Moja E se s 13,5 mj., tj. prije 2 tjedan, počela puštati pa napravi 3, 4 koraka, ali kad joj se žuri, hoda bočno ili puže
nama je fizijatra rekla da je sve u redu da prohodaju od 12 do 18 mj., znači ima još cajta
Printable View
Moja E se s 13,5 mj., tj. prije 2 tjedan, počela puštati pa napravi 3, 4 koraka, ali kad joj se žuri, hoda bočno ili puže
nama je fizijatra rekla da je sve u redu da prohodaju od 12 do 18 mj., znači ima još cajta
a točno mjesec dana kasnije za pravo prohodala!! :DCitiraj:
kristina_zg prvotno napisa
Moja je prohodala prije 7 dana onako samostalno, ali još uvijek radije da ručicu da ju se vodi. Ima 17 mjeseci.
I mi smo kasni, Lavić je prohodao tek sa 18,5 mjeseci! Sve je bilo ok, jednostavno je imao svoj polaganiji tempo napretka.
He, he ali zato priiiča li ga priča! Prva prava riječ sa 8 mjeseci, već neko vrijeme rečenice :mrgreen:
moja cura je prohodala sa 15mj. Cijelo vrijeme je puzala, uopće se nije htjela dići na noge, a kada se digla za 3-4 dana je samostalno hodala
a mali se sa 12mj. počeo dizati, ali je sa 15 samostalno prohodao
Sa 8mjeseci 8) :love:
Sa 9,5 mjeseci... :)
ami sa 9.5 mjeseci, a ad sa 16.5 mjeseci.
oboje su prohodali samostalno bez hodalica i sl. i bez naseg "forsiranja". kad su bili spremni, sami su krenuli.
Sa 13 mjeseci.
Miškica je baš prohodala za pravo, znači mogla je doći od točke A do točke B bez padanja i pridržavanja sa 10 mjeseci.
M. je prohodao sa 9,5 mj.Puzanje je preskočio.
Sa 10,5 mj
10 mj i tjedan dana
počeo par samostalnih sa 9,5 mjeseci
skupio 10 u komadu (tak sam si ja nekak zabrijala da ću tek to shvatiti kao samostalno hodanje) sa 11 mjeseci
miš moj isto sa 10 mj, u za čas je počeo trčati ko bi ga ulovio
moje gugutalo prohodalo s 10 mjeseci i tri tjedna... ja prezadovoljna, presretna odmah nazvala tatu na posao da mu javim da mu je sin postao mobila..... ajme veselja
13mj
meni se alen digao na noge sa 6 mjeseci 8)
svi smo ga gledali u čudu. sa 10 i pol je prohodao, tj, prohodao je puno prije al mu nismo pomagali do tatinog rođendana, jer ga je to veselilo da prohoda baš na taj dan :mrgreen:
mak se rodio sa dvije i pol kile, al genetika ga je digla na noge sa 8 mjeseci
Moje obje princeze s 13 mjeseci
Ja sam već zabrinuta - L ima 14,5mj i još ne hoda samostalno. Ako ga držiš za jednu ruku hoće, ako ima guralicu hoće, ako se pridržava hoće.
Samostalno neće.
Inače je napravio par samostalnih koraka prije mjesec dana, no taman je dan kasnije proveo dan i pol s bakom (na rukama i forsan na guralicu) i poslije ništa.
Što mislite, da odem doktoru za svaki slučaj?
Ako je do sad sve bilo ok s motorikom, mislim da nema problema. I moja P. je prohodala s 14,5 mj. Do tad je radila nekoliko koraka između namještaja,pa sam ju počela poticati tak da sam sjela na pod par metara od kauča i zvala ju nek dođe.
E da, hodala je par koraka i prije kad je nešto držala u rukama, npr. praznu plastičnu flašu, valjda je imala osjećaj da se za nešto drži.
bok!
mi za kojih 10 dana punimo godinu, a misek se prije par dana razbacao koracima...samo brojim, 5,6,7,...5,6,7,8... :D :D :D
Sa 10 mj. i 20 dana. Sad već i trčimo.
icyoh - ja bih maknula guralicu jer s njom moze svugdje doci pridrzavajuci se. tako je moj prvo hodao uz kauc, onda je napravio par koraka do stola (jer mu je oko kauca vec bilo dosadno), a kad je htio u kuhinju, morao se dobro namuciti...
mozda mu je ovako lakse, pa ni nema potrebu nauciti samostalno hodati (jer ce se uvijek moci za nesto pridrzavati).
Moja D. je prve samostalne korake napravila 6 dana prije navršenih 15 mjeseci :)
inače puzala je s 10mj, ustala s 11 mj, a zadnja 2-3 mjeseca je hodala držeći se za stolove i ostali namještaj. Zadnjih cca mjesec dana prije prvih koraka je gurala stolice i svoja kolica :mrgreen:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
i moj isto ima 14,5 i ne hoda samostalno. Pedijatrica rekla da je sve u redu,ja sam isto navalila da ga vidi fizijatrica. Fizijatrica je rekla da je ok,da ga ne uspoređujem s drugom djecom jer svako dijete je drugačije. Bitno je kako hoda dok gura guralicu,jesu li mu stopala ravna,staje li na cijeli taban. Moj sve isto radi ko tvoj,samo se još ne želi pustiti
Nemaš brige :*
A sa 12,5 mjeseci, K sa 13,5 a L sa 14. To je super jer su trojke i rođeni mjesec dana ranije. Inače, K je išla na vježbe dok nije proodala. Fizioterapeutica nam je rekla da je moguće kad dite prohoda da se dogodi da idućih dana ne napravi ni korak.
Evo, dan nakon prvog rodjendana, V. je sama dosla za mnom u kuhinju, iz d.boravka...Do tada je hodala uz pridrzavanje za ruku, i zadnjih 2 tjedna se pocela pomalo pustati, hodati nekoliko koraka sama...I od jucer, evo, valjda je 100 puta "premjerila" kucu...
Mi hodamo :D (mrzim ove histerične smajliće, ali sad bi ih mogla poslagati deset)
Mali car je najprije pustio da izludim od brige kad ono u subotu baci autić na pod i krene prema njemu sam :)
(14,5mj)
zrin je prohodao za uskrs, imao je godinu i deset dana.
a zbog čega si ti brinula?Citiraj:
icyoh prvotno napisa
pa što još ne hoda (a inače je bio neurorizično dijete). I još mi svi potenciraju brigu izjavama "Još ne hoda?! A joj, a moj hoda od 7mj".Citiraj:
apricot prvotno napisa
moja curka još nehoda :(
jedno mjesečno idemo na vježbe
i mi isto idemo na vježbe jednom mjesečno (na Goljak). Rekao nam je fizijatar da ćemo ići dok god L ne prohoda - sad se nadam da će nam na idućoj kontroli reći da nas više ne žele vidjeti :)
ne sekiraj se :love: ,a koliko curka ima?Citiraj:
flipsič prvotno napisa
Moj isto ne hoda,za par dana 15 mj,fizijatrica je rekla da iam mrvicu snižen tonus,ali ga nije poslala na vježbe. Doma vježbamo,mene ne brine jer znam da će prohodati :) ,mada priznajem da bi mi bilo fizički lakše da hoda
Mrzim kad se ljudi iščuđavaju što još ne hoda,pnašaju se kao da s njim nešto nije u redu :/ ,ma odvretne su poneke osobe,toliko ograničeni :evil:
nakon jedne tirade u parku ("još ne hoda? A joj, jel bolestan? Nije? Eh onda je lijen") sad došla sva luda i rekla mužu da ću eksplodirati ako se još netko čudom začudi što dijete od skoro 15mj ne hoda.Citiraj:
***MARETA prvotno napisa
Ma ja znam vise malaca, koji nisu bili neurorizicna djeca, pa su prohodali nakon 15.mjeseca... Kao i ja sama :oops:
Ni Leon još ne hoda. Čak ni ne stoji bez da se jednom rukom za nešto drži.
Ali ne zabrinjavam se. Fizijatrica kaže da je sve ok, a vježbice smo dobili samo za finu motoriku.
Prohodati će već, a ona smo tek nadrapali :mrgreen:
da, pomoću "metoda" koje su zabranjene (vođenje i navlačenje za ručice i slično)Citiraj:
icyoh prvotno napisa
čak i ako je dijete stvarno samostalno prohodalo sa 7 mjeseci, uvijek možeš odgovoriti: a moj je sa 7 listao logaritamske tablice.
nevjerojatno je kako ljudi misle da je tako nešto njihov uspjeh i da se time treba hvaliti:
moj je dobio zube sa 3 mjeseca
moj jede sarmu od 4. mjeseca
moj piči u hodalici od 6.
:roll: