moj ne voli više od 3 namirnice u jednom jelu. do neki dan nije bilo šanse da mu dam nešto što je i 3 imalo, 2 su prolazile.
dakle, danas:
doručak: jabuka ribana
ručak: teletina, mrkva i koraba
Printable View
moj ne voli više od 3 namirnice u jednom jelu. do neki dan nije bilo šanse da mu dam nešto što je i 3 imalo, 2 su prolazile.
dakle, danas:
doručak: jabuka ribana
ručak: teletina, mrkva i koraba
doručak: proso, suhe marelice i jabuka
ručak: quinoa, koraba, mrkva i tikvica
doručak: kompot od jabuke, marelice i šljive
ručak: pileća juha s mrkvom, celerom i peršinom i rižom
večera: šumsko voće s grisom
D: jabuka i suha marelica na pari
R: riža,luk,mrkvica,grašak,piletina - ispalo je onako dosta gusto ali sve je smazala
V: prvi puta u gradu a ne doma. kupovna kašica ali nije bila dovoljna pa je smazala i 1/2 kifle 8)
D: jabuka ,suhe marelice
R: proso, piletina i tikvica
V:banana i gris
Mislim da nije bitno da li je nesto raskuhano vec sta sadrzi neka namirnica.
Naime ja sam kao dijete (nakon godinu dana) bila alergicna na svo povrce koje raste iznad zemlje, od spinata sam se gusila, a od graha dobijala crvene plikovi. Danas, Hvala Bogu mogu jesti sve :D :D :D
Ali sam zbog svega toga jako oprezna s Kaiem
Dorucak: jabuka+pros - sve pojeo
Rucak: tikvica+puretina (prvi put) - sve pojeo:)
Vecera: dojenje i tako jos petsto puta ponoci, pripisat cemo to skokvima u razvoju :roll:
ovaj prethodni post se odnosio na temu o leci ali sam se previse raspisala pa je otisao puno nize
Molim vas da mi napisete kako se priprema prosena kasa? Kupila sam onu alnaturinu. Do sad sam koristila i njihov proso i to je o.k. jer ima i uputstvo na vrecici. Zanim me jel ovo dovoljno preliti vrucim jelom ili i kako bi se npr. napravile palacinke od toga?
Ivana di kupiš tikvicu? Ja sam je kupila u jednom od Zd trg. centara ali mi se mali tako osuo da sam je izbacila iz jelovnika dok ne dodju domaće babine tikvice.
doručak: jabuka
užina: kifla
ručak: orada i grašak
večera: sir s marelicama
kikic i ja kupujem u jednom od velikih ducana, one porijeklom iz Italije. Prvo sam odlucila cekati ljeto i kupiti one s pijace, a eto, onda sam se predomislila jer sam shvatila da ce vec slijedece zime jesti vecinu hrane kao i mi sto znaci da ce jesti i sve te stvari iz plastenika pa bolje da ga ''testiram'' sto prije.
Uvijek malo polizem da vidim da nije gorka.
Kai srecom nije do sad na nista lose regirao, a tikvice stvarno obozava.
Dorucak: jabuka+proso
Rucak:mrkvica+rizine pahuljice+palenta (malo cudna kombinacija, ali mi je bilo prerijetko pa sam zgusnula s palentom)
Vecera: ostaci od D i R
D: jabuka i grožđice na pari i umješana žličica 7 korna
R: mrkva,koraba,grašak,malo tjesta,palenta
V: kupovna kašica
Jucer
Dorucak: jabuka+prosena kasa
Rucak: tikvica+puretina
Vecera: kupovna kasica
Danas:
Dorucak: ostatak kupovne kasice u nju umjesana prokuhana prosena kasa
Rucak: jabuka+mrkva+puretina
Vecera: sisa
D:7 korn na vodi i ribana jabuka
R:tikvica,mrkva,luk,puretina,zgusnuto palentom
V: probati čemo gris od pira
Ljudi kaj sa ciklom?
Ja sam upravo uvela ciklu, sa 7,5 mj., jer nam malo fali zeljeza. Mijesala sam je s kuhanom rizom ili naribanom mrkvicom (i jabukom). Ali nije bas dobila prolaznu ocjenu, jedva da je poklopao pokoju zlicicu. A ciscenje nakon cikle je koma, jer naravno mora hvatati zlicicu, pa se primi za uho, protrlja oko... Uglavnom cikle ima svuda, po njemu, meni, kuhinji, podu..., pa za 5 min. klope sat vremena cistim. Uglavnom, necemo je skoro opet pripremati.
Gledala sam razne tablice i cikla uglavnom ide izmedju 6 i 8 mjeseci, a patronazna sestra (koja je inace jako OK) mi je rekla da moze vec sa 6. Koliko sam skuzila, cikla je u rangu s korjenastim povrcem - prema nekim tablicama ide vec u pocetku dohrane, zajedno s mrkvom, a druge je guraju s 8 mjeseci zbog nitrata. Mi smo s mrkvom (u nedostatku drugog povrca) krenuli sa 7 mjeseci, nije bilo reakcije, pa smo sa 7,5 uveli i ciklu.
Alyssa, ne uzrokuju nitriti kratkoročne reakcije, odmah oku vidljive.
Znam, znam, nisam mislila da se reakcija na nitrate mora odmah manifestirati, iako je tako ispalo iz posta. Ali mislim si ipak - mrkva je po svemu sto citam sto se tice potencijalne koncentracije nitrata najgora opcija od svog korjenastog povrca (izmedju ostalog i zato sto nema tako debelu koru za zastitu kao cikla), a ipak je gotovo svi uvedu u prehranu prije 8. mjeseca, pa mi je po toj logici cikla sa 7,5 mj. bila OK (a i iz provjerenog je izvora).
Za 11mj. curu
doručak: palenta na vodi od kompota jabuke s malčice maslaca i ribana sirova jabuka, a njoj u ruku oguljena malena jabuka
ručak : teletina sa mrkvom i tikvicama u pasiranoj rajčici, riža,
večera: gris i zob sa kravljim sirom
Prije šest dana smo krenuli s glutenskim namirnicama - prvo tri dana kombinacije s pšeničnim grizom, pa tri dana kombinacije s raženim grizom. Za sad je sve b.o. i jako mu se sviđaju te namirnice.
Dorucak: banana, šljiva
Rucak: raženi griz, proso, mrkvica
Vecera: ostaci od prijasnjih obroka
D:jabuka i par grožđica na malo maslaca, zalila vodom i ukuhala gris od pira
R: mrkva,grašak,brokula,proso
V: ostatak od doručka
D: kupovna kasica - jabuka+borovnica
R: piletina+mrkvica+rizine pahuljice
V: ostatak od rucka
doručak: suha šljiva i kuskus
ručak: ječam, grašak i kukuruz s bijelim pilećim mesom
večera: zobene pahuljice i jabuka
doručak: sok/kašica od sirove mrkve i jabuke (jela je ko luda)
ručak: povrtna juha s prosom
večera: banana (ne znam šta joj bi, ne voli banane ali derala se ba-na ba-na dok joj nisam dala :roll: )
D: raženi griz sa kuhanim suhim crnim ribizlom
R: oslić, cikla, mrkva, malo amarantha, sa umiješanim žumanjkom (1.puta probamo žumanjak, imamo 10 i pol mjeseci :D )
V: slatka riža (voda i malo rižinog mlijeka)
pitanje za apricot
kako spremas jecam?samo kuhan na vodi?
prvo ga namočim, prospem vodu i onda kuham.
dodam koječega unutra, ovisno o stanju u frižideru.
Malo sam se izgubila ali evo me opet
D:jabuka,suha šljiva i gris od pira na rižinom mlijeku
R:mrkva,brokula i proso(moram u dučan)
V:malo grisa od pira od jutra ali skoro je zaspala za večerom.
doručak : palenta i zob sa tvrdo kuhanim jajem
ručak : janjetina kuhana u juhi , tikvice distane na maslinovom ulju sa rižom, štapići cikle - voli sama jesti pa uvijek imamo nešto za u ruku
večera: pšenični griz i proso sa kravljim sirom
međuobroci kruška,jabuka, kolačići od riže
cure, dajte vi koje pišete što kuhate, upišite i dob djece: onima koje će ovo čitati ništa ne znači što neko dijete jede zob sa jajetom ako dijete ima tri godine.
ali, ako ima 11 mjeseci, onda je to već nešto drugo.
ima neki poseban razlog za namakanje?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Mislim, ja Uni kuham ričet, ali bez namakanja, samo ga u cjediljki dobro operem i to je to...
Mi ga najvolimo kuhanog s mrkvom i krumpirićem na kockice, pojede po dvije šeflje toga...
isorika za dob zaboravila sam da nisam unijela u postavke datum rođenja moje šefice. Dakle sad smo 11 i pol mj.- skoro godina
danas kuhali i jeli:
doručak:proso sa jogurtom, i komadići kukuruznog kruha koje je sama močila u jogurt
ručak: blitva i brokula, pire, piletina
večera (uskoro) : tijesto-spageti u umaku od sira
međuobroci banana, štapići naranče (nismo atopijska konstitucija pa smo počeli ranije), keksi od pira.
10 mjesečno zlato
D:kruška sirova miksana sa grožđicama i dodan 7 korn.Iza toga tostirani kruh.
R:mlado zelje,batat,krumpir,mrkva,piletina,palenta.Pojela piletinu a od variva par žlica a onda navalila na moj ručak makarone sa paradajzom,češnjakom,crnim maslinama i kaparima. Da poludiš
V:zobene na rižinom sa 1/4 kruške od doručka
dečko 9 i pol mjeseci
doručak: banana
međuobrok i zabava: keksi iz bio i bio i korica raženog kruha
ručak: riža sa tikvicom
pitanjce: koje i gdje kupujete suhe marelice i šljive??
bio&bio ili alnaturineCitiraj:
GrgurovaMama prvotno napisa
8,5 mj.
d: suha marelica i jabuka s prosenim pahuljicama na vodi
r: brokula s krumpirom
doručak danas: quinoa, suha šljiva, suha marelica i grožđice
doručak jučer: proso i kruška
doručak prekjučer: palenta s vrhnjem
ručak danas: mladi kupus, cvjetača, mrkva, kuskus i žumanjak
ručak jučer: leća, suhi grašak, celer, tikvica i brokula
ruček prekjučer: file lista, mrkva, krumpir i tikvica
za večeru jedemo ostatke od ručka.
ako ostane dovoljno, onda je to potpuni obrok.
ako nije dosta dodam vode, malo prokuham i uspem kukuruzno brašno (palentu) jer to najviše voli
počela sam mu davati i po nekoliko žlica jogurta uz neki od obroka
Jučer sam od sestrične koja živi u Izraelu dobila novu ideju za doručak
namaz od svježeg kravljeg sira sa maslinovim uljem (omjer tri velike žlice sira i jedna mala žlica ulja, malo mi je bilo previše ulja pa sam smanjila). Maže se na kruh ili tost ili dvopek. U smjesu se može dodati još nasjeckana rajčica ili krastavac ili paprika.
Jutros smo to vrlo slasno pojeli sa kukuruznim kruhom.
možeš u to dodati i vlasca ili češnjaka u granulama.
doručak:proso,grožđice,marelica,jabuka
ručak:teletina,riža,mrkvica,cvjetaća,proso
marelice kupujem u DM-u, a suhe šljive u bio i bio, a u nedostatku vremena na placu
D: jabuka,grožđice i 7 corn
R: mlado zelje, mrkva,pastrnjak,brokula,juha
V: kupovna
Suho voće kupujem u DM.
doručak: rižine pahuljice na mlijeku
užina1: jabuka i kruška
ručak: mladi oslić, blitva, mrkva , poriluk, proso
užina 2: kuglice od quinoae i rogača
večera: domaća palenta s mlijekom i jabukom
filozofica još popije min 600mL čaja od mente (domaći iz vrta) te 2 boce mlijeka
:D
apricot editirala ime proizvođača