ja sam samo došla diviti se kako je porasla Iskra i kako je jednostavno preeedivna :zaljubljen:
Printable View
ja sam samo došla diviti se kako je porasla Iskra i kako je jednostavno preeedivna :zaljubljen:
danas nam je divan dan, divan dan...danas nam je drugi rodendan (slike sam stavila u album). Kad se samo sjetim koliko sam suza isplakala prije dvije god u ovo vrijeme, a danas smo s osmjehom na licu i svaki nam je dan sretan
:) Sretan rođendan :)
Sretan rođendan.
puzicka draga,
sve najnaj, za drugi :sing::sing:
kod nas je danas 8.
:zaljubljen:
a sefica je ista ti.
Sretan rodjendan!!!
Sve najbolje!
Sretan rođendan Iskri! Meni je bio 3 dana ranije. :-)
Mala prekrasna račica:zaljubljen:
Drage mamice pozdrav veliki vam šaljem i pusu za prekrasne anđele od mog slatkiša i mene :-*
pozdrav od nas, rastemo i učimo i svakim dano sve više i više upoznajemo koliko su svakodnevne stvari koje su drugima banalne i "normalne" nama izazov, ali nedamo se, držimo korak s vršnjacima manje više i koračamo hrabro dalje..usput šaljemo puse svima i ljubimo sve jer volimo život i veselimo se malim stvarima.Upravo smo se vratili sa rehabilitacije u puli, stavila sam slike da vidite kako to izgleda
Prekrasna je :heart:
Super, puzic ❤️
:heart:
stavljam jedan link, bajka o nastanku trisomije i priču mame, jedne od svih nas u nizu koje su se suočile s trisomijom...možda nekom nekad pomogne čitajući pozitivu
http://mojkromosomljubavi.blogspot.h...oris-blog.html
došla sma se hvaliti jer pucam od sreće, jedno poglavlje uspješno odrađeno i zatvoreno-ne moramo više kod fizijatra na vježbe, zvijer je u savršenom stanju.Dalje nastavljamo s plivanjem i gimnastikom s vršnjacima jeeeeeeee
Bravo,bravo za Iskru i tebe Puzicka! Samo tako dalje!
Bravo cure!!!
Bravo Iskra, bravo puzic :heart:
i eto jedan korak naprijed jedna pljuska nakon toga..zovem za gimnastiku mame i bebe 1-3 g i kažem da imam curicu 2 g i par mj , da je aktivna, hoda, trči, penje se..termin, sve može i na krjau kažem da ima ds-dakle gđa se mora konzultirati dal primaju "takvu" djecu ,pa će se povratno javiti...ma ok, nije rekla ni da ni ne, nije bila ni bezobrazna, samo rekla bi ja oprezna i neupućena..na to sma joj ja rekla da nam omoguće bar jedan, dva puta pokazni sat da vidimo i mi i oni kako se uklapamo, pa je i dalje rekla s oprezom da će se povratno javiti. To je ono što u cijeloj situaciji čini roditelje nesigurnim, zašto većina odustaje i zašto većinom djeca s poteškoćama sjede kod kuće i nisu uključena u aktivnosti, izgubiš snagu, neda ti se natezati,objašnjavati, pravdati i dokazivati superotno nekome...Ja sam jedna od onih koja ne odustaje, pa ako nas ne prime na tu gimnastiku ima još na dva mjesta u gradu..negdje ćemo upasti valjda
u slučaju da to ipak ne uspijete, jel postoji neki bazen koji prima građanstvo, pa da otiđeš s njom na bazen plivat
plivanje nije problem, to idemo od 1. god , nego gimnastika. Preporuka je za gimnastiku jer je motorički dobra , pa da održavamo muskulaturu u kondiciji, dakle kako je rekao fizijatar , a rekla sam sad to i trenerici - ona možda neće kužiti sve naloge ali će kopirati djecu ,a i iz tog razloga sam izabrala gim mame i bebe jer je mama u svojstvu pomoćnog trenera, dakle ono što ne skuži i ne iskopira mama će pomoći..vjerujem da je neznanje i strah rezultiralo tom odgovoru i nadam se da će nam ipak pružiti priliku da dođemo probati. Smatram da nismo bolesni, to nešto nije prelazno i nismo agresivni , čak suprotno, pretjerano dragi prema neznancima i da zaslužujemo bar priliku i neću odustati..
to je ono što je meni u cijeloj priči nejasno. većina osoba koja radi s djecom nije prošla nikakvu edukaciju o takvoj djeci, a iz neznanja proizlazi strah. studirala sam predškolski odgoj i o ds nismo naučili doslovno ništa. usput je u nekom kolegiju spomenut, ali čisto kao nabrajanje kromosomskih anomalija. ne znam je li se u međuvremenu što promijenilo. slična stvar je i s autizmom. ljudi imaju neku svoju percepciju kako te osobe funkcioniraju i onda se jako začude kad vide npr mog nećaka koji je izuzetno topao i druželjubiv momak.
mogu misliti koliko je teško boriti se s predrasudama i neznanjem, ali baš zato takvu djecu treba što više uključivati u redovan sustav. ovako me čisto iznova žalosti da u 21. stoljeću ljudi reagiraju na takav način koji je pužić doživjela.
sretno Iskri i mami, ne sumnjam da će sve na kraju biti ok :heart:
uspjeli smo i to brdo pomaknuti, idemo u čet :uteg: na prvi trening
Puzicka ne znam sto bih rekla/napisala. Ali tako krasna cura ima jednako divnu majku.
hvala na podršci, svaka mama bi pomaknula brda za svoje dijete. Puse od nas
i kak je bilo????
ajme odlično, dočekala nas je prekrasna trenerica i trener ( za velike ) koji je i sam imao downa ( curica je umrla zbog srčane mane i nekoh drugih poteškoća), čovjek ispričao svoju priču i pun nježnosti, suosjećanja ostao na treningu prateći moju zvjerku koja se super uklopila i uspješno odradila većinu zadataka. Kako su prva dva treninga prošla odlično popraćena budnim okom nekoliko trenera zamoljeni smo da dolazimo češće od planiranog jer u budućnosti ukoliko ovako nastavimo žele napraviti s njom nešto više od samog rekreativnog treninga. Ono što je meni u svemu tome za sad bitno je činjenica da na treningu odradi zaista sve što je njoj potrebno , a to je hod po gredama raznih širina ( za sužavanje hoda koji je još uvijek malo širok), penjanje i silaženje na nagibu, po ljestvama, svladavanje prepreka, trampolin, karike, provlačenje kroz tuljce, hod po crvićima od spužve zaista sve sve je jako dobro. nema baš neke razlike u odnosu na vršnjake što se tiče izvođenja određenih zadataka i koncentracije tj poslušnosti..svatko od njih ima dijelove treninga za slobodnu volju, trčkaranje okolo bez reda i rasporeda , pa sam i s te str zadovljna . pun pogodak
Drago mi je kad se zvijezde poklope u toliko tocaka.
Bravo Iskra!
evo jedna lijepa vijest iz mog grada http://www.ezadar.hr/clanak/plivanje...na-100m-delfin
bravo, volimo dobre vijesti, šire pozitivu
bravo!
evo pokušala sam na drugm mjestu staviti slike i video s gimnastike (zbog druge djece i roditelja ne smijemo baš snimati kad slobodno rade, pa ju iz tog razloga vodim po poligonu )
pass je smjesko
kod nas i dalje sve užurbano..veliki skok smo imali zadnjih tjedana u smislu povezivanja i zaključivanja stvari što me jako veseli i daje vjetar u leđa za držanje ovog tempa i načina rada.
Bravo puzic :zaljubljen:
a i sefica je velikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Slatka je ko šećer!
Premedena curica, predivna obitelj :heart:.
Super ste curke! :heart: