jučer - quiche od blitve i svježeg sira
danas - krem juha od bundeve, pileće bijelo meso na bijelo, riža, zelena salata
sutra - pileća juha, ćufte, pire-krumpir, neka salata
Printable View
jučer - quiche od blitve i svježeg sira
danas - krem juha od bundeve, pileće bijelo meso na bijelo, riža, zelena salata
sutra - pileća juha, ćufte, pire-krumpir, neka salata
Jučer sam kuhala apricot stilom.
Ne zamjeri mi apricot, ali baš sam se tebe sjetila kod kuhanja.
Na malo maslinovog sam ubacila poriluk na sitne kolutiće, puretinu na kockice, mrkvu, cvjetaču i ječmenu kašu, podlijala vodom, posolila i ostavila da se kuha.
Meni je bilo odlično, a jednostavno i brzo.
pileća juha, fileti soma u pivskom tijestu, pire krumpir, zelena salata
jelda?
ma volim ja kad ljudi misle na mene, pa makar kad palačinke mažu pekmezom od marelica :-)
nego, ja sam jučer sa terena došla u 14:40, a po dijete sam morala krenuti u 15:10
budući da se nisam vraćala kući zbog daljih planova, učak je morao biti gotov u tih pola sata.
imam u zamrzivaču pileći file i onda ga mesoreznicom, tako smrznutoga, režem na tanke listiće.
dok sam rezala meso, luk (usitnjen u sjeckalici) se pekao u voku (bez ulja), na to sam bacila te listiće piletine i par komadića špeka, pa opran i ocijeđen ječam, malo graška, malo kukuruza i začini. zalila vodom, poklopila i kuhalo se još 20 minuta dok nisam krenula.
ostavila poklopljeno da se još upari u samome sebi...
kad su moji došli doma, taman im je bilo super.
danas kelj varivo..cijeli tjedan bilo nešto na brzaka,u hodu..
sutra ručak mod mame..
musaku od tikvica +zelena salata
Apricot, Anemona da li već imate skuhan ječam od ranije za ova dva jela što ste napisale?
Pileća juha, faširanci, riža, kuhana brokula i zelena salata.
danas - opet kremasta juha od tikve, burritosi, zelena salata
sutra - zapečena tjestenina s tikvicama i svježim sirom, neka salata
jučer juha od bundeve i tjestenina sa povrćem i dimljenim tofuom, danas ćufte, sutra cušpajz od tikvica
pileća juhica, pileći file s vrhnjem i sirom, izimprovizirano sohani patliđani, pire krumpir i kupus salata.
Za desert integralna domaćica :)
juha od bundeve i pizza
teleća koljenica s krumpirima i povrćem
Jučer teleća juha, orade na tavici i lešada (krumpir, mrkva, brokula). Brzinski kolač: biskivt s makom, s čokoladnom glazurom
Danas krem juha od poriluka i tijeso bolognese.
Za sutra nisam smislila još ništa, ali dolazi u obzir varivo od tikvica s paradajzom i pire krumpir, pa neko meso na naglo.
danas juha od brokule, blitva i pohani patliđani, mm ne voli patliđane pa mu možda koju šniclu ispečem i kupus-mrkva salata.
danas paprike punjene grahom
a za sutra... imam batate, više od 2 kg
do sada sam ih samo djeci spremala, ali nikada nama kao glavno jelo
trebam neki prokušan recept, da bude fino i da ubije onu slatkoću. da stavim ljutu papričicu?
kako?
juce smo pilecu supicu, integralne spagete i sugo do domaceg paradajza. Lucija je jela i za rucak i veceru po 2X :-o
danas manestra od mladog graha, lece i slanutka i salata od mrkve i kupusa
sutra potocna pastmrka ( ulovio MM) leso krompir i blitva
od srijede kuha mama vec sam napravila velikiiiii popis pocinjemo sa pohanim paprikama punjenjim sirom mljac
danas i sutra
grah sa kiselim zeljem i sušenim rebricama!
ne
to se onaj neljušteni mora namakati i prokuhavati
na ovima ti piše ječmena kaša
moj je MGP, Čakovec
prozirno-crveno-zelena vrećica, mislim da je oko 8 kn kg
ma daj šta daš
nemam recept za popečke, ali pretpostavljam da se mogu napraviti kao i svi drugi popečci
naribani batat, zobene pahuljice, kukuruz, možda malo graška...
evo, izguglala sam nešto
http://lakakuharica.blogspot.com/201...rumpira-i.html
ako budeš radila, javi jel dobro
Apricot hvala
J: Njoki i piletina u bijelm umaku
D: Zapečena tjestenina sa tikvicama, šunkom i sirom
S: Neka mesina i mlinci i zelena salata.
Ps: kiselo zelje s grahom jedva čekam , uželila sam se zimske hrane
Danas mladi grah s ječmom... Još da imam nekog zelja pa da ubacim u lonac, mmmm :mljac:
Imaš tu više recepata:
http://www.visnjica.hr/hr/uzgoj_batata/recepti/
Ja sam probala tjesteninu s batatom, juhu od batata, slane kiflice s batatom i sve nam je super. Planiram napraviti i namaz s batatom.
Uglavnom, stavi češnjak i peršin i sigurno će ti "ubiti" slatkoću. Uživajte!
hvala, Švrćo
ovo ću, samo što će to kod nas biti glavno jelo, a ne prilog:
VARIVO OD BATATA I GRAŠKA (za 4 osobe)
Sastojci:
3 – 4 žlice ulja
1 crveni luk, usitnjen
1 paprika, narezana na kockice
250 g graška
2 – 3 režnja češnjaka, usitnjena
½ žličice kopra, sušenog
½ žličice mažurana, sušenog
500 g batata, oguljenog i izrezanog na kockice
1 žličica hrena
1 žlica kiselog vrhnja s 20% mliječne masti
1 žlica svježeg peršinovog lista, usitnjenog
4 dl vode
sol
papar
Priprema:
Zagrijte ulje, dodajte luk i pržite ga dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte grašak, papriku, češnjak i kopar te pirjajte 5 – 6 minuta. Dodajte batat, mažuran i vodu. Kad voda zakipi, kuhajte 2 – 3 minute. Dodajte hren, vrhnje, malo soli i papra te kuhajte još 2 minute. Maknite jelo s vatre, a prije nego što ga poslužite pospite peršinom.
Moram kupiti vrhnje i peršin.
E, jel moze ono vrhnje s 22% mlijecne masti?:?:
naravno da ne može
a još je važnije da, kad kuhaš, tijelom budeš okrenuta prema istoku; tek onda sve savršeno uspije
i vani ne smioje biti ni trunčica vlage, inače sve propadne
Kad se već spominje zelje - koje kiselo zelje kupujete u dućanu da je fino? (može i narezano) Zao mi je koristiti domaće koje imam na ledu, to čuvam za sarmu a baš bi dinstano zelje sa špeclima.
Evo, da i ja dam svoj mali doprinos na ovu temu, danas kuhamo torteline, bechamel umak i pohanu piletinu, a što se zelja tiče, Varaždinsko je meni zakon (nije zato jer sam Varaždinka :-))...
ječam varivo sa svinjetinom i porilukom
šnicli u umaku od povrča i njokice, kupus/mrkva salata.
danas radim sekeli gulaš jer već nemam ideje kako djetetu kupus napraviti (što slatki što kiseli) a da ja ne poludim od silnog kupusa kojeg on obožava a ja baš i ne.
a sutra si želi nešto što je vidio u jednoj kuharici- hamburgere! i sad ja smišljam kako u mljeveno utrpati more povrća i napraviti od zrnatog tijesta za kruh peciva tako da on eto pojede hamburger. ionako ne zna što je to pa što god da napravim ga neće razočarati okusom. :D
prekosutra neka wok smicalica sa piletinom, kvinojom, mrkvom, paprikom, to znam da će ići sigurno jer tog ima doma.
moram češće dolaziti tu, da se inspiriram.
tropical
ja ovako stavim povrce u mljecveno :) http://www.taste.com.au/recipes/12074/mini+meatloaves mislim da to slobodno mozes na tavici peci
Krem juha od bundeve, punjeni sampinjoni (nadjev od sunke, sira, speka...), a za desert kolac od jogurta i visanja :mljac:
utorak - juneći saft, žganci, zelena salata
srijeda - pohane tikvice, pire-krumpir, umak od šampinjona; večera - štrudla od sira
četvrtak - varivo od slatkoga zelja, kranjske kobasice
petak - neka juha, krumpir sa srdelicama preliven vinom zapečeno u pećnici, salata
subota - dinstano kiselo zelje, pire-krumpir, njemačke bijele kobasice
nedjelja - juha, teleća koljenica, pečeno povrće, salata