jučer krepka juhica od povrća i brancini s krumpirima, danas juha od jučer i lički kiseli kupus sa sušenim rebarcima :)
Printable View
jučer krepka juhica od povrća i brancini s krumpirima, danas juha od jučer i lički kiseli kupus sa sušenim rebarcima :)
Danas cu neku zbrčkanu povrtnu juhu, polpete od oslića i zelenu salatu.
mi smo se za rucak uvalili kod mojih na rucak, ali smo za veceru sprasili licke police sa svjezim sirom, mladim lukom i spekom.
ajme, kako me nekad oduseve ta jednostavna jela...
juhica od juneće kosti sa domaćim rezancima,roštilj,pomfrit,zelena salata i kolač sa bananama..onak bezveze biskvit,puding od vanilije,gore banane i preljev...
sutra ništa,MM radi..preksutra ništa,oboje radimo...:mrgreen:
srijeda poriluk čušpajz..
zhang,kakve su to ličke police sa sirom..??
ma to se tako zove, a ustvari ti je to krumpir prerezan na dvije polovice i pecen u rerni. kora se dobro opere, ne guli se.
prerezana strana je gore.
super kad nemas ideja, a trebas nesto brzo i jednostavno..
Nedjelja: rostilj u vrtu, svakakvo meso, za prilog patlidzani s rostilja.
Ponedjeljak: fusilli u zelenom pestu
Utorak: Shepherd's Pie, zelena salata
Srijeda: povrtna juha, polpete, pohane tikvice, salata od svjezeg kupusa
Cetvrtak: opet modificirana musaka od Peterlin - bas mi je dobro sjeo ovaj recept! (kelj-sunka od puretine-karfiol-vrhnje+sir, pa redom dalje), salata od cikle
Petak: juha, spinat s vrhnjem pa zapecen sa sirom, losos iz pecnice, zelena salata
Mi smo se ove dane (nedostatak vremena) snalazili sa nekim brzim ručkovima, rođendani, bake....
Danas će biti ribica, špinat sa njokima
Brzi ručak: Piletina na naglo s dinstanim graškom i palentom, zelena salata
jucer: krem juha od brokule. karfioal i poriluka, pasta za nas sa sugom i gljivama za L sa tikvicama i brokulom
danas: juha od juce sa zobenim pahuljicama, lungic sa povrcem u woku
sutra: grah sa lignjama, za L samo grah
Danas samo lagano: riblja juha (oslić), pašteta od tune (ostalo od nedjeljnih gostiju, jer napravim uvijek više :yes:) i hobotnica na salatu. Moj savršeni meni :klap:
E, da za desert (opet od nedjelje i gostiju ostao komadić ) moto-torta.
jučer: juha od povrća, brokula, ćevapi i cikla
danas: falsa juha (s rižom), bijeli kupus, šnicle u bijelom šugu, zelena salata
Danas juha Francaise
danas: napravila juhu od krumpira, krvavice i krumpir
sutra: varivo od mahuna
:) kod nas su sutra krvavice sa krumpirom
I to friške :)
Danas mm-ov omiljeni meni: krem juha "Na brzaka", juneći šniceli u crvenom umaku i kukuruzni kroketi......sutra zapečeni canelloni s piletinom i povrćem. Nadam se da ću imat snage za desert, jerbo me uhvatila gadna prehlada.....a to bi me izličilo :mrgreen:
grah i ječam sa suhim mesom, crveni kupus salata!
jecam je kod mene sutra na meniju, sa porilukom.
danas su bile njoke sa gorgonzolom.
za petak cu varivo od lece ili slanutka.
subota bi mogla biti za rizoto sa safranom i jetrica.
a u nedjelju bi mogla pasti neka klasika poput pecene piletine i krumpirica.
Kod nas je sutra kombinacija bućkuriš :oops: (ali fino je):
Varivo od slanutka ostalo je od danas, a budući da je premalo, uvalila sam unutra šaku tjestenine (sitne školjkice).
Ne znam što ću s mesom, možda mužu ispečem krvavicu, meni uz ovo ne treba.
Salata - matovilac s lukom srebrencem.
Danas nisam kuhala. Bili smo na ručku kod prijatelja. Spremili su nam klopu na marokanski način(pod dojmom su putovanja tamo). Koje oduševljenje okusima i začinima. Bilo je prefino!!!
Jedva čekam sama isprobati slično.
danas juha od rajčice, popečci od kelja i zelena salata...možda neki jogurt dresing uz to
Help!! Zabunom sam umjesto leće kupila neki zeleni "sušeni polugrašak". Mogu li to skuhati kao leću? Jeste li to ikad kuhale?
Polugrašak iliti polubiži ja kuham kao juhu i zaista je ukusno, tj. svi je volimo. Na 250 g biži staviš 1 šoljicu od kave riže, malo luka, peršina, maslinovog ulja i vegete (vegetu kupujem u DM neku eko), samo malo soli i papra. Dolijem oko litru i 2 dcl hladne vode i stavim kuhati. Kuham u pretisu pa je gotova za nekih 20 min od kad uzavre. Sve prođem štapnim mikserom i to ti bude skroz krem. Ako voliš rjeđe uliješ više vode i naravno više vegete ili onu njihovu povrtnu kocku.
Spremim je i dan ranije.
Hvala MariolaST! Ja bi samo modificirala i umjesto riže stavila krumpir. Misliš da može? Treba li polugrašak prethodno ostavit u vodi da se namače?
mozes napraviti namaz od susenog graska: skuhas grasak sa listom lovora, odvojeno od toga prodinstas luk sa zacinima koji ti pasu (ja stavim sol, papar, timijan i mozda bosiljak ili origano), izmiksas indijske orascice, sv to pomijesas i u multipraktiku smiksas u pastetu, mozes dodati i malo soka od limuna.
meni je to prefino. dobro si me posjetila na taj namaz.
Mama Natasa - kakva je to juha Franc... nešto?
danas - pljeskavice, rizi- bizi i matovilac salata, krem juha od tikvica.
danas juneći gulaš s prosom
http://forum.roda.hr/threads/10860-j...-za-%C5%BElicu
Danas - pohani pileći prutići, rižoto sa tikvicama i mrkvom, cikla salata
Sutra - domaće tortilje sa piletinom i govedinom
Subota -paradajz juha, domaći tortelini sa sirom
Uh, koliko ideja! Hvala cure!:kiss:
Bolonjez (kuhan 3 sata:) ), špagete, zelena salata
Varivo poriluk i hamburgere.
pecena piletina i borkula i karfiol sa umakom od sira i porilukom
ja sam danas skuhala varivo od svega što sam našla u kući:
luk, mrkva, celer, pastrnjak, mahune, grašak, karfiol i brokula
i unutra nasula šaku zobenih pahuljica
Ja tek sad kuham današnji ručak LOOOL
Povrtna juhica, sve na sitno. Dinstane šnicle u umaku od češnjaka. Riža kao prilog. Salata od rikule. Čokolada za desert.
Nadam se samo da ćemo moći zaspati kad se prežderemo svega toga. :roll:
bolonjez , tijesto
sutra - nemam pojma
ivancice, minus iz zalaganja.
nadam se ribi sutra. danas sam kuhala bistru povrtnu juhu s domaćim rezancima, krokete od prosa, umak od senfa i kratko kuhanu brokulu.
Danas: ručak na brzinu juhica od rezanaca, kobasice i prženi krumpir
Sutra: varivo od poriluka
Eh marta, al ja zato sutra neplanirano, ne moram kuhati. Toliko je ostalo svega da sutra samo podgrijem i voila, gotov ručak. :-D
Danas mm krvavice i pire, a nama karbonara. I krafne.
Jucer sam napokon napravila varivo od lece sa suhom vratinom i ocekivano nije naislo bas na preveliko odusevljenje . Ali meni je cisto ok, malo za promjenu. A i gotovo je za 30 minuta.
Sutra nesto brzinski, nema me doma. Mozda cak i kupim cevape putem do doma. A popodne radim mm tortu od mrkve, oraha i narance.