Cure, svima jedan :love2:
Ja sam danas bas nekak umorna od silnog isprobavanja krema i kremica i svima vam saljem jedan veliki hug!
Printable View
Cure, svima jedan :love2:
Ja sam danas bas nekak umorna od silnog isprobavanja krema i kremica i svima vam saljem jedan veliki hug!
neznam za kruh bez kvasca,ali kolače nije problem napravit bez kvasca,jaja,km,bjelog brašna...možeš umjesit lisnato tjesto,možeš kao pite (s jabukama)...
stella2,
ja kupujem alnaturin prašak za pecivo u dm-u.
našoj bebi krenuo rinitis. bliss!
danas na kontroli kod alergologice dobili i dg pelenskog dermatitisa (inače nosi platnene, ali na vježbama su nam rekli da joj je zbog toga guza teška pa da probamo staviti jednokratne. osula se u roku od sata. trebalo mi je dan-dva da zaliječim koliko toliko. double bliss!)
a sada se grebe pa ništa od mog spavanja pa eto tipkam u ovaj pozni sat. (ona mi spava u krilu)
tako da jedan veliki zagrljaj svima i od mene.
bimba iaia i cure koje ste bile kod dr. Jelića, da li znate u BRT testu što je točno bijelo brašno, da li se to odnosti na bijelo oštro i glatko (zbog načina mljevenja i izbjeljivanja, aditiva) ili na sva pšenična brašna (bijelo, polubjelo, integralno, crno...), inače sigurno ste primjetile da među testiranim žitaricama nema pšenice
inače poslati ću doktoru danas mail pa ćemo vidjeti točnu informaciju
Za stelu2, obzirom da si uzorak slala nisi mogla razgovarati sa Dr. Jelićem. Kada smo mi bili on nam je objasnio da je alergo nalaz koji on radi isključivo kvalitativan a ne kvantitativan. Što znači da će test pokazati i ako je djete i minimalno osjetljivo na neku hranu ili sastojak, ne mora se raditi o pravoj alergiji. Ovaj ti nalaz eventualno može potvrditi nešto što si već znala ili sumnjala i može biti baza za neke druge kvantitativne preglede gdje bi se pokazalo koliko je mali na nešto alergičan. Zato se nemoj toliko bojati, ako si npr. dosta sigurna da mu mrkva ne smeta nemoj je totalno izbaciti, samo obrati veliku pažnju kad mu daješ. Osobno, kad vidim ili sumnjam da joj nešto smeta pokušam joj to dati kada je dobro i kad sam sigurna da nije jela ništa što joj može smetati i onda jako pomno pratim reakcije, tada obavezno dobije rukavice za noć čak i ako nema znakova. A objasnili su mi i da te dječje alergije mogu proći jer se polako njihov organizam imunizira. Naravno da to ne znači davati im nešto što im jako smeta, ali znači da ima nade da nam se izliječe i nemaju više problema.
the enchantress, baš su vam zločesti na vježbama. Kad smo mi išli pitala sam da li to ima ikakve veze i rekli su mi da naravno nema. Riječi fizioterapeutkinje: "Da je to bitno onda djeca u prošlosti ne bi nikada bila prohodala." Mi smo uredno išli sa pamučnim pelenama i nikakvih problema.
Veliki zagrljaj svima
dobila sam odgovor
bijelo brašno je isključivo bijelo (oštro i glatko) pšenično
znači kod alergije na bijelo može se koristiti crno za koje smo sigurni da je zaista samo crno brašno. Dr. mi je napisao da je najbolje koristiti brašno od punog zrna pšenice (pretpostavljam da je to integralno)
išli smo izvaditi krv u laboratorij gdje se vadi krv..prije sam ih nazvala (imam tamo i jednu poznanicu) i objasnila o čemu se radi..izvadili su malome krv iz prstića, stavili na filter papiru i to poslala dr.jeliću zajedno sa nekim upitnikom kojeg sam morala popuniti..a, taj upitnik mi je dr.jelić prije poslao preko maila.., već drugi dan sam imala nalaze na mailu..i naravno razgovarala sam s njim preko telefona nekoliko puta..
sad mu mislim još poslati neke uzorke deterđenta, kremica..čak mislim poslati i prašak za pecivo..jer mu radim jednu ring tortu koja je slična kruhu, jako fina..ali, u to ide prašak za pecivo..pa me živo zanima taj prašak za pecivo..
a, kaj je najgore od svega, ukinula sma te namirnice sad, a, on je tak jako crveni u licu..već dugo nije bio..uopće mi to nije jasno..trebalo bi biti bolje..ali, vjerojatno je crveni jer je zatoplilo, došlo je proljeće, počelo cvasti, a na početku proljeća uvijek nekak jače pocrveni u licu..
achan, hvala na informaciji o tim alergenima..nije mi to dr.jelić rekao..samo je rekao da on ne može tim testiranjima znati jačinu alergena..može biti da nešto minimalno reagira...pratit ću i vidjeti..sve bi bilo u redu da kvas nije pozitivan jer mi mali stavrno voli klipiće, buhtle, sva dizana tijesta kaj sam mu pekla na crnom brašnu..a, sad to moram ukinuti i teško će mu biti..
najradije bi mu taj kvas testirala putem krvi, da vidimo kolika je alergija..
pozdrav svima..
stela2, malo sam progooglala i na samu ključnu riječ "beskvasni kruh" sam našla brdo sajtova sa receptima. Probaj, nešto ćeš sigurno naći da odgovara malome.
Biti će da je stvarno proljeće jer se i moja sva crveni i češe a ništa novoga, sumnjivog, nepoznatog ili opasnog nije kušala. Toliko tih faktora utječe.
Informacije radi, kada se prošli ponedeljak do krvi raščešala pa joj je sve curilo. U 4 dana mazanja healthydermom i bepanten plus sve joj je bilo prošlo ko da rana nije ni bilo.
A da se nadovežem na onu temu o dopunama prehrani, čini mi se da joj je stabilnije od kad joj (napokon uredno svaki dan) dajem onaj Cod liver oil sa esencijalnim masnim kiselinama.
evo da javim da smo mi u realtivno mirnoj fazi.
nakon što se poslije mazanja kortiko mojoj curki sve ponovo vratilo, ja sam na nekakvoj prilagođenoj antialergijskoj dijeti. i stanje se polako počelo smirivati. ima par manjih ekcema, ne na pregibima već na mjestima gdje se koža tare o kožu, koji se pojavljuju i nestaju (!). koža na prsima, trbuku i bokovima je jako suha.
ali problem su nam gljivice u pregibima koje nikako da prođu. možda zato ekcem ne nestaje, jer je po dijagnozi okidač za njen ad bila candida u pregibima. uzela sam ferzym junior, ali ona nikako ne želi progutati taj probiotik (ima 3 mjeseca sada), pa pokušavam unosom probiotičkih i prebiotičkih namirnica, nabildati svoje mijeko tim svojstvima (iako uopće ne znam može li se to).
mislim da ćemo opet morati dermatologu, po novu terapiju.
ako ima tko kakav prirodni savjet, molim da ga podijeli...
što se tiče platnenih pelena, opet smo ih probali staviti i pojavili su se ekcemi na bedrima, od zaštitnih gaćica (imam vunene i pul zaštitne, i jedne i druge joj izazivaju osip) :(
stela2 ovo za slanje krvi u Ri me jako raduje, jer to znači da bi i mi možda mogli slično testirati se! držim fige da otkriješ što mu izaziva crvenilo na obrazima. kako čitam topic od početka (ko knjigu) znam da se i ti dugo patiš sa svojim kikićem i njegovim ad-om.
achan i mene sada zanima ta krema healthyderm.
bubica, ne javljaš se već neko vrijeme, kakvo je stanje kod vas?
još jedno pitanje, jel netko koristio od dm-a kreme, od babylove ima neka linija bez konzervansa?
[QUOTE=anamar;1586328]
još jedno pitanje, jel netko koristio od dm-a kreme, od babylove ima neka linija bez konzervansa?[/QUOTE
mi koristimo babylove šampon i gel za tuširanje (ona svijetlo plava kolekcija), koristili smo i onu bijelu sensitive, ja sam jako zadovljna i ostajemo vjerni babylovu, čak smo na testiranju kod dr. Jelića nosili uzorak tog gela za tuširanje i ispalo je da joj odgovara
hvala mamaduda!
anamar iznenadlio me da si i ti ovdje :love2:, mada s tim glupin dermatitisom bi svako mogao zavrsiti.
svima drugima saljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
BC ima suhe dlanove koji se ponekad znaju ljustiti. ali to je najveci problem. nadam se da ce tako i dalje ostati. ali kad se sjetim sebe prije 4 godine :-(
molim za informaciju; kako do dr.jelić? tražim ali se ne mogu snaći. on je doktor čega? dal može napraviti i alergološki test za bebu od 5 mjeseci. (doktorica nas šalje
kod nas na socijalnom alil ja bi radije kod njega)
hvala bimba iaia!sve smo se lipo dogovorili!
isplati ti se možda i ovo: http://www.zdravnica.hr/novost-clano...prednosti.html
da vidjela sam. isplati se 500 kn bez članarine ili 370 kn?? a to mogu ponoviti za 9,10 ili 12mjeseci za 250 kn:yes:
veli dr. da postoji mogućnost alergije na moje mlijeko( s obzirom da je samo na prsima) pa nek pošaljem i kap mojeg mlijeka na filter papiru.
vjerojatno ćeš morat i ti onda na djetu onoga na šta je beba alergična,ako je to hrana.
Sretno.
jel healtyderm ovo: http://medix.ba/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 ?
Cure nama se stanje u pelenskoj regiji užano pogoršalo od ad..dr.Pavičić dao terapiju koja ne djeluje...
Ima li netko nekakavog dječijeg dermatologa i broj tel.da nije privatni..
Dr.Pustišek je na godišnjem do 9.4. u Klaićevoj...:) a nama je hitna situacija :( :(
Iaia bimba, je to je ta krema, stvarno pomaže kod crvenila i da koža brže zaraste.
Mony, kupila sam ju u ljekarni, Istarske ljekarne, tako da pretpostavljam da ima te kreme u svakoj opskrbljenijoj.
Mi od dm proizvoda koristimo ono alverde ulje za kupku, stvarno nam je dobro a nije skupo.
nama opet dolo po rukicama...sumnjam na polubjelo brasno,čini mi se jedino novo...a tko će ga znat. :-/
sad ćemo potrošit sve kremice doma,pa po nove u apoteku,možda uzmem tu.Jel masana,Achan?
evo i mi dobili nalaz od dr. Jelića:
kravlj.mlijeko,laktosa, žumanjak i bjelanjak i još par stvari ALI I formaldehyd kojeg ima u cjepivima +jaja..
već vidim bojišnicu u vezi cjepiva:-(
kak je pedijatrica reagirala na vaše nalaze i općenito taj test
Hvala Achan :-*
Jos jedno pitanje imam:
moze li se negdje (na netu il drugdje) pronaci popis mogucih alergena na koje rade RAST testove putem krvi?
dajte, racite, da li je moguće poslati ovom dr. u Rijeku krv na testiranje, bez da se dijete vozi tamo?
ako da, kako se to izvodi?
thnx
trenutno kožu održavamo Nivea nutri sensitive kremom, bepanten masti i belobazom.
bimba iaia, krema je masna, ali nije onako gusta kao npr. excipial. Držim je u frižideru pa kad krenem mazati dosta je kruta, ali čim dođe u kontakt sa toplom kožom opusti se i ful se lako razmazuje.
mamamišić, naša je pedica reagirala jako lijepo, iako je rast pokazao da nije alergična na ono što je nalaz jelića pokazao ona je rekla da ćemo nastaviti prema nalazima jelića jer su ipak mlijeko i jaja česti alergeni. Sad ćemo u svibnju vidjeti kako će alergolog reagirati.
Nisam znala da formaldehyda ima u cijepivu, pa šta nije to jako otrovno ??? Mi smo našli da se stvara kod kozmetike sa konzervansima kada se konzervansi počinju razgrađivati, i pedica nam je rekla da ga oslobađa namještaj dok je još nov. Inače i mi smo na formaldehyd alergični.
hvala curke,
ma naravno da ću ga zvati, nego me zanimalo je li to uopće moguće bez odlaska ili nije.
;-)
U kojem cjepivu ima formaldehyda? Nama se bliži ono s 4god(3u1?,neznam moram pogledat,znam samo da bi rastegnula bar do jeseni)...naša ped.je ok s jelićevim nalazima-naravno,pa ne tražimo ništa od nje :)
Planiramo ponovit nalaze i svi se testirat...kako najbolje izmudrovat s popustom?
Moja je teška za vadit krv...kako bi bilo da donesemo tu kapljicu?
Kremu još nisam kupila...sad se mažemo čistim lanolinom,još u kadi ;) (da,lanoliziram dijtete ko soaker :))))
I mi smo na formaldehyd.
I jos dosta drugih stvari, najvise prehrambenih namirnica....
Uzas - ako formaldehyda ima u cjepivima (jos se moram raspitati) izbjegavat cemo ono prije skole...
bimba iaia - ako se ubrzo trebate cijepiti, pitaj na topicu o cjepivima - tamo ima ljudi koji znaju dosta o cjepivima.
Nego - opet ja imam pitanje:
jel se netko od vas u zadnje vrijeme narucivao za pregled kod dr. Richtera?
On je na Rebru, a receno mi je da se posalje mail. Jel to funkcionira?
Thanks, jelena!
Jutros sam dobila mail o aspartamu, koji, to nisam znala, u sebi sadrzi i metanol, a metanol se pretvara u formaldehyd - bitno za nas cija su djeca pokazala alergiju na formaldehyd. Uzas!
Ako nekog zanima cijeli tekst, pp-ajte me.
Ma stavit cu ovdje samo taj mali dio koji se odnosi na metanol:
METANOL (10% ASPARTAMA)
Methanol je smrtonosan otrov. Mnogi od nas znaju kako su se mnogi ljudi otrovali nepravilno proizvedenim alkoholnim pićima koja su u sebi sadržavala metanol, koji kod ljudi može da prouzrokuje sljepilo i smrt. Metanol se postepeno oslobađa u tankom crijevu kada metilna grupa iz aspartama dođe u kontakt sa himotripsin enzimom.
Apsorpcija metanola u tijelu je mnogo brža kod ingestije slobodnog ili čistog metanola. Slobodni metanol se stvara iz aspartama kada se ovaj zagrije na temperaturu veću od 30ºC. To se događa kada se namirnice ili napitci koji sadrže aspartam nepravilno skladište.
Metanol se u tijelu razlaže na mravlju kiselinu i formaldehid. Formaldehid je smrtonosan nervni otrov. Prema podacima Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) metanol se smatra tzv. “kumulativnim” otrovom jer se veoma sporo eliminiše iz organizma nakon što je u njega unesen. U čovjekovom tijelu, on se oksidacijom razlaže na formaldehid i mravlju kiselinu; oba ova metabolika su toksični. Prema podacima iste organizacije, čovjek ne bi smio unositi u svoj organizam više od 7.8 mg/ na dan. Jedan litar pića koji je zaslađen aspartamom sadrži oko 56 mg metanola. Tako neki koji piju ili jedu malo više aspartamom zaslađenih produkata mogu dnevno da unesu u sebe oko 250 mg metanola, što je 32 puta više od onoga što EPA propisuje.(9)
Simptomi koji ukazuju na trovanje metanolom su: glavobolja, zujanje u ušima, mučnina, problemi u gastrointerstinalnom traktu, slabost, nesvjesnica, problemi kod pamćenja, utrnulost ekstremiteta kao i probadajući bol u njima, promjene u ponašanju, upala nerava. Najčešći i najpoznatiji simptomi trovanja metanolom su u vezi čula vida. Maglenje i treperenje pred očima, slab vid, oštećenja na mrežnjaći i sljepilo. Formaldehid je poznat kao kancerogena supstanca, oštećuje mrežnjaću oka, ometa replikaciju DNA, uzrokuje deformacije kod novorođenčadi