Da li sad svi HZZO-i traže preporuku pedijatra i da li je to neki propisani obrazac ili tek dopis pedijatrice? Da li svi HZZO-i pošalju dopis da se dostave novi nalazi prije novog vještačenja?
Printable View
Da li sad svi HZZO-i traže preporuku pedijatra i da li je to neki propisani obrazac ili tek dopis pedijatrice? Da li svi HZZO-i pošalju dopis da se dostave novi nalazi prije novog vještačenja?
Ja nemogu vjerovati. Jutros nazovem HZZO i žena mi ovako kaže, da nemogu njegu odn. SRV prebaciti na supruga, da se mora predati zahtjev kao da se traži prvi put sa svim nalazima i papirima, bez obzira što nam je rješenje do 9. mjeseca. Da se to nemože prebaciti, jer to je onda nova osoba ....bla bla bla..
lali mogla sam i misliti,zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano 8)
lali ja se ne bih zaustavila samo na jednom pozivu!
nazovi na nekoliko lokacija u pravnu službu HZZO i pitaj, sigurno ćeš dobiti različite odgovore
a ovo što su ti rekli stvarno nema logike jer su ti ionako odobrili pravo na njegu jer ste oboje u stalnom radnom odnosu a ne tražiš za drugo dijete nego za isto...pa da ne povjeruješ!
Ma neznam, žena je bila baš preko one stvari. Sutra ću zvati ponovo ili otići osobno.
Uopće mi nije jasno kako takvi ljudi imaju posao, niti ima znanje niti zna ophoditi s ljudima. :evil:
Mene su jucer zvali iz HZZO-a jer sam predala zahtjev za prekid, tj trebalo mi je biti vještačenje sad u svibnju. Uglavnom kaže mi žena da kad ja želim poceti raditi, da se dogovorim sa poslodavcem, da mi on izda neku potvrdu gdje piše kad ću poceti i da će mi oni onda zatvoriti dopust. Eto, možda nekom jednom i pomogne ova informacija :mrgreen:
Lali evo ja sam jučer pitala kao za sebe, da prebacim SRV na muža, žena rekla samo nek se dogovori kad će prestati raditi 8-satno s poslodavcem, od istog dana bi kao ja trebala raditi 8-satno, te potvrde treba donijeti u HZZo, čeka se rješenje cirka 30 dana.
Pitala sam i za slučaj njege na SRv , odgovorila je isto.
Istina nisam ništa pitala za trudnice, pa možda ima tu neka caka, ako si ti to spomenula. Mislim da bi bilo pametno da muž otiđe i pita za to ako već planirate u HZZo, jer se bojim da ako te vide s trbuhom do zuba, opet će nešto smisliti!!
Pozdrav!!!!
Hvala Jelena!! Puno ti hvala! :love:
Problem je sto oni nekad rjesenje izdaju unazad. Mi predali molbu za prebacivanje njege 16.4 I pitali moze li datum biti 7.5. A rjesenje izdano do poc. 5. Rekli su moze, ali vise puta smo zvali I nije bilo gotovo jucer, 12.5. Ode mm pitati zasto nas zena gnjavi, tj ic njenoj sefici,a ona kaze da je napisala rjesenje I da ce nam stic postom (sefica na godisnjem) ali s datumom 7.5. E sad, oboje radimo u ozbilknim firmama gdje nemres doc radit bez papira a niti otici. Zena kaze tko vam je kriv, mozete u zalbi traziti promjenu datuma, ali zalbe rjesavamo u roku 2 MJESECA!! Tko je tu lud?
Cure može li mi ovo netko objasniti!!!!
Dobila sam odluku drugostupanjske komisije o produljenju do travnja iduće godine.
U prvom mjesecu sam produljila doplatak od 850,00 kn u Žajinoj i dobila potvrdu, nisu željeli uzeti žalbu, ni ostale papire već je službenica rekla da je sve OK!!!!!
Do sada kada se čekala odluka komisije novci su redovito stizali, kao i ovaj put, do prošloga mjeseca.
Nisam dobila ni porodiljni ni doplatak :evil:
Ako je pravilo da se porodiljni ne isplačuje u slučaju kad se žališ i ideš na drugostupanjsku komisiju, zašto me nitko nije obavjestio o tome, jer kakav je onda moj status; na porodiljnom ili moram ići raditi?
Je li moguće da sam mogla dobiti otkaz pošto mi nisu uplačivali ni mirovinsko ni zdravstveno?????!!!!!!
Po nekoj logici ako mi nije išao staž ja sam trebala ići raditi ili dobiti otkaz :shock: :/
U međuvremenu dok mi to ništa nisu isplačivali stigla mi je zdravstvena knjižica koju čekam 2 mjeseca, ni tu nema logike!!!!
Stiglo mi je kod roditelja nešto iz firme preporučeno što sam u zadnji tren odlučila ne podić u pošti, jer sam si razmišljala, da nije možda otkaz, ako mi ovi iz HZZO nisu ništa uplatili!!!!!
Zvala sam socijalnu, Klovićevu žajinu, nitko se ne javlja, faksirala sam drugostupanjsko rešenje HZZO, a u firmu poslala preporučeno poštom.
MM je zvao soc. i kako sam shvatila ona je HZZO obavjestila o žalbi ali ne i o odobrenju produljenja. :evil:
MM je napokon dobio ja mislim jednu jako neugodnu djelatnicu u Klovićevoj koja je objasnila da joj u komp. stoji samo žalba.....onda ju je ovaj prao i prao, pa je rekla da nazove za par minuta dok ona sve ubaci u SUSTAV :evil: :evil: .
Kada je nazvao rekla je da ću sada retroaktivno dobiti zaostatke još ovaj mjesec :mrgreen: moš mislit....
Mene zanima kakav je moj status bio tih mjesec dana :evil:
što bi bilo da sam samohrana ili da mi je to jedini izvor prihoda od čega bih življela te mjesece čekanja :evil: pogotovo u slučaju da je rešenje bilo negativno, ne radiš, a porodiljni ne primaš, i bi li u tom slučaju dobila otkaz??????
Soc. mi se ne javlja ali noć će je progutat kad je se doćepam!!!!!
Tko joj je uopće rekao da obavještava HZZO, a ako je morala zašto nije obavjestila i mene i što mi je dalje činiti????
Zašto ih nije obavjestila o novome rešenju????
Luda sam ko šiba...sve bi ih pobila, ako ne dobijem novce tužit ću socijalnu i ovu u HZZO da ne obavljaju svoj posao kako treba!!!!!!
Koliko nakon poroda mogu opet preuzeti njegu na sebe? Koliko moram biti obavezno? oko 40 dana??
Htijela sam reć tužila bi ih da imam novaca, i to ne radi ne isplaćenih para, već zbog toga kaku su nemarne i bezobrazne,a pogotovo soc. radnica koja mi je rešenje dva tjedna slala na djevojačko prezime, i naravno da ga nikada nisam dobila, jer na toj adresi ne postoji to prezime...ma dođe mi da je išamaram!!!! :shock: :P
Ivana zg o tom smo pisali već par stranica unazad i izgleda da se u slučaju neg. rješenja vraćaš na posao pa onda se žališ. Na mom rješenju stoji: "Žalba ne odgađa izvršenje".
Pitam se tko je to nama pojasnio?! I šta da radimo sa djecom u međuvremenu? Upišemo ih u vrtić pa malo istramatiziramo adaptacijom pa ponovo ispišemo? Pa onda ako ti vrtić ne treba nastaviš plaćat jer ionako ti je problem potrošit naknadu. A u vrtić se mož upisat u svako doba godine i puno im je zgodno kad im dođe dijete sa pp!
Kad sam upisivala stariju u vrtić (veliki 5 soba) rekli su mi da primaju ove godine 8 djece. Pari da se upisuje na muzičku akademiju - smjer harfa!
Ma cili sistem je iritantan!
Obavezni porodiljni traje 42 dana od dana rođenja djeteta.Citiraj:
lali prvotno napisa
Hvala na odgovoru, mg1975.! :love:
Evo ja danas bila na HZZO i žena me lagano htjela otpiliti da ja to nemogu, da to nije tek tako. Pa sam morala biti malo oštrija i inzistirati da se raspita, pa je išla kod šefice, pa vamo, pa tamo i na kraju mi primila zahtjev i papire , pa da će žurno rješiti i javiti mi.
I eto ispada ako lijepo i pristojno pitaš otpile te bez beda, znači moraš biti nasilan i bezobrazan i na taj način možeš nešto rješiti, ili barem pokušati rješiti.
Ja čekam na odgovor na moje pitanje u HZZo-u,rekla mi ženska da nazovem u ponedjeljak pa će mi reći što mpgu a što ne o zakonu! javim vam
Ma super, onda sam se ja u 3 mjesecu trebala vratiti na posao, ustvari u 2 mjesecu :shock: :roll: mislim nemam riječi, nitko mi nije ništa objasnio niti rekao, a i nema se smisla vraćati na posao na koji mjesec dana ili ćak manje, prolaziti svu tu proceduru, i onda sve ispočetka...pa to nije logično ni normalno, niti jednostavno poslodavcu, ni meni, kao ni HZZO, pa koliko je tu papirologije :shock: :x prekid produljenog, ponovni rad, pa opet prekid radi pozitivno riješene žalbe, pa vrtić, trama za djete itd. :evil: :?Citiraj:
split prvotno napisa
Joj Ivana zg ne znam al da je koma je!
aj javi šta se dalje događa? što ćeš uopće sad,jel imaš kakv plan? :love:
nemam nikakav plan, nitko me ne zove s posla, nitko iz HZZO, nitko iz CZSS :/ :? :shock:
Vidim da se ovdje priča o nekom pečatu po koji ideš kada dobiješ rešenje, a mene nitko nije nigdje zvao da nešto potpišem ili dođem po žig :?
što god dobijem preporučeno od firme, ne ću podizat, jer dok ne preuzmeš otkaz znači da ga nisi ni dobio 8) šta drugo da radim, možda su u firmi i odustali od otkaza ( ako su mi ga uopće dali) kada sam im poslala novo rešenje o produljenju :? :/ možda ih zbunjuje ono stavka u zakonu koja kaže da je otkaz ništavan ako u roku 15 dana stranka, zaposlenik npr. donese rešenje o bolovanu u ovom slučaju o produljenju...
Mislim, ne znam što da mislim i koga ovdje da pitam, koji je moj status bio tih mjesec dana dok sam se žalila?????
Može li mi poslodavac dati otkaz, ako ja nisam bila upućena i upozorena na svoja prava i obaveze i ako soc. i HZZO ne rade svoj posao?
Što će se dogoditi ako se potvrdi činjenica da sam dobila otkaz, a u isto vrijeme dobila sam i produljenje za njegu, koga da tužim i prestaje li mi tada produljenje za njegu?
Koja ironija, samo bi mi još to trebalo, da sam dobila pozitivno rešenje žalbe, a zbog neupućenosti otkaz :evil: :cry: :shock:
Nikoga neću zvat i ništa pitati, jer soc. je totalna koma i još bi mogla upozoriti poslodavaca ( a ne mene) na mogućnost da mi da otkaz :evil:
Vidjeti ću što će biti, hoće li mi HZZO ovaj mjesec 25.05.. ispaltiti zaostatke i sve ostalo????
Još mi nešto nije jasno, kako će mi HZZO isplatiti zaostatke, ako sam ja kako čitam na ovim stranicama tih mjesec, dva trebala ići raditi ili na bolovanje??? To nema smisla, znači da sam išla raditi u 2 i 3 mjesecu, dobila bih plaću od poslodavca, a onda i zaostatke od HZZO za taj isti mjesec- to nema logike :/ :roll: :shock:
I još jedno pitanje, moram li ja bez obizra što sam u 2 mjesecu za vrijeme trajanja žalbe produljila DD u Žajinoj ( i imama njihovu potvrdu) ići sada opet nakon rešenja drugostupanjske komisije tražiti DD??????
Hvala cure, unaprijed na odgovorima, ovo je za poludjeti.
J... lud zbunjenog...a ja za sada šutim i išćekujem 25...a soc. mi se itako ne javlja i bolje joj je :evil:
Dođe mi stvarno da ju nekome prijavim.....a onda si opet mislim, ostati će žena bezposla mojm krivnjom pa mi žao, a onda se sjetim da sam možda ja ostala bez posla njenom krivnjom :evil:
đizus!!!
u ovoj državi se ne zna tko pije a tko plaća.....katastrofa.....
Ivana zg možeš provjerit na "mirovinsko" da li je izvršena uplata dopirnosa za taj period dok si bila u "vakumu". Samo moraš pričekat par mjeseci jel vjerojatno nisu ažurni sa uplatama i tko je uplatioc za taj period (HZZO ili tvoj poslodavac ili nitko).
Ivana mislim da ako si normalno u 2 mj predala za doplatak netrebaš sad ništa,eventualno ti ta potvrda treaba nagodinu u drigom mjesecu ksd se bude podnosili za doplatak,a to je samo laički,reći će ti one koje bolje znaju!!!! :love:
Ja ti neznam odgovor, ali se iskreno nadam i upućujem ~~~~~~~~~~ da to rješiš.
Naša je država živa koma.
Ja nakon što sam jučer forsirala i forsirala, žena mi je rekla, znate nikad nismo imali takav slučaj :? i zato je ona mene otpilila s trbuhom do zuba, umjesto da je uzela papire, dobro provjerila pa mi se javila za dan- dva. Ne ona nije imala takav slučaj, pa ti pati!
Ivana zg, ne daj se!
Cure ja iznova i iznova čitam ovo rješenje, kao i ono o prestanku korištenja dopusta i ni na jednom ne piše da rešenje ne odgađa izvršrnje, niti mi je to socijalna rekla kada sam joj rekla da ću se žaliti, niti jednom rijičju nije rekla da za to vrijeme žaljenja moram ići raditi ili na bolovanje, pa Bože moj nisam toliko luda da bi riskirala posao, da ju ne poslušam da je to ikada napomenula.
Evo u Rješenju drugostupanjske komisije piše i ovo;........Mama san znaš li ti šta o ovoj temi :? :cry:Citiraj:
.....A ŠTO ZNAČI DA SE NIJE NIŠTA PROMJENILO U ODNOSU NA PERIOD KADA JE IMENOVANOJ PRIZNATO NAVEDENO PRAVO, OCJENA JE OVOGA DRUGOSTUPANJSKOG TIJELA DA NISU ISPUNJENI UVJETI ZA DONOŠENJE REŠENJA O PRESTANKU PRAVA NA DOPUST RADI NJEGE DJETETA.
mamma san poznaješ li ti ovu pravnu problematiku :?
Hvala na odgovoru :love:
[quote="MBee
Meni prošlo rješenje vrijedi do 30.6.
10.4. sam dobila dopis da predam papire u roku 7 dana.[/quote]
Zanima me jel dopis dolazi preporučeno ili kako, kak oni znaju od kad teče tih 7 dana
Nije došlo preporučeno a nisam ni predala u roku 7 dana od primitka i nitko nije ništa komentirao. Još nisam dobila nikakvo rješenje.
Počinjem raditi 01. 06. znači završava mi njega, sad me zanima kako to ide sa DD-om, je li moram odmah njima javiti ili kad dobijem rješenje o prestanku njege
piše na www.mirovinsko.hr
da je danas počela isplata
meni niš nije sjelo, a greškom činovnice dužni su mi DD za ožujak, tako da trebam dobiti 2 odjednom.
jel nekom sjelo???
rješenje sam dobila.
U Zabi još ništa...valjda će danas tokom dana sjesti.
Isto Zaba, još ništa.
Zvala sam jutros - "teta" reče da Zabi i Privrednoj još nisu prebacili novce, ali budu.
Stigao DD u Zabi!
Eto danas mi javili iz HZZO- a da nemogu njegu prebaciti na supruga, na način da on koristi SRV. Mogu prebaciti na njega samo njegu (što nam je financijski bankrot) ili prekinuti njegu i ponovno predati papire (suprug) za SRV. Novo vještačenje.
Eto, to je to. Odlučila sam da ću prekinuti njegu , otvoriti novi porodiljni, za sada. A onda ćemo vidjeti za dalje.
Hm, čudno, kako sam ja shvatila, ti možeš mjenjati njegu u SRV... i prebacivati na supružnika. Zašto onda ne možeš oboje skupa :? Ja koristim dopust za njegu djeteta u obliku skračenog radnog vremena, a mogla sam i u obliku punog radnog vremena. Pa nije se valjda i tu zakon promjenio otkad je ovo prešlo na HZZO :(
Ovo mi se nimalo ne svidja.Citiraj:
lali prvotno napisa
Sa jucerasnjim danom smo prebacili njegu na mm i planirali smo tako do mojeg godisnjeg kad bi on otisao na SRV. Pa uzas ako se sad ne moze prebaciti na SRV jer mi komisiju imamo u 7. mj i rekli su nam unaprijed da su godisnji i da sumnjaju da ce rijesiti prije 9. mj...
Molim da mi netko odgovori moze li suprug biti na njezi ili SRV temeljem njege dok je supruga na porodiljnom dopustu. Jel netko to tako radio?
Da znamo koje su nam uopce opcije.
Mene je isto jedna velika nedoumica u vezi razlike u njezi i SRV.
Da li njega ide po jednom pravilniku, a SRV po drugom?
U stvari me zanima da li su njegom obuhvaćene neke dijagnoze koje nisu sa SRV?
Na HZZO su mi rekli da ako tražim njegu, a ispunjavam uvjete za SRV mi oni ne mogu dat ponudu u smislu "niste za njegu ali ostvarujete pravo na SRV" nego ili sve ili ništa.
Onda me zanima da li imam pravo ako dobijem negativno rješenje za njegu predat nalaze ponovo za SRV?
I to na HZZO me može unaprijed savjetovat za koji oblik da tražim kad se savjetujem sa pravnikom koji o medicini zna koliko i ja?
Eto, jutros sam prekinula njegu :( Toliko o pravima djeteta!
I od 24. sam na porodiljnom.
Jel sada gubimo i doplatak?Pa valjda djete ima pravo bar na doplatak kad nam je rješenje do 9. mj. :?
Mislim da raskidom gubiš doplatak, bolje provjeri nego da moraš vraćati :/