Ma i ako se mora preseliti, nije problem. Prebacit ću ga ili kod svoje dr.-ice ili MM kod svog dr., svejedno. Ali to mi dosad jednostavno nije palo napamet.
Printable View
Ma i ako se mora preseliti, nije problem. Prebacit ću ga ili kod svoje dr.-ice ili MM kod svog dr., svejedno. Ali to mi dosad jednostavno nije palo napamet.
školska kao školska u naše vrijeme ne postoji unatrag 15 godina najmanje, nakon pedijatra djete ide u opću medicinu.
uh..super..ocito sam krivo shvatila da MORA ovoj iz skolske...
ja sam dosta zadovoljna sa svojim dr iz obiteljske medicine takoda sam mislila i djecu kad dodje vrijeme prebaciti njemu...
a pedijatrica je vec najavljivala da kad bude isla u skolu da nece vise moci kod nje...tako da....
ma meni nije jasno zašto školski doktor radi samo sistematske i cijepljenja, pa to nema veze s pameću.
u redu mi je da možemo birat, ali ovo je presmiješno. pa koliko se često rade sistematski pregledi?
sad je i opca obiteljska, sta ne?
ja jucer kad sam dosla nije bilo N I K O G A!!!
sjedila je sama za stolom...i jos je bila ljuta jer sam kucala...a kucala sam nakon 15 min kad sam skuzila da nitko niti ulazi niti izlazi pa rekoh: ajd da pokucam i priupitam!
kad ono...udri po meni...kako se samo usudim smetat ...
bas sam se neugodno iznenadila...
al da ovo ne postane off topic...zavrsavam pricu o dr. Babic...
Oš Petra Zrinskog, dakle Krajiška? bilo kakve informacije su dobrodošle. Zvala sam školu i dogovorila testiranje, iako testiraju tek od 25.2., no mi i demo na višemjesečni put pa će nas ranije primiti. Obavili smo razgovor sa vrtićkom psihologicom, rekla je da je darovit i spreman. Imati će 6.5 godina. Obzirom na darovitost da pripazimo na izbor učitelja. Mislim kako se to radi? Ima li neki službeni način ili preko rekla kazala?
On je emocionalno i socijalno spreman. Što se znanja tiče nemam nikakvih dilema, trenutno čta 4. herija potera. Jedino mislim da bi mogao popraviti grafomotoriku. Nikada nije crtao i mislim da se ta neuvježbanost rukice sada vidi. Imate ideju kako?
crtanjem i pisanjem prema planu ( imate neke knjige u vrtiću za to?)
ovisi koliko pedijatar ima gužvu
naša ima jako veliku,jednom mi je rekla da sve nove bebe liječi bez glavarine
kada joj dođu ovi veći,9,10 god ona moli roditelje da ih presele
ja sam svog najstarijeg sina preselila mojoj i zadovoljna sam s tim ( manja gužva ,dobar dijagnostičar )
manji su još kod pedijatra,i E ću preseliti kada krene u školu
hm. ja sam kod iste doktorice od prvog osnovne, do sada ( a sad imam 30 ). nekada se zvala ordinacija školske medicine, ali sada vidim da pise Opće medicine. Dali je moguce da je to u stvari jedno te isto?
ja cu sina prebaciti isto kod nje.. ona mi je nekako prirasla srcu ;)
Looli, ja danas poslije posla idem kod dr Babić tražiti termin za pregled.
Baš me zanima što će mi reći. Javim se sa izvještajem.
Inače, čula sam za nju od susjeda koji su prošli školski pregled kod nje.
Nitko nije rekao niti jednu dobru :/
ajde bas me zanima...mozda joj je bio los dana...makar, po pricanju drugih, ispada da joj je, reci cu, "mrzovolja" opce stanje....
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
41. Marge - Lutonjica
42.T. - taurus
43. Marko - jedna zdenka
U našem slučaju dijete je spremno, a mama ...
nasa skola/lijecnik nece uopce dijeliti termine prije 15.3.
Cure, ima li koja nešto lijepo reći o školi A.G.Matoš :) ?
Val, hvala ti :love: !
je, zvala sam obiteljskog jer imam jos mjesec dana fore. sestra je rekla da nemaju mjesta al da primaju ako je vec cijela obitelj tu (L. bi bila treca generacija :D)
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
41. Marge - Lutonjica
42.T. - taurus
43. Marko - jedna zdenka
44. Lea - iki
Evo i nas, danas sam na vratima vrtića di Lea ide u malu školu vidjela obavjest.
mi smo jučer u vrtiću imali roditeljski, bila je naša psihologica, psiholog iz škole i jedna učiteljica iz boravka te doktorica i sestra iz školske medicine (DV Bukovac - područni vrtić i OŠ Remete)
sve lijepo ispričali i objasnili, podijelili termine
škola počinje testirati od danas (mi smo uzeli 19.2), a pregledi kod dokice počinju 1.3. (mi smo 7.3)
i mi imamo testiranje 19.2. (mi smo za raniji upis, E. bi išla sa 6 godina)
u vrtiću je testirana i prema rezultatima je spremna za školu
psihologinja iz vrtića je razgovarala s njenim tetama, koje su potvrdile da je i emocionalno zrela (to nam je bila najveća dvojba, pisala sam već na ovom topiku)
Evo i nas (ajme, kako vrijeme ide, još nedavno smo se upisivali na listu sisavaca)
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
41. Marge - Lutonjica
42.T. - taurus
43. Marko - jedna zdenka
44. Lea - iki
45. Eva - laumi
Eto..mi u skoli u Dugavama dobili termin za testiranje...za sutra ;-)
a lijecnicki cemo obaviti vec..nekad..dok se "ova" u skolskoj smisli....
i moji su, danas, testirani i odrađen je i sistematski. sve super prošlo, jedino što je dr. malo gnjavila
oko B. kilaže-naime ima 19kg. meni je ta kilaža ok, zdrava je, a to je najvažnije.
Da li za testiranje u skoli treba nositi neke dokumente (rodni list i sl) ili samo dodjemo?
nismo ništa nosili, tamo sam ispunila upitnike (tj. upitnik po djetetu) i to je to.
više papira treba za sistematski.
Super hvala
Da ne prekopavam po temama - pitanje za vas koji upisujete dijete u školu kojoj ne pripada prema mjestu boravka:
Trebamo li se javiti u "našu" školu i reći da ga ne upisujemo tamo ili da jednostavno idemo na upis u izabranu školu?
Treba li pisati kakvu zamolbu?
ovako, najprije sam došla u odabranu školu raspitat se mogu li ih upisati u tu školu.
oni mi rekoše da moram u matičnu školu javit da se neće tamo upisat i da će mi oni reći brojeve pod kojima se vode.
e te brojeve moram javit u školu u koju ću ih upisat.
dok su klinci bili na testiranju napisala sam i neku molbu "reda radi".
pretpostavljam da je tako u svim školama.
Da se i mi priključivoj velikoj ekipi!
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19.Ivano - Lima
20. B i S - Val
21. Erik - Milana
22. Jana - Jelka
23. la_mama - N.
24. Matej - Ivanna
25. M. - tash
26. Leon -lara01
27. mišica - Arian
28. lola_34 - MD
29. Iva- pale
30. Lea - leonisa
31. A. - Looli
32. Tin - Balarosa
33. XENA- Laura
34. Ana - Marija
35. Joško - babyboys
36. Eva-mona
37.Dorijan-buba mara
38. M. - Lira
39. Hanna-Hada
40. T. i F. - TeFil
41. Marge - Lutonjica
42.T. - taurus
43. Marko - jedna zdenka
44. Lea - iki
45. Eva - laumi
46. Petra - diči
Mi smo obavili vađenje krvi,urin i stomatologa,posudili karton od pedijatra (iako je on rekao da se više ne vraćamo već da tražimo dalje), i u Utorak 5.3. imamo termine.
U pola devet ujutro smo kod školskog dispanzera a poslijepodne oko 17 u školi kod Psihologa!
Val tebe su gnjavili za 19kg, a šta će meni onda reći Petra ima 16kg? Naš mali rođak iste starosti ima 30kg, pa mi je ovo prestrašna razlika!
Ja bi rado odgodu, još nam nije ispao ni jedan mliječni zub, ona je sve ozbiljnija ali emocionalno nezrela je. Cvili i vrišti za svaku sitnicu koja joj nije po volji! Nadam se da ćemo uspjeti odgoditi.
Pogotovo što nam prvašići idu u školu od 11-2h, i da ja sad moram na posao, nema šanse da bi ona mogla do škole i natrag sama, i biti doma...nema šanse a za godinu dana bi to možda funkcioniralo.
diči, pa vi biste komotno mogli zatražiti odgodu. Moj nećak je dva tjedna mlađi bio (po datumu) od Petre, krenuo je godinu kasnije i super su zadovoljni sada. Točno nije bio za školu spreman. Drugi nećak, mjesec i pol stariji od ovoga je išao u redovnom "terminu". Klinci su prerazličiti da bismo ih trpali u okvire.
A propos kilaže vašeg rođaka, Jana ima 32kg. Kaj je najbolje, uopće nije bucka, taman je ženska i pol (visina ju vadi).