Pokriva li zdrastveno ultrazvuk kukova?
Printable View
Pokriva li zdrastveno ultrazvuk kukova?
Da, pokriva. Treba ti uputnica od pedijatra za Klaićevu ili Šalatu
ciao,
evo mene opet!!!
imam pitanje,bila sam kod pedijatrice na redovitom pregledu s 3 mj i receno mi je da moram na pregled kod fizijatra radi vjezvbca jer su joj nogice krute a ramena tj rukice labave (nosi remencice 6 tj,o6.11.idemo ponovno na pregled kukica,s time da remencice nije skidala uopce,mozda dva sata sveukupno u 6 tj.)
i jos da kazem da kad ju stavim na trbuh drzi glavicu jako visoko i dugo jedino ne drzi rukice uz tijelo na laktovima kako bi trebalo
Zanima me da li nosenje remencica utjece na to sto su joj rukice slabije?
ne znam što bih ti rekla, nisam stručnjak, ali sam sigurna da nošenje remenčića (u našem slučaju abdukcijskih gaćica za kukove, u kojima se isto ne može nikud s nogama) ima utjecaja na motorički razvoj. e sad, tvoja beba je još mala. N. ima sad 7 mjeseci i sad smo bili neki dan na kontroli za kukove pa je rekao ortoped da to što samostalno ne sjedi (iako ne bi ni trebala, koliko sam pročitala), niti se posjeda, može imati veze s time što je abd. gaćice nosila 2 mjeseca. praktično joj je razvoj "prekinut" time, jer s gaćicama može samo ležati ili biti nošena. neki potrbušni položaji, pokušaji okreta - sve je to isključeno. ajde baš pitaj fizijatra, baš me zanima.
jel postoji mogucnost da nakon mjesec dana koristenja budemo oslobodjeni nosenja remencica ili se nadamo uzalud?!
dijagnoza je bila displazija 2d.
Lu Lu,
nekakav prosjek nošenja remenčića je dvostruko vrijeme od starosti djeteta, npr. naša beba ih je dobila s 1,5 mjeseca, a nosit će ih ukupno 3 mjeseca (tako i dr. predviđa prema posljednjem UZV)...no, sve ovisi o nalazima (naš je bio dosta loš-IIIA na desnom, a IID na lijevom kuku). držim vam fige da ih čim prije skinete :love:
nama je doktorica rekla da ce ih mozda nositi 2-3 mjeseca, ali da cemo vidjeti za mjesc dana da ih mozda skine. ne bi ih bila ni dala da ih ja nisam nosila kad sam bila beba. :(Citiraj:
Peppy prvotno napisa
evo mi ih skinuli danas nakon 2,5 mjeseca nošenja :D :D :D uopće se nismo nadali, a kad ono mala princeza iznenadila i nas i doktora...presretni smo, a ona jadna još uvijek drži nogice širom :). sad se toliko izdužila i suzila da su joj sve hlačke preširoke i prekratke :). eto vidiš, mali vježbači mogu čuda sa svojim nogicama napraviti
peppy, bravo... :D :D :D :D
koja je bila vasa dijagnoza?
hvala! :) već se danas počela okretati na bok i ritati s nožicama-valjda sad nadoknađuje izgubljeno.
a dijagnoza je bila dosta loša (IIIA desni, IID lijevi).
koliko dugo vjezbate i koje vjezbice?
nama je ortoped rekao samo da joj natezemo kukove prema dole par sekundi kod svakog presvlacenja. meni se to cini malo pa radimo i vjezbice.
nikakve. pod vježbanjem sam mislila na to da bebači dok su u remenčićima rade vježbe pri svakom upiranju nožicama. nama ortoped nije "propisao" nikakve vježbe ni dok je bila u remenčićima, a ni sada nakon skidanja. ne znam dal je to dobro ili ne :? , al u svakom slučaju nalaz je uredan.
Pozdrav svima,
evo i nas novopečenih ovdje.
Maloj Fridici je sa 6 tjedana dijagnosticirana displazija ona kuka, izrazitije desno uz ograničenu abdukciju i kontrakture.
Pretpostavljala sam da će biti takva dijagnoza obzirom na genetske predispozijicija sa suprugove i moje strane, ali smo se nadali da će ipak biti sve ok.
Nakon prvog pregleda kod privatnika i preporuke za abdukcijske gačice odlučili smo se otići u Klaičevu i drago mi je da jesmo. Ekipa je bila jako stručna i ljubazna i detaljno su je pregledali. Preporučili su remenčiće koje smo odmah i stavili i to smatramn dobrom odlukom.
Treba mi vaša pomoć....interesiraju me isustva Wheaton Brace remenčićima? Točnije, detaljniji opis nabavke.
Molim Anđelinu i Noklicu za savjet. Također me interesira dali toga ima u UK u slobodnoj prodaju za fizičke osobe?
Naime, prijateljiva mi je trenutno tamo pa bih je zamolila da ih uzme ako je to moguće.
Hvala unaprijed i sretno svima s vašim bebama.
evo i nas na ovoj temi... Lota mora nositi remenčiće (u ponedjeljak idemo na postavljanje)
ono što mene zanima je što i kako odjenuti na bebu ? preko remena?... dajte mi molim vas ideju što moram kupiti i kakvu robu oblačiti jer sam totalno zbunjena
i također ako bi anđelina i /ili noklica poslae pp gdje i kako da nabavim te wheaton brace remenčiće
Bodi, dokoljenkice (bilo je vruće) pa remenčići a na njih tanke pamučne hlačice (sa ili bez stopala).
pa jel mogu ići hlačice na remenčiće ? meni to izgleda kao da neću moći navuči preko remenčića... ona je bucka i dobiva oko 1,5 -2 kile mjesečno pa ne znam gdje ću joj još i te remenčeke nagurati... sad smo u br. 68.
jel stanu u AS sa tako postavljenim nogicama ?
a kolica ? nekako mi se čini da neće više stati u onu matrix košaru od Jane kolica (ako netko zna kako to izgleda) jer je dosta uska košara....a drugi dio kolica je 3+ ili 6+ .. nisam sigurna
Mi smo stavili remenčiće prošli ponedjeljak. Remenčići se postavljaju na body, i dobro je imati neke duže čarapice/dokoljenke. Ponesi i malo vate/blazinice da je postaviš ispod remenčića koji idu na listove, jer ti su dosta gadni, i nama su napravili udubune u nogama i masnice. A što se tiče odjeće, mi oblačimo najmanje broj veći. A ponekad i 2 broja veće, jer je lakše oblačiti, da ne natežemo još i odjeću preko tako stisnutih nogu.
U AS stanu, barem naša stane bez problema. I u kolica također. U principu, može sve kao i do sada.
Mi smo isto stavili remenčiće prošli ponedjeljak, i u potpunosti potpisujem sve što kaže Gagi.
Oblačimo bodiće i štramplice, i sve funkcionira ok, jedino ti remenčići na listovima ostavljaju udubine na nogicama.....
Normalno stane u autosjedalicu i u kolica ko i do sada.
Idemo na kontrolu za mjesec dana i nadamo se da bi ih onda već mogli i skinuti....
Pa izgleda da i nije sve tako dobro kako smo mislili. I moja kćer je dobila te udubine na listovima, i još su boje plavo/ljubičasto/crvene. Kako mi to ipak nije izgledalo normalno, otišla sam danas do doktorice pedijatrice, i ona je odmah skinula remenčiće, i rekla da su ih loše postavili. Jer da je njoj s ovim prekinuta cirkulacija i može imati ozbiljnih razvojnih problema s nogama. Tako da ćemo morati opet ići na namještanje remenčića. Samo je mene sad strah preko takvih nogu ponovno stavljati remenčiće, barem dok joj se ne oporave noge. A opet, ako budemo dugo čekali, možemo samo produžiti vrijeme nošenja remenčića.
Tak da ako vam imalo sumnjivo izgledaju te "udubine" na listovima, obavezno provjerite kod doktora da li su dobro namješteni.
ma mojoj curici remenčići nisu baš tako ozljedili noge, vidio se trag od remenčića, pa sam postavila ispod malo vatice i sad je sve ok....noge su normalne boje, nadam se da će tako i ostati, sad kad čujem ovu tvoju priču.
a ništa, treba što prije otići na ponovno namještanje remenčića, da ne gubite vrijeme...
Definitivno ne smije biti nikavih masnica ili podlijeva. Ili su remenčići premali ili su prejako zategnuti.
Naše hlačice su bile broj do dva veće i jako mekane (tanki mako ili kak se to zove).
U AS je išla normalno, ali joj nije bilo ugodno pa smo izbjegavali auto. Za kolica nismo imali problema, jer smo imali veliku ležaljku/košaru.
A da li remenčiće otkopčavate pri presvlačenju? To je dobro provjeriti s dr.
Remenčići su bili prejako zategnuti. Sad smo ih skinuli, vratit ćemo ih kad joj se masnice i podljevi malo povuku. Doktor je rekao da popustimo oko listova i oko struka za 1 do 2 rupice.
Inače joj skidamo remenčiće kada je navečer kupamo - doktor je rekao da smijemo skidati jednom dnevno za kupanje. Prematanja i ostalo radim bez skidanja.
Vidjela sam da postoje Wheaton Brace remenčići, ali ne mogu naći da li su oni dobri, odnosno bolji od ovih kožnih. Ima li netko od vas kakvih iskustava s tim Wheaton Brace remenčićima?
Miš mali, kak ju je nažuljalo.
Ja sam tražila od dr da mi kemijskom označi rupice na remenčićima tak da se ne zabunim (poslije su već bili utori od korištenja, ali svejedno).
Nemam nažalost iskustva s tim novijim remenčićima :-( možda da probaš na nekim stranim forumima...
Mi smo imali starinske (dizajn predratna Rusija), sa malom vezicom sam dodatno dva remena na prsima vezala da joj ne skližu s ramena.
evo mi danas stavili te platnene remenčiće umjesto kožnih :) puuuuno su mekši i nježniji. Potrošili smo sve kaj smo imali( i više od toga) na privat ortopede ali mi nije žao jer mislim da će ju ovi puno manje smetati. Mi ih skidamo kod presvlačenja .. neznam kako bih promijenila pelenu, a da ne otkopčam remenčiče preko nogu ???
O super za moderne remenčiće:-D
I ja sam skidala, ali sam izričito pitala da li smijem. Mislim da ovisi o dijagnozi kukića, jer mnogi ne skidaju, pa provjeri (ja bih nazvala ortopeda).
Nice, gdje ste nabavili te platnene remencice? Kako se zovu i koliko kostaju? Da li vam ih je ortoped preporucio? Inace, kod kojeg ste ortopeda?
Mi smo prva 2, 3 dana isto otkopcavali sprijeda remencice kod svakog prematanja. A onda smo poceli prematati bez otkopcavanja, jer mi se cinilo da je njoj veca trauma svaki put otkopcavati i zakopcavati remencice. A inace koristimo platnene pelene.
ma rekao je da može ali kad čitam nije mi jasno na koji način promijeniš pelenu bez da otkopčaš bar 2.... mi smo otišli zbog toga i ortopedi i pedici i tražili da premotaju dijete tako i da nam pokažu... na kraju su se složili da se trebaju otkopčati bar 2 da možeđ do pelene
divota jedna naspram ovih kožnih
nije takva tragedija i nigdje ne režu
navodno ih ima neka apoteka u Dubravi, a mi smo ih nabavili u privat ordinaciji jednog ortopeda ( ne znam smijem li javno tko pa ti šaljem na pp ) :) ako nađem kako ću poslati pp ovdje
Gagi, jesu bebici prošle masnice na nogicama? Jeste ponovno namjestili remenčiće?
Prošle su joj. Držali smo je 10 dana bez remenčića. U ponedjeljak smo bili na kontroli, pa su joj ponovno stavili remenčiće. Tako da je prošli tjedan bio dosta naporan, jer se morala ponovno navikavati na remenčiće.
Naravno da je situacija bila ista - opet joj se isto počelo raditi. Pa smo joj sad napravili "podloške" ispod remenčića. Izrezali smo kvadrate od kartona, i s jedne strane im zašili vatu. To sad držimo ispod remenčića, i sad je OK.
Najbolje mi je bilo kad smo doktoru (ortopedu) rekli da smo joj skinuli remenčiće zbog tih masnica i udubina, a on je samo automatski odgovorio daje to normalno?!?!
Gagi skužih da nema pp ovdje kod tebe :/ .... jel idete i privat kod nekoga ili samo u Klaićevu ili gdje već ?
nama je jedna forumašica sa ringeraja foruma poklonila remenčiće pa ćemo ih mi pokloniti dalje ali budući da ti tu ne mogu dati podatke odi na superbaby forum pa me nađi da ti pošaljem podatke ako želiš te remenčiće ;)
super ideja ovo za vaticu i karton....
mi smo nekako uspjeli pregrmiti ovo vrijeme sa remenčićima, sada nam teče 5. tjedan, a u ponedjeljak idemo na kontrolu i nadam se da ih skidamo.....već ih je dosta i nama i malenoj.....a najgore mi je kad ima grčiće pa ne može nogice ispružiti i ja ju ne mogu izmasirati po trbuhu...
Nice, da nemam još pp, to dobijem kroz neko određeno razdoblje na forumu. Bum te potražila na superbaby
Kikidee, stavljamo remenčiće preko dokoljenki (našli smo dovoljno male, a da su visoke u Marks&Spenceru), i gore body.
Doktoru sam rekla umjerenim tonom (suzdržala sam se) da nije normalno, jer smo bili kod doktorice koja je rekla da pothitno skidamo remenčiće i da su krivo postavljeni. U principu me nervira to kaj vele doktori da je nešto normalno, bez da pogledaju, ili se barem raspitaju o razmjerima.... ma odlučila sam se da se neću nervirati, samo pozitivne misli ;)
Pozdrav svima.
Frida već 2 i pol mjeseca nosi remenčiće. Dijagnoza je bila jaka displazija oba kuka, čak je graničilo s subluksacijom.
Jučer smo bili na kontroli i imamo super nalaze. Jedan kuk je izvrsno, a drugi puno bolje tako da ih za mjesec dana, kako sada stvari stoje, skidamo.
Ovo vam govorim iz razloga što primjećujem da velika većina roditelja oko toga paničari.
Mislim da to apsolutno nije nužno niti je to nešto strašno. Pomirite se s time i slijedite liječničke upute.
Nosimo one hard core :) remenčiće, prave policijske iako smo dobili još jedne mekše od prijateljice. :) Međutim, doktori su rekli da ipak ostanemo pri ovima koji se već dugi niz godina koriste i apsolutno daju rezultate. I nisu tako strašni...ispadanje, odnosno klizanej sa stopala se rješava na jednostavan način i bitna im je funkcija. Ako ih zetažu, odite da ih namjeste kako treba. Djeca brzo rastu pa remenčiće treba redovito podešavati. Ili umetnite tupfere.
Stvar kod presvlačenja..vrlo jednostavna nakon nekoliko prematanja. Isto tako nikakav problem vrijedan dugog razglabanja. Autosjedalica isto tako.
Sve ovo sam napisala iz razloga što sam upoznala puno mama koje rade veliku paniku oko toga, a također i čitam svakakve nesuvisle komentare.
Najgora varijanta svega je kada čujem da su doktori propisali remenčiće a majke ih odbijaju i lažu da ih nose. Da, nažalost ima puno takvih slučajeva...Neznam koga lažu, jedino sebe u ovom slučaju. Ne olakšavajte si time da Klaićeva daje remenčiće šakom i akpom zbog nekakve provozije, ta "olakšanja" su priče za laku noć...
Lijep pozdrav svima.
Ako trebate neki savjet - udrite :)
Evo mene s pitanjem, malo sam u panici i ne znam gdje da postavim pitanje, pa me preusmjerite ako sam na krivom mjestu. Moja curica ne nosi remenčiće već abdukcijske gaće i to 6 tjedana. Na zadnjoj kontroli prije tri dana je dr. rekao da se još uvjek kukići nisu uopće razvili. Lijevi ništa a desni se "reklo bi se nazire kao da hoće". Poslao nas je na snimanje nakon ultrazvuka i ustanovio da je djetetu kosa zdjelica što me je šokiralo. Bili smo na 2 UZV i ovo je drugi put da rendgenski snimamo kukiće i tek sad se je to vidjelo. Pokazao nam je i objasnio na slici i stvarno je zdjelica kriva. Nije nam ništa konkretno rekao kakve to može imati posljedice za nju nego i dalje trebamo nositi gaće da ne bi došlo do iščašenja kuka tamo negdje oko 8. mjeseca kad se to obično događa. Zanima me da li još netko ima takav problem i može li mi objasniti tu kosu zdjelicu. Može li ona imati velikih problema zbog toga i da li će se to fizički vidjeti. Pokušala sam proguglati ali ne mogu baš ništa naći a i nemam vremena zbog klinaca. Mislite li da bi trebala otići privatno po još jedno mišljenje, i da li je moguće to ispraviti vježbama ili nekako.
Stara je 5 mj. Koja je granica da se kukići moraju razviti? Oprostite na opširnosti, ali moram pitati. I još nešto, pošto zbog kose zdjelice ne može UZV biti mjerodavan svaki put će ići na rendgensko snimanje, dr. me uvjerava da to nije štetno ali ja mu ne vjerujem, pa što to nije zračenje?
A gdje ste bili na pregledu?