Bravo tulipan :-D
@bubekica-hvala na savjetu ;)
Printable View
Bravo tulipan :-D
@bubekica-hvala na savjetu ;)
Tulipan, fulala si tocno tocno duplanje za 1 :-)
Super beta
~~~~~~~~~~~~ za 25.3.!
Cestitam tulipan83!!!
Cestitam tulipan 83 :)
Čestiam tulipan!
Vrijeme duplanja - 48 sati, školski!
Čestitam! Nek ovako školski bude do kraja!!!
tulipan :dancingfever:
Tulipan- sretno!
Maca- želim ti uspjeh-na kraju je samo to bitno.
Ja sam imala u Petrovoj 14JS a na kraju ostale samo dvije blastociste koje se nisu primile. Kvaliteta im je bila ok. Ne znam u čemu je bio problem. Mislim da je kod mene riječ o lošoj prihvatljivosti endometrija za zametak. Ima koja prijedlog kako doprinijeti implantaciji?
I zašto je bitno da li je riječ o Gonalu ili o Menopuru? Ja sam razmišljala da doktorici predlozim sad Menopure jer s Gonalima i Puregonom nije bilo uspjeha
tulipan, super beta i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje
maca2 za beturinu,nek te ovaj jedan ali vrijedan usreći :D
anka, mi smo slično reagirale na puregon,ja mislim...na menopuru sam dobila 3 puta više stanica nego na puregonu :-*
Koliko ja znam da li menopuri/gonali/puregoni ovisi o hormonskom statusu žene. Barem je meni tako dr. objasnio. Neki su po svom sastavi čisti FSH (gonal), a ne neki kombinacije FSH i LH (menopur).
Navodno je mlađim ženama, dobrih hormonski nalaza svejedno što će uzimati, dok starijim ženema i ovima kod kojih hormoni nisu baš savršeni više paše menopur (ovo sam čitala u jednom članku dr. Radončića).
Ja sam u 3 postupka bila na gonalima i u jednom na menopuru-s gonalima uvijek više od 10 js, s menopurom "samo" 6
Što se tiče pospješivanja implantacije sve je to lutrija, rekla/kazala...nažalost još se sa sigurnošću ništa ne može reći...ja ovaj put (kao i dobitnom postupku) od dana punkcije pijem i andol 100 svaki dan 1x, tako mi je rečeno u MB...sad u Petrovoj mi ništa vezano uz to nisu rekli ali ja opet pijem ;)
maca2 ako sam dobro skužila andol uzimaš zbog dobre prokrvljenosti endometrija :cekam: bacam se na istraživanje te teme po forumu :mrgreen:
Ne znam da li da riskiram s promjenom lijeka? S Gonalima sam imala puno JS ali očito nisu bile baš nešto- jer su na kraju bile fragmentirane.
Nekako mi se čini bolje imati kvalitetne JS nego puno njih ali manje kvalitetne. Čitala sam da jake stimulacije npr u SAD idu na teret kvalitete JS.
Aspirin sam uzimala.
@una99 - da zbog bolje prokrvljenosti...navodno pospješuje implantaciju :ne zna:
Trenutno se hvatam za sve :-P
@nestrpljiva anka - a koja vam je dijagnoza?
Ako je loš spermiogram onda možda bolje ići na više js-veća mogućnost oplodnje. S obzirom da si ti došla s gonalima do blastica meni se to čini dobar izbor :ne zna:
Meni osobno se menopur pokazao kao lošiji izbor od gonala (kod mene je sve o.k.)
tulipan83 cestitam neka je sada skolski i dosadno do kraja!
Mi idemo polako prema naprijed u cetvrtak druga fm, nesto se pokrenulo.
pak :fige: da dođeš do svog cilja :-)
Zapravo je i kod mene sve ok! Zadnji spermiogram je bio normo, a raniji su bili oligoastenoterato.
Svi nalazi kod mene su u redu- osim kardiolipidnog sindroma IgG koji je 19 a maksimum je 15. Ali to ne bi smjelo ometati začeće. Mislim da je kod mene stvar u JS i u prihvatljivosti endometrija- a to nije dokazano. Hmmmm
Ma to nakraju ispadne i najteze...kao sve o.k., a trudnoce nema :(...nekako mi se cini da je "lakse" imati dijagnozu i znati s cim i kako se boriti nego ovako nagadjati...
pak, nek bude tih folikulića koji će dati naaaajbolje js, a one će dati najbolje i najjače kucajuće :heart:
Ja procurila, pa u petak krećem s Menopurima :)
snekica :fige:
Snekica vibre do neba i nazad...
tulipan cestitam!
svima ~~~~~~~~~~~
Snekice :heart:
Snekice,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :fige::pivo:
maca2 - mene i dalje muči tvoj estradiol koji je toliko šetao - da li je moguće da je treći nalaz pogrešan?
jesi li pitala zašto je pao estradiol? i saznah da ne vade svi u Petrovoj estradiol u stimulaciji? ne svi liječnici ili ne za sve pacijentice!?
Vidim veselo je ovdje :)
Moj estradiol od pon 6200, danas 225 Puregona+Orgalutran...ima 7-8 folikula , veceras 2 Brevactida u 23 h pa u petak veseeeeeljeee...
zelimo_bebu :fige: Sretno !!!!!
Hvala :)
Vama svima pusa dok sam još normalna....:lol:
Kadauna, što se tiče vađenja estradiola u Petrovoj, ja u prvoj stimulaciji vadila 2 puta, u drugoj jednom-negdje pred štopericu, a sad mi je vadio 2dc, pa ćemo vidjeti hoće li još koji put...
Miuta...kako je tvoje prošlo kod DR? Jučer smo se na kraju mimoišle...kad si opet gore?
Super da ide sve kako treba i da se ne rasteže kao kod mene :)
A neznam stresirana sam toliko u glavu.sta mozemo to samo ko prode to razumije najbolije.
@kadauna-pitala sam dr., rekao je da miu je sve to čudno ali da je već imao slučajeva kada pacijentica ima nizak estradiol a na kraju budu dobre js :ne zna:...iako se čudio odlučio je zanemariti nalaz i vjerovati UZV-u po kojemu sam imala 7 forlikula 17-19 mm i dati mi štopericu...na kraju se ispostavilo da je dobro postupio. Čak me taj zadnji dan folikulometrije nije želio slati vaditi estradiol jer je rekao samo će nas zbuniti :-P
Mene je slao 3x vadiit estradiol (dr.Kasum), a slao je i sve ostale cure koje su bile kod njega a s kojima sam bila na folikulometrijama, aspiraciji...
želimo_bebu, miuta, snekica i pak -sretno cure!!! :fige::fige::fige:
Koliko mora biti abstinencija?ako vise od 7 e precdugo i bude sporo ja mislim.?!!!
Beta negativna. Neznam ni sama sta sad. Dali ponovo pokusati IVF ili ostati na jednom dijetu?