tini :heart: curica!!
možda se ja oko 30. tt malo opustim lol
Printable View
tini :heart: curica!!
možda se ja oko 30. tt malo opustim lol
Hoćeš, hoćeš ! Meni je ovo bio prvi uzv kojem sam se vaselila i bila nekako opuštena...vidjet ćeš sve će biti nekako lakše kad ti se bebice počnu javljati !
tini :heart:
Pinky lijepo ti Tini kaže, samo polako, a kad te počne lupkat iznutra ćeš se opustit :-*
Tini curica :-D i kod nas isto :zaljubljen: Dvije male Riječanke stižu :mrgreen:
Kety čestitam:-D
Tini čestitam na curici:-D
Pinky ma opustit ćeš se čim budeš osjetila bebice i nemoj se prepasti ako to ne bude brzo. Meni su se dječica i prvi i drugi put javili tek oko 20 tt
Hvala na čestitkama !
Cranky a naše cure će možda zajedno u rodilište jer koliko mi se čini mi smo blizu sa terminom, moj je 22.4.
Coolerica za tvoju curicu :heart:
Ne znam kako vi, al ja sam stalno u strahu da će sve otić kvragu. Danas sam točno 6 tjedana trudna, tek za 7 dana idem na uzv čut srce. Prvi uzv je bio prerano-sa 5 tjedana, vidila se gestacijska i žumanjčana, dr je bio zadovoljan!
Brine me šta me sise više ne bole i nekako su splasnile prije par dana. Mučnine imam po cijeli dan ali nikad ne rigam. Jel to normalno? Osim tih mučnina nemam nikakvih drugih simptoma. Ko će preživit do uzv ajmeeee!!!
Kinki bar imaš te mučnine, 2 moje frendice su ih imale isto kao i ti,nikad nisu povraćale i sve je uredu s bebačima, tako da imaš jedan siguran simptom, probaj se opustiti i ne brinuti o simptomima, bit će sve OK:heart:
a kinki moja draga, ja sam danas 8 plus 4, nikako nisam povratila i krpe me isti crnjaci ko tebe. najradije bi otišla u st i napravila uzv da budem mirna. trebam čekati još 14 dana do slijedećeg, crknit ću.
kad mi je muka, loše se osjećam ali sam sretna što bar nekakav simptom imam. kad mi nije muka, umjesto da sam sretna, zabrinuta sam jel sve ok. bože sačuvaj.
da mi je mozak promijeniti, sve bi bilo puno lakše.
imam napade gladi, srićom me nisu vagali na 1. uzv-u, mislim da sam već preko kila dobila, užas.
stomak mi je narastao, sise isto, kaže muž da sam izgubila struk :lol: i dupe mi je naraslo. a tek 2 mjeseca. do 9. ću biti ko cepelin :lol:
drago mi je da si se javila, baš se zadnjih dana mislim kako si, ne pišeš
Eh, ja 17+4 pa nikad niti sam povratila, niti mi je bilo muka (jedino od naranči, ali to mi je smetalo i prije). Dr. stalno ponavlja da je sve ok, da rastu, da su živahni, a meni je ajme jer nemam NIKAKAV osjećaj da sam trudna. Svi kažu da mi se blago i da imam savršenu trudnoću. Kako da ne, zato umirem od straha na svakom uzv, i ne gledam u ekran dok god dr. ne kaže: "O, koliko su već narasli!" Ufff... nečemo odahnit dok ih ne rodimo, čini se.
:-)
Drage moje..ne mogu vjerovati da pišem na ovoj temi..:yes:
Danas sam bila na prvom uzv i,hvala Bogu,sve je ok..čuli smo jedno:heart:..
Doktor zadovoljan,a bogme i ja:mrgreen:..
E sad..ako se računa po ZM-17.11.,ja sam onda danas 5+6??
Nek me neko ispravi ako krivo računam..:roll:
Na žalost,dosta sam bolesna-grda upala grla,kašalj...čak sam danas uzela i antibiotik..tako da još u potpunosti nisam svjesna šta sam danas vidjela na uzv...
mia74, cestitke na srceku....:heart:
ako ti je menga 17.11. onda si danas 6+0..bar tako kaže kalendar na potpomognutaoplodnja.info, pod korisne informacije...
kad je bila punkcija?
evo ti kalendar. ubaci datum zadnje menstruacije jer većina liječnika po tome broji tjedne, iako mi točno znamo kad se oplodnja dogodila.
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ognutacalendar
jesi li mogla pokušati bez antibiotika? ako je ikako moguće...
Punkcija mi je bila 30.11.
Ok,znači fulala sam jedan dan..
Inače sam zdrastveni radnik i jako dobro znam pluseve i minuse za lijekove u trudnoći,ali bolje sada antibiotik nego da završim u bolnici sa upalom pluća..osim toga doktor zna za antibiotik..:mrgreen:
Pokušavam izbjeći da ne pišem ali jednostavno ne mogu...moram se nekome pojadati....
Kod mene čini mi se sve krenulo nizbrdo...
Počela krvariti na Božić, išla na UZ u pon.(5tj+2) plod se vidio i naznaka drugog...rekao da mirujem i da ne možemo ništa ali da izvadim betu...
odoh ja u utorak po betu kad ona 20dnt=13889...što znaći da je trudnoća još tu...
reko dr opet u srijedu na kontrolu i kaže kako je beta odlična da tad vidi nažalost samo jedan plod (koji mu para jako dobar da se vidi pomalo žumanjčana vrečica unutra) ali kao što ne znaći da se i drugi ne pojavi...i da je još rano za otkucaje...(5tj+4)
ali moj problem je što krvarim stalno i jako puno kad god sjednem na wc iz mene toći...užas...tako me strah da to nije kraj svega...ali onda ne razumijem kako je beta tako visoka zar ne bi trebala bar malo padati a ne tako skočiti??????
par dr. sam pitala mišljenje rekli su da je sve u Božje ruke...da se ne može ništa nego da nastavim sa utrog. i mirujem...kontrolu mi je reko opet u pon...
i još jedan problem imam a to je da me zna stomak jako boljeti nekad u grčeve nekad tupa bol pa da više ne znam ni gdje boli....
grozno se osjećam....ne želim izgubiti bebu...a sve me strah da hoću....da li znate slićne slućajeve da su plodovi ipak opstali.....
a tako sam bila sretna....
Pokušavam izbjeći da ne pišem ali jednostavno ne mogu...moram se nekome pojadati....
Kod mene čini mi se sve krenulo nizbrdo...
Počela krvariti na Božić, išla na UZ u pon.(5tj+2) plod se vidio i naznaka drugog...rekao da mirujem i da ne možemo ništa ali da izvadim betu...
odoh ja u utorak po betu kad ona 20dnt=13889...što znaći da je trudnoća još tu...
reko dr opet u srijedu na kontrolu i kaže kako je beta odlična da tad vidi nažalost samo jedan plod (koji mu para jako dobar da se vidi pomalo žumanjčana vrečica unutra) ali kao što ne znaći da se i drugi ne pojavi...i da je još rano za otkucaje...(5tj+4)
ali moj problem je što krvarim stalno i jako puno kad god sjednem na wc iz mene toći...užas...tako me strah da to nije kraj svega...ali onda ne razumijem kako je beta tako visoka zar ne bi trebala bar malo padati a ne tako skočiti??????
par dr. sam pitala mišljenje rekli su da je sve u Božje ruke...da se ne može ništa nego da nastavim sa utrog. i mirujem...kontrolu mi je reko opet u pon...
i još jedan problem imam a to je da me zna stomak jako boljeti nekad u grčeve nekad tupa bol pa da više ne znam ni gdje boli....
grozno se osjećam....ne želim izgubiti bebu...a sve me strah da hoću....da li znate slićne slućajeve da su plodovi ipak opstali.....
a tako sam bila sretna....
Draga moja i ja sam imala na početku u dva navrata tako jaka krvarenja, bukvalno sam plivala u krvi, to je bilo stravično ko iz horor filmova,ogromni ugrušci su ispadali iz mene. Dr me pregledao i utvrdio hematom, strogo ležanje, utrogestani i apaurin. Kada sam prokvarila drugi put ostala sam u bolnici 22 dana, strogo ležala i terapija ista. Ukupno sam ležala 3 njeseca i nakon toga kada je beba malo narasla i prerasla hematom bilo je lakše. A bogme hematom nije bio mali (7cm dug i 2 cm širok).
I moja cura mala ostala, moj borac, evo je pored mene spava, junačina moja mala.
Zato draga lezi, uzimaj terapiju i biće sve to ok.
Kada je dr mene pregledo kod prvog krvarenja, rekao je da je vjerovatno bila i druga bebica ali nije bila dovoljno jaka da se održi i kasnije se na tom mjestu pojavio hematom. Hvala Bogu sve je na kraju ispalo ok.
Drži se i slušaj samo lječnike. Želim ti puno sreće.
hvala na ohrabrenju....mirujem ležim stalno uzimam povrmeno normbel i šumeći mg radi ovih bolova...
meni jesu vratili 2 blastociste pa i ja mislim da je možda jedna nažalost otišla...ali jučer se vidio plod na UZ valjda to znaći da on neće nikud...jooj
ovo je grozno...
e da i ja sam pitala jel vidio kakvu cistu ili hematom rkao je da nije zasad...
chiara :love2: ne znam šta bih ti rekla, ali vibram da sve ipak bude dobro :yes:
Draga moja kada se meni desilo krvarenje i kada je dr rekao za drugi plod, objasnio mi je da je u većini slučajeva kada krene krvarenje radi drugog ploda, ovaj jedan u 90% slučajeva ostane, jer je on jak, ovaj drugi ga je štitio ali on nije uspio opstati. I tako je bilo, moja Jelena je jedna tako žilava djevojčica, nevjerovatno kako je to malo a žilavo.
I ja sam milion puta pomislila na tu drugu bebicu, na moju mrvu koja je štitila ovog malog žilavka a budem tužna zbog druge bebe.
A na kraju to je trebalo biti tako, sada imam ovo malo žilavo pile i sretna sam.
Ti se samo čuvaj, strogo lezi i biće sve ok.
Veliku pusiću ti šaljem
hvala ti baš si me rasplakala....pričekat ću ponedjeljak pa što dragi Bog da...nadam se da će barem jedna bebica imati snage da se održi....
najgore je što misliš kad je pozitivna beta da je sve gotovo kad ono kod mene tek nakon problemi...
Chiara....samo miruj i stavljaj ultrice. Ja sam isto krvarila, mada je moj dr dao mi i injekcije. Kod mene isto hematom, a isto sam lila kao iz kabla. Kad ti bebic preraste hematom, opsanost je prosla.
Stretno draga
I ja sam primala injekcije progesteron-depo jednu injekciju tjedno i tako punih 2 mjeseca svaki tjedan po jedna injekcija.
Chiara, draga, baš sam se šokirala kad sam ovo procitala...Ali ja vjerujem u tvoju žilavu bebicu...:heart::love2:
Ja sam danas imala uzv 19 dnt5d i vidi se jedna gestacijska vrećica od 12 mm...Embrio se još ne vidi, rano je, kaže dr....
Zedra bit će to super, ne brini
Drage moje trudnice i majke!
Imam veliku dilemu pa molim vaša mišljenja.
Dakle, danas brojim 13 tjedana.
Za sada sve o.k.,i dalje moram mirovati+utrogestani jer kaže dr.da mi je maternica preaktivna i da na uzv vidi nekoliko polja krvarenja (unutrašnjih,nema ništa vanjskog) i maternica mi je u grču ali da je s bebom sve super.
Prošli tjedan na 12+3 bili na mini anomaly scanu-sve mjere,nuhalni,veličina,dužina,protoci kako treba.Bebica je jako aktivna,stalno se micala i okretala.
Ono što me muči je ići na amniocentezu ili ne?
Razlozi ZA:
- ivf trudnoća,kod MM samo nekoliko spermija koji su pokretni i morfološki ispravni u spermiogramu
- moja sestra morala na inducirani porod u 21tt jer je otkriveno da beba ima Potterov sindrom (nema bubrege i mokraćni mjehur,ne bi mogla preživjeti nakon rođenja), te još jedan pobačaj u 8 tt-rađen kariogram i otkrivena kromosomska
anomalija (ne znam koja)
Razlozi PROTIV:
-strah od komplikacija i pobačaja
-dr. kaže da prema zadnjem uzv nema nikakvih povećanih razloga za brigu,u ovim tt kaže da je uzv 70-80% pouzdan za otkrivanje genetskih ili krom. poteškoća
-godine (ja 30,on 33)
-s njegove strane nikakvih genetskih ili kromosomskih oboljenja u obitelji
Moja dr. kaže da je na nama da se odlučimo,ona ne želi sugerirati niti za niti protiv. Kombinirani sam odbila jer je daje samo postotak vjerojatnosti,opet ništa konkretno ne znaš.
Danas se naručila u Viliju kod dr.Kosa na amnio za 1.2.,ako odem mislim slati uzorak u SLO da rezultati budu što prije gotovi.
Što bi vi učinile na mom mjestu?
Maca - prvo cestitke na trudnoci!
A sto se tice sto bi ja ucinila na tvom mjestu - pitanje je sto bi ti napravila sa rezultatima. Ako (ne daj Boze) rezultat amnio bude pozitivan - da li bi imala snage pobaciti? Ako da - odi na amnio. Ako ne - onda mislim da nemas razloga ici. Mada se meni cini (po tome sto pises) da si se vec odlucila da ces otici... U svakom slucaju - sretno!
Hvala na odgovoru kekis!
što se tiče rezultata amnio-znam što bih napravila u slučaju da bude loš...to za sada nije upitno,naravno ovo govorim samo teoretski u stvarnosti tko zna na što bih se odlučila.
Da znam da bih sigurno zadržala bebu,bez obzira na rezultate,ne bih niti razmišljala o amnio.
Tesko je, kako god okrenes.... Sad samo moje skromno misljenje (iako si napisala da ti ne bi) - s obzirom na godine (mladi ste i ti i muz) - ja mislim da bi otisla na kombinirani, pa ako bi mi rezultati bili stvarno super, ne bi isla. Ako ne bi bila "zadovoljna" nalazom - isla bi dodatno i na amnio. Je to statistika i sve - ali opet daje neku sigurnost, a nije invazivno...
Maca čestitam na trudnoći.
Što se tiče amnio, evo ja sam bila i moram ti priznat da mi je to bilo jako stresno razdoblje. Mi, osim godina, nismo imali nikakve indikacije za ići, ali smo svejedno odlučili da ćemo to napravit i svjesno prihvatili rizik postupka. Sam postupak kao takav je ništa, ali psiha.... Onih tjedan nakon postupka, dok je navodno kritično i još dva do nalaza... Ali zato kad je nalaz došao.... ja sam najmirnija trudnica na svijetu :mrgreen:
Ono što si napisala, imaš dosta razloga da odeš i obaviš to. Isto tako, po meni si pametno odlučila ne ić na kombinirani jer je to samo još dodatni stres. Meni je frendici kombinirani pokazao 80% mogućnost za Down, a posle amnio sve super i danas ima predivnu petogodišnju curicu. Možeš si mislit kroz šta je prošla dok nije dobila rezultat amnio :-o
E sad, reći ti odi ili ne, to ne može nitko osim tebe i TM-a.
U svakom slućaju sretno, što god odlučila/i :love2:
Drage cure...nažalost ja se odjavljujem sa ove teme bar zasada...
moje krvarenje i bolovi su ipak bili dio spontanog pobačaja...
jučer na ultrazvuku nema vidljivog ploda oni misle da se nastavila razvijati posteljica a plod nije...ali niti oni nemaju pojma što se dogodilo...
još sam završila na kiretaži ali uz opću anesteziju pa je barem fizički prošlo bezbolno...a psihički sam još ne moram niti govoriti...
još ne mogu vjerovati da je ova trudnoća za mene završila tako rano a počela je divnim rezultatima...ali eto što je tu je...
živjet se mora...
svim drugim curama želim mirnu i školsku trudnoću da izdrže do kraja...pusa
maca2, ako se odlučite na privat amnio-pogledaj i ovdje http://www.genos.hr/naslovna/usluge/ (znam da su nalazi brzo gotovi, ne znam točno koliko)
chiara stvarno mi je žao što je ovako završilo :cry::cry:
Strumfice, imaš pp
ajme draga chiara kako mi je žao:-(
znam kako se osjećaš i isto tako znam da ništa što ti kažem neće pomoći, samo znaj da smo mm i ja uz tebe i tvog m-a i ako bilo što trebaš javi se... držite se koliko možete, doći će jednom i naše vrijeme...
Tvoja vedrina i otpimizam i dobrota moraju jednom biti nagrađeni:love2: