predaj papire kopiju rješenja, ako nije bilo prekida trebala bi dobiti i zaostatke
Printable View
predaj papire kopiju rješenja, ako nije bilo prekida trebala bi dobiti i zaostatke
Hvala cure , dobila sam mirovinsko...moram rjesenje o SRV poslati postom (iako bi oni to trebali dobivati automatski od HZZO-a)
Dakle, u Zajinu 44 :)
Nikada to ne ide automatski. I nemoj slati fax-om jer ni to nije sigurno.
Imam pitanjce:
MM je zatražio produljenu njegu za jednog sinčića zbog kašnjenja u govorno jezičnom razvoju. Po dohotku nemamo pravu na doplatak.
Imamo li pravo na uvećani dječji doplatak?
Još nemamo prvostupanjsko rješenje, tek čekamo komisiju.
Imamo li pravo na ikakvu pomoć osim te produljene njege?
a jel sad radite oboje?
Da, ja sam obrtnik, a mm na roditeljskom dopustu, inače u radnom odnosu.
Sada tek vidim da nisam napisala. Uglavnom 70 dana od poroda sam se mogla vratiti na njegu, vratila sam se kada je bebac imao 3 mjeseca igrom slucaja. Obzirom da mi je rjesenje za njegu bilo do studenog nisam morala nove papire nositi nego sam samo u pravnoj zahtjev popunila. Bila sam osobno u Zajinu pitati sta je sa djecjim uvecanim za vrijeme dok nisam na njezi (tih 70 + dana) i rekli su mi da se ne prekida jer imam rjesenje vazece. Bila sam osobno u pravnoj sluzbi i gledala je bas moj predmet. Eto, ako kome zatreba :)
Htjela sam kvotat ali mi nije proslo, sada sam uletila kao padobranac :D
povrat DD
molim ako mi netko može pomoći. U 10 mj 2014 sam dobila od HZZO a da mi ističe pravo na produljene uvećanog dječjeg doplatka sa datumom 25. 05. 2014. To je ok. S obzirom na to da ne kontroliram sve uplate na račun a i mislila sam da su to zaostaci tj unatrag da je uplaćeno oni su mi jos u 6 i 7 mj uplatili po 831 kn
danas sam dobila Postupak pred sud da moram u roku 8 dana vratit 1663 kn koje su mi oni svojom greškom uplatili Što sad?? ja nemam tih 1663 kn sada što mogu učiniti, koja su ,mmoja prava??
hvala
Ne znam koja su prava kad potrošiš ono što ti ne pripada, ali znam da novac moraš vratiti.
Inače slijedi ovrha.
Bilo kakva žalba ne odgađa ovrhu.
Svi su sada jako brzi kad treba ovršiti novce.
Meni je davno isto tako sjela jedna uplata više, ali je ja nisam dirala jer sam znala da mi ne može pripadati.
Otišla sam to reći tamo gdje treba i oni su to riješili.
Ni u ludilu mi nije palo na pamet novac dignuti i potrošiti.
Ne razumijem ovo sa zaostacima; kakve si zaostatke mislila ili trebala dobiti?
primam dječji za njegu već dvije godine, imam rješenje do rujna, i nisam dobila ovaj mjesec isplatu (zahtjev sam predala u roku, u veljači kako je i trebalo)...ne razumijem uopće što oni glumataju i ako imam rješenje do rujna kaj će im taj zahtjev i zašto mi nisu isplatili? da li se kome dogodilo isto???
bilo mi je čudno jer su mi prošle godine isplaćivali bez apsolutno ikakvog prekida... a dobro, valjda će biti sve skupa idući mjesec...
Help!
Dakle, u siječnju ove godine sam predala zahtjev za njegu djeteta na hzzo i za uvećani doplatak na czzs u Puli. Sinu mi je dijagnosticiran Arnold chiari sindrom.
Njega mi je odobrena istog mjeseca na godinu dana.
Iz czzs su mi u ožujku javili da sad vještačenje provodi hzzo i da su im proslijedili moj zahtjev i da moram dugo i strpljivo čekati. I sada u rujnu smo pozvani na komisiju u Rijeku jer u Puli nisu oformili za predškolsku djecu.
Danas smo bili na komisiji i kako je dijete jako plakalo izašla sam s njim dok je muž ostao odgovarati na pitanja o malome. E sad, on kaže da su mu rekli da nemamo pravo na onih 850 kn več samo na nekih 300 kn :zbunj: Ne znam da li ih je krivo shvatio ili što. Mislila sam da se taj doplatak dobiva na temelju njege automatski. Ima li taj dd kakve veze sa prihodima?
Uglavnom, kako za mjesec dana radimo kontrolni MR rekli su da pošaljemo faxom nalaz pa da će odlučit sta ce nam odobriti, kao možda i invalidninu. Po meni nema šanse za invalidninu, niti je tražim, nije dijete u teškom stanju. Ali zašto nemamo pravo na tih 850 kn ??? Stvarno se nadam da je mm krivo shvatio. I zašto se mora toliko čekati :roll:
ako imas odobrenu njegu imas prqvo i na djecji od 831kunu, kopije od rjesenja si trebala predat u mirovinski bar tak ide u zagrebu, ivalidnina je nesto drugo i ocito dosta petljaju s njom, ak imas pravo na invalidninu onda imas i na neke jos dodatke.
U svakom slucajy cim prije predaj papire za djecji, nazalost izgleda da si puno loveizgubila koje si mogla utrosit na klinca.
Ima li koja forumašica iz Pule da je nedavno predavala za doplatak za njegu ?
Stvarno ne znam što bih mislila. Pa svi su me upućivali na czzs za doplatak ovdje u Puli. Bila sam kod socijalne radnice na razgovoru, koja mi je rekla da čemo dobiti sve zaostatke od dana kada smo predavali. I da komisija odlučuje da li dobivamo 1250 kn ili tih 831 kn. Ja invalidninu nisam nikad tražila. Ona je ispunila obrazac i njoj sam predala sve papire. Jedino što eto od ožujka ne dolazi komisija u czss već šalju na komisiju u hzzo . Morati ću opet otiči do socijalne radnice da vidim na čemu smo.
Ako koristis njegu tada DD dobivas po drugoj osnovi. Ne trebas komisiju.
samo predas rjesenje od hzzo-a. Ako si predala za djecji , a ne za invalidninu, tada mozes traziti povrat sredstava od dana kada si predala za DD. Ako si ispunila papir za invalidninu tada moras predati ponovo papire za DD sa rjesenjem od HZZO -a, ali to tek ide od dana predaje.
Moras vidjeti kakav si tocno obrazac ispunila.
Ovako mi pise u zakljucku:
Odreduje se vjestacenje za (ime djeteta) u svrhu priznavanja prava za doplatak za pomoc i njegu.
I soc radnica je rekla da je to nekih 850 kn i da ne ovisi o prihodima.
A sada citam ovdje da vjestacenje nije potrebno i da se predaje na mirovinskom. Pa sam zbunjena malo.
imate mirovinski?
da i taj dodatak ne podleže prihodima
Bila sam na mirovinskom,samo na salteru,referenti su bili zauzeti pa mi je gospoda rekla da tu predajem i sta moram predati. Ja sam u onom ludilu nakon operacije sina stvarno bila uvjerena da sam predala za doplatak za njegu,a predala sam za doplatak za pomoc i njegu na czss -zvuci otprilike isto. Tako da cu predati i na mirovinsko u pon, a czss ce mi eventualno odobriti tih 350 kn. Dobila bih i zaostatke. Koliko sam shvatila moze se primati i jedno i drugo. Ili ne?
Moze
Istovremeno je moguće koristiti samo jednu od mjera koje se ostvaruju na czss...
Ja dobivam invalidninu (czss), porodiljni do 8. godine (hzzo) i uvećani dječji (hzmo)...
Dakle imam njegu djeteta od hzzo-a, predati ću na mirovinsko za doplatak za njegu i čekam odluku komisije od czzs za dodatak za pomoć i njegu. Jucer sam bila u bedu cijeli dan kad sam skužila koliko smo novaca izgubili i nije mi jasno kako mi baš nitko nije mirovinsko spomenuo :cupakosu: Još je do nedavno bilo u istoj zgradi gdje i hzzo gdje sam bila nebrojeno puta.
Puno hvala cure!
Trebala si pitat, opcenito je problem da te nitko od nadleznih ne upucuje u tvoja prava, predajte papire cim prije da opet ne gubis
Jel si trazila i poreznuvisu olaksicu, ak nisi srecajerto mozes traziti ikodpredaje papira za povrat bar jos je tak
Jučer sam predala papire, zahtjev, kopije osobnih od mene i mm, kopiju rodnog lista, kopiju kartice tekućeg rn + odobrenje od banke da mi czss smije uplačivati doplatak na moj rn i kopiju rješenja za njegu. Gospođa je rekla da očekujem rješenje za oko mjesec i po. Da li se novci sjedaju odmah po rješenju ili još čekam?
Njega mi ističe 29.01. , mjesec prije predajem za produženje njege, e da li onda čekam novo rješenje za ponovno predati ili se to nastavlja.
sad ja ću ti reč kak je u zagrebu, tu ne šalju rješenja nego vidiš dal si lovu dobila ili ne, eventualno možeš nazvati i pitat u kom statusu je tvoj zahtjev
vjerujem da će ti lovu isplatiti odmah tj. oko 18-20 idućeg mjeseca, za tih par dana ( nemoj očekivati cijelu cifru), a u slučaju da ti ne isplate u 10. mjesecu onda ćeš dobiti u 11 sve s zaostatcima.
kaj se tiče nastavka njege, ti predaješ papire i čekaš rješenje kakvo god bilo, ( možda će te netko kontaktirati da dostaviš papire do nekog datuma, ali ako ne dobiš ne brigaj previše), kad dobiš papire ako su pozitivni odmah ih kontaktiraš i faksaš ili šalješ, hodaš do njih kak ti paše ( mada po novome i oni dobijaju papire i do 3 tjedna prije tebe), ako je slučajno negativno onda se javljaš drugo jutro da ti s prethodnim danom zaključe dječji.
OPREZ!!!!! u slučaju da ipak papire ne dobiš do kraja veljače ipak predaj NOVI zahtjev ( znači još u veljači) a nadopuni kad dobiš nove ikakve papire, jer u slučaju da u veljači ne podneseš zahtjev nećeš dobivati nastavak nikako.
inače staro rješenje ti važi sve dok ne dobiš NOVI papir ma kakav on bio
Da li netko zna što je sada to po novome,od 01.09.
Predala sam na mirovinsko za uvećani doplatak,rješenje hzzo za njegu djeteta i kako mi nije sjela uplata a nisam ni dobila nikakvu obavijest
otišla sam na mirovinsko da ih priupitam i teta tamo mi je rekla da je rješenje poslano na vještaćenje u tvrtkovu i da je sada to po novome.
Nekužim...još je rekla da to traje i traje..a meni već prošlo skoro 2mj.
ak je tak onda je to dtvarno nekaj novoga, ja sam predavala po ljeti i sve uplate du došle s malim zakašnjenjem
Ja se danas stvarno šokirala.
jos teta kaže da neki i po 6mj čekaju:-o
pošto vidim da nitko nezna ovu novu proceduru evo da ja uputim,možda će nekoga zanimati.
Po novome,doplatak ne ostvarujete automatski uz rješenje o dopustu za njegu djeteta već ćete biti
pozvani na vještačenje u tvrtkovu 5 sa djetetom gdje će oni utvrditi stupanj oštečenja i da li imate pravo na doplatak.
Koliko sam uspjela saznati čeka se jako dugo na sam poziv pa onda na dalje.
Svasta novoga, a s druge strane kaj se to nije moglo odmah rješiti kad su vjeptaćili tak dugo njegu
Javi kak napreduješ
pa da nije mi jasno,u istoj kući iste papire dvaput vještače.