Huanita, pa ti si sretnica :saint:
Printable View
Huanita, pa ti si sretnica :saint:
I sama tako mislim. A da mi vidite trbuh!!! Ispred mene 10-15 cm, sa strane ništa, samo naprijed. U prostoriju uđe prvo on - trbuh, pa tek onda ja. Tko gleda s leđa, ne zna da sam trudna.
26 tjedan + 7 kg...
znam da je normalno, al nadala sam se manjem.
Opet, kad pomislim šta sam sve natrpala u sebe u zadnjih mjesec dana nije ni čudo. ipak, nekako sam dojma da je sve u trbuh otišlo (malo i u butine, primjetim dok hodam :oops: )
Ja se već brinem, do 19.tj ništa (+0kg), a sada 23+4tj na +3.5-4 kg :shock: Jedem jednako od početka, hodam po 2,3 km najmanje svaki dan..To je više od kg tjedno, nadam se da će sada malo ostati na toj brojci!
25 tj +5,5 kg. nije tako strašno, zar ne
ja sam u 29.tjednu i na +7 sam, tako negdje. Možda i +8.Vidit ću točno u srijedu...
uglavnom, krenulo je. Bit će to 15ak do kraja, sve mi se čini :(
Iz početka sam mislila da je tragično, ali je usporilo.
Sad sam 24+3, a dobila sam 5kg (nekad, kad više dana uspjem ne večerati, padnem na +4kg!).
Mislim da je to ok, to mi je najmanji prirast težine od svih dosadašnjih T.
Da u narednih 16 tjedana dobijem još 8kg (koliko bih smjela, ne?), bilo bi to 12-13, što je skroz ok.
20 tjedana, +3,5 kg
Ajme meni je opasno krenulo.Sada sam 24tj i +6 kg. :shock: Sa malim sam do kraja dobila 10-11 kg,a sada ču se uprasiti.Neznam kako kile idu jer sam u akciji sa malim non stop,ali zato kad god mogu ubacim sendvič,puding... :/ Moram pripaziti jer ako ne ostanem vitalna još 15 tjedana neču moči ni sebe vuči,a kamoli još maloga.
21+2;+4kg
15 tjedana + 5kg...
nije li to malo previse? :/
a uopce se se vidi na meni iako sam niska dosta...
vidi mi se busica, ostalo oslo sve na sise :mrgreen: u 2mj presla sa grudnjaka br.3 na peticu :roll:
Leilooa, pa ti si super! Ja sam sad u 13. tjednu i nakupila sam 6 kila. A u 10. sam imala 4 'viška' pa mi doktorica odmah dala papir s dijetom. Kaže: Imaš pravo na još 10 kg do kraja trudnoće pa ti sebi rasporedi. Uf!Citiraj:
Leilooa prvotno napisa
38 tjedan 21kg u plusu :oops:
šta vama kažu doktori?
pitam jer je mene špotala za 8,5-9 dobivenih kg, a u 29.sam tjednu. :/
Rekla mi je da "pripazim što jedem"
22 tjedna, +7 kg
Ginekolog ništa ne komentira, možda zato što sam startala s malo kg?Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Ovo je zgodan topic za praćenje težine.
Evo, sad sam 25+3, i još sam na +5. Zadovoljna.
A nekim mi vele: kako mi je velik trbuh, ko da ću roditi za koji tjedan. I ja kad se pogledam u zrcalu skoro padnem u nesvjest kolika mi je buša. A još je 15 tj pred nama. Ne kužim to...
Ono što sam ja skužila je: za vrijeme T svi ti govore kako nisi puno dobila, bla bla, a onda kad rodiš, tek tada skužiš da te ima posvuda: butke, ruke, cice, o trbuhu da ne govorim.
Dakle, trbuh je taj koji čini ovu optičku varku. Svi koji gledaju uspoređuju te (ostale dijelove) s trbuhom, i od njega zapravo ne kuže da te ima i na drugim mjestima. Tako, ne vjerujte onima koji vam kažu da niste ništa dobile. Vjerujte samo svojoj vagi. :roll:
Mamashe, pratim te na 24+4 sa +4kg i potpisujem ovo što kažeš, trbuh je zbilja optička varka. U prošloj trudnoći sam bila uvjerena kako mi je svih 12ak kg u trbuhu dok se nisam po dolasku kući pogledala u ogledalo :shock: . Dijete 2840kg a meni je lijepo ostalo 6kg rasporedjenih po najkritičnijim mjestima. I mislim da sam jedina koju znam da je dobila strije nakon poroda. Posvuda. Bila je zima, sad si mislim kako će to sve izgledati drugi put u bikiniju :/
i ja sam dobila na samom kraju trudnoće malo, al većinu od nasjedanja na trbuh na porodu (naglo spušanje, sva koža popucala), od nadolaska mlijeka na cicama, i od mršavljenja naglog nakon poroda po guzi i bedrima. :(
još sam na +8,5
nadam se da će do slj.pregleda (32 tjedna) ostat tako negdje jer pazim jako, otkad me dr špotala. :(
U 33. tjednu imam oko 13-15 kg u plusu :oops: .... U bolnici su mi rekli da pošto sam u startu bila premršava (s obzirom na visinu- gotovo pothranjena :mrgreen: ) nije problem ako dobijem i do 20 kg ;) ....Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
ma,da, ali ja isto nisam baš debela :mrgreen:
naprotiv.
tako da ovisi o dr, očito.
Krumpiric,tvoja dr pretjeruje, pa nisi svih 8.5 kg dobila u mjesec dana. Ako računaš da kilaža u trećem tromjesečju sporije raste to će ti do kraja ispasti 13-15 kg i to je po meni sve po školski! Koliko si visoka? Kako probava?
Krumpiric,tvoja dr pretjeruje, pa nisi svih 8.5 kg dobila u mjesec dana. Ako računaš da kilaža u trećem tromjesečju sporije raste to će ti do kraja ispasti 13-15 kg i to je po meni sve po školski! Koliko si visoka? Kako probava?
175
Cu emojte se opterecivati, moja mama je kada je mene nosila (pred 29 godina) dobila 30 kila i tada se prestala vagati, a visoka je 1.55. Istina je da je bila kao balon ali je vrlo brzo vratila na staro i sada kada ima 60 godina izgleda ful dobro.
Sto se mene pak tice ja sam u prvoj trudnoci dobila 9 kg (prvo sam u prva 2 mj izgubila 2 kg dosla na 50kg i zavrsila trudnocu sa 59kg). Svi su me hvalili kako je to super.
U drugoj sam pak dobila all together samo 6 kg ali sam krenula u trudnocu sa 57kg (s tim da do 16og tjedna nisam dobila niti grama)
A u trecu trudnocu kredula sa 57 (previse) ali sada sam nakon sto sam 7 tjedana trudna skuzila da sam izgubila 2 kg tako da sam sada na 55kg sta mi je super (mucnine po cijeli dan nisu super ali izdurati cemo nekako, jer ne povracam pa mi je to ok) jer se osjecam lakse. Kako ce se dalje situacija razvijati vidjeti cemo.... U svakom slucaju happy smo ma koliko kila dobili :D
slozila bi se s ovime...moja mama je takoder dobila 25kg kad je mene rodila pred 20god i 28kg je dobila s mojom sestrom pred 26godina....Citiraj:
kunda prvotno napisa
oduvijek je bila mrsavica, i sad sa 47god ima cak 62kg...izgleda fenomenalno, bolje nego ja i sestra :lol:
samo je u trudnoci dobila kile, bila je ko bager 2x :mrgreen: ..i nakon 3mj poslje trudnoce je sve skinula...nosila steznik gace..tada je to bilo IN i vratila se na odlicnu figuru...
kako nece kad ima 0-24h brige oko djeteta, ne jedes pravilno, non-stop u pokretu itd....
meni je to sasvim normalno...
31 tj i 17 kg, dosta toga mi je oslo u trbuh,
... i guzicu :x
i moja je dobila 30 kgCitiraj:
Leilooa prvotno napisa
i nije ih izgubila :mrgreen:
nego, ja sam s Marinom dobila cca 30kg, 27 minimalno.
I ništa, za godinu i po sam imala 54 kila na 175cm :mrgreen:
Manekenka! ;)Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Da, kad se sjetim sebe 8 mj nakon poroda, dobro bi mi došla koja kilica viška da podnesem tempo hiperaktivnog sisavca koji nikada ne spava, ali jednostavno se sve istopilo!
Ovih zadnjih nekoliko postova mi je baš ohrabrenje. Sad sam kročila u 38-mi tjedan sa +13 kg i zbog prijašnjih loših iskustava (prve i druge trudnoće) sva sam napeta.
Znam da s jedne strane nemam razloga za brigu, ali ko se jednom opeče, puše i na hladno.
u prvoj trudnoć 9kg, druga 10 kg, u trećoj si dajem fore i do 15 kg.
20 tj i 2,5 kg u plusu :/ . gin kaže da je mrvicu premalo, a moja mama me tješi da je ona dobila 8-9 kg u trudnoći. inače sam startala s 61 kg na 171 cm visine.
alec, to je sve OK! Ja sam startala sa 58 kg na 172 cm visine, i evo, sad gledam, sa 20 tjedana bila sam na +2 kg.... A onda, kad je krenulo.... :lol:
Evo me sad u 29. tjednu na +6 :mrgreen:
quote="Zubic vila"]nedeljno?
Mene je špotala kad sam dobila 4 kile između 20. i 24. nedelje[/quote]
tak sam i ja dobila - 4 kg između 20. i 24. tjeda. Poslao me na OGTT, sve je bilo savršeno dobro. Do kraja sam bila na +15.
Kaj da velim - skok u razvoju :lol:
Ja za sada +6 8)
u prvoj 20 i nesto :mrgreen:
u drugoj: ne zelim se ni vagati :roll:
mislim da sam negdje +3 (12 tjedana)
startali smo slično, ja sam mrvicu viša i mrvicu teža :mrgreen:Citiraj:
alec prvotno napisa
dobila sam 3kg do 19.tj.
a kasnije još nekih 6 do 30 tjedana :mrgreen:
22. tj i + 7 kg. ajme šta će tek bit do kraja :shock:
32 tj.- +11kg 8)
Jel se meni čini da vi malo pretjerujete, ili? Ja sam u 24.tj., +7-8 kg i uopće mi se ne čini da je to previše. Računam da jedem manje više ok, do kraja je još 16 tjedana, s tim da se u zadnja 4 tjedna usporava rast težine, a ja imam još 5 kg fore :mrgreen:
Uz malo samokontrole, ne mogu ih navući tako lako!