hej curke, mi na putu za more, ovaj put cu se moci normalnije ponasati, a to znaci i plaza i kupanje, jeeej, da se malo i trbuscic okupa.
inace sto se tice testova senzibilizacije, ja sam ih do sada radila 2 puta, prvo dok sam lezala u bolnici, drugi prije kakvih 2 tjedma, a na nalazu su mi u Petrovoj napisali ponoviti test u 6. mj. trudnoce. Rekao mi je dr da je taj test stadardan u trudnoci, no u slucaju kao nasem, gdje je zena rh -, a muz rh +, onda se to radi cesce.
Inace, do problema vezanih za senzibilizaciju, tj da majka razvije atitijela na rh faktor bebe moze doci samo u tom slucaju: mama minus, tata plus. Problem moze nastati ako je beba plus. Na porodu se moze dogoditi da majka razvije antitijela protiv plus rh djeteta i to nije opasno za to dijete, nego sljedecu trudnocu ukoliko beba bude opet plus. Zato takvim majkama daju neku injekciju (zaboravila sam kako se to zove) kako to ne bi bio problem u buducoj trudnoci. Ako je beba rh minus, sve je ok. Sve ostale opcije su ok. Ako je tata rh minus, a mama plus, nema problema.
O tome znam jer je moja majka rh - a tata rh +, a kod mene i mm udenticna situacija.
Inace, jucer smo navrsili 17tt i konacno sam osjetila micanje male ribice u trbuhu. Tako neopisivo! Pusa velika svima od nas!