Sybila to se i meni desilo tako me zabolilo od pupka onako na desnu stranu. Jako sam se bila uplasila ali je za par min bol prosla
Printable View
Sybila to se i meni desilo tako me zabolilo od pupka onako na desnu stranu. Jako sam se bila uplasila ali je za par min bol prosla
Gabi čestitke, brzo će oni narasti da mogu doma. Ti mali palcici su žilavi.
Danas druga pozitivna beta, 15dpo, i dalje me gnjave menga grcevi i bol u ledima... Jel to normalno?
Dok sam malo vise lezala zbog 2 spottinga nije me tako boljelo,sad kad sam se digla evo opet. Naravno panika na najjace.
Ne znam uopce gdje da pisem, frka me svega sad...
Vrci cestitam ti od srca!
Prije svega, a to znas vec i sama - najvise ces si pomoci ak se pokusas malo opustiti. Menga bolovi su normalni na pocetku kolko sam shvatila, kod mene cak i povremena jaca probadanja su bila. Drzim fige, i neka bude sve skolski do kraja :)
Sybila - koliko brojis? Koliki su sad malci? :-D
Vrci, normalno je! Dok bolovi nisu takvi da te doslovno sastave s podom i da ne pustaju i postaju sve gori s povracanjem i sl.- sto je najcesce indikator vanmatericne - svi bolovi su ok, pa cak i dobrodosli. Ukazuju samo na sirenje maternice koje krece ful rano. Moja endometrioza me znala dovoditi od suza do vikanja od bolova.
Ledja, menga bolovi uz lagani spoting ali ne ful krvarenje - sve ok :-) znam koliko si u panici, i ja sam bila, lezi, pij puno vode, preporucujem ti da izbacis sav kofein, mene je smetalo i mlijeko u pocetku jer mi je iritiralo crijeva pa pojacavalo te menga bolove....vidjet ces kaj ti pase.
Udahni, izdahni, trudna si! :-) ocito ti je tijelo bas jasno reagiralo na trudnocu i radi punom parom - zato i tsh i bolovi i sve. Ja bih stvarno na to gledala kao na dobar znak da sam na tvom mjestu.
Narancice, s obzirom da pisem poslije ponoci, taman smo napunili 26 tjedana :-) danas sam isla po pelene (platnene) kod frendice, izdajalicu, jos malo robice....sljedeci vikend namjestaj, perem robicu i spremam torbu za rodiliste za svaki slucaj. Totalna panika :lol:
Dr.ih nije detaljno mjerio ovaj put, fokusirao se na srce, bubrege i pupcanu - i na tom je izgubio vremena jer ih smeta kad nesto stisne trbuh, uzbune se pa lupaju i manijakalno se pomicu, jedva je uhvatio srca za sliku :mrgreen: rekao je da su u prosjeku koliko vidi, za tu fazu.
Kako ste vi svi skupa? Nemas ti jos dugo...jesi bila stagod jos na pregledima? Jeste dogovorili za sve poslije poroda?
Cure,postavila sam zasebnu teu ali ce mi se mozda tu prije javiti netko sa iskustvom.
Jucer na uzv 10+0tt je dr vidjela omphalocele,rekla je da je to normalno za ovu gestacijsku dob ali da se treba povuc do kraja 12.tt.
Da li je koja mama imala takvu situaciju i da se to povuklo?
Nema nitko:-(
Snelly,nisam nikad ni cula za to...
Hvala cure, evo danas samo kriza se javljaju. Malo cu uzeti magnezija,ne bude skodilo
Snelly ja neznam o tome nista nadam se da ce se uskoro javiti netko pa da se nebrines nista.
Sybila ja sam isto pribavila robicu za bebu,vec je nesto oprano i popeglano. I polako kupujem stvari za torbu. Muz mi kaze da se pakujem kao da idem na Mars,a ja ipak volim da je sve spremno na vrjeme.
Evo da se i ja javim na ovu temu...
U nedjelju na punih 6tt navecer malo sukvice, ponedjeljak pregled sve super, eo 2mm, kcs +, a onda utorak svjeza krv prilikom stavljanja utrica.
Mirovanje i jucer navecer svjeza krv koja se izlila. Na hitnoj eo 5mm, kcs +, retroplacentarni sitni hematom (nije mjeren) i cervikalni polip 2mm.
Nema mira kod mene ocito. Iduci uzv 15.5., a dotad brojimo sijede.
Draga Snelly, poznato mi je samo da je u tim tjednima fizioloska omphalocela. Do 12 tjedna bi to trebalo sve ici na svoje mjesto. Mantraj, nadaj se da ce tako i biti!
Sybila, Anka - sad ste me zatekle :lool:
Osim sto nam kolica i krevetic stoje u kutijama u garazi, drugo nista nismo napravili.
U prvoj trudnoci sam u ovim tjednima vec debelo pripremala sve, a sad ne znam sto mi je.
Bacam se na posao nakon 1. Svibnja.
Koncentriramo se pripremiti prije svega sebe za sve sto nas ceka nakon poroda. Sve je dogovoreno porod, operacija i sve sto dolazi nakon, a nosimo se s tim najbolje sto znamo. Gazimo u 32 tjedan vec, vrijeme leti, juri!
Sybila - bravo za malce i za tebe. Nekako vjerujem da ces ti dogurati do termina, djelujes mi tako :D
Anka - kako je tvoj babyBoy? :)
Za koja ste se vi kolica na kraju odlucili?
Bubekica - drzim fige da sve to prode i da malo odahnes.
Drzi se :ghug:
Snelly - nažalost, prvi put čujem za to, pa neznam odgovor.... Nadamse da će ve biti ok..
Narancica - ti si odmah iza mene, vrijeme leti!
vrci - ja sam u ovoj T konstantno osjećala nekakva stezanja, bolove, svašta nešto .. Vjerojatno jer sam prije ove trudnoće imala spontani i binulo me svako stezanje, probadanje ili slično.. U prve tri trudnoće nisam imala apsolutno niš od toga, bila sam mirnija... Kod mene je vjerojatno sve bilo umišljeno.. Prošlo je tam negde nakon 20tt, i sad kaka se termin bii sve se bolje i bolje osjećam, pokretnija, ne mirujem, a trebalo bi biti obrnuto..
Jučer smo kinderbet zmontirali, odjeća je spremna, torbu za rodilište i kofer za kasnije samo moram stavit svari nutra,
kolica još uvijek čekam, i baš sam ljuta.. Platila sam ih 20.2. , prošlo više od 2mj i još nisu stigla.. Obećali su mi odmah nakon 1.5. tak da čekam..
Narancice mogu ti reci da ti se divim ja bi vjerovatno bila u komi da znam da me to sve ceka. Zato ti zelim svu snagu ovog svijeta da bude sve ok.
Djecak je dobro samo uziva u plasenju mame. Jedan dan bude aktivan nemiruje ni malo a vec sljedeci se primiri da ga jedva osjetim. Mi na kraju od silne potrage uzelh eurocart passo tj ujo kupio.
Charliee kakva ste vi uzeli kolica? I ako tko ima savjeta oko kupnje madraca na sta da obratim paznju
Cheerilee, brzo iza tebe smo na redu.
Sto se tice kolica i slovenaca, sto da ti kazem :lool: nista ovih dana s njima ne stima ocito, pa tako ni dostava :D
Ali nadam se da ce odrzat obecanje i da ces ih konacno imati u rukama nakon vikenda!
Anka a sto da ti kazem. Imam li drugog izbora? Mogu potonuti (sto nije rijetko, kako koji dan) ali sto imam od toga? Ne donosi dobro nikome, ni meni, ni bebi a ni ukucanima. Imam zivo i zdravo dijete koje mi trckara oko nogu kojemu moram biti normalna mama i ona mi daje snagu. Vjerujem da se sve desava s razlogom, pa tako i to i razmisljam najpozitivnije sto mogu.
Pisala sam im mailove svaki drugi dan,
navodno nije do njih nego poljaci (mislim) kao dobavljači, tvornica kasne s isporukom...
Uzeli smo ova;
http://www.moder-planet.si/roan/613-...ss-b9-3v1.html
Narancice - tako je i kod nas bilo kad je najmlađem dijagnosticiran autizam, nema ti druge nego krenuti dalje kako znaš i najbolje umiješ i samo pozitivno, što zbog sebe, zbog druge svoje djece, i u konačnici tog djeteta o kojem se radi..
Curke nova sam tu,pisala sam na temu kombiniranog probira ali nema odgovora...
Molim vas pomozite..los mi je krvni nalaz,rizik za t21 1:50, uzv nalaz je ok! Mogu vam navesti jos podataka ako je potrebno ali po nalazu spadam u visoki rizik syDown! Molim vas pomozite i recite jel ima koja mama da se susrela s losim nalazima komb probira a na kraju je ipak sve bilo ok! Inace majka sam dvije predivne zdrave djevojcice i imam 31 god!
Pozdrav svima i velika pusa
A0307❤
B2908❤
Evo kod mene opet krv :(
Joj Vrci :-( koliko, kakva? Znas da ne mora znaciti nista, eno nam mimsi koja je imala uzasne izljeve i sve je ok, jedna moja kolegica krvarila nonstop od pocetka do 20tt i sve je sad ok. Sigurno je i tebi neki hematom negdje. Samo lezati i lezati i lezati!
Snelly, nisam cula za to. Moguce da to nasi gin vide, ali nitko ne kaze. Nadam se da bude ok.
Bubekica, zao mi je za krvarenje, ali bude ok!
Narancice - nazalost, znam kako je to kad se moras pribrati,stisnuti zube i krenuti dalje, ali ne mogu ni zamisliti kako je to kad je beba u pitanju. Zelim vam da sve dalje prodje glatko, i porod i operacije i da zaboravite najbrze sto mozete ovo stresno razdoblje :-)
Vidim da muku mucite s kolicima koja ne stizu...mi zbog kolica za tjedan dana idemo po novi auto :lol: toliko o tome!
A baš je bila krv, i sad još malo ima... ono prva dva puta doslovce spotting, sad je malo jače. Jako me podsjeća na zadnji spontani i umirem od straha odlaskom na wc. Zalijepila sam se u krevet.
Dr sam javila, još je ful prerano za uzv ionako
Vjerujem da si prestravljena, i ja bih bila,ali nema smisla niti potrebe misliti na najgori mogući scenarij. Ja se nekako nadam da kad ti je tijelo reagiralo bumom na trudnocu (beta i tsh), ce sve dalje biti ok, samo ocito imas neke prepreke koje moras preci do cilja. Grlim puno :ghug:
A teško se ne vratiti u tu povijest kad se tako ponavlja... samo tad sam bila više trudna, vidjelo se srčeko, ali i da je gv premalo za bebu. I znali smo da je 90% kraj.
Doslovce me strah dignuti se sad iz kreveta, totalno sam beskorisna malcu...dobro pa je mm na godišnjem idući tjedan.
Nemam doma više niti jedan test da provjerim koliko je taman...a sad ga ne mogu ni ići kupiti :lol:
Antonia, u istoji situaciji je nedavno bila moja kuma, isto tako vec ima jedno zdravo dijete, ima 32g, znaci između ostalog napravila je i nifty test koji je hvala Bogu bio negativan, platila ga oko 4000kn ali se bar smirila, i eto prije par dana rodila predivnog zdravog malca... Drz se...sve ce biti ok...
Vrci strogo miruj nema druge, sve sam to prosla i jako dobro znam kako se osjecas...nisam skroz u toku sto se tice tebe, ali jesi li radila kakve pretrage zbog proslih spontanih, pitam da se mozda nebi skrivala neka mutacija koja ih uzrokuje.
Recimo kod mene su otkrili blagu mutaciju, tako da cu u iducoj trudnoci biti pokrivena clexanom...
Hvala na potpori romeo
Vrci zelim da bude sve u redu...ljubim
Prosli spontani je bila greska u oplodnji ocito, zbog loseg spermija. Beba se razvijala, ali gestacijska nije rasla. Koliko sam citala,to je bas rijetko.
Danas se vise nije ponavljalo, al nekako me strah otici na spavanje...
Nema da ne spavas, tebi i mrvi treba sna i odmora :-) trazi muza masazu neku da se malo opustis :mrgreen:
Na svu srecu da nemas stapica za piskenje, samo bi usporedjivala mikronijanse koje, osim o beti, ovise o datumu proizvodnje, nacinu cuvanja itd itd. Da nisi kupovala! :-)
Curke, moja desna dojka curka. Kad sam isla na wc usred noci skuzila da mi je par kapi mlijeka izaslo. To je normalno, jel tak? Ta desna je inace rezervirana za curu, s obzirom da ce cura biti najvjerojatnije manja, a dojka bitno aktivnija od lijeve oduvijek :mrgreen: lijeva ne curi i ne bolucka, desna me i pecka iznutra i lagano boli.
Mozes snelly, samo se ubacis :-) listu napravi tko kako stigne :-)
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Anka91 18.06.2017/ (M)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
zibba 11.07.2017 / (M)
Sybila 05.08.2017/ (M/Ž)
lasica1234 01.10.2017 / ()
iva_777 06.10.2017 / ()
snelly85 24.11.2017 / ()
Snelly ubaci i mene - ja ne znam, a za termin je lako, isto su nam ;)
tenksić!
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Anka91 18.06.2017/ (M)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
zibba 11.07.2017 / (M)
Sybila 05.08.2017/ (M/Ž)
lasica1234 01.10.2017 / ()
iva_777 06.10.2017 / ()
snelly85 24.11.2017 / ()
glow 24.11.2017 / ()
Nekako mi se brzo nick primice vrhu liste :scared:
Narancica, ima li novosti kod tebe? Sto su ti rekli na redovitim pregledima? Da, jos malo pa ce nam svima vrijeme proletjeti..jedva cekam :*
Nista novo draga Lasice. Dogovaramo detalje, kontrole su redovite, bebica je odlicno i napreduje bas kako bi i trebala. Ceka nas operacija nekoliko dana nakon poroda i svi vjerujemo u nasu malu hrabru bebacicu da ce se izboriti i brzo oporaviti. Jedva ju cekamo, svi smo optimisticni i mislimo pozitivno!
Inace, na zadnjem pregledu sa 30+1 tt imala je 1500gr i sve snaznije ureduje svoju "kucicu". :D
Narancica, zelim svu srecu tvojoj mrvici i uvjerena sam da ce sve proci u najboljem redu. <3
Ja evo vec na kraju 8.tjedna zivcanim i odbrojavam vrijeme do prvog pregleda koji me ceka za 10 dana....
A bubica mala.. drzim veeelike fige i vjerujem da ce bebacica biti dobro. Super je sto tako lijepo napreduje. Evic, tebi isto drzim fige. Ako ce ti bas biti tesko izdrzati jos tih 10dana, uvijek mozes u petrovu na hitnu otici pa da ranije sve saznas..ali iskreno bolje biti miran i sacekati jos to malo. Imam pitanje za vas cure koje ste vec prosle 17.tjedan trudnoce. Zanima me sto znaci stipanje u rodnici? Skroz onako na ulazu me bas vec jako nesto stipa i nije uopce ugodno. Ne bojim se da je nesto s bebom, no sto bi to moglo biti?
Lasica, nazalost nisam iz zgb a :/
Sto se stipkanja tice, imala sam nesto slicno u prosloj trudnoci ali nikad nisam pitala doc sto je. Prode s vremenom. Najbolje ti je takve stvari zapisati na papiric pa kad ides doktoru,lijepo sve pitati da si mirna <3
Umor me doslovce zeli ubiti. Nesto strasno :( Peta mi je trudnoca i ovako nesto nisam iskusila prije... Cijeli dan mi je zlo (ne povracam,ali sam na rubu) a tek taj umor... I da cijeli dan spavam, nebi mi bilo dosta...
Mozda su godine u pitanju.. Ovo mi ce biti beba u 30-tim.. :)
Meni trenutno je,al se uzasno bojim da se ponovi. Vec 2 noci za redom sanjam takve stvari