a ove http://www.ciciban.je.to/ContentDetails.aspx?gcgid=ad86645f-5301-439b-9b18-8f14476c1ad7&gcid=9b54281f-0c2d-4e42-bdbd-9f5a3a7c76e2&uui=128535467068546250[/url]
Printable View
a ove http://www.ciciban.je.to/ContentDetails.aspx?gcgid=ad86645f-5301-439b-9b18-8f14476c1ad7&gcid=9b54281f-0c2d-4e42-bdbd-9f5a3a7c76e2&uui=128535467068546250[/url]
Što se tiče ovog citiranog....tako su i nama u svakom dućanu nudili te cipele "za prohodavanje", al su meni djelovale jako teško i tvrdo i neudobno...Na kraju smo kupili najmekše što smo našli (nismo imali baš puno izbora :roll: ), Primigi cipelice, bez onog jastučića unutra.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Ipak je Matej u početku hodao prilično nespretno i smiješno u njima, čak mi ga je bilo i žao, ali brzo se naviknuo.
za moj ukus su i one bile pretvrde :/
da, đon je softy, ali su gore svejedno tvrde
margiti sam jednom obukla te tvrde - ne da nije htjela hodati, nego nije htjela niti ustati u njima. samo je sjela i nije mrdala.Citiraj:
Ivanna prvotno napisa
kad smo probali mekane, hodala je odmah kao da je bosa.
meni je to vrlo dobar pokazatelj što (zdravoj) dječjoj nozi stvarno treba (i ne treba).
Ma ja sam prvo zapela za preschooliansice pa smo čekali da stignu, pa sam vidjela da sam naručila prevelike, pa ih slala nazad... :roll:
Onda sam naručile ove koje su baš za hodače (zaboravila kako se zovu) i još su mu malo velike. Vjerojatno će ih nosit krajem ljeta. Stvarno sam pogodila broj, fulala za godinu dana! :oops:
Ali, da, nisu ni Primigi bile baš tako mekane kakve sam ja htjela, ali tu gdje sam ja nije baš veliki izbor, a ono što nam se i svidilo, nije bilo broja.
Moram priznat da su me razočarale Valekove cipelice. Bili mo nedavno u Zg, pa smo naletili i na taj dućan. Nekako mi djeluju glomazno, a i čini mi se da imaju predebeli jastučić unutra, a ni dizajn mi nije baš sjeo.
valekove je nosila zara i to negdje do 3. godine, ali ona je imala dystoni i još neke probleme, pa je morala nositi tvrde, krute cipele.
ovako, za zdravu nogicu koja je lijepo i bez problema samostalno prohodala, valek mi nije opcija.
Ne znam više ni sama šta da radim, Nika isto ima Dystoni sindrom i nosila je remenčiće za kukove do 1. rođendana pa je možda najbolje da pitam ortopeda iako nam je fizijatrica rekla da treba biti u papučama po kući :? .
Meni su baš ljepe ali i stvarno mi nisu glomazne ;) Valjda je do modela :/Citiraj:
Ivanna prvotno napisa
to je druga stvar.Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
zara je čak morala biti u tvrdim cipelama po kući.
neka vam fizijatrica da točne naputke kakve cipele/ papuče joj trebaju, tako je nama napisao naš fizijatar. a pitajte i ortopeda.
iako, nama je ortoped rekao totalno oprečne informacije od našeg fizijatra, a kako zara nije zapravo imala ortopedski, nego neuromotorički problem, slušali smo fizijatra po tom pitanju.
vidim da ste spominjale ciciban platnene tenisice, pa vas pitam ako je netko vidio onaj novi cicibanov model, platnene cipelice, kao tenisice, ali imaju kopcu i onako dvije rupice.
jucer sam ih gledala, nas su slatke ali se nisam usudila kupiti jer ne znam da li je to ok ljetna cipelica za dijete od 18 mj. koje je davno prohodalo, uredno razvijeno, nema nikakve probleme s nogicama...ili ipak moram kupiti kozne sandalice sa onim cvrstim oko zgloba?
znam koje. ja bih ih kupila za margitu.
pa sto kazes, jel to dobra cipela ili ne? hoces li ih kupiti? cini mi se da su nam djeca podjednako stara.
imamo već jedne platnene cicibanke, i uzet ću još jedne preschoolians, ali da mi trebaju, kupila bih ih
inače, margita je 13 mjeseci stara, i te platnene tenisice cicibanke su joj PRVE cipele.
joj...tak su i meni razlicito govorili, fizijatrica da je svejedno, pedijatrica da ce tek sa 3 god. ispravljati stopala, a teta sa kojom je vjezbao pak svoje, na kraju smo poslusali fizioterapeuticu jer je ipak ona sa njim najvise radila, vjezbala itd.Citiraj:
-tajana- prvotno napisa
kupili smo mu kod valeka, tvrdu visoku cipelu na vezanje
ja se ubacujem s pitanjem za preschoolians jer vidim da pisete o njima. jako su mi se svidjele jedne sandalice i planiram ih naruciti. narucila sam njihov mjerac nogice. prst je na 23.5 i ja sam mislila uzeti njihov broj 24, jer si mislim dok one nogica ce mu mozda malo i narasti. e sad pitanje. kak to da ste fulale broj? koliko im treba da stignu? i jeste li narucivale iz SAD ili tu negdje iz europe?
Ne znam baš da li ću ti pomoći, ali ja sam baš pred koji dan naručila jedne sandalice direktno od njih. Veličina noge je potpuno ista kao i kod tvog kikača i naručila sam broj 24. Sad čekam da ih naprave i pošalju :DCitiraj:
šnapi prvotno napisa
Ja sam fulala bar za 2 broja. Neznam kako ja to mjerim, očito krivo, jer i s ovim njihovim mjeračem mi je ispalo da mu treba taj broj koji sam naručila (u 9 mj.), a te su mu još i sad malčice velike.
Tada sam mu kupila Primigi cipelice br. 21, a naručila presch. 24 i još sam si mislila kako su čudni ti američki brojevi. :lol:
Sada ima nogu 22, a ove presch. 23 su mu mrvicu još velike, pa očito i nije neka razlika između brojeva presch. i npr. ciciban cipela ili geox tenisica.
Ja sam naručila odavde, mislim da su stigle za 7-10 dana, nisam više sigurna. Ali nemaju baš puno modela.
margita nosi isti broj presch. kao i ciciciban - 19. na mjeraču mi ispada 20, ali zapravo su joj dobre 19, baš kao i cicibanke.
A koliko su 20 veće od 19? Gea nosi chicco i ciciban 19 i taman su joj, nema previše lufta u njima, naručila sam presch. broj 20 koje bi trebale stići u 6. mjesecu. Valjda će joj biti dobre? :/
razlika je nešto manje od 1 cm.
margiti je 19 sad taman, za tjedan dana (znači početak 5.) ćemo joj uzeti broj 20
mene je jucer nazvala jedna curka s rode nekon sto je procitala moj post i rekla kako u zg ima z akupiti preschoolians i to u dubravi(meni vrlo blizu).duplo su skuplje, ali sam ih vidjela i zaljubila se. jan ih je probao i 23 mu odgovara.
dakle koga zanima bebin svijet na okretistu dubrave kod sata.
emanina :*
upravo sam naručila preschoolians sandalice direktno od njih iz Amerike. Piše da se čeka do 6 tjedana. Imate li iskustva, treba li stvarno tako puno vremena ili stignu i ranije?
Ja znam da će preschoolians cipelica biti sada na Sajmu mama i beba na Velesajmu :D
Neki dan sam dobila letak i baš se veselim vidjeti ih uživo jer baš ne volim to kupovanje preko neta :/
treba 6 tjedanaCitiraj:
Tilja prvotno napisa
Tko če ih izlagat i dali če biti i prodaje na sajmu :)Citiraj:
Nice prvotno napisa
Imamo 9 i pol mjeseci, pomalo pužemo. Nikalo da pročitam KADA početi sa papučicom, visokom platnenom tenisicom? Koristili bi samo za van.
kad dijete prohoda samostalno
biloje preskulijansica i na proslom sajmu, ali nije bilo za kupiti
:(
jel znate kakva je razlika izmedu njih i npr. ovih
http://minishop.t-com.hr/bebuska/Groups.asp?gid=19
Neznam razliku tih,ali neznam da mu se noga ikad tako uznojila u bobux-icama kao što se evo danas uSS :/ nadam se da je to samo prvo nošenje takoCitiraj:
meda prvotno napisa
Razlike ima a to je da na SS đon iznutra nije brušen kao kod Bobuxa i tvrđi je dio oko zgloba,ali to se vjerojatno bude razmekšalo s nošenjem :/
Evo i mene na ovoj temi :)
Moj b ima na obje noge deformatio digiti pedis, tj. srednji prstić na malo izdignut od ostalih prstića. zato imamo pravo na recept za ortopedske cipele. Moramo prvo još na pregled u Klaićevu. Znam da takve cipele radi Valek po mjeri, ima li ih još gdje? Ima li još netko takve prstiće? S čim se to ispravlja, da li se uspije ispraviti i što ako ne? Žao mi je ako mi odmah daju tvrdu cipelu, a i ljeto dolazi.
Ovo za znojenje u SS sam i ja primijetila. Sad ima Robeez i noga se ne znoji. Kad ih uspoređujem ne vidim neku veliku razliku tak da stvarno ne znam zakaj. Mislila sam da joj se nogica znoji jer su joj bile već na knap, ali sad kad i ti to veliš... :?Citiraj:
ssss prvotno napisa
jeste vidjele na sajmu preschooliansice ? meni su preslatke :heart:
izloženo je mnogo modela i baš se teško odlučiti za samo jedne :mrgreen:
eh da i ako tko ide danas na sajam ima 20 % popusta na cipke (tako piše), a dućkas koji ih prodaje se zove Lutonjica :)
eto, nadam se da sam vam bila od pomoći ;)
Stigle su mi danas Preschooliansice - iznenadila sam se kako su brzo stigle (2 tjedna), prelijepe su, plave sandalice s bijelim cvjetićem, ali guess what - prevelike, i to dva broja (tako mi i treba kad slušam MM).
Ne znam sad da li da ih vraćam, ili što. Ima li tko iskustva s vraćanjem?
Bit će ti za iduću godinu!!
Već stigle???
Moje još nisu.....mislim Petrove i Matejeve....
dorianu se uzasno znoje nogice u svakim cipelama, cak i u geox. uzela sam SS sandalice i uopce mu se ne znoje noge, niti u carapama niti kad je bos. tako da sam uzela i veci broj sanadalica da ima za po doma kad dode ljeto.Citiraj:
enela prvotno napisa
narucila si ih iz amerike? stvarno su brzo stigle :)Citiraj:
Tilja prvotno napisa
mi smo uzeli prve cipelice - gore tvrde da joj drže članak ravno, a džon mekan da može lijepo koračati. Super su (kožne naravno, i sebi uvijek kupujem samo kožne cipele da noga može disati). Međutim nastao problem: toplo je, pa joj je u tim cipelicama prevruće. Uzela bi joj sandalice. Što preporučujete?
Čini mi se da se više baš toliko ne znoji nogica kad sam mo još koji put obula, ali sada je i malo hladnije :/Citiraj:
meda prvotno napisa
Ali uglavnom za znojenje sam ja mislila na papučice za puzanje i hodanje,a ne na sandale-neznam dali su baš iste ako su za po vani,a i valjda je bolja ventilacija ;)