ici cu za par sati jer ne zelim ovo sve prozivljavati sama bez svog partnera koji ce ici samnom,samo sto je on sada na poslu i mozemo ici tek posle 17h
Printable View
moze li mi samo netko reci da li kiretaža jako boli?? i kakva je procedura
Ivana, samo cu ti dat podrsku, nemam nikakav pametan savjet osim da odes sto prije u bolnicu. Uvjerena sam da ti kiretaza nece trebati ali u slucaju da ipak bude trazi opcu anesteziju, imas pravo na to, samo moras traziti. Tako ce ti biti potpuno bezbolno.
Drzi se draga! :love2:
mene su na zadnjem ultrazvuku nasli nesto u maternici (zadebljanje maternice) i doktor mi je rekao da trudnoca nije vanmaternicna vec samo da se pravilno ne razvija. Ja sam prije tri i pol godine imala dobrocudan tumor na maternici...tko zna mozda mi se i zbog toga ne moze primiti
Vidim da je ivana još uvijek online-molim te poslušaj bibai i sirius i sve ostale koji ti kažu da ideš ODMAH!
Edit- pisale smo u isto vrijeme, molim te nemoj nagađati nego IDI!
Ivanameh29 drzi se i odmah u bolnicu. :love2:
Sto se tice bilo kakvog zahvata tvoje je pravo da trazis anesteziju.
evo upravo sam se istusirala i krecem polako...kad se sve zavrsi javiti cu vam se...hvala svima na podrsci.pozdrav
Drži se :love2:
uh, uh, drži se ivana koliko možeš
jedva čekam da se javiš :love2::heart:
Pokušavam se sjetiti kolika je meni bila druga beta...Prva je bila 1490-4tj.+5 a druga tjedan dana kasnije 7900-znači to bi bio skoro 6tj., s time da mi je u 5tj. na uzv gin vidio gest.vrečicu bez ploda 3mm. I da..imala sam jake bolove bez iscjetka koji su se malo smirili nakon utrogestana...Nadam se najboljem Ivana za tebe..
x. Ivanna, ne radi se tu o nadi itd., ti si u potencijalno životno ugrožavajućoj situaciji. Postoje dva načina saniravanja vanmaterničnih trudnoća - laparaskopska operacija ili tretiranjem lijekom metrothrextat (tako nekako), s tim da nakon ovog drugog moraš paziti da neko vrijeme ne smiješ ostati trudna, kao niti nakon laparaskopije. To će ti doktori odrediti što i kako, plus je li se radi o vanmaterničnoj. Sretno, laparaskopija je rutinska operacija danas, ali ne smiješ časiti časa doma u načekavanju partnera jer je to hitna situacija.
Evo linka o opasnostima vanmaternične trudnoće:
http://www.intimatemedicine.com.hr/s...icku-trudnocu/
ja bih se samo nadovezala na inu da je prilično bitno podvući da je vanmaterična trudnoća opasna po život!
a na članak bih dodala da ne mora ni uvijek biti tako kao što piše, plod može biti i na drugim mjestima, kao recimo kod mene na aorti koja vodi prema nogama, dakle, da nisam na vrijeme dijagnosticirala, aorta bi prsnula i ćao đaci
Eto nadam se i ja da je ivanameh poslušala savjete i otišla u bolnicu i da je sve uredu s njom:heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ I jedan :love2: i od nas da je sve ok!
:cekam: i :raspa:
~~~~~~~~~~~~
:love2::love2:
Ljudi, pa ne stavljajte ove što lupkaju i turpijaju, žena je vjerojatno hospitalizirana i javit će se kad je otpuste, ako joj bude do toga. Bitno je da se javila doktorima. Ivy, bogme evo ti si mi za to "prvi slučaj", najčešće vanmaternična bude na jajovodu i onda vade taj jajovod, ili ako je mala možda ide taj lijek, ako dobro shvaćam. Ako koji put se i sama resorbira, valjda, ako beta nije prevelika.
je, ina, ja sam obično prvi slučaj 8-). ma samo sam htjela reći da se i to može dogoditi
Ma, kakvo ispričavanje, to je nepotrebno (smajlić koji grli drugoga). Samo sam vam htjela malo smanjit očekivanja da se žena javi iz bolnice, jer je možda operirana (tj. to nije kiretaža, nego baš operacija).
:heart::heart::heart:da sve prođe najbolje što može
vec par dana sam slabo na forumu,i sad sam ovo sve čitala, i baš mi je žao. :( i bitno da ivanameh29 bude ok.i super što ste je nagovorile da ne ceka nego da odmah ode u bolicu.
baš i ja to mislim.
važno da je otišla u bolnicu i nadam se da neće biti nikakvih posljedica, te da je na vrijeme reagirala.
Čekamo...
Nadamo se najboljem (što god to bilo u ovom trenutku, za nju)...
Javi namse Ivana čim možeš!
Pusa!
Joj jos nema novosti, sad sam bas zabrinuta...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je Ivana dobro.
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nadam se da si dobro
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart: