Bome, imaš živce...ja bih joj skočila na glavu :-x .
Printable View
Bome, imaš živce...ja bih joj skočila na glavu :-x .
Ok, širim dezimformacije, vekyn kavica ti je sljedeći vikend, a sad odoh da me metla ne zakači...
A nisam nista rekla jer nisam znala da li mi mora dati ili ne,ali sad kad vidim da mora onda cu ici opet tamo i inzistirati.
A da li ona meni kad zatrudnim mora dati uputnicu za vodjenje trudnoce u bolnici ako se tako dogovorim?jer ona ce sigurno odbiti pa cu je onda prijaviti kako spada :)i poslati joj par inspekcija za jos neke stvari koje radi..
Vađenje bete privatno ti košta 195 kn, nije baš džabe.
Socijalka ti ne mora tj. ni ne može ti dati uputnicu za vođenje trudnoće u bolnici jer se to više ne radi. Jedino ako bude nekih komplikacija onda se prebacuješ u bolnicu, kao hitnoća...
Sta tako skupo?a onda idem obavezno inzistirat na uputnici.
Meni su rekli da se moze u bolnicu,a i cesto vidim kod smiljanice trudnice da cekaju pregled.sta je to novo nesto?
Meni su rekli na nasoj humanoj da mogu vodit kod njih (dr M) ali mi za svaki pregled treba nova uputnica od mog gina.. i mora ti dat uputnicu za betu jer to izdaje ona a ne neko deseti,i jer je i ta uputnica bitna kao i svaka druga ili recept ,kao i uputnicu za preglede na humanoj jer se tamo sa svojim mpo dogovoris da ti na nalaz napise kontrola s uputnicom za 3tj na primjer.. ne daj se vuc za nos jer ona mjesecno dobiva lovu samo zato sto se vodis kod nje.. ako nece ona ima jos dr u RI..
Haha,moja ginicka ima svoj ultrazvuk i fino si vodi biznis ispod pulta tako da mogu sanjat dobrovoljnu uputnicu za ultrazvuk na humanoj.ali ja nisam duzna platiti njen ultrazvuk jer imam pravo na besplatan posto placam zdravstveno tako da cu svakako reagirati.a ja cijeli zivot privatno idem tako da na mene nije ni lipu potrosila..joj sad u sav stres jos i s tim natezanje.sutra idem za betu po uputnicu svakako.
Da li znate kojeg gina u ri tko ne komplicira,a da prima pacijente.
Ne znam jel smijem tu al oprat ce me mod-ica ako ne.. dr I.Simunovic na Pehlinu...
hvala jejja. pokušat ću se prebaciti. A nadam se da nećemo dobiti po nosu za skretanje s teme.
Nećete jer je ovo s ginekolozima povezano s potpomognutom u Rijeci (dok se o inseminacijama, simptomima nakon transfera itd. jelte, ima gdje drugdje raspravljati). Interesantno je i ovo s vođenjem trudnoće u KBC, iskustva su jako različita...ali to ćemo detaljnije obraditi na kavici 8.3. :raspa:
da da tigrica mislila sam na insemenaciju kao neinvazivnu. dakle od 8. dana folikulometrija praćenje naručena, a kavica onda 08.03. čekam info gdje...
meni je dr V rekao da je vođenje trudnoće kod njih stvar dogovora s doktorom tj da je moguće ako se tako dogovorite..Pretpostavljam da treba kukati kako nam je ginekolog koma (što meni vidimo iz priloženog je :) )tako da se nadam da će pristati..S time da sam ga ja pitala hipotetski samo jer ionako mi je dr M doktor,a ne on..Mislim da ako netko ima dobrog ginekologa uopće ne bi trebao komplicirati,ali ja eto nemam pa bi mi to bila super opcija pošto ni sam privatnim nisam zadovoljna,a mislim da ako zatrudnim putem mpo teškom mukom eksperimentiranje sa nekim novim ginićima ne dolazi u obzir..S time da je i to vođenje trudnoće u kbc-u tlaka jer svaki put treba ići po uputnicu,ali bar imaš najbolji monitoring..
Mhda, kao što rekoh...ispričat ćemo ti svoja iskustva na sljedećoj kavi, podsjeti me.
A ovo sa socijalcima i ultrazvucima - koliko čujem, svi oni naplaćuju UZV-ove (s tim da u trudnoći 3 pokriva HZZO) pod parolom "to smo mi sami kupili, nama to nije HZZO pokrio"...jer, ti možeš tražiti uputnicu za UZV i otići s njom na polikliniku (što naravno rijetki rade, rekla bih većinom oni čiji ginekolozi niti nemaju UZV, a mislim da je to u Rijeci samo jedna ginekologinja). Drugi par rukava je što nitko ne izdaje račun...
Može njoj ić na živce šta hoće, ali ona je dužna ti dat uputnicu za betu :evil:
To ti ga dođe ko' da ti socijalac neće dat uputnicu za antibiotike ili nešto slično i kaže ti da ti ih da netko drugi :roll: Tko?
Joooj kako me ljute ovakve stvari :evil: Ona dobiva plaću od tebe, a ponaša se ko' bog GRRRRRRRR!!!!!!
Sve info su na temi ;-)
http://forum.roda.hr/threads/83709-R...=1#post2579532
Evo onda jos jedan +za dom zdravlja na pehlinu, nijedan UZ nisam morala platit, imala ih vise od 3 (je li to zbog krvarenja i komplikacija na pocetku mozda, ne znam) a isto tako je bila rekla da nije frka za uputnicu ako cu na humanu.. ispada ono svak svog konja hvali,ali s moje strane je za sad sve bilo ok..
cure koje ste u RI imale zamrzavanje embrija koji dan su vam javili? lp.
Red pepper ma nisu one imale tamo telefon to je kao neka SOS ginekologica koja radi preko HZZO one stvari koje ti ne zeli tvoj gin. Probaj malo nazvati taj "bijeli telefon" pa se raspitaj..
Cure, dečki - tko još nije vidio, tko je zaboravio, tko je u mogućnosti:
http://forum.roda.hr/threads/84150-T...nosti-donacije
Hvala :heart:
danas na 12 dpt su mi 2 testa negativna..to je pretpostavljam dovoljno da zaključim da ništa od ovog puta.Ići ću izvaditi betu u srijedu reda radi,da mi doktor ne bi nešto drobio, ali me zanima da li je ok danas svojevoljno prestati sa estrofemima i utrogestanima?..jer sam dobila neku gadnu upalu (ili gljivice) od njih..jer koliko god pazim na higijenu to čačkanje 3 puta dnevno ne miriše na dobro..sad sam krenula sa canestenom za slučaj da su gljivice i zato sam sinoć popila utrogestan umjesto stavila vaginalno i toliko mi je slabo i vrti mi se da jedva funkcioniram..ne bi ga više uzela oralno nikad. ono što me zanima je što dalje? ovaj bi mjesec u stimulirani postupak pa da li moram se naručit na konzultacije ili mogu doći bilo koji dan kad je moj dr dole radi dogovora?koji dan se kreće s lijekovima ako mi recimo da kratki protokol.. Kako to ide sa lijekovima? da li mi on samo napiše što mi treba pa ja tražim po ljekarnama ili oni imaju lijekove pa mi daju? Ako sama idem u ljekarnu pretpostavljam da ne drži svaka ljekarna pa me zanima u kojoj ima...
e i raspitala sam se za cijene privatnog vađenja bete (za slučaj da se danas ne izborim za uputnicu) i u Medicu je 180kn ( +vađenje 15kn), a u Suncu 135kn (+vađenje 15kn)..U svakom slučaju Sunce je puuuno povoljnije za sve..ja sam prije postupka morala vaditi t3 i t4 za štitnjaču jer mi je tsh na gornjoj granici i u Suncu svaki dođe po 60kn,a u Medicu po 180kn..ako kome zatreba privatno dobro je znati.
Ja bi prestala s utricima, cekala M i ne bi vadila betu, pogotovo ne privatno. Ali to sam ja, koja je bila u puuuno postupaka.
Za konzultacije se moras narucit svakako. Oni ti daju lijekove.
Evo ako netko želi iz Istre na predavanje
ŠTO BI SVAKA ŽENA TREBALA UČINITI ZA SEBE
PREDAVAČ: dr. Gordan Crvenković, spec. ginekologije i porodništva, subspec. humane reprodukcije
ČETVRTAK, 6.3.2014. u 19 sati
VELIKA DVORANA DOMA KULTURE
TRG M. TITA 3, ROVINJ
*ULAZ SLOBODAN
http://www.pour.hr/events/497-predavanje
Ovo drugo mislim da nije za MPO pacijente, već za liječnike.
http://www.gynnova.hr/ponude/Predava...ici-Pula-32532
Evo Snekica i ja smo bile na predavanju i bilo je zanimljivo, iako smo zapravo krenule na predavanje o MPO :mrgreen:.
Sljedece predavanje istog predavaca najavljuje se za 02.04.2014 u Rovinju tema TRUDNOCA I MPO.
A mogle ste se i javiti... ;-)
Eto prilike za drugi djir. Sasatank kod fontane prije predavanja 8-)
Vec danima citam sve teme o mpo u ri. I sada kad sam dosla do kraja, sve nekako utihnulo. Voljela bih da je to zato sto svi djecu rade u kucnoj radinosti, ali sumnjam da je tako. Nadam se da ce tema zivnuti, puno sam od vas naucila, priblizile ste mi taj svijet, a i vas sam nekako "upoznala".
mi ne radimo doma djecu, ne da nam se zezati s time ..mi sjedimo u Premieru na kavi, a doktorima smo dali zadatak da smućkaju nešto.:coffee:
napričali smo se u subotu pa sad nema inspiracije..ali pitaj što te zanima, uvijek će ti netko tko zna rado odgovoriti!
Zemske, pitanje..
Da li se u Ri radi histeroskopija? I koga preporucujete?
[
Pobjegao mi post. Nedavno sam obavila hist.+kiret. tako da ako hoces pošaljem ti br. sestre za vise info.
Pak vidimo se na setnji u Zg, pa ces mi sve ispricati.. :-)
Nova sam i ne znam kako to sve funkcionira,nadam se da ću već nekako skužiti:)...
Zanima me koliko prije se treba naručiti za konzultacije kod dr.Smiljan,i koliko se otprilike čeka...i koje sve pretrage i uputnice treba prije napraviti,nabaviti kod svojeg soc.gin.,da ipak dođem s nečim konkretnim kod nje...jer mislim da bi ako ovaj mjesec ne uspijemo "prirodno napraviti nešto" u svakom slučaju krenuli na potpomognutu već u sljedećem mjesecu,u dogovoru s mojom gin..čak mi je i rekla da dr.Smiljan negdje privatno radi konzultacije,jer su u bolnici čeka dugo..
Hvala na svakom odgovoru
Ne čeka se dugo za konzultacije, vjerojatno se radi o nekoliko tjedana. Broj je 658-254, nazoveš izmežu 12 i 14 h i kažeš da bi se naručila kod dr. S. Trebat ćeš poslati uputnicu faxom (broj nemam), a sve to možeš obaviti i osobno od 12 do 14. Na prve konzultacije ne trebaš doći s posebnim nalazima osim ako imate relevantne dijagnoze, a za sve dalje će te na humanoj uputiti.
grrr, ova mogućnost editiranja prekratko traje :)
Ako će ti tvoja ginica dati uputnice unaprijed, možeš napraviti nalaz hormona 3 dc, briseve, a tm spermiogram (uputnicu dobije od svoje dr. opće prakse).
A privatno je radila kada sam se ja zanimala u medic spa poliklinici..ali mislim da ti se to ne isplati.ako zoves 1.4. Cim dobiju raspored vjerojatno ces u roku 2 tjedna dobiti termin..pozeljno je da se za isti dan kad dobijete termin odmah narucite i za spermiogram pa ne morate dva puta ici..mozes napraviti i nalaz hormona 3-5 dan ciklusa isto prije..a tamo,dobijes kompletan popis nalaza..
Ja bih zvala i prije 1.4. jer postoji šansa da i do kraja 3. mj. uleti na konzultacije. Slažem se da se ne isplati za konz. ići privatno kod nje.