anabeg prvotno napisa
Rodila sam 10.12.2014, porođajna težina 3770, otpusna 3580. Ovo mi je treće dijete. Sa curama nisam imala problema sa grčevima, a dečkić unazad tjedan ima faze kad ga je jako teško smiriti. Neznam dal bih to pripisala grčevima. 3 dana zaredom je oko 11sati navečer počelo i trajalo nekih 2-3sata. Izgledalo je kao grčenje, napinjao se, povlačio nogice prema trbuhu. Smirio bi se kad bi ga se nosilo na par minuta, ali onda opet odjednom vrisak i plač i tako bi to trajalo par sati. Sad zadnja 3 dana ga to isto ulovi oko 4 sata ujutro. Ako bi se nakon ta 2-3 sata uspio pokakati onda bi mirno odspavao 2-3 sata i kasnije sve normalno, znači dojenje, spavanje, već ima i momente kad je budan i prati nas. Stolica ima dovoljno, skoro svako dojenje preko dana, noć 2-3 kakanja. Stolice su žute, nisu guste nego više vodenaste. Na težini uredno dobiva, 3 dana nakon otpusta iz bolnice je bila patronažna i obavila vaganje, imao je 3830, 5 dana nakon toga imao je 4180. Neznam kako da prepoznam dali se stvarno radi o grčevima? Ponekad imam osjećaj da se "samo" prejeo. Jer tih par sati on traži ciku stalno, nacicava se, pa je nervozno pusti i u plač, pa opet traži.