Amari prvotno napisa
Jesam, annie i s2000, bas ogorcena kad vidim neke recenice...tipa "Ja sa hematomima na mirovanju i "nagradom" na racunu a ona na kavi"! Nemoj zaboravit da i ona ima tu istu nagradu na racunu, možda bi i ona rađe bila na poslu, a možda i ne bi, ne možeš znat! Umjesto da vam bude drago da zena smije izac prosetat, vama zao. Nikad necu razumjet takve ljude, budite sretni kad neka uziva u trudnoci i brine o djetetu, a ne ljubomorni!
I jesam, ogorcena sam kada vidim da bi nekima bilo draze vidjet trudnicu kako diže gajbe nego kako seta ili sjedi na kavi.:cry:
I jesam, ogorcena sam kada vidim da u danasnje vrijeme kad je sve dostupno, i medicinska literatura i intrenet, neke još uvijek vjeruju da prehrana i stres ne utjecu na razvoj djeteta. :zbunj:
Još nek kaze, jela sam sra...pa rodila sam zdravo dijete! Ok, jesi, ali da li ce bit zdravo za godinu, dvije, pet? Da li si sigurna da ce i sljedece bit zdravo? Ipak su to stvari na koje mi možemo utjecat! Svi misle da se njima ništa ne može dogodit.
Pa dajte procitajte koju knjigu ( ne mislim na 50 nijansi sive). Nemojte bit sebicne bar tih 7-8 mj i brinite o zdravlju. Hrpa vas se veseli sto vas dr ne pregleda, pa stisnite zube i odradite to!
Beti živiš na ruzicastom oblaku, nekim trudnicama je bitnija placa, bitnije da im doma nije dosadno, i bitnije im je zapalit cigaretu i popit pivu nego zdravlje djeteta!
Još sam pod dojmom kolegice koja je u Pragu u 40-oj uspjela zatrudnit i bila sva sretna kako ju dr ne pregledava, šta ce joj još i taj stres, pa zao joj novaca nece na bolovanje, dobije pola place....i eto, rodila u 28.tjednu. A isto je mislila da se to njoj nece dogodit jer je sve ok! Je, bilo je do 28, tjedna, bar je tako mislila! I sta joj vrijedi sad tih 6 placa? A nije sirota, malo joj je bilo 10.000 kn koje bi imali tih 6 mj ona i muz!
Tako je seni, nije za bolovanje ali je itekako vazno....i izbjegevati stres i pravilno se hraniti, i ne, nisam to sve mogla na poslu, i ne, nisam zbog toga bila na bolovanju, ale eto, bilo mi je itekako bitno! Bilo bi lijepo da je i vama! Ako ne vjerujete postoji strucna literatura! Ali nekim zenama jednostavno nije bitno i ne da im se!