Isteklo mi je vrijeme edita pa nadopunjavam:
Karikiram o krajnostima ofkors.
Printable View
Isteklo mi je vrijeme edita pa nadopunjavam:
Karikiram o krajnostima ofkors.
Higijena je higijena - biti čist, opran, mirišljav...
A ljepota je u oku promatrača!
I to je to za mene!
Slažem se, Franciska.
Ja sam i na svom vjenčanju od šminke imala samo maskaru, rumenilo (jer sam bila bolesna i blijeda ko krpa) i sjajilo. Uzalud su me frendice molile da se našminkam jače, jer ću na slikama loše izgledati (nikada u životu nisam stavila puder, ni ne znam kako se stavlja :oops:).
I baš sam si lijepa na slikama (što su i drugi potvrdili). :-)
meni te fore sa sjedima baš idu na živce!
pobogu, sijeda kosa je sasvim prirodna stvar! starimo, ne?
hoće li za koju godinu standard biti da ne smiješ imati bore jer ćeš inače biti zapušten?
imam par sijedih i ne pada mi na pamet farbati se, čak ni kada mi kosa bude prošarana bijelima, kontam da će mi to biti baš super furka!
to je zato jer volimo citati/listati prevne casopise :mrgreen:
ne javljam se na ovu temu jer se prica sta koja voli i koja to radi i moze/ne moze si to omogucuti.
a kad smo kod opisivanja sebe onda mogu reci da mi je kosa trenutno cista i kratko podsisana, nokti na rukama katastrofa iako sam na manikuri bila prije tocno 17 dana. umedjuvremenu sam selila, pa su popucali. a kako imam jako tanke i mekane nokte dva su mi pukla po sredini. koma.
nokti na nogama su jos uvijek lijepi jer su bili zasticeni tenisicama.
obrve rijetko cupam :oops:, zeljela bih to cesce raditi, ali mislim da kad bi to sama radila da bi izgledala ovako na 38 sec jer kad krenem cupati ne stajem. ali eto imala sam odrzavanije obrve ne porodiljnom nego sad.
mamitzi ici cemo mi i na intelektualnije filomve od onog zadnjeg. cim nam klinci jos malo stasaju zagrebdox :love2:
Eh, ljudi se mijenjaju...
I ja sam godinama mislila ovak. A onda sam počela sve teže podnositi farbu/frizeraje i slično (bude mi zlo, pogotovo sad kad sam zakoračila u klimakterij, tj. postala klimakterična baba ;-) )
Pa sam odustala najprije od farbanja, pa od pramenova, pa zadnje vrijeme od svega.
Baš sam nedavno otkrila da imam dovoljno sijedih da to baš taman dobro izgleda. Bez farbe. I spasila sam se. A nije tako davno da bih potpisala tvoj post. Nikad ne reci nikad.
možda
samo je moj bed što se volim farbat, i mijenjat boje na glavi
A možda i meni puhne u glavu opet farbanje, samo da malo popuste hormoni.... Sve prema prilici... Trenutno mi je domet šišanje.
Uf, ni ja se ne mogu zamisliti sijeda, tj. da hodam sijeda.
Odmah se osjećam starom. I zato se redovno farbam da ih sakrijem. Nažalost sam "naslijedila" sijede s tatine srane, njega ni ne pamtim nesijedog, pa je i mene rano uhvatilo.
Ne znam kak će biti kad budem 50, mada sam sada uvjerena da ću se i dalje farbati!
iščitah i ove srednje stranice...i nasmejah se... sa svojih 65 kg i 180 cm ja ću, dakle, umreti pre nego što se na mom primeru naučno dokaže da sam bolesno mršava. ako i preživim, kukovi će mi se raspasti u šezdesetoj, a naposletku ću, ipak crći od gladi!:lol:dajte, devojke...
zašto bi bilo istinito da se svi mršavi izgladnjuju?
u mom slučaju vitkost je kombinacija genetike i umerenosti.
to sam ja. i dobro se osećam u svojoj koži.
kao i neko u par brojeva većoj.
kako već rekoh, ženska lepota ima mnooogo varijacija. srećom.
a kad se već pominje muška lepota, uvek volim da kažem da, ako se može porediti, za mene je lep muškarac mnogo lepši od lepe žene. jer ne koristi frizuru, šminku i razne kozmetičke akrobacije da bi bio lepši. samo higijena i malo nege. i prava lepota isijava.
ja ću samo reći da mrzim vishnju i tražim da joj se zabrani spominjanje njene kilaže
@ana.m - ja nemam niti jedne sijede, ali se obožavam farbati
istovremeno, zakoniti je sijed od svoje 20ineke, i solidno izgleda. jednom sam ga ofarbala i bio je :/
Meni nije isto vidjeti sijedog muškarca i sijedu ženu...
Hm, možda je malo onak, ali tako je...
I recimo strašno mi je ružno vidjeti stare bakice , ono sijede, kod kojih je već normalno vidjeti da su sijede, pa kosu nabojaju s onim nečim plavim ili ljubičastim.
Mada, ima bakica koje se baš fino nose...I onih koje posanu bakice prije vremena.
Joj, znam nekad kad mi dođe stranka, pa da osobnu, pa gledam u onu osobnu, godište koje piše na njoj, i osobu (i u živo i na OI). I ne možeš vjerovati da ta osoba ima toliko godina koliko piše. Neki se ljudi stvarno previše zapuste. Ali ako njima tako odgovara....
Meni osobno laska kada mi ljudi daju 5 godina manje nego imam.
Nisam se ni ja počela farbati zbog sijede kose, počela sam s pramenovima, a sada u zadnje vrijeme moram i zbog sijedih.
Ali meni svi kažu da ta moja kosa izgleda na meni dosta prirodno jer sam i svijetle puti i pjegava i plavih očiju. Tak da kad sam se jednom prilikom vratila na svoju smeđu, puno me njih pitalo da zakaj sam to napravila i kad sam rekla da sam se malo htjela vratiti na svoju prirodnu boju, čudili su se da kaj ja nisam prirodno plava.
magriz,:lol:,
ovo je polna diskriminacija, znam, ali sedi muškarci umeju biti taaako zgodni. i ćelavi. a ofarbani su mi...hm...:roll:. baš smo mm i ja neko veče komentarisali jednog muškarca iz javog života kako je verovatno primenio na sebi onu "toplu čokoladnu" što je reklamira penelope cruz...:-)
sede žene u godinama su mi baš lepe i elegantne. osim kad se poliju po glavi onim vešplavom..-)))
Brzo ti to dođe, ja sam sad 48 (ne znam kad prije....) Sva sreća da imam malu djecu, pa se godine baš i ne vide, a za sijede nema veze... Prve sam dobila na faksu, a danas imam taman fino oko ušiju da bolje izgleda bez farbe nego sa. He he he... Možda je u tome kvaka - nemam PREVIŠE sijedih, pa to valja pokazati!
Apropo sijedih - ja isto kao magriz.
Meni je to onak malo :smajlić koji gleda ispod oka: vidjeti na ženi. Naročito na ženi svojih godina, znači rane dvadesete :mrgreen:
Na muškima je drukčije, pomisao da se muško farba mi je grozna. Isto kao što mi je normalno/poželjno da se žena depilira, a grozno kada se muško delipira :malograđanka:
Pokrile ste svašta u ovom topicu, no površnim prelijetanjem nisam vidjela jeste li se očitovale o dlakama na rukama. Depilirate li ih? Jesu li vam ružne?
Moje su tijekom godine sasvim svijetle, tanke i kratke, dakle diskretne, pa ih ne diram. Ljeti su pak toliko svijetle da se ni ne vide. Čine li me dlakave ruke zapuštenom? :mrgreen:
I ja imam takve ruke + pjege koje izgledaju ko staračke (od dvadesete godine, jednostavno sam takva, pjegava ko žirafa). Zahvalna sam na tome da nemam jako pjegavo lice, a ovo drugo - nema veze. Noge depiliram, na rukama mi je zapravo najružnija guščja koža na stražnjoj strani nadlaktice (lufa je zakon) itd.
Pa nemam kaj depilirati...Milsim, nije da nemam dlake po rukama, ali su jako, jako svijetle (sva sam svijetla, osim jelte...kako bi maria71 rekla mice) i rijetke. I uopće ih ne smatram ružnima i totalnom nepotrebnima za depiliranje. Čak sam uvjerena da nisam kao tinejđerka krenula s brijanjem nogu, ne bi imala ni problema s dlakama na nogama...Ali eto, mlado i glupo.
Ali imala sam jednu kolegicu, ona je imala baš šumu na rukama i to je bilo baš onak, malo grdo za vidjeti i ona ih je depilirala i izgledala puno bolje bez toga. Samo vjerujem da je to ogromna muka i da ako netko nema dovoljno volje ili novaca da ni ne počinje s time.
Meni se ne sviđa što je tema otišla u osobne opise.
Nekada je o tome bila tema na Zdravlju, pa se pisalo o evoluciji, o (ne)nužnosti postojanja dlaka na određenim mjestima... baš je bilo zanimljivo.
Ovo ovdje je više za razgovor uz kavu...
Meni je pak zanimljivo usporediti različita poimanja njegovane naspram zapuštene žene.
Čula sam, naime, od jednog modnog fotografa mišljenje da bi se žene trebale depilirati od obrva na niže :-o , što tamnopute najčešće i rade - no, njegov je prezir posebno bio upućen onima sa svijetlim dlačicama, jer, kao, misle da se to ne vidi, a zapravo izgledaju kao majmuni. ---> njegove riječi, naravno.
Osobito se okomio na svijetle dlake na podlakticama. :mrgreen:
Nemam ja ništa protiv iznošenja mišljenja, ali sada baš da na Filozofskom kutku pišemo kolike su čije dlake i gdje ih sve imamo ili nemamo...
Nije baš neka filozofija :-/
Samo još čekam da se počnu opet spominjati medijski poznate osobe i njihove izrasline.
Uh. :-/ Ili sam sasvim neshvaćena ili su dlake zaista totalni tabu.
Naravno da nisam mislila skenirati ničije tijelo (ponajmanje medijskih osoba, jesam li to ikada radila :?: ), no fascinira me različitost mišljenja kad je u pitanju ženska ljepota, zapravo, ne toliko ljepota koliko pojmovi njegovanosti i zapuštenosti.
Ako društvena uvjetovanost pogleda na žensko tijelo, njegovu ljepotu i njegovo (ne)prihvaćanja nisu filozofska tema, stvarno ne kužim što jest. A kozmetičko-estetski zahvati kao produkt vremena i društva kojima se to prihvaćanje postiže najuže su povezani s time, zar ne?
Baš me zanima vaše mišljenje. Imam kolegicu koja je po svim vašim kriterijima njegovana uvijek i nokti sređeni, šminka od jutra na licu pa makar i doma sjedila do navečer ili ono zaleti se tokom dana do dućana(to mi nikako nije jasno), sve novce što ima i nema troši na krpice, torbice, parfeme i tako dalje...ono ušminkana do bola. E sada ono što meni nije jasno, ona je podeblja, al ne onako popunjena već ona nezdravo masna, celulitna. ..
Ja ne osuđujem ni jače, ni mršavije ni nikoga. Trenutno i sama imam koju kilicu više, probam sama vježbat koliko stignem ali uz posao, klince, mm-a punog obaveza ….kod nas mama malih to nekako puno drukčije izgleda.
Uglavnom, nije mi jasno da netko tko ima sve svoje vrijeme za sebe(nije udana, nema dijete, uglavnom znam njene životne navike) i kojoj je jako stalo do vanjskog izgleda ne posveti sebi par sati tjedno u teretani ili nečemu sličnom.
Eto ona meni uz sve te nagelirane nokte i ostalo nekako izgleda zapušteno.
A što se tiče priče s početka, mislim da skoro svaka od nas da joj je posao bit lijepa da bi izgledale ohoho bolje, kad bi imale dovoljno vremena a i novca za te sve tretmane i ostalo.
Sjetite se samo serije kućanice, kako je gabi izgledala kada nisu imali novca i kad je kuhala i spremala po doma umjesto kojekakve salone obilazila.
Kosjenka, meni je to sasvim jasno - lakše je nagelirati nokte i našminkati se nego preskočiti jedan obrok ili se malo oznojiti vježbajući, zar ne?
Kosjenka,imam i ja takvih nekoliko prijateljica prilično popunjenih,ali sređenih i lijepo mi je vidjeti ih,pogotovo jer su uvijek predivno i namirisane,:zaljubljen: njegovane kose,lijepih zubiju itd...
Neuporedivo ljepše od kolegice koja u 50-toj ima figuru 20-togodišnjakinje,ali fura neki neo(kršitelj koda)y-stil, duge polusijede kose i lica koje u životu nije vidjelo valjda ni nivea kremu, a kamoli malo šminke.
Ubijte me sada, zagovornice prirodne ljepote,ali ja ne mogu zamisliti da bih dodirnula tu do pola leđa dugačku polusijedu kosu...ne znam...djeluje zapušteno, barem meni.
Naravno da jedno ne isključuje drugo.
Ove moje dotjerane punije kolegice su više manje stalno na nekim dijetama, muče se i trude itekako,ne mogu reći da se ne brinu o izgledu samog tijela ( i zdravlju,naravno),ali nije baš svima jednako lako imati idealnu težinu.
Kad čitam da neke od vas nakon poroda se vraćaju kući ravnog trbuha i s kilu-dve viška dođe mi da vrisnem..mnoge od nas se moraju krvnički truditi da koliko-toliko imaju dobru liniju.
Pa možda žena ma problema s hormonima pa na ovaj drugi način "liječi" svoju frustraciju debljinom.
Neki ljudi jednostavno imaju problema s pretjeranom ilažom a da si ne mogu puno pomoći.
A možda si je ona baš dobra takva kakva je i baš si je super tak bucmasta i ni ne želi smršaviti...
Bome, od puno debelih koje znam ama baš nitko nema problema s hormonima nego s hranom. Ali ok... :)
Sanja, pa naravno da nije tebe išlo; jedna si od rijetkih koja se želi držati teme.
Problem je što se počelo nabrajati koja ima kakve dlake, koliko su tamne i guste, čija susjeda ima koliko kilograma viška i je li to u koliziji sa njegovanim noktima i kosom.
Totalno promašen point.
Jesam ja luda, ili mi sedobro ćini da ima dosta ovih tema o ljepoti? Svako malo neka osvane.
Inaće, imam čak 2 poznanice koje su jako debele zbog hormonalnog dizbalansa.
Ma sve to skupa govori koliko smo OPTEREĆENI izgledom, a ne bi trebali biti...
Kako i ne bi bili opterećeni kad nas dan i noć bombardiraju reklamama i plakatima kako trebamo izgledati, kako se trebamo ponašati, ŠTO TREBAMO KUPITI da takvi budemo...
Sve to vrti lova. Drugo je pitanje što je društveno prihvatljivo. Ja baš ne volim depilirati noge, ne mogu strugati dlake ispod pazuha (otiču mi limfne žlijezde, klimakterična baba) i zbog neravnoteže hormona i terapije istima opet sam prešišala 80 kg... Jesam li zapuštena? Nije me briga. Želim biti zdrava i vesela. Na kile pazim koliko mogu (da mi ne opterećuju kosti i zglobove i općenito radi zdravlja) a ostalo - kak bude... ALI unatoč tome stavu, ne mogu se pojaviti na poslu u trenirci (ne još...) pa nisam sasvim imuna na naturene ideje o prihvatljivom izgledu.
meni, sto dalje ova tema ide, samo dvije rijeci padaju na pamet: sajam tastine... :/