19 tjedan +4 kg
Printable View
19 tjedan +4 kg
37 tj. + 10 kg
27tj + 6.5 kg
31. tjedan +12kg :) nakon žgoljavoti napokon izgledam normalno :)
24tj +7kg. Dobila obrisanac i dijetu jer sam u mjesec dana nabila 3,5 kg. :cry:
Baš sam išla provjeriti i ja sam s 24+ imala točno +7 kg i doktor mi rekao da je to odlično. :?Citiraj:
Žabica prvotno napisa
Sad sam u 31 tjednu i imam +10kg, a on je zadovoljan mojim 'napredovanjem' i čak kad ja velim da sam debela, odgovori mi da kaj bi htela kad sam trudna skoro osam mjeseci i da sasvim odlično 'napredujemo' i ja i beba.
A i prema ovom izračunu http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm idem točno školski kako i on predviđa.
Si provjerila prema ovom gore koji računa kile prema tvojem bmi kako ti ispadne?!
Nisam provjeravala, baš sad idem.
Ispada ok, BMI mi je normal. Čak imam i lufta za kilicu gore po kalkulatoru. A ne znam, tak sam jadna i jučer cijeli dan u depresiji i danas me drži, šmrc
Pa ako ti ispada oke, to znači da se nemaš zbog čega brinuti. Pa do 16 kg je sasvim normalno dobiti u trudnoći (naravno, ovisno o kilama prije trudnoće). Obzirom da sam sada +10kg i imam još 10 tjedana do kraja, čak i da dobim još tolko kila (kaj ne vjerujem) uopće se ne opterećujem, bitno mi je da se ja dobro osjećam, svi nalazi su oke (osim urina, al to nema veze s kilama) i uopće se na tvome mjestu ne bi opterećivala previše time. Kolko pratim forume i iz iskustva prijateljica, doktori su tolko različiti u svojim mišljenjima da me to već lagano iritira. Postaju gori od frizerki i automehaničara! ;)Citiraj:
Žabica prvotno napisa
Ma tako me jako pogodio ton kojim mi je rekla da sam previše dobila u tih mjesec dana. Do 20 tj sam bila na nekih +3.5kg i sad u mjesec dana hop još toliko. Okej, apetit mi se stvarno povećao i sve mi je fino u zadnje vrijeme, al ne osjećam se tak nešto debelo. Čak mi ni trbuh nije velik. Ne znam dal da uopće jedem po toj dijeti...
Druga trudnoca: 17tj i + 5kg
taman :)
U prvoj sam dobila cca 17kg. i SVE se vratilo u normalu za 3mj.
32 tj. +11kg
I osjećam svako od njih...
23+6 tj + 2kg
:evil:
na proslom pregledu prije 2 tjedna bila sam 35+1 i dobila 18 kg a ko zna koliko sa jos dobila vidit čemo 08,12 :evil: :P
Evo ja jucer s pregleda 34+3 tj....+8 kg :D :D :D
žabica, možem mi opisat tu dijetu?meni sam viče da sam dobila too much,al dijetu ne spominje..., pa pliz ja sam 25 t+9kgCitiraj:
Žabica prvotno napisa
Bože moj, pa kaj bi pojedini doktori htjeli da smo sve manekenke i da kad udjemo u radjaonicu hodamo ko da smo na modnoj pisti?! Pa kaj im je svima njima. Ja dobila 11 kg, a u 32 tjednu sam i osjećam se odlično i baš me briga jel mi ko veli da sam debela il ne. Ja se ne osjećam tako, svi nalazi su odlični i uopće me ne zanima jel neko tamo misli da bi trebala na dijetu ili ne. Nikad u životu nisam bila na njoj, a bome ni sad neću, osim ako bi se dogodilo nešto što bi izravno utjecalo na zdravlje mog djeteta. A kako je sve u redu, ne pada mi na pamet gladovati zbog nečijeg više-manje osobnog mišljenja. Trebalo bi ovo, trebalo bi ono... ma je, trebali bi se oni više brinuti o nama, a ne gledati samo na svoje guzice i da imaju što manje posla s nama. :roll : Uf, jesam se raspisala :mrgreen: , al baš mi tak nešto digne tlak. :roll:Citiraj:
Mrva prvotno napisa
Evo i mene. :)
26+5 10kg
I bas me briga :roll:
Samo sto me citavo dno zdjelice boli.
30. tjedan a mi +11kg :preskaceuze: :preskaceuze: :preskaceuze:
evo primjer danaCitiraj:
Mrva prvotno napisa
zajutrak: 2 krekera od riže i čaša soka od naranče
doručak: 1kriška raženog kruha, žlica kravljeg sira, manja rajčica
prijepod. obrok: banana, jogurt 0,1%mm
ručak: 200g pilećeg filea, 1 krumpir, 100g šampinjona, salata
poslijepodnevni međuobrok: 2 žlice kravlj. sira, 1 manja jabuka
večera: 50g integralne tjestenine, 2 manje mrkve, 1 mala paprika, 1 mala rajčica, 3 šnite edamera i 2 žl. kiselog vrhnja
fala, uglavnom vidim da nema slatkog :cry: :cry: :( i ne baš kruhaCitiraj:
Žabica prvotno napisa
a to je meni smrt.trudit ću se
mrva, evo još jedan primjer malo manje drastičan, ali zdrav i nisko kaloričan koji ne pretvara unešeno u organizma u masnoću.
Doručak: 1 banana, 200 g svježeg ananasa
Užina: 3 - 4 žlice muslija bio (bez ikakvih dodataka i šećera), par grožđica, 250 ml kefira ili jogurt
Ručak: 1/2 ili cijela (zavisi od dana) integralne žemlje, namaz od svježeg sira, 1-2 šnite edamera, salata (mješana - od nekoliko vrsta povrća)
Sneak: 2 kocke crne čokolade 70 ili 80 % kakaa
Večera: srdele, dinstano povrće na naglo (polu sirovo) - karfiol, paprika ćuta i crvena, tikvice
Sneak: 1 - 2 mandarine
i još k tome dvije žličice meda: 1 x ujutro i 1 x uvečer = 72 kcal
----------------------------------------
= cca. 1800 - 1900 kcal (zdravih)
ili
Doručak: 1 khaki, 1 jabuka veća
Užina: 3 - 4 žlice muslija bio (bez ikakvih dodataka i šećera), par grožđica, 250 ml kefira ili jogurta
Ručak: 1/2 ili cijela (zavisi od dana) integralne žemlje, namaz od maslina kojeg sama radim, 1-2 šnite edamera, 1 tvrdo kuhano jaje, salata (mješana - od nekoliko vrsta povrća)
Sneak: 2 kocke crne čokolade 70 ili 80 % kakaa ili 4-5 integralnih keksića
Večera: dinstani šampinjoni sa tikvicama, 150 g piletine, salata (mješana) i još šnita integralnog kruha ako sam gladnija
Sneak: 1 grejp ili 250 g jogurta
(i dvije žličice meda: 1 x ujutro i 1 x uvečer = 72 kcal)
----------------------------------------
= cca. 1800 - 1900 kcal (zdravih)
(trudnice bi inače trebale pojesti do 3 kuhana jaja tjedno radi D-vitamina nepohodnog za apsorbciju kalcija, inače badava i jogurti i sir. osim ukoliko se pije mlijeko, tko pije mlijeko. u njemu ima D vitamina. barem jednu prociju tjedno srdela/sardina i komadić avokada koji također sadrži D vitamin - i to sve pomalo kroz 7 dana).
ne znam, ali ne bi rekla da si se sad nešto strašno udebljala. možda 1-2 kg više nego što su neke okvirne granice. ja sam u to vrijeme imala +8.
sada sam 34 tjedan i +10 sam i uopće nisam debela, dapače.
prije trudnoće sam imala normlanu kilažu za svoju visinu (niti viška, niti manjka, već taman).
eto ne tuguj, stvarno mislim da si sasvim ok.
Ako te zanima budem prepisala još koji dan.Citiraj:
Mrva prvotno napisa
Iako iskreno ako ti doktor ne prigovara radi kg nemaš razloga za brigu. I moja kolegica je dobila 11kg a tjedan dana je više trudna od mene. I joj nitko ne prigovara. Pa i na samoj trudničkoj piše da je ok dobiti do 17kg.
Još s etješim time da pred kraje kile, al one prave kile ne idu baš gore jer nemamo mjesta u želucu :mrgreen:
najnovije, 34. tjedan, +14
i iako ja mislim da sam dobila 4 previse, moj gin uopce ne komentira. al ne pada mi napamet sad izigravati nekakve dijete u fazi kad mala ponajvise raste. jedem skroz normalno...a skidat cu kasnije. ne bude prvi put.
(to je scarlett o'hara faza - o tome cu misliti sutra :mrgreen: )
mi smo 22 tj. i na +5, kad sam bila kod gin sa 18 tj i na +3 covjek poludio na mene, vikao da se nisam dosta udebljala, cak me pitao dal sam negdje snaha pa da mi nedaju jesti....ja ga samo gledam, slusam i ne mogu vjerovati....
Treća trudnoća, 34. sedmica 10 kg više. Pa nisam nezadovoljna, ne znm ni sma gdje će sljedeće 3-4 kg da mi stanu.
9 tjedan +1kila, al možda sam je u međuvremenu zbljuvala....valjda će se u drugom tromjesečju počet kile primat, pa prestanem bit mršavica
Danas punih 14 tj. i konacno +1kg :D
evo ja sad mogu napraviti rezime: dobila ukupno 20 kila, a nakon mjesec i pol od poroda ostaje mi još oko 4 kilice da dođem na svoju težinu... imam još malo trbuha koji nikako da splasne
hvala i na utjehi i na receptu!!!! :naklon: :*Citiraj:
Žabica prvotno napisa
prva trudnoca ukupno +16, sada u 12.sedmici +0. javimo se malo kasnije :D
kako sam krenula brzo s kilama gore mislila sam da ću dobiti 20 ali dobila sam 12 :D
izgubila sam 10 i imam isto trbušćić koli nikako da splasne
ma koja je tvoja tajna, kako uspjevas?Citiraj:
belkisa prvotno napisa
ja sam sada 25 tj i vec na +10 a mozda cak i 11, vaga mi je neprijatelj ovih dana
u prvoj sam nabacila 20 pa cu i u ovoj vjerovatno isto
Danas 11 1/7 i kilaža jednaka kao i prije trudnoće :cekam:
u 20tj(bebi je malo veći od tickera,jedno 4-5 dana) +3,5kg.Citiraj:
sandra23 prvotno napisa
zadovoljna sam,u trudnoću sam ovaj put krenula izgledajuć normalno.gin ne kometira da je premalo,samo veli da je ok-odnosno imam kontrolu sutra tako da ću vidjeti šta će reći.
kolegica je dobila +6kg u 16tj i nju je špotao da je previše,ali ona mu je rekla da je žgoljava ostala trudna i da tek sad izgleda normalno i da ne vidi u čem je problem :lol: više joj nije ništa rekao. :lol:
moji doma kometiraju da je premalo i da bi trebala bit deblja,ali je ne brinem,htjeli bi me šopati.jedem kad sam gladna i jedino što pazim je da na večer ne jedem kruha ili slatkiša,tipa iza 6-7 sati.
41 tjedan +21, ogromna sam ko lopta, :lol:
Radije bih da je manje, ali nikad nisam morala paziti na kile, pa mi se je teško bilo disciplinirati u trudnoći. Kad sam bila gladna jela sam, ono kaj mi se je jelo. Od sendviča, preko voća do pudinga. :D
Prvo sam si odredila da je ok imati do +16, a onda kad sam skužila da je to nemoguća misija digla sam na +20 i držim se toga zadnja 3 tjedna (iako mi sestra mjeri +21 :x , ali to je sad u zimskoj odjeći i obući, tak da ja računam +20) Samo da konačno rodim :)
Ne brinem se kako ću skinuti, kao i sve druge. Tješi me primjer moje mame, koja je dobila malo manje od 40 kila sa mnom. Bila je potpuno zdrava i uredna trudnoća. Imala je 99 kila kad je išla roditi, i sve je poslije otišlo, potpuno prirodno. Onda se nije išlo baš na aerobic itd :D
Prva trudnoća ukupno 25 kg.
Prvih pet skinula u rodilištu, ostatak kroz godinu i pol dana.
Čak su mi nestale i naslage na trbuhu.
Druga trudnoća: sad sam u 7 tj +2 kg.
S tim da sam zatrudnila sa 59 kg/170 cm tak da sam izgledala dosta neuhranjeno pa se sad tješim da se mogu opustit jer će se sve ionako kad tad vratiti na svoje. Nikad u životu nisam bila debela osim u prvoj trudnoći, i to me uopće nije mučilo.
Mislim da ću se i u ovoj udebljati min.20 kg. s obzirom na to kako je krenulo :lol:
mislim da je genetika glavni krivac, (mama nikad nije dobila vise od 10 kg u svakoj od tri trudnoce) jer jedem sve, osim sto malo pazim sa hl****m. istina prva 4 mjeseca imam mucnine pa jedva da jedem ista, zato jos nista nisam dobila, tako je bilo i prvi put.Citiraj:
lucylu prvotno napisa
sa prvom trudnoćom sam dobila 25kg.... :oops:
a sada sam 14tj i još stojim na istoj brojci kao na samom početku trudnoće....što me jako jako veseli..... :D
Evo i mog rezimea...
Dobila 11 kg i po porodu izgubila 8kg.