polpete u toću
Printable View
polpete u toću
alkemičar u kakvom toću koje polpete?
Ja znam jedino od tikvica prvit polpete, kakve ti praviš?
Ja danas špinat na mlijeku i pileće file na gril tavi
poriluk, papriku i piletinu skupa prodinstano s malo vrhnja za kuhanje za sočnost - prefino :trep:
Filet od tune na naglo, umak od sherry paradajzica i lucica, palenta, naglo prepecen spinat s pinjolima
pileći saftić s palentom i matovilcem
Znam za šnicl na naglo, ali ne i za špinat.Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Ajde malo objasni, fino zvuči, a pinjole obožavam!
Povrtna supica (od 6 vrsta povrća) polpete od ćureće-pilećeg mlevenog belog mesa + dinstana basmati riža sa peršunom + zelena salata. :mljac:
Evo, sad sam i večerala ostatke od ručka :P
Ja sam danas radila ovo i bilo je :mljac:
http://www.coolinarika.com/recept/brancin-pecen-u-rerni
za razliku od onoga kad uvijek samo ispečem na tavici. :roll:
pileći saft sa krumpirom i graškom
zelena salata
meni je najdraže kad ribu pečem, brancina ili oradu svejedno, a ovaj recept je i moja baza :mrgreen: (ja danas mm i mamu u posjeti odvela u restorana na mesni ručak i bilo je mljac)Citiraj:
kahna prvotno napisa
jučer:
krem juha od poriluka
bijeli rižoto sa škampima
rikula
danas:
fileti lista u umaku od ružmarina i bijelog vina
kuhani krumpir, blitva
I mi danas imali ribu. Škarpina u rerni sa ruzmarinom i belim lukom na ploškama krompira + spanać na lešo :mljac:
Malo kasnije sam napravila fine kocke sa jabukama i višnjama i upravo sam smlatila 1 pun tanjir kolača :oops:
Kako ovo radiš?Citiraj:
anek prvotno napisa
Imam ga u škrinji a ne znam šta bi s njim.
filete posoliš, popapriš i utrljaš sa svake str. malo suhog ružmarina.Citiraj:
kahna prvotno napisa
pečeš ih u velikoj tavi na maslinovom ulju, dok sa svake strane lijepo ne porumene. filete izaadiš sa strane, a na preostalo ulje doliješ bijelog vina i malo vrhnja za kuhanje, ubaciš i 1 sitno sjeckani češanj češnjaka i šaku peršinovog lista na sitno. posoliš, popapriš, vratiš u umak filete i to ti je to. jako fino, a brzo gotovo.
krem juha od mrkve
pohani patliđani
preljev od jogurta i češnjaka
curry riža s brokulom
Salata od bifteka, rige, parmezana. Topli kruh za one koje nisu na dijeti :P
Testenina sa paradajz umakom od tune
Sekeli.
Pizza i za desert pogačice od sira.
danas pureće šnicle ala piletina kijev samo ja nisam pohala nego ispekla na maslacu(ništa brašno, jaja...) i zalila vrhnjem za kuhanje i uz to njokice, da i sve sam posula koprom, kopar je bio i u maslacu...
danas smo se dobro omastili, sutra moram smislit neko light jelo
Bit će jota...i hvala onome tko me na nju podsjetio :lol:
pileći saft sa tjesteninom,pećena piletina ,zelena salata i grah salata sa bućinim uljem :)
Lazanje i zelena salata
i ja lazanje (s ostatkom bolonjeza od jučer) 8)
Riblja juha
Rižoto od lignji
Kupus salata
Za sutra:
Juha pileće-teleća
Pečeni pureći batak
Krpice sa zeljem
Zelena salata ili cikla
Domace surlice sa sugom od zutih i crvenih sherry paradajzica, svijezi bosiljak i parmezan.
piletina na mexički
riža
zelena salata
mufini od mrkve
Anek kako to pravis? Zanima me i jedno i drugo s naglaskom na rizoto. :)Citiraj:
anek prvotno napisa
krem juha od poriluka:Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
skuhaš 3 poriluka /onaj donji, bijeli dio s malo zelenog gornjeg/ i 1 veliku mrkvu, sve nasjeckano. štapnim mikserom smiksaš kuhano povrće u kremu, doliješ vode i malo vrhnja za kuhanje. posoliš, popapriš, dodaš peršina na sitno ako želiš, par kapi maslinovog ulja/može i malo muškatnog oraščića/ i to ti je to.
bijeli rižoto sa škampima:
prodinstaš 1 glavicu luka narezanog na sitno, kad postane staklast dodaš i 2 češnja češnjaka narezanog na listiće, naravno sve pirjaš na maslinovom ulju ;)
na to baciš očišćene repove škampa i pirjaš s lukom i češnjakom dok ne omekšaju. dodaš rižu /onu arborio, baš za rižoto/ unutra, i podliješ sve sa čašom bijelog vina.
pustiš da na laganoj vatri krčka uz miješanje. posoliš, popapriš, dodaš peršin na sitno, veći komadić maslaca/od njega ti rižoto bude onak fino kremast i dobije lijepu aromu/ i podlijevaš /vodom ili s još malo vina/ da ti rižoto bude saftan /ali bez viška tekućine/.
prije posluživanja ucijediš u rižoto sok od 1/2 limuna.
that's it :)
...vino = bijelo vino, naravno ;)
meksička salata
krem juha od bundeve sa đumbirom i curry-em
knedli sa šljivama da ne bude baš sve zdravo
aaaaaaaaaa, i ovo procitam gladna na poslu, do pauze jos 2 sata. :(Citiraj:
anek prvotno napisa
Anek, hvala, ovo sve zvuci predobro, jedva cekam da isprobam! :mljac:
Cure, samo jedan kratki oftopik, koliko je lose, ako je uopce, przenje na maslinovom ulju? Unistava li ga se puno?
A valjda je najzdravije hladno masl. ulje. Grijanjem mozda gubi neke kvalitete, a pregrijavanje (onako bas kad se dugotrajno u njemu friga) nije dobro jer i samo ulje promijeni okus (nekako postane zestoko), a vjerovatno tada gubi puno svojih blagotvornih karakteristika. Zato se i riba npr. friga u obicnom ulju (ja ipak dodam koju kap maslinovog unutra, obozavam ga :) .)Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Lagano dinstanje kapule / cesnjaka na maslinovom ulju je sasvim OK, dapace.
XCitiraj:
ja sve isto ovako kao fritulica ;)
Pa ni jedno ulje nije dobro za prženje (osim onih, za to namenjenih).
Mislim da se samo svojstva palminog ulja i ulja semenki grožđa ne menjaju na tolikoj temperaturi.
Čini mi se da i svinjska mast može otrpeti bez posledica temperaturu prženja (ko može da je jede)
On topic, verovatno ću da pravim karbonaru sa šampinjonima (to je moja verzija :mrgreen: )
Citiraj:
E sad sam se napalila na ovu anekinu krem juhu od poriluka! Danas ću to! :*Citiraj:
anek prvotno napisa
O božedragi....ovo je trebao biti moj tekst a ne da upadne u tuđi kvote..
Kvalitetno maslinovo ulje ne gubi ukus zagrijavanjem i puno bolje podnosi zagrijavanje nego neka druga ulja..izuzev palminog i ostalih ulja predviđenih za višestruko zagrijavanje...
Lagano dinstanje kapule / cesnjaka na maslinovom ulju je sasvim OK, dapace.
kad ne pazim šta radim :evil: