blago tebi :mrgreen:
Printable View
blago tebi :mrgreen:
Hmm a ne znam. Ja sam treci put dosla u radjaonu 9 prstiju otvorena a da niti jedan trud nisam osjetila, tek 20-ak min prije poroda sam imala trudove onoda bole.
nemoj da nas ujutro doceka post: jel kome ispala beba pred monitorom a da nije ni osjetila? :P
nisam ni vidjela sve komentare haha.. 9 prstiju.. daj pa idem ja u bolnicu :mrgreen:
Imala sam jučer jake lažne trudove i mislila da je to to pa sam ostala razočarana i sad se uopće ničemu ne nadam.. al počinjem se nadati :lol:
pa jel 28. ili nije :D
jeee, napokon ga dočekala :D Al nema čepa, nema krvi, nema bolova, nema baš ni jednog znaka poroda osim čestih kontrakcija koje su na 5-6-7 min i traju oko 30 -45 sec.. Tak da sjedim, igram igricu i mjerim trudove iz dosade, totalna flegma, sad ću ići spavat :lool:
ima vremena za sve to :)
meni je cep ispao 11h prije nego sam drzala malu u narucju ;)
idi spavaj i slatko sanjaj :)
apsu, ja sam imala cijelo jutro takva stezanja..nisam ni mjerila jer mi se činilo da treju doći baš baš trudovi koje osjećam...uglavnom, krenuli navečer...drugo jutro rodila...SRETNO!!!! da sutra ujutro grliš malog pišonju!!!
I mene trenutno nekaj stezucka...al ja sam nekak odlucila rodit u 2014:lol:
Haha
druga trudnoca.....mjesec dana sam svaki drugi dan mislila da cu u rodiliste...svaku noc me stezalo...na kraju bi zaspala...rodila 10dana nakon termina....
Naravno da nisam ja te sreće :) Imam "pravilne trudove" kad sjedim i krećem se, a čim legnem oni nestanu.. haahha išla sam ujutro na ctg, u čekaoni me sve šarafi,onak sva sretna zanima me do kud su trudovi, legnem na ctg i ništa :lol:
Još sam u komadu, sad više neću ništa mjeriti dok me ne počne boljet :)
Probaj ne obracat paznju:lol:
Ma pravi u pravilu trebaju fakat boliti....neces fulati
Apsu, jel pobjedujes u igrici? :)
Prvi porod - vodenjak puca bez trudova u 13 30.
osjecam lagana stezanja na putu do rodilista.
Trudovi postaju jaci u 15, ali super podnosljivi.
u 15 30 stavljaju me u boks , 6 cm otvorena.
tu me bespotrebno stavljaju na drip, i onda to mozemo nazvati trudovima.
radam u 17 30. :)
od pucanja vodenjaka do poroda 4 sata. Samo 2 sata trudova zapravo.
ali sve sam nadoknadila drugi put .:mrgreen:
Drugi put sam imala psihicku blokadu jer smo cekali dijete sa urodenom srcanom greskom, plus curka je imala 54 cm i 3950g. Drugi put su trudovi krenuli nakon puknuca vodenjaka oko 6 ujutro, u rodiliste sam usla oko 8 30 , rodila u 12 00.
nije dugo, ali je bilo puno bolnije jer je curka zaglavila ( krenula je licem).
A joj :-(
Razumljivo da si imala blokadu
A bome je i velika curka bila
Nisu ti zbog svega skupa preporucili carski?
I jesi dobila svoje trudove?
Imala sam svoje trudove , itekakve.
Ustekali su me na drip zanjih 20 minuta.
CR nije opcija, osim ako postoje neki drugi razlozi za to.
Vaginalni porod u terminu i bez lijekova , je ono sto je najbolje za dijete i majku . Bez obzira na srcanu gresku novorodenceta.
Ma, boljet će, ali sad se lijepo sve polako priprema, pa će ono bolno biti puno kraće.
Sjećam se kao sad da sam na prvom porodu dobila doručak oko 8, kao neće još to, iako je puknuo vodenjak večer prije, ali mene stvarno nije boljelo. Da bih u 13.35 rodila momčinu od 4200. Boljelo je oko sat-dva. Bez dripa.
A ovaj četvrti put, da nije bilo zadnja tri truda, jer tiskala nisam, malena je isplivala bez trunke tiskanja, mislila bih da ima i poroda bez boli.:-)
Znam. Kad sam saznala za srcanu gresku u 21 tj., odmah sam pitala da li mogu roditi vaginalno ili moram na CR.
:D
u svakom slucaju , i kad je srcana greska u pitanju porod u terminu i bez lijekova je itekako pozeljan.
A kad se beba smiri kao, ako se uopće i smiri kod nekih? Ako se počnem truditi recimo na večer, jel beba mirna cijeli taj dan ili postane mirna kad porod počinje?
Beba se ne mora uopće nimalo smiriti u odnosu na normalno stanje.
Mene prvi porod nije uopće bolio do trenutka kad sam došla u rodilište. Onda me počelo nešto kao boluckat ali više u glavi, mrzim bolnice. A došla sam skroz otvorena.
Ako želiš znati jesu li tvoji trudovi lažnjaci ili su pravi, dovoljno se otuširati u toploj vodi, ako su lažnjaci, smanjit će se ili prestati skroz. Ako su pravi, topla voda će ih pojačati.
Nema pravila. Bolje da ju osjetiš, mirnija si. Neke lupaju i između trudova. Kako koja beba.
Volim ovakve prijenose poroda "u živo", nema ljepšega od rađanja novog čovjeka.
Uživaj, Apsu i neka ti bude što ljepši susret sa djetetom :heart:
Meni je bas tuzno da se od silne droge na proslom pregledu uopce ne sjecam je li se ritala ili je bila mirna
leonisa pa kakve si ti to trudove imala? citala sam pricu, ali ipak :-)
ispravak prethodnog posta: na proslom porodu se ne sjecam...
pa nisu bili bas toliko bolni koliko sam ocekivala, ili su, nasprem ritanja male, pali u sjenu :D
znaci ja sam imala bolne BH kontrakcije, a zadnjih tjedana su bili bas jako bolne, prodisavala sam ih. i tocno se sjecam prvog truda, onog pravog, jedno 20min nakon sto mi je puko vodenjak. bila sam na ctgu i tipkala okolo poruke i znam da sam mami slala sms kako je zabolio prvi, a ona mi je odgovorila, ne znas ti jos sta su pravi trudovi :mrgreen:
mala se uzasno ritala cijelu trudnocu (skoro ko starija koja mi je radila piramide od trbuha, imam fotke pretece scene iz aliena :mrgreen:), al kad su krenuli trudovi, poludila je. e sad, jel to toliko bolilo jer je vecina vodenjaka iscurila ili nesto drugo, al od nje sam vidjela zvijezde :D
Ja se isto najbolje ne sjecam tih zadnjih trudova s prvog poroda iako nisam bila nadrogirana... prvih 12 sati su bili laganini a onda su postali ozbiljniji... ozbiljni su trajali oko 3 sata.
U drugom porodu laganini trudovi su kratko trajali, mozda sat... onda su poceli jaci... i najjaci, pamtitim jos svakog cini mi se, al bas s nekom ljubavlju ih pamtim... oni zadnji su me bolili od stomka do koljena, jedva sam hodala, glas nisam ispustala, u trudu sam ubrzano disala kao pas, imam osjecaj da sam u trudu okretala ocima i da me netko gledao vidio bi samo bjelocnice... na taj nacim sam ih "trpila".. zadnja dva tri truda prije izgona dok se beba spustala sam se vec lagano i treskala, jedva sam dosla iz predradaone u radaonu... od prvog laganog do zadnjeg truda je proslo 4 sata.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Mene sve nesto ledja jako bole....nisam bas raspolozena za roditi...:lol:
Rekla muzu da bolje da je mala godina proizvodnje 2014.
Salim se..
danas sam bila na pregledu i ctgu, pa kao reko doktor super nalaza vidimo se na kontroli u cetvrtak....
a na ctgu onaj dio kao s trudovima isao do 45 ? Jel to kao trudovi il kaj.....
ja nemam pojma kolika jacina kao mora biti....da se smatra trudovima
Ne bi ti jos, a? :lol:
Mozda bude prva beba u 2014 pa budes na televiziji :mrgreen:
Ma ja kao iskusna trecerotka ne znam kaj su pravi prirodni trudovi....
prvi put imala neka zatezanja....na 2min..kao slabi trudovi...pa kad dosla u bolnicu bila otvorena 5-6 pa me porodili...
drugi put ..prebacila 10 dana pa indukcija...
e sad me steze ..ledja...malo kod bubrega...
tko zna....
cekam pred SD i ulecem najranije u 23:30 sutra...haha
u velikom stilu....s frizurom, nasminkana:lol:
ne zaboravi sljokice :lol:
i ja cekam trece....i nemam pojma sta su pravi prirodni trudovi - prvi carski, drugi vbac al s dripom i ostalim ljepotama :-(
Evo nista....ugodno jutro bez zatezanja...jucer sam se malo preforsirala....ali dug je dan.....:-)
Mi smo ocito najneiskusnije trecerotke:lol: