za anu, jedan članak s rodinog portala:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=206&Show=1164
obratiti pažnju na točku 3.
Printable View
za anu, jedan članak s rodinog portala:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=206&Show=1164
obratiti pažnju na točku 3.
na sve! stalno čitamo sve deklaracije...čak izbjegavamo i mlijeko u prahu u pojedinim namirnicama. tako su nam i doktori rekli. sada sa 5,5 god. razred alergije se smanjio, ali je još uvijek visok, a i Ige nam je preko 300...
Participacija za Pregomin je 27 kn.
E je pila mlijeko nekih 15-20 dana (kad je imala 15 mjeseci) i onda završila u bolnici sa angioedemom, e sad testovi su pokazali da je pozitivna na mlijeko,a da li je otekla od njega nemam pojma. Sada ima i astmu i AD (sve se izdogađalo u 10 mj).
i Alfare i Pregomin su digli ima tome već duže vrijeme. Ne mogu se sjetiti koliko ga moji dugo ne piju, ali participacija za Alfare je podignuta sigurno prije 3 god., možda je za Pregomin nešto kasnije no sumnjam.
vi ste svi ništa prem mom malome koji ima alergiju na mlijeko razred 6 i sige preko 100. ne smije niti pomirisati mlijeko, kamaoli probati..ali, sve ti je to individualno..možda bi neko dijete s razredom 3 jače reagiralo na mlijeko nego on s 6.
kak je zatoplilo i počinje prooljeće vidi se blago pogoršanje na koži..zna dobiti mali flekić na licu i vratu.
sad smo već 2 tjedna na flixotide na babyhaleru.
ane, i ja sam šokirana da već sa 6 mj na čistom kravljem mlijeku..to danas rijetko tko tak rano daje djetetu..ali, kaj je tu je..probajte preći na hipoalergeno, pa budete vidjeli..nama je čak smetalo i hipoalergeno..sa 11 mj nije niti imao jaku alergiju na mlijeko..neku blagu..
to sam mislila da je preko 100 specifični ige samo na mlijeko..ukupni ige nisam niti spomenula..ukupni ige je više od 5000..dalje nisu niti mjerili..u biti ima najveći mogući..ali, ja se ne zabrinjavam, dok je njemu dobro..ne zamaraju me brojke..mislim da sam ipak ja pobjedila u natjecanju s ukupnim ige-om.. :)
jel ima kakvih promjena na sreb. jel se jos uvijek dugo ceka na termin?mi smo za sada ok, bez terapije, hdb stiglo je i kozje mlijeko u ducane. dugo ga nije bilo ove zime pa me bas bila frka sto smo tako dugo bez kozjeg. radi slajma,.
aj cure zanima me spavanje na povišenom, jel se tak smije spavati i na trbuhu i boku, ili je nekaj od tog isključeno????
nisam čula da bi tak nekaj bilo isključeno, moji su spavali i u tim položajima na povišenom. Mada, ak pitaš zbog pojačanog kašlja ja ih u naletu jačeg kašljanja polegnem na sebe ( trbuh na trbuh ), ne znam zašto, ali to im nakon nekog vremena ublaži kašalj.
i mi smo noci i noci proveli trbuh trbuh :) to smiri sve, cak ovako velike znaju spavati tako na meni. :)
je li itko od vas koristio Ozopulmin čepiće i ima li učinka?
mi smo preveliki za cepice, ali smo uredno koristili sirup i ok nam je bio. bio , jer ga vise nema za kupiti.
rekla fizijazrica kak njima paše da je ok
Mi koristimo Ozopulmin čepiće za dvije mlađe curke, stariji je prevelik za nešto takvoga ;) - njemu se uglavnom stanje poboljša čim nikakva biljka ne cvate oko njega, čak ga više ni malo prašine ne smeta.
evo nama teta tamara u bolnici dala zeleno sjetlo za čepeke, pa bumo ih zguzali
mi smo opet na ventolinu, ne prestaje kašljati.
evo da vam javimo danas zvala Vinogradsku za nalaze i vele da je sve ok koliko čega je neznamo jer neće reć nek da bumo vidjeli kad dođemo na kontrolu u 6mj.
znaći nema nikakvih alergija ni namljeko ni na ništa :)
dakle ana, jos jedni umisljeni bolesnici ;)
ko veli da su dobro gađali, možda j nekaj banalnije
mozda je nesto na sto ne testiraju ;) tako je ocito kod nas koji nemamo dokazane alergije. tj meni je jedna dokica bas dobro objasnila , da se radi o alergiji koja je tu ali se organizam bori i neda joj van, pa su smetnje tu a alergija se ne vidi. cesto u takvim slucajvecima s godinama starosti dijete pobijedi alergiju i ona se nikada ne dokaze a simptomi nestanu. najcesce u pubertetu.
a možda je uzrok i neki aditiv no bolnici je preskupo testirati.................barem našoj
gađali su sao mlijeko i jaja, a ka je s drugom klopom brašno, kikiriki( oliti smoki), vegeta i slično
ostalo su na rukicama radili i nema rekcija a ni dok jedu sve to nema reakcije
mojoj su radili prikove i sve bilo negativno, a isto to rastano ogromno
zadnje sam uzela iz jedne apoteke iz Rijeke. U Zagrebu sam kupila neke ekstra skupe i zato ih više ne kupujem (baracca ili nešto slično), a najčešće mi ih ipak brat kupi vani.
Mislim da su najjeftinije na njemačkom Amazonu (ali nisam uspjela skužiti kako se naručuje).
Mislim da je na MiB forumu jedna mama napisala da ih ima Biofarm, ali ja to nisam znala, odnosno imam doma veliku količinu pa mi sada ne trebaju.
Evo i nas ovdje, danima tražim o astmi, naišla na Lunahor :-D koja mi je dala do znanja da se tu puno priča o takvim problemima. Baš mi je drago da se negdje može o tome raspravljati i podijeliti iskustva.
Dg nam je alergijski rinitis i pretežno alergijska astma sa evo tek sad u 9g. novom spoznajom da je sinak alergičan na grinje i prašinu i to uIgE 755,00, razred 6 :-o
Završili slučajno na Srebrnjaku sa hripavcem, koji je potvrđen serologijom.
Na Flixotide-u 125 smo 1x1 iako koliko se ja kužim i koliko mi je dokt. rekla sve ostalo od spirometrije, feno i to što nikad nije imao problema sa kašljem sve je ok. Jedino što je nosić curio često i spava otvorenih ustiju što ukazuje na rinitis. Sad je kod hripavca glasnije disao po noći bez ikakvog zvuka, šuštanja.
1x do sada virusni bronhitis davno, bez opstrukcija, spazma ili sl.
Naručeni smo na jesen za metakolinski test.
Još mi nije jasno da ima astmu na temelju svega ovoga što nam dokt. nije niti direktno rekla samo smo skužili dg na nalazu nakon što smo izašli iz ordinacije.
Ne znam bih li potražila drugo mišljenje....čekala na Flixotide-u jesen, nosili sa sobom uvijek ventolin.....čudno mi je sve to....
kak su vam to dokazali hripavac?
ako se netko sprema na Lošinj, na jednom od siteova za grupnu kupovinu nude veliki popust:
http://www.grupni.hr/Hostel-Veli-Losinj/50/Ponuda.aspx