Hvala cure :)
Pratit cu temu i u 6mj odluciti da li cemo još jedan prirodni u rijeci (6 i 7mj ili samo 6—i), pa stimulirani 7mj u zg.
U stimulirani vise necuu rijeku jer ako imamo smrzlice tamo, ne mozemo promijeniti kliniku
Printable View
Hvala cure :)
Pratit cu temu i u 6mj odluciti da li cemo još jedan prirodni u rijeci (6 i 7mj ili samo 6—i), pa stimulirani 7mj u zg.
U stimulirani vise necuu rijeku jer ako imamo smrzlice tamo, ne mozemo promijeniti kliniku
Jutro!
Ja sam užas nad užasima, bome su me dobro satrali klomići...
Zadnja 3 dana nisam prestala plakati, živčana sam ko pas, iskreno divim se MM jer bih ja sama sebe odavno poslala u rodno mjesto. Sva sreća pa sam gotova s njima :D
Fizički nemam nuspojava, tek jutros me malo žigaju jajnici.
Treci transfer u Beta+, danas napravila test, negativan, ostaju nam jos 2 blastice za zadnji transfer.
Postoji postupak izdan od Nacionalnog povjerenstva za MPO koji kaže da se pohranjene spolne stanice, spolna tkiva i zameci mogu prenijeti iz jedne zdravstvne ustanove u drugu. Možeš kontaktirati ministarstvo zdravstva i od tajnika dobiti NPMPO dobiti dokumentaciju (01/4607-637).
Onda odgovorne osobe obje zdravstv. ustanove (iz koje se prenosi i u koju se prenosi) moraju potpisati pristanak u kojem potvrđuju da su suglasne za prijenos bioloških uzoraka. Onda te potpisane izjave s kratkim dopisom/molbom/zahtjevom (sama ga pišeš, nema šprancu) šalješ na NPMPO i tražiš odobrenje za prijenos. Odobrenje se čeka od 2-6 mjeseci (praksa cura koje su to radile), ali možeš npr. kao jedna poznanica na tajnikov mail sve poslati i onda obično on izlazi u susret i svim članovima povjerenstva to odmah šalje i moli hitno odobravanje.
Tako da, slobodno svoje smrzliće možeš prenijeti, ne moraš ih ostaviti u KBC Ri.
Lutza ojoj, baš mi je žao...
Nemam ih na lageru. Ovo bi ipak bilo malo komplicrano ako se zeli ciklus za ciklus ih koristiti, a i neodgovorno od mene bi bilo da ih stvorim kad znam da bi ih vjerojatno ostavila.
Hvala na info. Sigurno dobro dodje onima koji se presele u drugi grad.
Mi smo jučer obavili prvu folikulometriju u Beti, nakon 5 dana klomića, i imamo 8 folikula koji su 10+ mm. Sve super izgleda i jučer sam dobila prvu pikicu, danas ide još jedna i sutra ponovno na uzv. Primam Menopur.
MM mi ga je davao jučer, jao što sam bila zločesta...Stalno sam mu prigovarala da ne radi dobro, na kraju sam naravno i plakala (kao što radim i većinu vremena ovih dana :D).
Požalila sam se dr da sam nemoguća, kaže da je to sve normalno.
I ne znam jel ovo normalno - ali libido mi je na vrhuncu. Mislila sam da ću biti totalno nezainteresirana, s obzirom na živčanost i plač stalno, ali eto...Navečer se skroz promijenim. Od danas apstiniramo pošto kaže dr da bi punkcija mogla već u petak biti.
November - divne vijesti. Super je to reakcija na klomifen. Nadam se sa ce biti lijepih jajnih stanica iz tih folikula :) meni je libido bio koma tak da ne znam... šteta kaj ne mozes to iskoristiti :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cure, pitanje
Treba za Škvorca prvi put sve nalaze iskopirati? Da li nalazi ostaju kod njih?
Zrinkica mislis kad krenete u postupak? Meni je rekao da treba donijeti sve kopije. Valjda ostaju kod njih.
Ne na prvi razgovor
Meni na konzultacijama nije nista uzimao od nalaza. Samo je sve prepisao od originala u komp i svi podaci koji mu trebaju su unutra. Nije mi rekao da nista kopiram i nije mi nista uzimao.
Na konzultacijama ne treba. Ali meni je rekao da kopiram za prvi postupak.
Ok hvala cure
Da na zadnji uzv prije postupka morate donijeti svu kopiranu dokumentaciju i to ostaje kod njega.
Cure,
dali se u Betaplus ili kod Škvorca može preko HZZZO raditi IVF u prirodnom ciklusu, ili rade samo blage stimulacije tako?
Naravno, vjerujem da ću mi ovaj moj prvi biti bingo, ali me zanima.
Bila sam danas kod Skvorca kad je sestra nekome preko telefona pricala...
Ugovor im je do 30.6., i tek ce krajem lipnja znati jel produljen. U sedmom i osmom mjesecu je rekla da ne rade postupke radi godisnjih
Baš sam vidjela da kod njih sva tri postupka (prirodni, blaga i standard) idu uz ugovor. Tako da onda može očito, samo ako im produlje ugovor i tek na jesen.
Za Betu ću pitati danas kod njih.
Meni je dr.Skvorc isto potvrdio sto je Vrci napisala. S tim da vjeruju da ce im produziti i da zovem iza 15.8.da provjerim jer mene ionako interesira period nakon 8.
BetaPlus u zadnju godinu dana dobiva produljenje ugovora s Hzzo-om za 10 postupaka standardne stimulacije unutar 3 mjeseca, svako koliko se ti ugovori produžuju.
Ovdje se pisalo da naknadne odmrznute transfere iz Hzzo ugovora poliklinika BetaPlus naplaćuje prema cjeniku za privatne postupke. Svakako to pitajte prije nego krenete u postupak kojeg financira Hzzo.
Druga privatna klinika koja ugovara Hzzo postupke odmrznute transfre proizašle iz tog postupaka NE NAPLAĆUJE!
Hm, samo 10 postupaka standardne stimulacije? Mi smo upali preko HZZO u Betu, ali u blagu stimulaciju.
A ovo da se naknadi odmznuti transfer naplaćuje kod njih, to znam...
A da li Škvorc naplaćuje smrzavanje samo po sebi (iz postupka preko HZZO)? Beta naplaćuje i smrzavanje i transfer naravno.
November - koliko znam Škvorc ne naplaćuje nista, samo prve konzultacije i anesteziologa. Ako netko zna drugačije nek me ispravi. Beta naplaćuje FET i to dosta.
Koliko ja znam, ne... Nije mi dr. ništa rekao, ja sam kod njega sad u pripremi za FET. Danas mi je prva fm, pa ću baš točno pitati. Makar sumnjam da ne bi napomenuo.
Ono što je baš sam meni i mužu napomenuo nakon odgođenog ET-a i napisao na povijesti bolesti je to da se FET iz postupka preko HZZO ne naplaćuje, nego da samo donesem novu uputnicu od svog ginekologa.
Koliko ja znam Skvorc fet ne naplacuje. Mene je sad strah da necu moci u 8.mj u postupak zbog go jer mi menga pada 20.8 ako ne okasni.
Zenii to kod Škvorca ili u Beti?
Ja sam danas bila na fm, ovaj put kod dr.Dmitrović koja je odlična, baš mi je sjela i lijepo mi je digla raspoloženje.
Imamo 2 folikula od 20 mm i 2 od 14, narasli su jako brzo tako da će punkcija biti u petak i jedva čekam!!!
Kaže dr.da je i endometrij lijep.
I da, tražila je moj mali hidrosalpinks no nije ga našla. Štoviše, nije našla ni one cistične tvorbe koje štopaju jajovod.
I podržava moju odluku da ne idem na laparo, bar ne još.
November, kod Škvorca...
Bok cure!
Moja M je danas stigla.
Sutra još podignemo nalaze iz Petrove i imamo sve potrebno od papira.
Sljedeći tjedan smo kod doktora R i očekujemo da nas priprema za sljedeći ciklus za ICSI u lipnju.
Baš se veselim. Sljedeća M će biti jedna od jako iščekivanih :)
JUHU draga,
Hvala ti puno :)
Sretno bornastra!
Kod nas je isto loš spremiogram u pitanju (par spermija u ejakulatu) i evo došli smo sad do 4 smrznute blastice. Samo budite pozitivni i hrabro naprijed!
Hvala ti Frixie!
Da, lošiji spermiogram, ali na zadnjem spermiogramu je bilo i nešto pokretnih.
Kada će biti transfer kod vas?
Bornastra, nakon svih oni peripetija, ovo su odlicne vijesti. Sad se pripremi i drzim fige da bude uspjesno.
Ej draga Rominka! Da, nakon svih ružnijih vijesti ovo su napokon ljepše... ne mogu vjerovati da se približavamo postupku.
Hvala ti na figama, stvarno hvala.
Vidim da ste i vi u pripremama za postupak, i vama želim sve sve najbolje :)
Par dana prije sljedeće M idemo na more, baš smo jučer rezervirali. Nadam se da to ništa ne smeta kod postupka?
Bornastra prva fm za FET je odrađena, sutra je druga. Pratimo sluznicu i vodeći folikul. Ako bude sve ok, krajem idućeg tjedna bi bio FET.
Što se tiče spermija: nama su rekli da je bitno samo da su živi. Ionako se kod lošeg spermiograma radi ICSI, pa ne smeta ako je nepokretan ili slabo pokretan, samo da je živ. Sve će to biti ok, samo strpljivo i s nadom.
Frixie,
sretno, sretno! Brzo će to... :)
Baš gledam naš zadnji spermiogram. Nemamo napomenu jesu li živi ili ne. Piše da je mali broj spermija u ejakulatu, tek ponešto pokretnih spermija, uglavnom slabijih kinetičkih osobina.
Hvala ti. I upravo to... strpljivo i s velikom nadom i vjerom.
Curke, za poboljšanje kvalitete i broja spermija preporučam https://hr.iherb.com/tr/cb?pcodes=NH...2&rcode=KTB637
MM se nalaz poboljšao toliko da smo u posljednjem postupku prvi put imali IVF metodu umjesto ICSI jer ih je bilo jako puno i bili su jaaako živahni :) :) :)
Nina, i moj je pio to, pa mu nije pomagalo, na žalost. Tj. mrvu digne broj spermija, ali i dalje nam bude teška OA
Koliko dugo je pio? Moj je 4 mjeseca dozu od 12 mg.
Ma dugo, to je i bilo po savjetu MPO dr.
Al uvijek je tako, nekome pomogne, nekome ne. Da barem postoji nešto što će sve spermiograme prebaciti na normo, to bi bio vrh :)
Mislim da je pio neka 4 mjeseca pred postupak za prvo dijete, sad se ne sjećam koliko, isto neka 2-3 mj