citam vas i smijem se i cmoljim...... :heart:
Printable View
citam vas i smijem se i cmoljim...... :heart:
Mi smo u petak demonstirali ispred Parlamenta :)
Zbog prijedloga zakona po kojem bi bilo nelegalno javno zaustaviti majku koja doji dijete mladje od sest mjeseci.
Shantana je nosila transparent "I like my mummy's milk"
Ayan je bio u Rodinoj majici :)
(ona nije htjela obuci Addicted, nije joj se uklapala u modnu koncepciju toga dana...)
http://uk.youtube.com/watch?v=WSt3Qhde1Yc
Na Veronikinom blogu su detalji o peticiji i demonstraciji
http://veronikarobinson.blogspot.com/
Znači, prijedlog zakona je bio da se mamu može tužiti za "indecency" ako doji dijete satrije od 6 mjeseci :shock: ?
Kako je prošlo?
I svima laktivisticama i laktivistima :heart: .
U principu ne, nego ograničava zaštitu na djecu do 6 mjeseci. Ovaj indecency je iz nekog starog zakona i odnosi se na pokazivanje muškog spolovila u javnosti, tako da se po tome ne može tužiti majku koja doji. Strip je malo slobodnija interpretacija, onako kako bi ljudi to možda mogli shvatiti.
Još mi nije sasvim jasno :oops: , zaštita od čega?
ako dojis dijete u javnosti a netko se domisli da mu je to bljak pa ti kaze "molim, odite u wc pa dojite a ne ovdje", onda ga ti mozes ganjati po sudu da te je diskriminirao itd...
Po tom starom zakonu nema ogranicenja sto se godina djeteta tice
Ovaj novi je kao htio promovirati dojenje (do 6 mjeseci), da se jasno i glasno zastite zene koje doje u javnosti (djecu do 6 mjeseci), ali je izazvao buru jer je "zaboravio" na ove starije.
Bit peticije i protesta je bio da se zakon formulira (kada se vec formulira) tako da stiti svu djecu koja doje, a ne samo one najmanje.
U Skotskoj je prije nekoliko godina donesen slican zakon, ali nisu mogli pregristi to da je neograrniceno, stavili su ogranicenje od 2 godine.
Aha, sad sve jasno :).
Super!Citiraj:
ako dojis dijete u javnosti a netko se domisli da mu je to bljak pa ti kaze "molim, odite u wc pa dojite a ne ovdje", onda ga ti mozes ganjati po sudu da te je diskriminirao itd...
The Cowgoddes je genijalna!
Pitam se je li ju vec netko optuzio da je svela zensku bit na kravu...
Ma daj, pa to je egipatska božica!
Aha.. dakle, zenska bit je bozanska...
Samo da prijavim kako je Leonček na rubu ozbiljnog ispisivanja iz ove grupe :)
Doduše, svako tolko mi digne majicu i kao da će dojit, ali onda se predomisli, podraga obadvije titi, da im pusu i onda se uvijek posveti buši, ljubi je i mazi i obasipa si buraza nježnostima i obećanjima tipa "mali moj braco, ja ću tebe uvijek paziti" :heart:, a na cici skroz zaboravi :)
Ili božanstvena :mrgreen: .Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Oboje!
Prijavljujem da je Nolica još uvijek dojilica. Vratili smo se s mora, tamo je tražila svaki dan, nisam uvijek dala, dam otprilike svaki drugi treći, a tako nekako treba i da se skupe one dvije tri kapljice mlijeka, produkcija se dodatno smanjila dok smo bile razdvojene.
Ja sam još uvijek u nekoj zen fazi, i zapravo jako znatiželjna kamo će ovo otići i hoće li ona zaista prerasti tu potrebu sama od sebe.
Odbijanja nisu tragična, uglavnom su zezancija, a dojenja su ipak još uvijek neki nastavak smijeha i prisnosti, najviše zbog tog njenog vedrog i lakrdijaškog karaktera od kojeg se i ja uvijek smijem svemu pa tako i njenom pristupu dojenju.
Za dvadesetak dana će janov rođendan i time sedma godišnjica mog neprestanog dojenja, bome ću i sebi jednu tortu složiti....
Willkommen in Club , Maja!
Samo se vi veselite!
Anna uskoro navrsava 9 godina i nedoji vec dvije godine otprilike, ali jos uvijek se dođe pomaziti sa mojima 80c pogotovo u ovo ljetno doba i onda počne tepati ko beba i govoriti u svoje ime, ali u trećem licu jednine u smislu :"Anna voli titis"...
Slatkica :heart:
Ja sam primjetila zadnjih tjedana da Leonček više ne mre dojit i kad hoće - zaboravila je kako :P
Ono, proba i opće više ne zna kaj treba radit, pa se počne smijati i ode dalje drugim poslom :)
Ah, već dobrih dva mjeseca odugovlačim da se prijavim ovdje jer sve nekako mislim da to nije stvarnost...
Nakon dva neuspješna dojenja "zaribana" već u prvim mjesecima, s ovim trećim sam zaista nadoknadila sve (ako se uopće to tako može reći).
Vjeko još uvijek zna moljakati, "samo malo, samo da dam poljubac...", iako zna da je već jaaaako veliki dečko, digne majicu i povuče skroz malo, tek toliko "da da poljubac...".
I tak, to je to... Pratim sad svaki takav poljubac nastojeći upamtiti onaj posljednji... jer svaki to može i biti... I koliko mi je žao, toliko i je i drago.
Zato što je toliko potrajalo i zato što je prirodno da se taj životni proces završi. Al najviše mi je drago što sam ustrajala u tome da to bude nekako postepeno i što nisam ja bila ta koja je rekla "ne dam više".
Eto, prijavili smo se i u ovu grupu, a tu ćemo se i odjaviti... kroz neko vrijeme... Još "samo malo"... :*
Vjeko :heart:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
alias prvotno napisa
Rucamo mi danas (tada obicno vodimo filozofijske razgovore) i pita mene Shantana, onako kao iz neba u rebra: "Mama, a sto to znaci Roda?".
Ja malo zapauziram i mislim zna li ili ne zna da je to ptica pa me to pita ili je neko metafizicko pitanje, a ona uleti s: " Je li Roda znaci dojenje?", vise onako kao konstataciju nego kao pitanje.
Sto sam mogla drugo, nego potvrdit' :)
:heart:Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Zalutam ja ponekad na ovaj pdf i rascimoljila se na ovo :love:
Slatkica :heart:
mala Platonica :)
Naravno da nemam veze sa ovom temom... Mislim, ipak imamo samo malenih mjesec dana i ne bi se to moglo nazvati produzenim ni u kom smislu, ali se nadam se, ne ljutite da vas malo gvirnem :)
Mislim da bih mogla radjati djece i djece samo radi dojenja... Toliko mi je joooj, kad mi mrva moja nasloni rucicu i onako prdano rucka i zaspi... ma ne mogu opisati, ali valjda znate kako ide :) Jos dok mi je onako malen i besavi i nema pojma... :heart:
Pitanje za vas - da li i nakon godinu dana dojenja, pa i nakon dvije ili koliko vec, kad god peres bradavice krene curiti mlijeko. Ili npr... ako malo vise dodirujes grudi - pri tusiranju sundjerom ili mazanju necim i sl. Do kada cu curiti kao cesmica. I to ne jedna, nego dvije.
Vidjela sam da se pitati da li djeca to pamte... kako koje, ali sa 4 godine ce vecina vjerovatno pamtiti. Ja se sjecam odvikavanja od cucle i od pelena kad sam imala oko 2 godine. doduse, kroz maglu i sjecam se i jednog i drugog kao neprijantnog iskustva, a ne kao jasnih slika i sjecanja. Oko 4 godine se sjecam gotovo svega - stana u kome smo zivjeli, torte z arodjendan, vrtica, igracaka, svadja sa mamom...
Mislim da ce i vasi klinci pamtiti. A sto se tice muske opsjednutosti grudima - mislim da dojenje tu nista ne moze promijeniti, pa taman dojili do 15... Nepopravljivi su.
Zapravo, ta entuzijasticnost prema dojkama i zenskim oblinama i i ma korijen u dojenju - grudi simbolizuju (kao i kosa i oblne uopste), majcinstvo i plodnost, a mi smo negdje duboko u sebi zivotinjice kojima se sve zasniva na ostavljanju potomstva. To ne znaci da muskarac svjesno zeli napraviti bebu prvoj obdarenijoj zeni koju vidi... Ali to je objasnjenje zasto vole zenske grudi. Dakle - dojenje je u korijenu svega toga.
Nola je u nedjelju navršila 5 pa samo da prijavim, ja kojoj su važne brojke i službene granice, da smo prešli i ovu. Sisala je na sam rođendan i dalje nastavlja u svom dva-tri dana ritmu, koliko otprilike treba i da se napune te tri kapi. Tehnika nije baš neka ali uspije se nešto izvući. Sad me drugi topic naveo da se zapitam, ali da, ja zapravo ovo još smatram dojenjem, redovno je i nešto sitno mlijeka ipak ima, a i zadovoljava očito još par emocionalnih potrebica kod nje.
Nina je 10. navršila 4 godine i ja još ne vjerujem. I čini mi se da neće tako brzo prestati. Doji barem jednom dnevno i vikendima barem dva puta a nažica i više. Vidim da joj je gušt pa mi je žao prestati. Sad više niti ne pomišljam. Mlađa seka je prilično posesivna (još je u fazi non stop nacicavanja) i svjesna sam da je Ninocki prilično teško zbog toga. Smetalo me donedavno to Ninino cicanje iz čiste dosade kako sam donedavno mislila. Sada znam da joj to emocionalno treba. U nekoj smo mirnoj fazi.
kćer sam dojila 4 g i 8 mj.nikad nije bila bolesna...to je sve super,okolina je bila super,od vozača u busu pa dalje...ali sam imalA ŽIVU MUKU za skinit je.crvena paprika,crni flomaster,čili,sve živo i onda je teta odvela 5 dana na selo pa je uz teške krize prestala..jedva je dočekala da se rodi brat,da nastavi(sa 7!!!)ali joj nije više bilo napeto kad je probala..
to si djetetu stavljala u usta?Citiraj:
jaseirma prvotno napisa
moj jos cica, sad je 4 god i 9 mjeseci i osjecam da mu jos treba i guramo dalje
moram vas nešto pitati
V je dojila 57mj
sada ima 67
i kad je pitam da li se sjeća toga kaže da ne
:?
sjeća se stvari kad je imala 2.5 god, a kaže da se dojenja ne sjeća
je li moguće da se ne sjeća?
ne vjerujem
sise voli, još ih voli dirati, nekad joj pustim, nekad ne, nismo nasilno prekinule, jednostavno je počela dojiti svaki drugi dan, svaki treći, 1x tjedno, nekoliko puta prekidala, pa se vraćala, uglavnom prekinula je kad je ona htjela
i zašto se sada toga ne sjeća?
Ma laže ko cucina, niš joj ne vjeruj... :lol:
I mi smo dogurali do četiri godine i već neko vrijeme doji samo navečer prije spavanja. Važno mu je samo da stavi siku u usta. Ne znam do kada ćemo, ali meni je ovo prekrasno iskustvo.
xCitiraj:
Sanjica prvotno napisa
ja isto sumnjam da se ne sjecaCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
F je dojio 35 mjeseci pa i dan danas kad ga pitam sta mu je najljepse bilo u njegovom malom zivotu, on kaze kad sam rucao mlijeko iz tvojih sika :heart:
i mi smo tu..
sorry na cross postingu, pretpostavljam da ce sve one u ovoj kategoriji 4 plus zanimati ova knjiga.
--------------------------------------------------------------------------------
http://homepage.ntlworld.com/ann.sinnott/index.htm
knjiga Anne Sinnott "Dojenje velike djece" koja izlazi pocetkom prosinca
moze se naruciti preko britanskog amazona
‘An exciting, highly original and carefully researched study of prolonged breastfeeding, discussed in an international context.'
SHEILA KITZINGER, author of numerous books and renowned expert on birth and breastfeeding
‘At last, a writer who taps into the authentic voice of women who must fight to do what most mothers, since the dawn of time, took for granted. Ann Sinnott addresses the fact that children as well as babies need to breastfeed. She challenges the discrimination and even abuse that their mothers often endure. A stimulating, fact-filled book which will intrigue, enthrall and appall the reader’.
GABRIELLE PALMER, author of ‘The Politics of Breastfeeding – When Breasts Are Bad For Business’
‘I welcome ‘Breastfeeding Older Children’. I often talk to mothers who continue to breastfeed their older children but feel under pressure from other people to stop. Ann Sinnott provides valuable support by stating the benefits of sustained breastfeeding, and quoting mothers who have written to her from different parts of the world. She also shows how people who object to sustained breastfeeding have not given her rational justifications for their opposition. This is a unique book.’
NAOMI STADLEN, La Leche League leader and author of ‘What Mothers Do – Especially when it looks like nothing’
‘Thought provoking and intriguing…’
PROFESSOR MARIA MASUCCI, Director Archaeology Minor, Dept of Anthropology, Drew University, USA
Breastfeeding Older Children reveals a hidden phenomenon: thousands of children in the industrialized world are being breastfed for five, six, seven and eight years and, in some cases, longer. Are these children coerced, or are they in the driving seat? Are they damaged, or does long-term breastfeeding support the development of psychological wellbeing, as well as physical health, in both childhood and in subsequent adulthood?
Ann Sinnott, who breastfed her own child until the age of six and a half, draws on child development theory, neuroscience research and statements from hundreds of parents, to explore the reality of this taboo practice. She reveals the lack of evidence behind negative beliefs, exposes myths and prejudices, and challenges the attitudes of psychologists and medical health professionals.
Breastfeeding Older Children looks at the impact of sustained breastfeeding on the couple relationship and reveals both discord and harmony. The author investigates the involvement of breasts in sex, with intriguing results. Is the male 'Phwaor!' response to the sight of large breasts not an expression of surging testosterone and male virility but rather a result of not having been breastfed in early life?
Breastfeeding Older Children probes opposing feminist arguments in the breast v bottle battle and looks at lines of contention around long-term breastfeeding. Ann Sinnott argues that sustained breastfeeding is a woman's right and a feminist issue. She ventures into prehistory to prove the point, investigates the origin of truncated breastfeeding in western culture and concludes that it is time to open a new frontier for feminist action – including in the workplace.
Breastfeeding Older Children presents essential facts about the realities of artificial feeding and the, rarely publicized, risks of infant formula.
da malo oživim topik :)Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
zara je dojila 4,5 godine, sad ima 6 i isto kaže da se uopće ne sjeća dojenja
i ne mislim da laže jer kroz razgovor stvarno vidim da se ne sjeća.
možda je njima to bilo toliko normalno, kao hranjenje i disanje i kakanje, pa nisu upamtili, nije im se urezalo? kao što se ne sjeća da je godinama obožavala brokulu i jela je skoro svaki dan, ili da je godinama kakala samo jednom tjedno. to mi je najlogičnije objašnjenje, nemam pametnijeg
Prije mjesec dana (danas sam pronasla zapis u dnevniku o tome), kazem ja Shantani da jos malo pa se vise nece ni sjecati da je dojila (valjda me ova diskusija na to ponukala); a ona odmahuje glavom u stilu ne, ne, nikako.
ja: "Sjecas li se kada si dojila svaki dan?"
hmmmm, nesto mrmlja, nije bas sigurna pa pita: "kada?"
ja: "Pa jos prije godinu dana"
Hmmmmm, opet mrmlja pa nakon par mrmljaja i kratke sutnje (pauza za razmisljanje) kaze:
"Sjecat cu se. Ja imam dobri mind."
Eto, vidjet cemo...
Ja mislim da je "bolje" da se ne secaju.
To znaci da im je sve bilo podrazumevajuce, ne kao nesto sto mora da se pamti, kao neki izolovani i vazni dogadjaji u zivotu.
Moj Novi ima 4 godine i skoro 6 meseci, jos uvek svakodnevno sisa, prestacemo kad bude zeleo.
Bas me zanima sta ce da mi kaze kad prodje neko vreme od prestanka.
Btw, i on ima izuzetno dobar mind :mrgreen: