Red sonja! Svaka cast! I na pelenicama (koje zaista ne izgledaju kao početničke.. - koji je ono materijal na srednjoj peleni izvana.. kao traper?), a i cover izgleda luuudo super!
Koliko dugo ti je trebalo da ga istrikas?
Printable View
Red sonja! Svaka cast! I na pelenicama (koje zaista ne izgledaju kao početničke.. - koji je ono materijal na srednjoj peleni izvana.. kao traper?), a i cover izgleda luuudo super!
Koliko dugo ti je trebalo da ga istrikas?
4 dana...
Plela sam odoka prema slici, tako da je bilo puno popravljanja, ali zavrsen je :D
Vjerujem da ce sljedeci ici brze.
A onaj tamni materijal je flis, ljepsi nisu imali u tom ducanu, a meni se zurilo.
Ali mi je propustila, ne znam zasto :?
Bas sam ti sinoc htjela reci da se ne obeshrabris prije nego lanoliziras! Jesi li lanolizirala tu vunu?Citiraj:
red sonja prvotno napisa
Propustio mi je flis - AIO, a vunu sam namakala nocas i sad se susi.
Javit cu dali radi, trebalo bi, 100% je vuna.
Za OiJ - cini mi se da sam negdje citala da bi trebala biti najmanje 80 % vuna za vunene zastitne
Mislim da treba biti 2 sloja flisa na mjestu gdje je inače ušiven uložak u peleni. Takvi su coveri od flisa, ili su od dva sloja kompletno.Citiraj:
red sonja prvotno napisa
Možda je u tome caka?
ooo kakva krasna vuna. pa ti si profi!! :naklon: :klap:
Probat cu sasiti tako :D
Samo sam sad u stalnom nedostatku vremena, a sije mi se :cry:
red sonja, cover vuna:))) je ...nemam riječi... :naklon: pravi si profi
Soaker mi je propustio :cry:
I to jako brzo, mozda nakon samo jednog pi-pija.
A ja isplela jos jedan...
Probat cu ga opet lanolizirat, pa vidjeti.
Odoh trazit topic o lanoliziranju pa cu tamo pitat da ne idem puno u OT.
Lanoliziraj jače, mora ti se lijepiti za ruke kad izvučeš iz vode. Mislim da je to tako kad nije kupljeni vuneni cover.
Evo jos jedan soaker
Ipak trebam napraviti neke izmjene u kroju, siroki su nam oko trbuha ;)
ali to je tako uredno...ko tvorničkiCitiraj:
red sonja prvotno napisa
samo se ti utreniraj s krojevima, još ćemo ti početi slat narudžbe ;)
Tek sad vidim odgovor, ovca i janje.
Ljepio se poprilicno :/
Probat cu jos koji put, dok ne uspijem :mrgreen:
A za urednost - imala sam dobru uciteljicu, koliko je ona toga isplela....
Nevjerojatno uredan soaker, wooow.
Moji nisu tako uredni, ali mi ne propustaju.
De ti nama lijepo redom ispricaj sta si radila pri lanoliziranju da ulovimo gresku.
Ja sam stvarno mislila da je to kupljen soaker, sve dok nije red sonja rekla da ga je sama isplela... stvarno je nevjerojatan!
A reci mi, ima li 2 sloja?! Jer aristocrats ima dva sloja!!
Ovi homemade bi bili predebeli ako bi imali dva sloja. To kad sasijes cover od stofa, onda je ok da ima dva sloja.
Al ne bi nikako trebalo tako propustati.
Ja koristim svoj HM soaker po noci, debeli je ali nista pretjerano, i dosta e labavo nastrikan i svejedno izdrzi cijelu noc. ponekad bude malo vlazan iznutra, ili pidjamica bude malo vlazna. Ali nikad nista nije bilo mokro osim kad je MM spremio potkosulju U soaker.
:lol:Citiraj:
marta prvotno napisa
Marta :lol:
Nema dva sloja, ali sad imam dva soakera pa da probam tako? Prilicno je tanak, nije debela vuna, plela sam na igle br. 3.5 .
Nista, oprala sam ga sa baby samponom, isprala, napravila otopinu lanolina i vruce vode, kapnula jos kap sampona, dodala jos vode da bude mlaka i potopila. Malo sam ga izgnjavila :lol: i ostavila preko noci. Ujutro iscjedila i ostavila da se susi. Bio je ljepljiv dok je bio mokar, sada se osjeti samo malo.
Pucajte, da probam jos jednom, opet cemo sutra u vunu :D
Ja svoje HM ovako:
- 1 dcl vode
- pola kavene žličice lanolina
- kap šampona
- 3/4 L vruće ili dosta tople vode;
U 1 dcl kipuće vode stavim kap šampona i zatim lanolin, pustim da krčka minutu ili dvije, ulijem sve zajedno u kantu s toplom vodom i potopim vunenčak. Ostavim sat, dva, izvadim kada se voda zamlači, dakle postane ladnjikava. Dok je u vodi svakih petnaestak min. provrtim, gnjavim. Izvadim, ocijedim, ugnječim u ručnik, stavljam sušiti.
I poljubim ga za nepropusnost.
Red sonja, koliko je udio vune u vuni? Da ti nisu podvalili sintetiku?
Cure, bi li mi neka od vas splela jedan vunenčak za moju curu (13 kg, 87 cm, 18 mj.) jer takvog nemamo. Moja mama plete, ali slabo, pa joj treba jedan realni didaktički predložak. Naknada prema vašoj procjeni.
Ovca i janje, imas pp :mrgreen:
Ok, probat cu na tvoj nacin, ja svog nisam poljubila, mozda se naljutio :lol:
A trebala bi biti 100% vuna, tako pise na deklaraciji, mislim da se Tina zove.
Ovo je neka baby vuna, moze se i u masini prati i njezna je pravo.
Tina je slovenska i doista je 100% vuna.
Crvena, i ja strikam na 3,5 igle. Nije to uopce tanko. Doduse ja sve strikam na te. Nije da su jedine koje imam ali mi najbolje leze u ruci... :lol:
Ok, mislila sam reci da nije bas debela vuna :lol:
Sad kad Maza legne, opet lanoliziram.
Drzite mi fige :saint:
Red sonja, držimo fige!!!
ništa od naših figa ako ona zaboravi poljubit soaker :P
I zaželiti mu laku noć :PCitiraj:
aries24 prvotno napisa
Cure, ja ih nisam imala kad temeljito lanolizirati pa cekaju danas da se vratim s posla :cry:
Ne mogu vjerovati kako uvijek kad nadjem za raditi nesto sto volim iskoci puno obaveza. Ali ne odustajem, niti ne posustajem :)
to je pravi duh!
Suhe su :D
Sutra je i opet proba. First thing in the morning.
Samo ... trebaju li biti ljepljive :oops:
Potopila sam oboje u istu otopinu, one sto su se kupale prve su malo ljepljive. Smeta to?
Opet pustile :cry:
Ne kuzim, kako, zasto...
Sad cu ih ubacit u masinu, da budu 'felted', pa cemo vidjeti.
Operi na 40 stupnjeva da malo zgusnu.
Nemoj u masinu. Operi ih nekoliko puta na ruke. Primijetila sam da moji coveri sto ih vise perem bolje rade. Mislim da je u pitanju kemija kojom je vuna tretirana, od boje, pa do onog protiv moljaca, pa da se ne sfilca, pa ovo pa ono.
Nemoj odmah grubo :)
Ima li tko kroj bikini-cut?
Meni više uopće ne ide šivanje. Dugo već ni nisam ništa novo sašila, ali danas sam se tako veselila napraviti vuneni cover od štofa 100% vune (120kn/m).... i nije mi baš ispao. :( Prevelik nam je i ne znam. Nije tako lijep kako sam očekivala da će biti. Trudila sam se oko tog miša i sveg... Mozda ce biti bolje za nocnu debelu pelenu.
No dobro, evo ga. Sad ga nosi, vidjet ćemo da li funkcionira što se tiče premakanja. Nisam ga lanolizirala još.
Slijedeći će biti bolji. Slobodno mogu uži kroj koristiti... malo sam pretjerala s ovim.
Unatoč neuspjehu, evo slike... a (ne)uspjeh (ne)premakanja javljam sutra.
http://public.fotki.com/Anita-AZ/hom...nenicover.html
Vuneni ti je super, uopce ne kuzim sta te muci. Izgleda genijalno. :)
meni je isto prekrasan :D
Anita, super je :D Dali je i mis od vune?
a to sto je malo veci, pa i bebac ce narast, brzo :)
Mi smo dans opet nosili nas, koji je poslije proslog neuspjeha samo opran, nije lanoliziran - i nije propustio :?
dakle
ja se lagano oporavila od početnog razočaranja mojim nesavršenim pelenicama (da, ja sam picajzlasta u nekim stvarima :roll: ) i odlučila završiti moje 2 pelene
hm, ovako izdaleka na slikama i ne izgledaju tako loše :/
jako su mekane, ali još neisprobane
daklem, jedna je side snap kroj, druga front snap
krenite odavde
pelenice sjajno izgledaju. Kako si stavila drukere?
Aries bravo!! :D
Hej, pa sto ti imas onu presu za plastične drukere? I ja bi je htjela. Smrc...