Jeste vodili djecu na petrovu goru? Mi bili dvaput, trebaju to vidjeti.
Printable View
Jeste vodili djecu na petrovu goru? Mi bili dvaput, trebaju to vidjeti.
Koju glazbu ste slušali?
ja se sjećam Riblje čorbe i pjesama Pekar,lekar, apotekar; Volim, volim žene, Na Zapadu ništa novo...
Ali ih ne mogu smjestiti u točnu godinu ...
'82 je poginula cura na koncertu u Zgb tad su bili najpopularniji
Počeli su ih obnavljati sredstvima Eu ali ne puno. Dobro je ići s nekim ko zna pokazati gdje su zemunice, inače bi ih mogla promašiti.
Imala značku potpis i na latinici i na ćirilici lol. Titov potpis je bio najkul potpis.
Imam onaj album s piletom i jajetom .. Uvijek me fascinirao izgled i dizajn tog albuma...
od ploča sam najčešće preslušavala nekoliko priča - na singlicama... Ledena kraljica ili kraljevstvo... Ne sjećam se baš...
Taj album se zvao Mrtva priroda i nakon njega je bila ta turneja sa tragičnim koncertom u Zg
Zemunice su bile najupečatljivije. Ja ne bih tamo vodila dijete ja sam imala more od tog rata
Mene je otac vodio na Dinamove utakmice. Sjećam se završne utakmice 82, čak smo i zastavu dobili, sjedili na zapadnoj tribini...
sjećam se i starih zagrebačkih tramvaja i konduktera u zadnjim kolima - jedna od najdražih igara mi je bilo ručno "štancanje" karata i igra poštarice - brzo udaranje pečatima
od ostalih igara - penjanje po stablima, ljuljanje i skakanje s ljuljački (na betonu... Da to danas vidim svoje dijete da radi mislim da mu ne bih više dala da odlazi u park...)
kasnije smo se igrali papirnatim lutkicama, crtanjem haljina i odjeće, izrezivanjem i sl.
Ja se sjećam himne u ponoc na radiju zagreb
A sto se tiče grudnjaka, bubica je pisala, da 4. razred?????
Ja sam prvi grudnjak kupila kad sam rodila. S trideset. Mislim da je i moja mama tada otprilike kupila sebi prvi. Kad sam ja rodila.
Ko je vidio da drugarice nose grudnjake.
A ja se i dana danas sjećam filmova u kasarni u Utrinama....
crno-bijeli film, bageri guraju stotine leševa, u neke jame... Ne znam je l to bio Auschwitz ili tako nešto...
dojam ma posjete kasarni je popravilo penjanje po tenkovima...
Da sada djeci u prvom ili drugom razredu osnovne puste takve filmove na terenskoj nastavi, mislim da bi učitelji završili na sudu i pod suspenzijom...
Pa što, pjevala je u sebi :mrgreen:
a na onom drugom topicu djeca idu spavati u 21 sat :lol:
sjecam se znacki, bilo je i sa kracim i sa duljim potpisom.
sad sam isla guglat i skuzila da jet o zapravo bilo na cirilici i na latinici, a ja do sad zivjela u uvjerenju da je cvojek imao kraci i dulji potpis ovisno koliko se taj dan mora potpisati.:škartoc::škartoc::škartoc:
Jedna od najupečatljivih filmskih scena iz djetinjstva su majka i dijete u zemunici, a iznad njih hodaju Nijemci i s bajunetima bodu zemlju tražeći gdje će bajunet propasti jer je tu zemunica, a majka drži ruku iznad sebe...bajuneta ulazi u zemlju i probada joj ruku, drugu drži na ustima svog djeteta, Nijemci idu dalje..
Zuska ako je rijec o Kozari onda je djed drzao ruku.
edit isla guglat. bome djed, ne gledajte ako ste gadljivi https://www.youtube.com/watch?v=OWQ6uYU22s8
i ja se sjecam Topa 20, kao i Hita meseca
ne čita ivka šta druge pišu
meni u tim Tifusarima su nocna mora usi. mislila sam a jadni.
ma cekaj mozda ja mislim na Neretvu, kad osisaju Milenu Dravic (kako sam bilo tuzna, jer imala je lijepu plavu kosu, a usi su harale nasom školom, pa me bilo strah da ce i mene tako)
edit: eto mene opet, ja se filam Tifusari fakat ne sjecam, sorry Zuska.
Pls recite mi jesu li dijete ugušili. Ja sam zamišljala da jesu.
A onaj mali na biciklu iz boska buhe <3. Moram to pogledati ponovo.
Moj prvi mental date. I kako pogrešno, moraš mislit na revoluciju, a ti misliš na slatkog dečka.
Mama nas je vodila u Jabuku, odakle je bio bb, da mu odemo na grob.
Pa znam, zato se i sprdam lol.
Moj nono je uvijek imao uključen radio, na lagano, cijelu noć. I sjećam se kako bi me, kad bi spavala kod njih, iz sna trgnula himna (uvijek bi bila malo glasnija od ostatka programa, ko sad reklame na tv).
I ja bi tada pomislila - ponoc je. Stavila desnu ruku ispod glave i zaspala lol.
Nikad od mene ni predsjednice razreda.
mene je ta himny u ponoć strašno smirivala
lijepo mi je bilo slušati je
ali sam bila puno puno starija od ove starosti o kojoj se piše
zanimljivo je da u tom filmu Bosko Buha su glumili i neki sad aktivni glumci.
Cikalo je bio Nebojša Bakočević koji je meni bio super u Kako je propao rock n roll.
A koja vam je knjiga o revoluciji bila naj? Ja sam Tebi, moja Dolores valjda znala napamet. Ženama revolucionarkama se u nas doma uvijek posebno divilo (baba afž, prvoborka s ordenom, nono koji je više puta ranjen i nosio metak do 93. godine u nozi bio je manji junak od nje.)
Dozivljaju Nikoletine Bursaća. jedina me nasmijala :plitka:
ajme, ajme, vidim da će Karamarko kada dođe na vlast :cupakosu: imati i na ovom forumu posla :scared:, kad promijeni udžbenike, morat će mijenjati i naša sjećanja, da ne bi bilo neke sumnje u to kako nam je djetinjstvo zapravo bilo. tito i njegov potpis, štafete...pa žene moje em ste stare em ste nostalgične :ghug:.
rijecanka :mrgreen:
neće se mroati posebno truditi mijenjati udžbenike, ne brini.
mene je iživcirao udžbenik iz prirode, mislim 4. razred ne sjećam se više točno.
ko da je netko izbrisao 50 godina.
ni mu ni bu.
nema.
drugi svjetski rat, pa hop, domovinski rat.
kaže moja mama, izbrisali mi moj život. i moju lipu mladost.
e, a ovu scenu s bajonetom i ja pamtim, al ne ovu iz filma. u mom sjećanju isto žena bila. sjećam se kako smo ko djeca čučali u toj zemunici na petrovoj gori, a vodič nam je pričao. kako se ne bi sjećala. njemac probija, a (i u mom pamćenju je mama bila) ona hrabro trpi.
Otišle vi s teme o školama na partizanske filmove :roll: a ja sam baš htjela priupitati BigBlue da malo više piše o iskustvima iz "Katice" jer mi dijete sad ide onamo (naravno, više se ne zove tako) :mrgreen: pa da usporedim ono - nekad i danas...
Mama je držala dijete za usta?
Ili ga davila, u mojem izdanju.