opet se ja pohvalila da nemam kontrakcija kad ono :mrgreen:
kontrakcije i menstrualni bolovi
al dobro, danas sam stvarno bila preaktivna...
Printable View
opet se ja pohvalila da nemam kontrakcija kad ono :mrgreen:
kontrakcije i menstrualni bolovi
al dobro, danas sam stvarno bila preaktivna...
I onda meni kažeš da mirujem :-P
Lezi sad!
al ja sam skoro u terminu :mrgreen:
ma, da i danas rodim, nema frke
a ti, draga moja, imas jos puuuno ;-)
A dobro sad, nećemo cjepidlačiti:mrgreen:
Skužila sam da to puno do kraja i nije baš tako puno. Zapravo, još malo. Ja si računam nekih 37tt. Daklem...još 14...tri mjeseca i sitno :scared: leti mi ovo vrijeme nevjerojatno.
oooooo daaaa
tak sam si ja cijelo vrijeme mislila...ima jos, ima jos...kad ono - tu smo!!!
Meni je isto ova trudnoća preletjela, kao da sam prije par tjedana ugledala plus :)
Nego, jučer sam bila kod pedijatrice, nešt rješavala mališanu za odgodu,
i došle na temu moje trudnoće, ja velim daje beba zasad na zadak (znam znam 32tt stigne se još okrenuti),
ali rekla mi je da svakak idem na CR, i svi medicinari koje znam, svi preporučaju Cr..
Tak da ako se ne okrene nebudem nit pokušavala drugačije...
Onda imam još opciju usput dogovoriti i podvezivanje jajovoda, pa smo i to odmah riješili, tak da opcija CR niej loša...
Cheerilee stigne se jos okrenuti, to znas
inace, ja sam svoju prvu rodila carskim, jer je bila na zadak
ali neki kosi zadak, vaginalni i nije bio opcija, nisu mi ni spomenuli
i znam da se na zadak moze najnormalnije vaginalno roditi, ali ja ne bih, nema sanse
pogtovo, jer ja imam samo curke, a sve zene iz muzeve obitelji imaju...paaa...malo vece glave :mrgreen:
tako da s takvom genetikom ne bih nikako riskirala :-)
Je je znam da stigne,
al velim do razgovora s pedijatricom nisam ni razmišljala o Cr..
Al pošto imamo dijete s autizmom, rekla je ni najmanje nam sad netrebaju neke komplikacije koje nosi porod na zadak,
većinom je sve ok ali ima i nekih specifičnih posljedica tak da ako već mogu birati onda svakak biram Cr..
Nije baš da sam oduševljena, jer su mi porodi bili prekrasni, skoro pa bezbolni, trajali kraće od sat vremena od prvog truda, ma milina...
A odmah bi napravila i sterilizaciju, to smo ionako planirali...
Vjerujem da postoje argumenti i za i protiv, no meni je moj ginekolog (kos) rekao da nisu stetni ultrazvuci uopce..da dosta zena u rizicnim trudnocama ima uzv i dva puta dnevno.. e sad, ono sto sam cula u petrovoj od dr je da ono sto steti je color doppler koji neki dr pale a koji se u ranoj trudnoci ne bi smjeli paliti na uzv. Takoder je istina da precesti vaginalni pregled moze stetiti zbog mogucnosti preranog otvaranja..ali prema svemu sto sam ispitivala obican uzv (preko trbuha) ne moze nastetiti. Ali svakako, ne mora biti niti da smo ja ili moj dr u pravu..
Cheerilee, znam da nisi odusevljena, pogotovo jer si imala takve porode
al nije ni carski kraj svijeta
ja sam se od svog carskog puuuuuno brze oporavila nego nakon prvog vaginalnog, na kojem su izmrcvarili i mene u bebu
Ginger, sanjala sam te - da si napisala da ides u rodiliste jer je krenulo :lol: eto, rodila si sinoc u mom snu :mrgreen:
Sybila :lool:
i, kak je bilo?
svi me nesto tjeraju da idem sto prije, a meni se jos ne ide...cini se ni njoj :-)
joj, sinoc sam imala bas grdu noc
tesko sam dolazila do zraka, nisam se mogla namjestiti, pola noci provela u boravku
mm naravno nije ni skuzio :roll: mogu ja i roditi pored njega...
ujutro sam ga samo sprasila iz sobe da ide spremati djecu za skolu i vrtic
ljudi moji, koji kaos! ne znam kak ce to izgledati dok ja budem u rodilistu :nope:
Haha, Ginger, ja se brinem kak će se MM uspjeti organizirati s njim jednim dok ja budem u rodilištu, a tvoj ih mora 3 hendlati:-)
Ja danas 28 tt i napokon od ovog tjedna ne radim, uživancija...
Cure u finalu, želim brz i bezbolan porod!
Eto mene s kontrole, sve je ok :-D:-D
Malci uživaju, rastu ko gljive i briga njih što im mama paničari za svaku sitnicu.
Sybila, i među mojima je 4 dana razlika. Alieni moji mali :)
Jedan je dosta nisko, blizu grlića maternice i vjerojatno zato brljavim povremeno.
Kupila sam Donat i od sada pa nadalje nek se crijeva sama snalaze, ja im više pomagati neću :mrgreen:
Ginger - bilo je tak da su krenule kontrakcije i onda op! pravi trudovi pa si usred noci krenula u bolnicu i znam da si rodila, ali ne znam detalje :mrgreen:
Sto se muza tice - bit ce kaos, samo se nemoj obazirati na njega, svi ce iz kaosa izaci sa svim rukama, nogama i ocima na broju, to je najbitnije :-) sto ne vidis, ne znas i nemoj pokusavati saznati, bit će ti lakse.
Znas kako je mm neki dan stavio prati bocu od paradajza u sudjericu? Polegao ju je! :lol:
Zenii, uzivaj sad!
Biska- ma glavno da su oni super, njih u trbuhu ni najmanje nije briga za nas vani :-)
Nego zemske...ja vec tri mjeseca umiiiirem za lubenicom i kukam i molim mm da ju negdje pronadje...ovaj tjedan stigle prve lubenice u trgovine! Bogtepita odakle, ali ima ih! :-D
Ja sam danas do Lidla navratila nakon pregleda i namirisala jagode maltene na drugom kraju ducana. Mislim, uvoz su, ali mirisu kao da su jutros ubrane.
Bas se sad psihicki spremam za degustaciju, nadam se da nece biti neugodnih posljedica :)
Lidl mi jedini ima ok jagode, sve sam centre prosla. Jos sam se iznenadila kak su iznutra bijele, a bile su fine slatke, drugdje crvene a unutra samo voda.
Uzasno mi je ovo razdoblje izmedju voca koje traje vec mj dana :-/ jedva cekam da krenu nase jagode, lubenice, dinje, breskve...ma joj.
Jagode su odlične, osobito za prve ovosezonske!
Sybila ma ne obazirem se...postigla sam novu zen razinu :mrgreen:
a inace sam zivac...
nek se snalaze
Cheerilee i ja bih radije vaginalac, al kazem ti, nije carski kraj svijeta...
inace, dan carskog je 0-ti dan, a 5. ides doma
i ako zavrsis na carskom, trazi lijekove protiv bolova cim pocnes nesto osjecati, nemoj cekati da pocne boliti
jer moze biti gadno, a sami ti obicno ne nude
meni je to bio najbolji savjet koji sam ovdje dobila
vice - jooooj, i ja ga jedva cekam
kupila sam te jagode iz lidla curama za probu, bas me zanima
ak im budu valjale idem po jos
biska super za bebice!
Zeni, uzivaj sad!
Pozdrav cure! Rekla sam da u drugoj trudnoci necu citat forum, i opcenito ic na internet googlat sve i svasta, al badave mi.
Sad sam 22 tjedna, i od sinoc mala toliko lupa da vec mislim dal je to ok. Naravno, kad ne lupa opet nije dobro :/
Na pregledu proslog tjedna je bilo sve ok, ja zatvorena (i prva je rodjena na CR jer se nisam uopce otvorila, nakon 9-mjesecnog fantaziranja kako se otvaram), beba je bila glavom dole. Sad mi se cini da se okrenula jer ju uglavnom osjetim kao i inace, i onda odjednom sut kao da me netko nozem ubode u mjehur. Bas imam osjecaj kao da netko unutra ima sat kick-boxa. To je ok, jelda?
Ne sjecam se vise kako je bilo u prvoj trudnoci, vjerojatno isto tako, al sam za svaki strec isla na uzv, a sad mi malo glupo.
Znaci ne boli me konstantno, samo kad opizdi po mjehuru. A to je dosta cesto sinoc i danas. Nemam krvarenja, nis, sve ok. Osim mojih zivaca :mrgreen:
Sve je to ok. Ja dobivam u mjehur i glavom i nogama, kako god da se pozicioniraju, nekad zna biti tako jako da me zaboli, a nekad mi je samo jako bitno da vrlo vrlo brzo odem na wc :mrgreen:
Pisala sam par stranica ranije da sam dobivala u cerviks, ko da ce svaki cas izletit van :-/
Dok ne pece pri mokrenju i sl, da mozes posumnjati na neku upalu mjehura, alles gut.
Mene su dvije noci zaredom drzali budnom udarcima, pa sam mislila da nekaj ne valja. Sinoc sam prespavala i nisu me budili, pa sam opet mislila da nesto ne valja :lol: mislim da smo sve iste i u istom sosu.
Cure da vas pitam koliko ste puta isle na uzv do 12.tt?
Nije bitno jer zbog svoje panike i znatizelje ili je bio redovan uzv.....
Ja sam na 1.uzv 6+0tt,a sljedeci mi je zakazan 28.4 :-(
To mi je tako daleko.....
Ja sam isla ovako: 5+5, 6+5 - bolnica, MPO dr.; 8+3 soc.gin, 12+4 kombinirani, 13+3 soc.gin. S tim da je soc.racunao da ce me na komb.naruciti izmedju 11 i 12 tt pa je zato pregled kod njega bio u 13tt, inace bi me on naručio tad, malo ranije.
To ti je ok razmak, ne brini, znam da izgleda daleko, pogotovo tako rano, ali nije. Ali skroz te razumijem, ja sam skoro svisnula od iscekivanja u ovom periodu od 8 do 12tt.
u ovoj trudnoci u 8tt i 12tt, a tako nekako i u prosloj (trecoj po redu)
u prve dvije cesto, jer je bilo puno krvarenja i komplikacija
Cure, upadam u temu kao padobranac. U 32. tj.trudnoce sam. Jucer bila na uzv-sve super. No pri povratku s pregleda cijeli ostatak dana provela sam u intenzivnom povracanju. Pokupila sam virozu.
Prilikom povracanja, toliko me jako bolio trbuh i pojavljivali su se bolovi u ledjima-pretpostavljam od naprezanja.
Danas vise nisam povracala, ali imam strasne bolove u rukama, ledjima, vratu... a ono sto me najvise brine neki pritisak u prsima. Je li taj pritisak posljedica povracanja?
Tlak mi je 110/70. Obicno mi bude 120/80, nekad i 110/70. Znaci,normalan je. Brinu me otkucaji srca koji su oko 95-98.
Kuzi li se koja od vas?
Bebu cijelo vrijeme normalno osjecam.
Ne znam bi li na hitnu. No, s obzirom da bolove osjecam po cijelom tijelu, mislim da je sa srcem sve ok.
Unaprijed hvala na odgovoru!
Bas sam se nesto isprepadala. Slomila me ova dva dana.
ne znam, al ako si zabrinuta odi na hitnu
ja sam imala crijevnu virozu, osjecala se totalno strgano, odlezala par dana i to je bilo to
nisam nikud isla
znala sam da je viroza u pitanju, imali su je i ukucani
Ma i moji su ju svi imali. Danas sam vec i normalno jela i sve je ok osim tih bolova po cijelom tijelu i pritiska u grudnom kosu. Mislim da je do toga sto sam doslovno 24h prespavala pa sam sva zalezana.
Ali sutra cu otici, imas pravo, ako ne prestane.
Samo me zanimalo jesu li ovi otkucaji ok, ali sam naknadno procitala da su u trudnoci poviseni.
Na pocetku t, oko 7tt, me jako uplasila bol u prsima, bas sam imala osjecaj da me srce boli i kao da mi netko sjedi na prsima. Imala sam enterovirozu, "srce" je boljelo od zeludca i popustilo je kroz dva-tri dana.
Iako je pritisak u prsima inace alarm u trudnoci, pa zato trebas pratitit tlak i disanje, bol u tom podrucju nakon povracanja, tijekom viroze je sasvim ocekivana. Pij dosta tekucine, puls skace od dehidracije, iako nije previsok. Ako ne popusti sutra, odi na hitnu.
Dođoh vidjeti je li Điđa-Riđa rodila-Ginger, još malo, ha? Neka curke unutra! Kod mame je najljepše :)
Cure, svima želim sreću, brze i lake porode, žive i zdrave bebice!
Moja Mašenka sad ima već 6 mjeseci, krenuli smo polako i s dohranom-vrijeme leti! Ali ne bih bila više trudna, moram priznati. Cure koje ste na 4- 5. trudnoći- svaka čast! Ja čekam dan kad ću se (na)spavati.
Ostajte mi dobro-puse šaljemo moja uspavana tri smotuljka i ja
Sybila, hvala na odgovoru. Evo, probudih se i sve je ok. Nestali bolovi. :-)
Osim laganih u vratu.
To mi je bilo od previse lezanja-zalezanosti i naprezanja prilikom povracanja-kojeg je bilo svakih pola sata :-(
Prepala sam se da nije nesto sa srcem, iako mi je to sve uvijek ok, ali nikad se ne zna ;-)
Bilo pa proslo, eto, hvala Bogu!
Jutro curke!!Eto i mi pod virozom vec tjedan dana,pa da vas pozdravimo samo!
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Curke, mene je pocela kriza hvatati zbog zika komaraca :( Ja cu biti ljetna I jesenska trudnica....
QB. :-* jos sam 2u1
vibre bubanima!
evic, nemoj tako razmisljati, nije to bas dobro...
mislim da nemas bas puno razloga za brigu
Joj Ginger, nadam se...
Pozdrav, nova sam ovdje!
Imam uzasan strah pa molim pomoc!
Trudna sam 6+5 tt i prije tjedan dana su pocele uzasne mucnine i povracanje zbog kojih sam zavrsila na infuziji! Odjednom, nakon tjedan dana mucnine su se smanjile za 90% te nisam ni jednom povratila u zadnja dva dana! Malo sam zabrinuta da li je sve u redu! Napominjem da sam jedan dan uzela homeopatske kuglice nux vomica i od tada se to smirilo! Da li bi mogli biti do kuglica ili? Jako me strah s obzirom da je u prva trudnoci zavrsila s missed ab u 10 tjednu i tad su me prvo pitali da li sam naglo osjetila da mi bolje(tada mi je bilo zlo sve dok mi nisu napravili kiretazu)! Da li nagli prestanak toliko jakih mucnina tako rano znaci sa nesto nije u redu!
Zenske kako ste? Jeste ozdravile?
Evic - ja imam spremne one istjerivace komaraca za uticnicu i olivalov sprej protiv komaraca za djecu (tim sam se trackala i proslo ljeto kad sam ocekivala postupak) - iskreno mislim da je dovoljno s obzirom da nismo imali zike ovdje prosle godine. Nemoj se brinuti :-)
Mi smo napunili 23tt i sljedeci petak radim ogtt...odlucila ipak prije uskrsa jer nema sanse da si uskracujem kolace jer trebam vaditi krv taj tjedan koji dolazi odmah poslije uskrsa. :mrgreen:
S obzirom na rapidan rast kila i ogtt,pokusavam malo jace kontrolirati sto i koliko jedem...sto je samo rezultiralo time da sam a)uzasno uzasno gladna i b) jedan dan sam brojala kalorije i ispalo je da kad jedem tak da dobivam kile zapravo unosim 2000-2500kcal...a ne zelim unositi ispod 2000 jer su ipak potrebne :-/ ne znam vise. Uglavnom, sad se malo klonim secera i jednostavnih ugljikohidrata, vidjet cemo.
Wow koliko teksta o hrani :-/
Evic, ja sam bas nocas cula komarca kako mi zuji kraj uha i odmah sam se Zike sjetila. Onda sam se okrenula na drugi bok i zaspala jer... svaki dan panicarim oko neke druge gluposti i ugnjetavam muza. Da jos krenem i sa Zikom mislim da bi me u Vrapce iskrcao :)
Sybila, ja patim jer sam cijeli zivot buco i veeeeliki gurman koji zivi za hranu, a sada mi nista ne pase, cak i kad mi nesto za divno cudo bude fino, nakon par zlica pocne me ubijati zeludac. Fali mi hrana, moj vjerni prijatelj! :) :) :)
Cekaj, cekaj, vratit ce se apetit u velikom stilu! Ja volim papati jako, a posebno sam slaba na slatko i cokolade, otkad znam za sebe ja kad jedem cokoladu pojedem citavu cokoladu :mrgreen: mozes si misliti kako sam reagirala kad sam u ranoj trudnoci vidjela cokoladu i nagonski rekla "fuj!" :lol: isla sam se natjerat (!) da pojedem kockicu i skoro ju odmah ispovracala :lol:
I onda je doslo drugo tromjesjecje. Sad mogu, da si dozvolim, slistiti cijelu onu veeeliku milku i traziti jos :mrgreen:
Sve se to vrati!