Držim palčeve,migullyy, vjerujem da će bit sve ok ~~~~~~~~ :heart: :heart: !
Printable View
Držim palčeve,migullyy, vjerujem da će bit sve ok ~~~~~~~~ :heart: :heart: !
mIgully bilo je cura s krvarenjem i rupama u posteljici (šta god to značilo) ali je sve ispalo OK. Možda ćeš morati čuvati trudnoću do kraja ali to je isto mala cijena za ono što te čeka! Drži se draga i ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da te ipak ne strpaju u bolnicu! :love:
Miguliy, ako treba ostati u bolnici nije ni to kraj svijeta.
Puno je curica imalo slične simptome i srećom ih je više sa dobrim ishodom.
Držim palčeve da sve bude u redu :love:
Držim palčeve,migullyy, sve će bit sve ok :love: .
Drzim palceve da sve bude u redu!!!
Mozda ces morati da lezis u trudnoci.Moja sestra je imala u 2 mesecu trudnoce krvarenje braonkasto,i bilo je sve ok.Rodila je zdravog i prelepog decaka.
Samo hrabro!!!!
SRECNO!!!
migullyy, držim fige da sve bude u najboljem redu :heart:
migullyy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da sve bude ok
migullyy, kako si?
javi nam se....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cure idem za dva sata,moram se javiti na patologiju pa cemo vidjeti,ako ja ostanem,javice vam neko,jos krvarim ali je bas tamno.... :cry:
migullyy saljem ti sve ~~~~~~~~~~~~~ svijeta! :love: :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~ :heart:
:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
migully bit ce to ok i ja sam mirovala 2 mjeseca, primala progesteron injekcije a kad se sve to smirilo ostatak trudnoce je protekao savim normalno. Sretno :love:
migullyy~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
i ja sam krvarila tamnosmeđe, nakon skroz crvene krvi i na kraju ispalo ok
mislim na tebe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ajde migully da preimenujemo ovaj topic
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
migully :heart: drzim fige i vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od petne zile :heart:
Sve ce biti u redu, ne brini :love:
migullyy se javila iz bolnice, ostavili su je da lezi- oba ploda su ok, razvijaju se, srca kucaju, ali odmah ispod njih je ugrusak krvi pa mora na strogo mirovanje...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba da :heart: i :heart: budu dobro...
Koliko muke da dodjemo do :saint: ...
Sanja pozdravi je
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sanja 79 super vesti! Pozdravi je i reci joj da joj saljemo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i 1000 :*
:D :D Drago mi je da su bebice dobro.POZDRAVI JE PUNO I POZELI JOJ PUNO SRECE I DA OSTANE HRABRA I PRIBRANA!!!BICE sve OK!!!Saljem joj 10000000 poljubaca!!! :heart: :heart:
Sanja79 hvala na izvjestaju! Puno je pozdravi i reci da ~~~~~~~~~~~~ za nju i bebice! :heart: :heart:
Migully ~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Samo miruj i čuvaj svoje mrve a mi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da i dalje napreduju
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart: :love:
ma biti će to sve u redu, hematomi su nažalost česta pojava i ako se već pojavi onda je svakako bolje da je ispod ploda jer ako se počne čistiti ne prelazi preko ploda.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ vibrice za male mrvice
Hvala vam cure na vibrama! Mozete misliti koliko to znaci za migullyy...
Prenijecu joj vase pozdrave...
Vibram za migullyy, i nekako sam sigurna da ce sve biti u redu.
Koji je uzrok pojave hematoma?
Uzrok može biti implatacija na "osjetljivom" mjestu (na nekoj od žilica), pad, udarac ili sl. , najčešće doktori spominju implataciju
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mrvice.
Vibram draga za tebe i mrvice~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
Evo jednog citata o hematomima:
Oplodnja se u žene događa u jajovodu. Nakon oplodnje zametak putuje duž jajovoda prema maternici nekoliko dana. Tijekom tog putovanja zametak se intenzivno dijeli i u maternicu dolazi kao tzv. morula. Nakon što je došao u maternicu on se na slučajno odabranom mjestu ukopa u sluznicu maternice koja je posebno pripremljena da ga prihvati i hrani. Taj proces slikovito izgleda kao usijana čelična kuglica koja padne u vosak.
Dakle u prvoj fazi svog razvoja unutar sluznice maternice zametak se hrani tako kao da topi tkivo oko sebe, hraneći se cijelom svojom površinom. Tek u kasnijoj fazi razvoja stvara se krvotok i posteljica. U toj, prvoj fazi razvoja dok zametak
kao da topi tkivo oko sebe, može doći do otvaranja odnosno nagrizanja stijenke manje krvne žile koja je unutar sluznice, što dovede do pojave manjeg krvarenja odnosno nakupine krvi ( stručno, hematoma ). Ovisno o količini krvi takvi hematomi mogu biti veći ili manji.
Naravno ukoliko se krv iz hematoma probije kroz cervikalni kanal u rodnicu to se primijeti kao krvarenje promjenjivog intenziteta ili boje. Ukoliko se radi o starom sadržaju ili oskudnom krvarenju sadržaj je smeđe boje odnosno ukoliko je krvarenje jače ili svježe sadržaj je svijetlo crvene boje.
Na mjestu postojanja hematoma nema prehrane i opskrbe zametka kisikom. Ukoliko ta površina nije velika, zametak odnosno trudnoća će opstati. U suprotnom dolazi do prestanka razvoja trudnoće i njezinog propadanja.
Ovakve procese viđamo u ranoj trudnoći često i ne možemo predvidjeti sa sigurnošću njihov tijek. Ponekad uz razmjerno maleni hematom uslijedi spontani pobačaj a ponekad se to ne dogodi uz relativno veliki hematom. U toj, ranoj fazi trudnoće nismo aktivni sudionici procesa već samo njegovi promatrači.
Ne postoji sigurno djelotvorna terapija za ovakve procese. Mirovanje i ležanje je jedino što možete poduzeti. Ipak, na kraju, mora se kazati da najveći broj hematoma bude resorbiran bez ostatka i trudnoća dalje teče normalno. Pojava hematoma u ranoj trudnoći ne znači da će cijeli tijek trudnoće biti kompliciran. Uobičajeno u praksi, najkasnije do 12 tjedna trudnoće, dođe ili do spontanog pobačaja ili se hematom resorbira i trudnoća nesmetano nastavi rasti. Naime, do 12. tjedna trudnoće se formira posteljica obično na strani suprotnoj od hematoma tako da prostor gdje je on smješten više ne igra nikakvu ulogu u rastu trudnoće odnosno njegovoj prehrani i respiraciji.
migully ~~~~~ i sigurna sam da će sve proći OK. :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za mrvice i njihovu hrabru mamu
migullyy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bit će sve ok, samo ti nama lezi :love:
Sanja, hvala na izvještaju
migullyy, vibram da oba tvoja dugoželjena i najdraža srca ostanu još dugo u trbuhu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:heart: :heart:
~~~~~~~~~~~