ujutro je još puzao :lol:
naravno nije hodao cijelo vrijeme ( malo puzi,malo hoda) ali MM i ja smo naravno oduševljeni. :D :D :D
Pa da, kako ne bi bili. To je i Sven radio, malo hodao pa se brzo primio za nešto šta mu je bilo prvo pod rukom ili se bacio na guzu i puzao. Jako smiješno puza, jedna noga mu je u zraku a druga na podu. :lol: I sad je presiguran u sebe pa dosta brzo hoda. Moram micati sve šta mu se nađe na putu ( papuče, igračke i sl. ) inače zaroni s glavom po podu, najmanje 5 puta na dan. :)
bravo za naše hodače :D :D , i za sve ostale hodače!!!!!
pozdrav svim nehodačima koji će uskoro postati hodači :love:
Bravo!!!! :DCitiraj:
osmijeh prvotno napisa
super, bravo...nadam se da ćemo i mi uskoro
Mamice većer !
Evo da se malo javimo danas sam bila sa mojim anđelon na zadnjim vježbicama za ovu godinu . Na kontrolu smo narućni 23.01.09 , no sestra
verica iz vinogradske koja vježba sa Janom mi je rekla da dođemo 13.01 ujutro na vježbe sada me malo zbunjuje to bi znaćilo da su mu to zadnje vježbice.
Moje zlato trći kao veliki i više ne pada i ne popikava se kao ranije . Baš me zanima što će mi reći fizijatar .
hvala! sigurno budete i vi uskoro! :DCitiraj:
blond lady prvotno napisa
evo moj danas iz čistog mira, tak da vjerujem da ćeš se i ti uskoro veseliti. :)
glavno da tvoj malac hoda, a i trči :D . sad kaj se tiče fizijatra pretpostavljam da će reći da je sve super :D , jer očigledno nema razloga za nikakvu zabrinutost.Citiraj:
vlatkapeno prvotno napisa
...osmijeh...
I kako napreduje vaše hodanje? :)
Citiraj:
KATALENIĆ prvotno napisa
ma super smo zadovoljni. još puzi, ali i hoda sve više i više i sve dulje. :D
presretni smo. :D. zna i pasti ali ....i to se mora.
kak tvoj sven? :)
Moja Paula hoda sama kad zaboravi da ju moram držati. Ide uz kauč, pusti se i prođe do druge strane, nekih 1,5 m, ali samo kad se zaigra. Kad se sjeti da hoće hodati, traži da ju primim i onda joj dam prst da se primi i tak hoda, ali pusti kad joj trebaju dvije ruke. Onda tak stoji i hoda par koraka kad drži nešto u rukama, i čim se sjeti da ju ne držim, zanjiše se i moram ju primiti da ne padne. Valjda se boji jer je par puta pala kad je hodala uz namještaj. Neki dan smo došle do košarkaške lopte i to joj je bilo zanimljivo pa me pustila, čučnula, primila loptu s obje ruke i digla se s njom iz čučnja, ali ju je onda lopta prevagnula naprijed.
Citiraj:
osmijeh prvotno napisa
Ne pitaj. Jučer smo bili s njim na hitnoj u Varaždinu. Od kad je prohodao pada na glavu. To su do sad bile male čvrgice, ali jučer... užas. Kao da mu je jaje naraslo na glavi... ogromna kvrga, hematom. Jako sam se uplašila i otišla s njim odmah na hitnu. Slikali su mu glavu i rekli da nije ništa puklo, da ga pratim tijekom noći i ako bi povraćao da se vratim. Ali hvala Bogu nije povraćao, danas je baš veseli, kao i obično, opet jako brzo hoda. Rekli su da pazimo da opet ne padne na čelo. Sad je "smiješan" s tom čvrgetinom na glavi. Sutra idem kod našeg pedijatra da vidim šta će on reći. Danas je još na godišnjem.
Da li ima još koja mama s takvim problemom? Kako da bar probam spriječiti te padove... šta da radim? Sad hodam za njim ko pesek a on se ljuti. :)
Nema obrane, trebao je vježbati.
Vježbati????
Mislim da vježbanje nije bilo potrebno, sam je prohodao, samo je ponekad brz. I pedijatar nam je tako rekao kad smo ga pitali.
krivo misliš.
ako hoda i padne na čelo, to znači da nema obrane, odnosno, ne zna postaviti ruke ispred tijela i dočekati se pri padu. to se uči vježbanjem.
Idem sutra pedijatru pa ću ga pitati kakvim vježbicama to možemo naučiti. Ali mislim da neće biti potrebne. :) [/b]
Mi idemo na vježbe i prednje obrane su mu ok,al jednostavno malo,malo zaroni s glavom po podu.Kažu da je to zato kaj se žuri (trči) i ne gleda kam hoda. A zaista trči ko muha bez glave :lol: On se igra sa sekom lovice već 2mj pa se dogodi trči,trči,trči i odjednom bum u ormar širine 2m.
Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
Sirius Black mislim da je pitanje dana kad će se tvoja Paula sama odvažiti na dulje hodanje. :D ja sam bila dost nestrpljiva i onda je on sam odjednom počeo koračat i to 5-6 metara u komadu. tak bude i tvoja cura. :)
Citiraj:
KATALENIĆ prvotno napisa
dobro da je s tvojim svenom sve dobro završilo. :D
ok, ima kvrgu al glavno da nije ništ slomio. :)
vidim da ti govore za vježbanje. ja ti tu ne znam kaj savjetovati. mi nismo vježbali ali mislim da vježbe ne mogu odmoći.
kaj veli pedijatar?
vjerujem da je sve u redu i da je sven veseo i živahan kao i obično. :D
Sutra idem kod pedijatra. Kad sam ga pitala za vježbice rekao je da nisu potrebne.
osmijeh...
tvoj malac ne pada od kad je prohodao?
Citiraj:
KATALENIĆ prvotno napisa
zna rijetko pasti al kad padne padne na guzu :).
ne znam sad zakaj tvoj pada na glavu a moj ne a ni ja isto sa svojim nisam vježbala.
baš me zanima kaj će ti reći pedijatar.
pusa svim hodačima i nehodačima :)
Evo, bili smo danas kod pedijatra, rekao je da nisu potrebne nikakve vježbice. Svako dijete je drugačije, jedno pada na guzu, drugo na glavu... to je kao neka faza koja će proći dok on usavrši hodanje. Ipak je tek nedavno samostalno prohodao. Vidjet ćemo kako će biti dalje. Jučer i danas jako lijepo hoda, polako, ni jednom nije pao. :D
eto sve je kako treba :D. sve ovisi od djeteta do djeteta. glavno da jučer ni danas nije ni jednom pao :D . samo polako naprijed :DCitiraj:
KATALENIĆ prvotno napisa
Apsolutno nije normalno da dijete pada na glavu kad hoda, niti je to faza.
Kad padne dijete se treba dočekati na ruke, ako pada naprijed to se zove prednje obrane. Ako nema razvijene prednje obrane, onda pada na glavu.
Drag Mima,S ima prednje obrane (hodamo već skoro god dana na vježbe),kad pada on ispruži ruke ispred sebe al svejedno koji put udri glavom.Zadnje obrane uopće nama pa ne pada na leđa. I A je padala na glavu i pedijatrica je rekla da je normalno s obzirom da im se petljaju noge i sl... Mislim da je fizijatar ipak malo kompetentniji od nas.
Potpuno se slažem. Sven kad hoda normalno i kad pada, pada na guzu ili na ruke. Ali ponekad je brz, trči za sekom ili sl. i jednostavno se ne stigne dočekati na ruke.Citiraj:
KORNY prvotno napisa
Nije sigurno normalno ako pada direktno na glavu da se uopće ne pokuša dočekati na ruke, ali ako ispruži ruke, a jako brzo pada, svejedno može poletjeti naprijed na glavu. MM igra nogomet s jednim tipom koji kad pada ruke su mu u zraku i sruši se ko vreća kad se posklizne.
Što se tiče pedijatara, čini mi se da u gradovima i mjestima gdje ne postoji toliko uvjeta za vježbanje ko npr. u Zagrebu, na vježbe šalju djecu koja imaju malo veće motoričke probleme, a ne one s manjim odstupanjima.
Ja sam pitala pedijatricu, koja je inače kod nas na glasu kao najbolja što se tiče dijagnostike, kad je paula imala 9 mj, da li je problem što se tek uspjela dići četveronoške, a nije ni blizu da se posjedne (uspjela je s 10mj.), pa mi je rekla da je to normalno, a vidim na forumu da dosta djece koja to ne mogu u toj dobi hodaju na vježbe, specijalističke preglede i sl.
Citiraj:
Da, slažem se... Sven kad malo brže hoda i ako mu se nešto nađe na putu, pada i pruža ruke ali je prebrz da bi se dočekao na njih pa zaroni s glavom. Ne pada on sam od sebe kad hoda. Zato moram micati sve šta je na podu jer ne pazi. Već 2 dana hoda polako i nije pao ni jednom. :D
Mislim da mogu reći da je Paula danas prohodala. Već je prije radila samostalne korake 1-1,5 m, ali danas se pustila kad je bila uz kauč i krenula u hodnik, i tak više puta. Sat vremena nakon toga već je hodala cca 4-5 metara.
Ne znam da li se to smatra samostalnim hodanjem ako se ne zna sama dići s poda bez držanja. Dopuže do nečeg, digne se i onda se pusti i hoda, ali ono dizanje na šake i stopala i uspravljanje uopće ne radi. Mislim da je to možda zato jer nemamo baš prostora u stanu, jer gdje god bila na podu uvijek se ima za što primiti da se digne u blizini, pa nije motivirana da se pokuša dići sama.
Super. Bravo za Paulu. I mi u kući imamo malo mjesta. Sven isto kad padne počne cviliti i seka dođe pa ga digne. Tak da se ni on ne zna sam dići. Glavno da ona hoda, sad ćeš ju morati loviti po stanu. :lol:
osmijeh...
Kak tvoj mali žabac? :D
Sirius Black bravo za tvoju Paulu :D :D :D .
naravno da je to hodanje a polako će i sve druge vještine doći na svoje. :)
KATALENIĆ moj malac je super. hoda, zapravo juri :D ,ili se to samo meni čini. glavno da je on na svojim nogama. :D
bravo za tvog Svena kaj više ne pada. :D :D :D .
kao što vidite po smajlićima sretna sam :) .
Mi napredovali u smislu igranja lovica sa sekom.I dalje trči (isto malo mjesta) al pada na guzu il u čučanj a ruke ispred na podu. :D
A jel bi se ti ustala sam tak da se možeš primit za nekaj,ja ne bi. Bravo za Paulu :*Citiraj: