Je, znam da cu prije ili kasnije zazaliti kad krene debljanje, ali ova situacija mi je totalno neprirodna, gotovo blasfemicna...hihihi
Printable View
Je, znam da cu prije ili kasnije zazaliti kad krene debljanje, ali ova situacija mi je totalno neprirodna, gotovo blasfemicna...hihihi
Ginger tako mi mlijeka jesi jos u komadu ahaaahaa
Charliee bit ce sve super saljem ti puno~~~~~
I svima puno pusa!
Curke, ako ne znate - u lidlu od danas roba za bebe i trudnice. Pricale smo bile nesto o spavacicama - ja sam uzela njihovih par haljina zapravo da ih iskoristim kao spavacicu (dvije tak i izgledaju). Bacite oko :-)
Veronika -tek sad vidim tvoj post jer si nova.
Ajde nemoj piti te homeopatske pripravke, u najboljem slucaju su samo secer, ali u najgorem mogu sadrzavati neke supstance koje bi ti mogle stetiti, kao i bebi. Homeopatija nije kontrolirana jer se ne klasificira kao lijek i tko zna sto u tome moze biti.
Normalno je da ti par dana bude jako lose i onda par dana dobro, ali najcesce se mucnine vrate. A mozda ti se i neka viroza nalijepila pa je to pogorsalo situaciju. Da, nagli nestanak svih simptoma moze ukazivati na spontani, ali ne mora, kazem, moze biti i normalna oscilacija. Ako si jako zabrinuta, s obzirom na tvoju anamnezu, odi opet na hitnu da te pogledaju.
Dobrodosle nove trudnice. :mama:
Zenske sto vi mislite o spavanju na ledjima u trecem tromjesecju? 29tt sam i ne mogu spavati na bokovima, uzasno me umara iako se prisiljavam jer mislim da na ledjima nije dobro spavati. Spontano se okrenem na ledja, probudim se i uspanicim jer se bojim da ne nastetim bebi. Posteljica je straga, a najudobnije mi je ocito tako. :drama:
Evo ne mogu vjerovat da postavljam ovakvo pitanje, sama sam sebi smjesna!
Ja sam u 22. tjednu i jos uvijek spavam na trbuhu. Krenem s bokom, probudim se na trbuhu. U prosloj trudnoci sam noc prije cr spavala na trbuhu, nije bio velik. Sad je nesto veci al drukcije ne ide.
Kukovi me bole, mislim da cu morat izvuc jastuk za dojenje.
Nekako mislim da je sve ok ako se u snu okrenes kako god ti pase. Da na leđima ostanes bez zraka ili nesto slicno, probudila bi se.
Sanja ;-) jesam, jesam
sutra sam na kontroli, javim stanje
sinoc me mucili nekakvi menstrualni bolovi...bas me zanima je li se sta pokrenulo
Narancice, lezanje na ledjima se ne preporuca u kasnijim fazama trudnoce, jer se na taj nacin smanjuje dotok kisika zbog pritiska na venu cavu
plus, i posteljica ti je odostraga
i ja muku mucim s bokovima, tako da te kuzim...ali, ja ipak trpim
Sybila ja vise nista trudnicko ne kupujem :mrgreen:
imam jednu njihovu haljinu i super je
al za spavaciu mi je bitno da ima duboko kopcanje zbog dojenja
ma, na kraju sam nasla dvije takve od prije, a kupila sam nove pidjame i to onda samo dignem majicu
Narancice, ja si olaksam tako da si banana jastuk stavim u krug ispod mene tako da je kuk "u zraku". Pomaze kad je pritisak previse.
Ginger, a ti si na kraju, ja imam ipak jos par mjeseci za gegati se uokolo. A stalno perem tri majice i jednu trenirku :mrgreen:
Ja ne kupujem pidjamu, mislim da cu mm poslati po pidjame ak ce trebati, zbog sanse da bude cr.
Javi obvezno sutra kaj vele!
Jastuk za dojenje je s nama u krevetu zadnja 2 mjeseca :)
Neznam kako bih bez njega.
Trpim i ja, ali u snu se ne mogu kontrolirati, pa se nadam da necu nastetit bebi.
Sybila, dobra ideja! Pokusat cu veceras tako
:lol: jastuk pretvrd i visok?
Moj nije najkvalitetniji bas po pitanju punjenja, mozda zato funkcionira bolje.
Ja se trudim spavati na bokovima ali u snu uvjek nekako zavrsim na ledima i onda kad se probudim ulovi me panika. Trudim se to izbjegavati posto kazu da nije dobro ali nemogu si pomoci!
Sybila - ofucan i star, ne pretvrd, vec 5godina ali bez njega ne bi mogla u krevetu :) (ovo zvuci cudno :lool:)
Nisam drugog imala pa nemam s cim usporedit.
Upravo tako i ja Anka. Dode mi da spavam sjedeci, mozda stojeci :aparatic:
Znam kako ti je to kad ne mozes bez njega u krevetu, i mm se do mene mora probiti preko mog jastuka vec dulje vrijeme :mrgreen:
Ja sam na svom "u zraku" taman toliko da bokom skroz skroz lagano doticem krevet, tak mi ful pase i nema pritiska. Bas mi zao da ti ne pomaze :-/
Negooo...di nam Ginger? Otisla na pregled, sad kad je negdje usput i rodila :lol:
ma cure, mislim da se ne trebate brinuti ako se po noci okrenete na ledja
bitno je da ne provodite vecinu vremena tako
ono, svjesno legnete na ledja i tako nastavite cijelu noc
kad se probudite na ledjima, okrenete se na bok i gotovo
Sybila nisam, nisam :mrgreen:
zadrzali se poslije na rucku i po ducanima ;-)
stanje je vako - beba cca 2.900, sve super - protoci i pl.voda, ona se lijepo okrenula
ja otvorena 1,5 cm
kontrola za tjedan dana ako izdrzim :-)
ja zadovoljna
Oooo lijepo, znaci skolski :-)
Di ste? Kako ste? Gabi, kako napredujete? Ginger, jos u komadu?
Evo mene, cekam ogtt :-)
Ginger jaavii see! Jaavi see! :*
Guramo, evo nas 32+2. Doktori su jako zadovoljni već sad ali cilj je dogurati do 34tt. Iako mi je već tako teško, trbuh mi je jako visoko, sve me stišće, spavanje po noći-koma i tako, radosti:)
Sybila prvo vađenje si odradila?
Ginger javi se:)
Gabi- a super se drzite, s obzirom na sve! Jos malo navijamo :-) tokoliza upalila znaci?
Odradila prvo vadjenje, da, 4.8. Dali mi glukozu, ubacila limun, sve popila. Bilo mi je fino :lol: ovi u labosu ostali u soku kak sam ja to hepi smazala...ne znaju ljudi kako ja volim slatko :mrgreen:
Za pola sata je vadjenje nakon 2h. Oni kod mene u dz ne rade nakon 1h. Mislim da cu, ako bude sve ok, ici sama privatno vadit kroz 3-4 tjedna opet i to kak se spada, u tri tocke.
tuuuuu saaaaam :mrgreen:
jos 2u1
oko mene svi nestrpljivi, a meni se jos ne ide, lol
ali, jucer smo joj slozili krevetic, sutra je okruglih 38tt pa moze i krenuti...
prvu sam rodila na 38+0, odmah iza ponoci, a vodenjak je puknuo koji sat ranije...sto je danas :grizenokte:
inace, muz si je pripremio robu za rodiliste...za sebe, jel... :lool:
Gabi :heart: :heart: jos malo!
bravo vas troje!
mogu si misliti kak ti je spavanje...pa meni je koma, budim se svakih sat vremena
mislim da cu vise spavati kad rodim...
Sybila ma bit ce dobar ogtt, ne brigaj!
Sanjo, kako ste vi?
Pozdrav cure
Ja jos cekam sljedeci pregled da vidimo sta se desava (nakon sto je jednom od blizanaca prestalo kucatisrce u 9tt)
Radila urinokulturu, 2 dana ok,treci nalaz: streptococcus faecalis!!!
Dokle vise stresovi?!
Imate savjet?
Je, tokoliza radi svoje. Sad naravno druge brige- bili danas na uzv i decko je procijenjen na 1800g ali curka je i dalje manja, sad jos vise, kažu procjena 1350g i to zbog opsega trbuščića. Opseg glave i bedrena kost su u skladu s tjednima trudnoce. Pa zar mi se mora svaka dijagnoza priljepiti, ko da ih ovako nemam dosta :(
Ispada da je u 2 tjedna dobila samo 150g. Znam da su twinsi manji i da nakon 30. tjedna usporavaju s dobivanjem ali ovo je stvarno premalo. Pogotovo sto ću vjerojatno roditi s 34tt
Eto malo sam se izjadala:(
Ginger super ti to guraš, svaka čast, jos malooooo:)
Gabi, uf, nije ti lako :love2:
al znas da su to samo procjene
a sta kazu doktori na to?
Pina, mozda je samo kontaminacija uzorka
al ne brini previse, ako i je infekcija, dobit ces terapiju i bit ce sve ok
A ništa, nije alarmantno, to je kao jos 10. centila pa je u granicama ali mene vise brine ako rodim s 34 tt kolika će biti ta moja mrvica.
I znam da su to procjene ali kad ležiš u bolnici 8 tjedana gdje je sve oko tebe puno prijevremenih poroda, mrtvorođenih beba, zastoja u rastu, serklaza, otvaranja u 24. tjednu i sličnih groznih stvari onda te svako i najmanje odstupanje od normale pogodi pošteno.
Evo neću vise crnjake, mantram da je kriva procjena i da će sve biti ok:)
drzi se draga :heart:
bit ce sve ok, kilazu oni nadoknade, nek je sve ostalo ok
Cure kako je meni ovo prva trudnoca i jos sam panicar meni dode da se spakiram i odem u bolnicu pa da mogu po cijeli dan biti na ultrazvuku. Da tamo budem pod nadzorom. Imam par pitanja dali je normalno da beba bude jedan dan aktivna skroz a drugi djn jedva da se i javi? I da li vas prilikom okretanja s jednog na drugi bok dok pokusavate zaspat boli stomak?
Anka - da i da :-) sve je ok :-)
Gabi - ma bude ona stigla bracu jednom kad krene papati, ne brini. A i sigurno je malo veca nego sto oni procjenjuju. I moja je curka manja i citala sam malo pa sam primijetila da savjetuju lezanje na onom boku na kojem je veci twin. Drzi se :-)
Sybila decko je lijevo i on je veći- znaci ležanje na lijevom boku?
Jest :-)
Gabi - drzite se jos malo, samo budi pozitivna!
Anka - draga, gazis 30tt i sve je to normalno. Bit ce jos teze kako tjedni budu prolazili i sve su to "cari" zadnjih tjedana trudnoce. Nekad imam osjecaj da se ujutro ustajem umornija nego navecer kad legnem.
Anka i moja je jucer bila mirnija pa sam ju stalno gurala da mi se javi, pila sokove i jela slatko...
vecer prije je bila jako aktivna pa sam se opet pitala je li sve ok...nikad zadovoljna
bitno je pratiti pokrete u kasnijoj fazi trudnoce, ali normalno je da imaju i aktivnije i mirnije dane
guglaj malo o brojanju pokreta ;-)
Ginger, i ti svoju guras? Dobro je, nisam jedina :lol:
Moji su jucer imali valjda tri rotacije unutra, namjestili se sad tak da im osjetim i najmanji pokret.
Hvala cure ma zavrsit cu u vrapcu do kraja. Sva sreca pa je muz glas razuma, inace bi ja svaki dan pohodila doktore.
Hehe niste jedine i ja svoj stomak ponekad protresem kad duze vrijeme nista neosjetim.
Cure koje slave zelim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!
Cisto me strah sta ce biti na vagi poslje svih delicija.
hej curke :)
trebam drugo mišljenje :mrgreen: došli mi nalazi krfce, šećer je super - natašte 4,9, nakon 120min 6,10. :-D
Ali zato - kreatinin, ALT i ALP su mi sniženi, a UIBC i TIBC povišeni, ako se pita moj labos. Ako se pita znanstvena istraživanja i postavljene referentne vrijednosti za trudnice - nalaz je sasvim u redu, osim ovih UIBC i TIBC. Fe je ok, ali gin mi nije dao za vaditi feritin, a ja obično prvo trošim zalihe, pa tek onda Fe, možda je do toga. Kaj vi mislite?
Uglavnom, jako sam hepi zbog šećera :mrgreen:
Ja sam vec luda od cekanja... Prvi pregled ce mi biti tek 12.05. (sa cc 10 tjedana).... Kako me ubija to cekanje...nevjerojatno :(
Evic zašto tako kasno prvi pregled?
Sybila u ove nalaze se fakat ne kužim, ne mogu pomoći. Jedino znam da feritin možeš izvaditi privatno u suncu po nekoj smiješnoj cijeni pa ako te to muci- eto rješenja. Meni je željezo cijelo vrijeme na donjoj granici ali ok i nisam dobila nikakvu terapiju, samoinicijativno sam popila bočicu floradixa.
Inače, sutra punimo 33 tjedna, jos tjedan dana i skidaju me s tokolize. Ja sam totalno raštimana, svaka kost u tijelu me boli, prepone najviše, jedva hodam, oni lupaju nenormalno- po svim dijelovima utrobe- nije bas ni ugodno u nekim trenucima. Svaka čast mamama koje iznesu blizance do termina, ja bi se vjerojatno raspala
Ginger sve po starom?
Ginger jaaaaaaaavi se :D
Ne moze se javiti jer ima pametnijeg posla. ;)
djevojke pomoć!unazad tjedan dana otkad pijem Isay tablete po preporuci profesora imam na dnevnim ulošcima nešto svjetlo smećkasto ali ne previše..nisi nikakavi ugrušci..ili tome slično..trudna sam 25+4 i to blizanci..imam li razloga za brigu