mimi baš mi je žao..... :( Sad svi na kućnu radinost!!!!!
Printable View
mimi baš mi je žao..... :( Sad svi na kućnu radinost!!!!!
Mimi, ajde probaj stavljati malo kantarionovog ulja na tampon preko noći, jednoj poznanici su od toga jajovodi postali prohodni
Zauzeta, ne znam za poznanicu kakvu je dijagnozu imala ali ako su kod Mimi81 neprohodni jajovodi zbog endometrioze bojim se da nema tog ulja ni recepta koji ce ih otcepiti.Kantarion ocito smanjuje upale pa mozda u nekim slucajevima ima ucinka.
Tlatincica, ja sam zacudujuce normalno, ponekad se malo opipam i oslusnem ali vecinu vremena uopce ne mislim na postupak.Nikad lakse nisam podnosila cekanje, ali da se ne ureknem, jos cemo vidjeti kako cu preziviti do kraja.
Taco~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba da ovaj postupak bude dobitni:klap:.
Sad sam vidjela.
Zao mi je mimi sto je tako zavrsilo.Bas sam se veselila zbog tebe,beta je stvarno puno obecavala!
Nadam se da ce sve proci dobro.Malo odmora dobro ce doci i onda ponovno.Vidjet ces da ce biti dobitno!!!!!
Drzi se!!!!!!!!!
Pozdrav cure!
Evo da vam se javim. Hvala svim na rječima utjehe. Danas smo mm i ja otišli u šoping i malo smo se razveselili. A kaj ćemo...
Jutros sam zvala u Petrovu i naručili su me za 1.9. što mi se čini super.
Što se tiče kantariona, znam da je on dobar ali nekako se ne usudim stavljati te tampone, ne znam zašto. Inače sam probala čaj od marulje i vrkute i bila sam kod Šimetina, homeopat. E sad dal mi je to pomoglo ili ne, ne znam.
Čekam da mi dođe vješica.
Puno dobrih želja šaljem svim curama koje čekaju bete, i koje su trudne, i one koje čekaju jesen... bit će beba...2010. je godina beba!
mimi i meni je začepljen jedan jajovod i travar iz mostara mi je dao čaj i rekao da se to time lječi,ja sam popila ali nemam pojma je li otčepilo jer nebih više ni za živu glavu išla na hsg da mi provjeravaju. znam ženu kojoj je pomogao jer je morala na operaciju i nije mogla ostat trudna a i mužu nisu bili sjajni nalazi,malo ih,usporeni,i s njegovim čajevima zatrudnila za 2-3 mjeseca i rodila 2 u roku godine dana!
Osijek imam opet pitanjce za tebe!!!!!!
Mene ce ovaj strah kostati......stalno se bojim da nesto nije u redu pa me zapravo zanima da li bi ja trebala nesto osjecati????????????????????????'
Nis mi se ne gadi,jedem normalno,nis me ne boli-sto je ok,nije mi mucno
Jedino me napadaju pristici i bole me bradavice.
I dalju stavljam te utrice i ne mogu izdrzati jos tri tjedna do sljedeceg uzv-a.
Sanjička kaže mi legica da je normalno da ništa ne osjećaš... Ni njoj nije bilo ni zlo, niti joj se nešto gadilo, ma nijedan simptom nije imala...... Samo se nemoj brinuti, bit će sve ok.. Pusu šaljem!! :)
Mimi81 draga zao mi je sto je sve tako zavrsilo. :love2:
Dobro jutro!
I meni je žao. Trebat će mi vremena da se oporavim od svega što je bilo. Jer krenulo je kao u snu a onda noćna mora. Uopće ne znam od kud žene crpe svu tu snagu za dalje. Čestitam vam svima i sebi samoj.
Da li neka od vas zna što obično kažu liječnici na te biokemijske trudnoće, kako se to komentira u Petrovoj?
Jer meni se čini da kod biokemijskih trudnoća beta bude niža i onda jako naglo padne. A meni se moja činila baš velika, pa me zanima da li je velika beta znak da je došlo do implantacije ili ne?
Mimi81, do implantacije svakako dode cim se moze regisrirati beta.Znaci nebitno kolika je.Ja sam imala 2 biokemiske, svi dr. su mi rekli da vise vole vidjeti da se nesto dogada nego nista ali eto jos mi se nije posrecilo.
Mimi po jako krasnoj i izrazenoj beti poput tvoje vidi se da je itekako doslo do implantacije,ali
mrvic se prestao dijeliti zbog neke greske u kodu,nije bio onaj pravi,savrsen mrvić..ako te to tjesi.
U nekim slucajevima kad takav nesavrsen zametak opstane, djetesce bude bolesno ili defektno (o boze,puj,puj,puj,nedaj to nikada nikome)
i zato to majka priroda rijesi biokemijskom trudnocom...Pretpostavljam da je to bio razlog.
Muzic ti ima therato,znaci da ima morfoloski jako lose decke..jedan se probio,bio junak dana,ali ocito nije imao
kod za dalje...Naravno,samo pretpostavljam...Bude,Mimi81 bit ce jos sansi za njih i za tebe,bez brige,
pa ovo ti je prvi IVF,a kazu a i evidentno je kod mnogih cura da iza biokemijske dodje ona prava-trudnoca,savrsena
i tako zeljena...
Sigurna sam da je to uzasan sok,pokusavam sebe stavit u tu situaciju,,vjerujem da bih izludjela od placa i tuge,ali onda bi si to poslozila u glavi,da je jednostavno mozda,mozda,mozda,priroda ucinila selekciju,a to je vec visa sila.
Vjerujem da ces pravilno shvatiti ton i smisao ovog sto ti kazujem,ni u kom slucaju te ne zelim vrijedjat u boli,
pokusavam te utjesit makar je to tesko,ako sam pogrijesila oprosti...:unsure:
..
Ne sekiraj se sasvim je normalno ništa ne osječati, ima još vremena da ti bude muka, a i ne mora. NI bolje ako nemaš nikakvih tegoba, barem će ti trudnoća ugodnije proći i moći ćeš uživati u njoj. Mene su isto napale bubuljice u jedno dva, tri navrata, ali su prošle. Nekih drugih simptoma ni ja nemam, osim mučnine koja polako nestaje, čak je i ona početna glad nestala. Tako da ne brini nego uživaj i čekaj kad ti počne trbuščić rasti bit ćeš sretna, moj polako počinje i jedva čekam da bude takav da i drugi primjete..
Utrogestane obavezno stavljaj do 12 tt. Ja imam još tjedan do 12 t i jedva čekam da se riješim već tih utrića, iako su nam oni pomoć i dodatno osiguranje da će bebač ostati tu gdje je. Nekima smanje dozu na 3x1, ali meni je ostala 3x2 pa tako i stavljam, od viška glava ne boli!
Uglavnom smiri se i uživaj!!!
Joooooj kak je to tesko.To je tolika igra zivaca.Konacno dode ta zeljno ocekivana trudnoca i na jednom zivci na 500.
Da ne znam da sam trudna rekla bi da nisam.
Ja sam bila uvjerena da ce me ranije naruciti na uzv a kad ono za 4 tjedna.
Nema veze,sve je ok.Da nije nekako bi se to vec manifestiralo....
Pusa,hvala
Sela hvala ti. Utješila si me. Ipak mislim da oni naprave u spermi izbor zdravih spermija jer nisu svi morfološki oštećeni. Barem mi je doktor rekao da sa muževim nalazom neće biti problema. Drago mi je da je do implantacije došlo, znači da nemam nk stanica kojih sam se toliko bojala. Bit će više sreće drugi put.
Pusa
Baš sam neki dan pričala s jednom trudnicom, ona je prevalila 3 mjeseca. Isto kaže koja je to napetost a svi joj govore iskoristi sad ovo vrijeme i uživaj u trudnoći. A ona malo, malo pa se brine. To je normalno. Uživaju u trudnoći samo one tete na filmovima i u časopisima...:)
Slazem se mimi s tobom.
Ja sam uvijek mislila da kad si trudan si miran i bezbrizan a kad ono brus!!!!!!!!!!!Nisam jos nikad bila toliko prestrasena,bas se nekad sama sebi cinim i smijesna.Ali to je tako.
Sva sreca pa radim i ne uspijem toliko razmisljati o svemu.
Samo da prode taj uzv i da mi kaze da srceko kuca i onda cu biti malo mirnija.
Nećete vjerovati, ali većina "normalnih" trudnica koje nisu prošle sve ovo što smo mi, nego su slučajno ili namjerno ostale spontano trudne zaista i uživaju u trudnoći jer ne razmišljaju, a većina niti ne zna što sve može poči po zlu. Daj spomenite nekoj normalnoj trudnici gestacijusku vrećicu, žumanjčani sadržaj, embrionalni odjek itd... pa će te vidjeti reakciju. To nisu stvari o kojima su ijedna od njih morale brinuti. Mi većina pogotovo one cure koje su već prošle nekoliko postupaka ili biokemijskih trudnoća ili nažalost spontanih pobačaja ili prijeveremenih poroda su jako, jako svjesne svega i naravno da onda razmišljamo i brinemo cijelu trudnoću i vjerujemo da je to sve istina valjda tek kad dođemo kući sa bebom u naručju.
Nekad je blagoslov ne znati ništa, ali ipak ja nekako volim znati i trudim se uživati u trudnoći!
Sanjička ne brini da srce ne kuca i da nije nešto u redu onda se definitivno ne bi osječala ovako kako se osječaš!;-)
Osijek...potpisujem...ja se često nađem u situaciji da me žene blijedo gledaju....zanima ih...pitaju me i onda ja nešto kažem.....zato više ne govorim. ni roditeljima ne objašnjavam više...kad pitaju samo odgovorimo da će znat sve na vrijeme. [B]mimi...ti si bila na bolovanju cijelo vrijeme od postupka? kak je to plaćeno? -30% ili 100% zbog dijagnoze? ja zvala jučer u Petrovu i dogovorili se da ću pričekat Dinku koja s evraća početkom rujna.
[B]Sanjička[B]....uživaj......mojoj šogorici je jedini simptom trudnoće bio trbuh kad je narastao...oba dva puta.......zato think pink i uživaj i mazi bušu....legni, stavi ruke na trbuh i opusti se.....
zrinkić, nakon postupka ako si na bolovanju to se plaća 70 % kao i svako bolovanje, ako dođe do trudnoće onda idu komplikacije koje se plaćaju 100%. J sam nakon postupka bila na godišnjem do bete i onda mi je moja gin. bez problema napisala potvrdu za komplikacije!
Ja jucer dobila termin kod dr.V za 16.9.Znate onu:svuda podi-kuci dodi.U godinu i pol od zadnjeg postupka u Petrovoj odradila sam jos 3 stim. i 1 FET u sta je utroseno jako puno energije i novaca a ukupni rad=0.
Taco znaci nista?Virnula sam da se veselim betama s vama jutros (zbog Bab i tebe),ali veselit cemo se ocito neki drugi skori puta.
Moras se i dalje nadati!!
~~~~~~~~~~~~~živjele kućne radinosti~~~~~~~~~~~
Bormec odumro nam kruzok. Duboko smo zagazili u ljeto i nadam se da se nase curke fino odmaraju i
gustaju negdje puno juznije te akumuliraju snagu za nove pobjede najesen.
Cak nam se ni nasa Zrinkic ne javlja...mora da te kucne radinosti umore covjeka....:mrgreen:ako pretjera..
Sanjicka ako si ovdje,kako si,jesu se pojavile toliko zeljene :angel:mucnine???
Tlatincice ako ces na kavu sutra na Bundek daj da se nadjemo prije tamo.
ej, Sela...tu sam ja stalno!!! kućne radinosti......nemam se čime hvaliti......ali idem na terapije bioenergijom....bogme se nešto osjeti....glava me rastura...ali veli žena da je to reakcija emocija, kud su ušle da tuda moraju i izaći.
Sto je bilo sa onom upalom,jesi rijesila to?
Tu sam ja,tu sam pratim sve iz prikrajka.
Nista se ne desava,svi su utihnuli pa nemam bas puno za piskarati.
Kod mene nista nova,mucnina nema-mozda i bolje.
Jos uvijek me tu i tamo bocne u predjelu jajnika ali kazu da je to normalno.
Nikako da docekam svoj slijedeci uzv,jako sam nestrpljiva.
Dobar provod sutra na kavi.....
I ja jedva čekam sljedeći pregled, baš sam se navikla da idem svaka 2tj., a sada već skoro tri prošla od prošlog pregleda.
Danas sam bila po doznake i u firmi na kavici sa ekipom i mogu vam reći da sam se odvikla od sjedenja, imam osjećaj da sam neznam što radila.
Sad sam si jedan magnezij zmučkala pa ću popiti da se malo opustim.
Zaključila sam da mi je stomak odjednom narasao u svega par dana!!!
Ja sam nestrpljiva zbog srceka!!!!!
Bila sam na prvom pregledu s 5tt i nije se vidio embrij.Ja sam sad 7tt i sad vec sigurno kuca ako je sve super.Ja sam ocekivala da ce me tako i naruciti.
Meni ce slijedeci biti vec sa 9tt.Nikako docekat.Naravno da se brinemo,strah je uvijek prisutan posebno dok nista ne znas.
A sto se tice buse meni je vec sad ko da sam 3-4mj trudna.Mozda od ovih utrica,a mozda malo i od viska kilica,haha....
Ako je sada 7 tt i nemaš ni bolova ni krvarenja niti nikakvih drugih problema onda znači da sigurno kuca, jer u suprotnom znaš i sama što bi bilo.
Ja sam sada 11+4 i do sada nisam uopće imala stomak još kako sam smršavila svi me pitaju jesam ja na dijeti...bila sam malo napuhana zbog jajnika koji su bili povećani nakon postupka, ali to je prošlo, sada je narasao pravi tvrdi trudnički stomak koji se ne da uvući sve i da hoćeš. Jedva čekam micanje bebice to mi je nešto najdraže! Ja ću biti 13 tt dok se moji doktori vrate s godišnjih! Možda onda saznamo i spol, zadnji put sam saznala sa 16tt.
:-)Aj trudnice nase,blago si ga vama!!!:heart: Jel smisljate imena za bebe i koju marku kolica cete
kupiti????To su jako bitne stavke.Zato primite se posla,nauljite mozdane vijuge i zaguglajte malo
jerbo ime ce dite nosit cili zivot, a u kolicima,nosilici i sjedalici ce provest vecinu svog vremena u
prve dvije.
Sanjicka dobro ti veli osijek,budi spokojna,:heart:sigurno kuca ko satic...
Osijek triput hura za trudnicki trbuscic koji ces ponosno pokazivati!!!!
pusss
Sanjicka lijep ti avatar,ista mamma!!!:mrgreen:
Jao jao,danimaništa a onda ste mi se odjednom raspisale,pozdrav našim trudnicama:bye: i velika pusa svima ostalima:-*.Selaaa:trep:.
Ma da Sanja1 znala sam ja da su curke negdje tu samo ih treba malo isprovocirati da se oglase.Ja na poslu pa
pomalo dosadno,imam duge pauze...pa googlam,pijem nessice i mislim na vas sve...
Sanja jesi na godisnjem?Cmokic
Evo cure i mene da se malo javim...počela sam raditi i pomalo se sve vraća u normalu. u pon sam se bojala što još nisam prokrvarila ali jučer je krenulo, a danas da i ne govorim...:-o
Hvala Bogu da nisam morala na kiretažu...toga me najviše bilo strah.
Eto sad čekam jesen.
Žao mi je zbog Tace i Bab. Nekako sam se nadala da će biti dobrih vijesti... i hoće, na jesen...
Posebno navijam za Tacu jer smo u istoj boleštini koja izaziva neplodnost pa joj stvarno želim da se više ne muči i ostvari trudnoću. Naravno i drugim curama želim isto.
Trudnice ne znam dal ste čule za baby watcher...to je aparatić uz kojeg se prate otkucaji srca, neke ljekarne u zg ga prodaju pa kad bi htjele ćuti svoju bebu, možete;-)
Pusa svim trudilicama i trudnicama!