sos poslacu ti na mail opsirno gdje smo bili i sta smo radili , al je bilo koma nas dvoje smo se bar dobro ismijali s obyirom na kolicinu gluposti koju smo culi u toku sat vremena.
Printable View
sos poslacu ti na mail opsirno gdje smo bili i sta smo radili , al je bilo koma nas dvoje smo se bar dobro ismijali s obyirom na kolicinu gluposti koju smo culi u toku sat vremena.
Meni se nekako čini puno da više od tri mjeseca prima pregnyl bez prestanka. Šta mislite da li bi trebao odraditi nalaz FSH i Testosteron nakon tri mjeseca na svoju ruku? Bojim se da ne dođe do prevelikog skoka testosterona jer je kod njega bio malo niži od granične vrijednosti.
pozzdrav svima, moj muž je radio hormone. Sve mu je ok i ostaje mu provjerit još spermiogram.....
florijane, što se tiče sperm hopa moj muž pije tablete, i još će do sredine 11 mjeseca pa ćemo ondam vidit rezultate
jedino što je moj muž primjetio otkad pije tablete sperhope, da mu testisi nisu više mobilni sad su stalno vanka :-)[/QUOTE]
Kako ja ovo nisam prije vidjela? Mom mužu su testisi isto mobilni i dugo mu se zadržavaju u trbušnoj šupljini.. 888 gdje ste vi kupili te tablete i jel ste na svoju ruku uzeli? MM ima malo povišen FSH, pa neznam jel bi smjeo..
i super za hormone!!!:-D
888 drago mi je da se pomicete sa mjesta . i ja bi voljela da napises kakvi su hormoni bili prije sperm houpa i sad.
nadam se i da ces nas iznenaditi sa spermiogramom i uskoro napustiti ovu temu.:-)
što se tiče hormona kod muža je bio povećan FSH, ali ne previše i Prolaktin povećan i dosta leukocita u ejakulatu
a što se tiče mobilnih testisa, to mu je od djetinjstva, na sistematskom u školi spremali su ga urologu radi mobilnih testisa
međutim doktori su mu rekli da je to normalno, sad otkad pije spermhop , nisu više mobilni
muž je stupio u kontakt sa dr. za spermhop i tako je i naručio i platio preko Pay pala i dobili smo tablete za 5 dana
Mom mužu isto nije previše povećan, 14,3 mu je FSH, možda bi i on mogao?! Vidjet ćemo kakav će biti nalaz kariograma i delecija ako to bude ok, mogli bi probati i to!
:fige: za spermiogram
u dobru i zlu, možete pokušat sa tabletama sperm hope. Ja osobno mislim da u ovom slučaju tablete mogu naj manje pomoć, SVE JE TO PLACEBO EFEKAT.... treba promjenit način života, bez stresa i promjenit ishranu moj muž puši( je on smanjio) al treba cigare totalno izbacit, alkohol, bavit se fizičkom aktivnošću i sve će doć na svoje....
DOBILA SAM MAIL OD DOKTORA ABUELHIJA , ZANIMALO ME IMAJU LI KAKVI PODATAKA O USPJEHU : we have positive results and negative results as I said before we don't promise for 100% that this will cure azoospermia.
Today the percentage of success 28.5%.
I received positive result two days ago, I attached the pictures of sperm cell under the microscope.
I hope for more positive results.
Best Regards.
Dr. Abuelhija
lijep pozdrav drage moje.
čitam i čitam sve ovuda. pisala sam nedavno u sarajevo i tri puta me pitaju istu stvar-genetske analize.ja svaki put napisem odgovor a oni ponove pitanje. malo me raspištoljilo sve to pa sam na kraju poslala mail Dr.Emre u Istanbul,fino na engleskom da vidim sto misli o nasoj situaciji. odgovorio je u manje od 12sati. fino napisao sto misli i izmedju ostaloga da ne zna kada ce on krenuti s radom u sarajevu... da citiram: We are hoping start performing micro TESE operation in Sarajevo soon but we could not establish the OR settings yet. Po mom kokošjem engleskom to bi znacilo da nisu jos ni opremili sale? hm. Kaze ako ocemo doc u istanbul da ce nam rado pomoc. to mi je preskupo pa jos nisam pisala nista dalje dok dobro ne razmislimo.
mislim da bi trebalo prvo na konzultacije u sarajevo. kojim putem ste se narucivale i koliko se ceka za konzultacije?
hvala i pozz i sretno svima
Little ivy, na konzultacije u Sarajevu ne čeka se strašno dugo, s time da ih radi dr. Kurt (ginekolog), mi smo bili početkom 9mj. jer nas također zanima MicroTESE, ja sam imao sve nalaze (mikrodelaciju, kariogram, sve mikrobiološke, hormone) samo što su bili stari godinu dana pa sam tamo napravio ponovo SG i hormone (plača se, stoga bi bilo dobro da se napave prije konzulatcija ako je moguće na uputnicu, same konzultacije ne koštaju ništa). Dogovor je bio da se čujemo za cca. 3 tjedna jer bi tada trebao dolaziti dr. Emre, sada sam negdje čuo podatak da će navodno dolaziti u 10 mj. Ako nije problem da pošalješ Email na koji si pisala dr. Emre-u u Istanbula da i nemu pošaljem nalaze pa da čujem njegovo mišljenje
Hvala
Pozdrav
hvala na info florjane...morat cu ih kontaktirat i narucit se
pozz
mail ide u pp
little ivy.
ti mene sad zabrinu. Ja sam već par puta zvala u Sarajevo i slala mail i svaki put mi kažu dolazi dr Emre, ali zbog obaveza u Istambulu ne znaju kad. Poslednja informacija je da dolazi u oktobru. Mi smo dogovorli već da će u novembru biti micro tese i tako smo planirali i zbog posla. Ne znam šta sad da radim, da ih opet zovem ili?
Drago mi je da ste se vi pokrenuli, nadam se da će ovaju put biti uspješno.
Pošalji i meni mail dr Emre-a, molim te.
nemoj se brinut pa valjda oni na klinici najbolje znaju.
evo pokrečemo se,polako ali ide :)
Mi smo nažalost saznali uzrok azoospermije, nalaz kariograma nije u redu, kako dr. kaže. od sto pregledanih stanica 25 je XY, a 75 XXY, dakle u pitanju je Klinefeltorov sindrom....Nalaz y mikrodelacija još nije gotov, mada ne znam da li nam on sada i treba, ne znam ni šta on pokazuje...Pozdrav svima
Edina ima li šta novo kod tebe?
Aboni, draga, znam da te ovaj nalaz pogodio. Žao mi je, ali nemoj se predavati dok ne razgovaraš s doktorom. Možda još ima načina da se to riješi. Drži se! Moraš biti jaka i zbog muža. Šaljem ti :love2:
Aboni :love2:, držite se..mislim da sam negdje pročitala da se i s Klinefelterovim sindromom može naći plivača, neki muškarci i s oligoozoospermijom navodno imaju njega.. Nije još gotovo..
Edina ima li šta novo kod tebe?[/QUOTE]
Evo cekam ponovo dvije sedmice da prodzu da radim betu. Idem raditi betu za 7 dana. Nadam se pozitivnom rezultatu ovaj put. Nemam nikakve simtome pa me malo brine.
Drage moje hvala vam puno na podršci, puno mi znači, užasno je teško i užasno boli ali valjda će biti bolje....Jutros me je zvao doktor koji je radio mikrodelacije i rekao mi je da je nalaz u redu i da nam je to svjetlo na kraju tunela, da ne odustajemo i da imamo šanse jer je to u redu i u pitanju je mozaični Klinefelterov sindromom, on mi kaže da je to bolja varijanta...Čovjek je bio nevjerovatno ljubazan, baš se potrudio da mi sve objasni i da me utješi, kaže veoma dobro nas razumije jer on i supruga su poslije 9 godina dobili dijete, a u Beču su im rekli da nemaju nikakve šanse, samo donacija jajne ćelije...Vidjet ću da kada uzmemo taj nalaz opet odemo u Bahceci da vidimo šta će nam oni reći....
Edina, ne razmišljaj o simptomima, znaš i sama da simptoma ne mora biti, pokušaj se opustiti koliko god možeš, znam da je to teško izvesti, ali pokušaj, a ja ti držim palčeve i nadam se lijepim vijestima slijedeće sedmice :-)
Cure jel znate gddje se na Rebru ide vaditi krv za mikrodelecije? Koja zgrada i kat? hvala...
Aboni76, poslala sam ti pp
Ja sam slala mail dr Emre, ali već tri dana nema odgovora:-(!
Što meni neće da odgovori?
Ima li kakvih vijesti njegovom dolasku iz Sarajeva?
meni na FB odgovore odmah
Ja sam mail slala doktoru u Istanbul. Iz Sarajeva nema još preciznih informacija kad dolazi dr Emre, a ja moram najaviti izostanak s posla ako ćemo u novembru u postupak.
To mi sad stvara dodatni pritisak.
nama se pocela smanjivati kolicina sperme , kako je krenulo za mjesec dana kad budemo trebali dati spermiogram necemo imati sta da damo.
da li je iko naletio na nekog ko ima dijagnozu azoospermija , pyospermia i hypospermia . zna li iko od cega ovo moze da bude , posto je trenutno na antibioticima jel oni mogu biti uzrok hypospermije?
Pozdrav svima. Moj prvi post, da se i ja priključim. Čitam vas povremeno ali je teško pratiti toliko (različitih) priča. Ovo je naša: Ja-ok!, MM-azoospermija. Za dijagnozu smo saznali davno, ali godinama nismo ništa poduzimali. Svi spermiogrami su uvijek bili nule: Kod lječnika u Zg, dobio je recept za Clomifen i nakon 5 mj u SG u talogu nađeno 40-tak spermija (koje je doktor predvido u ispisu nalazu). Dolaskom ponovno k njemu na moj zahtjev, rekao je da to ništa ne mjenja, i da razmišljamo o drugim načinama da postanemo roditelji, posvojenje ili AID (oplodnja doniranim spermijem), i dao nam vizitku klinike iz Praga. Potražili smo drugo mišljenje kod privatnika. Rađen SG i punkcija, nađeno ništa. Rekao nam isto što i prošli doktor. Trenutno sam u fazi naručivanja i prikupljanja nalaza (svojih) za prilaganje zahtjevu za Hzzo da nam omogući lječenje u inozemstvu (AID). Ima li ko sličnu priču? Čudi me što nitko nikad nije spomenu što možemo napraviti da se nalaz poboljša, neki ljek, vitamini, zašto nisu reagirali na poboljšanje i propisali mu Clomifen ili nešto slično opet? Uzdamo se u liječnike (u koga ćeš drugog) a vrijeme nam ide. Ne postavljamo puno pitanja, šta nam kažu to radimo, ako ništa ne kažu, ništa ne radimo. Idemo po našu malu ljubav, na koji god načn, pristajemo na sve.
Samo na brzinu, boss antibiotici itekako utjecu, trebalo bi pustiti da prodje, po nekima minimalno 3 mjeseca, a po nekima mjesec dana pa onda raditi nalaze.
bluemoon nazalost kod azoo ne postoje lijekovi, ali mozda postoje cuda. Jedino mozda grijesite sto ne postavljate pitanja, sto ne sumnjate. Treba vjerovati dr, ali kad se informirate i znate u cemu su problemi i dr drugacije razgovaraju s vama, a manje vas mogu muljati. Nece ni oni reci sve odmah, ponekad zaborave, a ponekad im mozda i pase da dolazite iz mjeseca u mjesec. U svakom slucaju, svi cemo vam ovdje pomoci i samo pitajte ;)
Za 2 Dana idem raditi nalaze Krvi da vidim Jeli iui uspijo.
edina nek ti je sa srecom drzim fige da vam uspije.
bluemoon a sto neprobate jos jednom sa klomifenom ako je jednom uspjelo mozda ce i opet se nesto pojaviti , sa doktorima treba biti uporan i dobro informisan i treba biti bas im naporan da bi oni nesto pokusali a ne samo te otkacili, i da najbitnije dr treba postaviti milion pitanja jer je to jedini nacin da dodjes do nekog odgovora.
Dino čuvam ti palčeve, sretnoooo!
Bluemoon, dobro nam došla! Šta ste radili od nalaza, zna li se koji je uzrok azoo? Iskreno, meni je čudno da vam je doktor rekao da odustanete, a poslije terapije se pojavili spermići....Šta su vam predložili u Pragu, jesu li oni odmah za donaciju, ili da možda pokušaju nešto naći kod njega?
Cure čitam vas redovito, evo da vam se i javim. I mi se borimo sa azoo, ali imamo jedno malo čudo kojeg smo dobili kad se pojavilo par spermija :zaljubljen: Sad smo opet na debeloj 0, nema nigdje niti jednog ni u centifugi ni nigdi. Radili smo sve nalaze, hormone, briseve, kariogram, mikrodelecije, sve ok, osim FSH koji je 30,56:-o (u prvom postupku je bio 18).
Sad nam je predložena zadnja opcija a to je TESE. Idemo 15.10. u Cito - Split na TESE, pa ako bude što to će zamrznuti.
Ima li ko iskustva sa tim u CITO?
Fala i želim vam svima puno sriće u vašjo borbi!!!
Edina sretno!!
Bluemoon dobrodošla!! I meni je čudno da vam je dr rekao da odustanete a pojavili se spermići, nama je dr rekla da čim nađemo makar jedan idemo odmah u postupak! Kopajte, ispitujte nemojte se predati, ako su se jednom pojavili opet će!
Loly dobrodošla! Drago mi je da ste već jednom uspjeli doći do tako željenog djeteta i želim vam da što prije dobijete bracu ili seku!! S Citom nemam iskustva, javit će ti se već netko!! Sretno!
Edina, SRETNO!!!
Hvala
Sos je li ti dr. Emre odgovorio?