lore prvotno napisa
ja bi ti preporucila da si ne razbijas glavu puno porodom koliko god to glupo zvucalo jer nemres znati nikako kakav ce ti porod biti..moje iskustvo iz Petrove je super, prema meni i pogotovo bebi su bili maksimalno ok..dok lezis u boxu svako malo te dodje netko obici (bilo bi super da je muz s tobom da ti bude lakse za vrijeme trudova)..sestre su mi bile super, anesteziologinja isto odlicna..dosta cura tu pise o rezanju i nalijeganju na trbuh kao najgoroj stvari medjutim u mom slucaju sam iskusila oboje..nalegli su mi na trbuh, nikako grubo i beba je brzo bila vani..epiziotomija uopce nije neki big deal..savovi prodju za dva tjedna, sestra me ok zasila pa sam rijetko kada zatezanje uopce osjetila iako sam imala dosta savova..nekad bude puno gore kad puknes pa rana nije ravna..u porodu je izuzetno bitno koliko ti sudjelujes i u trenutku velikih trudova za izgon razmisljas o tome da beba mora sto prije van i zbog tebe i zbog nje da se ne namuci kroz kanal i upres svom snagom da je ne vratis nazad usred truda..meni je tu epiduralna puno pomogla jer sam sacuvala snagu za kraj i beba je bila zacas vani, cista s nikakvim tragovima poroda..
sto se tice soba svakako ti je bolji apartman ako ga uspijes dobiti, ja nisam i bila sam u sobi na babinjacama..medjutim, opet jako ovisi koliko si razmazena...bilo je cura koje su se stalno zalile, ne valja hrana, ne valjaju sobe itd..meni nije iskreno nista od toga smetalo ni najmanje..bila sam tamo tjedan dana i ok, zacas prodje..jedino je bitna napomena da ako rodis nakon 5 popodne do ujutro neces dobiti hranu u sobu pa svakako uzmi nesto sa sobom..sto se higijene tice nama su uvijek mjenjali plahte bez problema i same i ako smo to zatrazili..cistili su takodjer...u wc-ima nije uopce problem u cistacicama nego u zenama koje su navikle na opcu nehigijenu i ako zapadnes s takvima nema pomoci..ali ok, uzmi domestos maramice sa sobom, japanke za tusiranje koje ces kasnije baciti i opet sve 5...
sto se beba tice jako ih paze..svaki dan ih kupaju, presvlace i beba je s tobom jedno 8-9 sati dnevno..ostatak se odmoris, pojedes, izdojis i zacas je beba opet s tobom..daju im za jesti mlijeko koje sve cure koje mogu izdajati izdoje, a tek onda nadohranjuju..stalno ti je na dojenju pa je ti vecinom nahranis..i sestre ti pokazuju dojenje koliko god ih puta pitas..ja da idem ponovo bi u Petrovu.. :)