Hoces mi pla napisat sta je bilo dalje, istekla karta na zff-u, a ne mogu vise kupit. Ne moras detalje :).
Printable View
Hoces mi pla napisat sta je bilo dalje, istekla karta na zff-u, a ne mogu vise kupit. Ne moras detalje :).
a nije ovo taj moj, možda imaju dva :)
Odgledala jučer Sviličićev film "Glas" (u kinu mi je promakao, sad sam ga dočekala na tv). Jako dobra ideja, ali na žalost, nedorečen scenarij i diskutabilni neki momenti čine film slabijim nego što je mogao biti.
Ipak, mislim da je poticajan za tinejdžere i za razgovor s njima na temu uklapanja u grupu, vjerske tolerancije i sl. (bogatstvo tema za tu dob). Sin ga je najprije pogledavao s pola koncentracije, a kako je film odmicao, tako se sve više udubljivao u radnju, a usput se i propisno iznervirao :mrgreen:
Odgledala franc. film Slalom na ZFF-u, tema, seksualno nasilje trenera prema skijasici. Vrlo suptilno prikazan taj njihov odnos, bez obz sto je tema 'vjecna' nazalost. Preporuka!
Ajde da tu probam...
Dobila sam u zadatak pogledati neke filmove, ali ne mogu ih nigdje naći ... Pa ako netko ima ideju, bila bih zahvalna .
Ovo https://kinoeuropa.hr/film/ulica-u-palermu/
I ovo od Viscontija
http://kinotuskanac.hr/schedules
A da odeš u kino? 8-)
Btw, Viscontija treba gledati, ja sam sve njegove filmove odgledala davno, ne bi mi loše došlo ponavljanje :heart:
Mogu reći da mi je baš dobro sjeo ovaj ZFF online, jer svake godine ne mogu nikako naći vremena za otići u kino, a još se ZFF uvijek poklopi s Interliberom. Ove godine nema Interlibera, ali zato bar mogu gledati filmove iz radne sobe. Mali problem mi je samo u tome što je toliko filmova koncentrirano na tih 6 dana, da ne stignem pogledati sve što bi me zanimalo. Nadam se da će kino Europa nešto od toga staviti kasnije na svoju platformu, ovaj sistem gledanja preko Vimea mi se baš sviđa.
Jučer pogledala "Mare" - Marija Škaričić mi je odlična, iako sadržajem malo vuče na "konavosku madame Bovary" :mrgreen: ali kako smo nekoliko puta zadnjih godina boravili u tom kraju, sve mi je jako poznato, i ona okolica aerodroma u Čilipima, i ona šuma kroz koju ona hoda navečer, i one kamene stijene gdje se djeca kupaju, i Pemo "u kojeg svi kupuju". Fantastično mi je i kako je Goran Navojec skinuo dubrovački naglasak :mrgreen:
Danas sam odgledala "Mater" - e taj film me stvarno oborio s nogu, genijalan je. Kako netko reče, na mahove se stvarno doima kao dokumentarac. Ako mi je Marija Škaričić u prethodnom filmu bila odlična, onda mi je Daria Lorenzi u ovom filmu fenomenalna. Kako s minimalno riječi dočarati cijeli spektar osjećaja.
I mislim da danas neću više imati mentalne energije za još neki film, ali imam još cijeli sutrašnji dan za "Oca" kojeg sam još prije planirala.
I meni je Mater izvrsna. Je li netko gledao ovaj talijanski film Najljepše godine?
Ja sam jos od zff-a odgledala 'Influencericu', poljski, odlican mi je bio. Ja sam i Interliber odradila online, sad su popusti u svim knjizarama pa sam obavila online ono za sto se inace probijam po guzvama. Zapravo mi vise fali osjecaj kina, za interliber bih potpisala da ovako ide i nemam osjecaj nekog velikog gubitka (ja na il ugl ne idem na predstavljanja knjiga, nego u shopping).
Meni je Mater razočaranje. Otac mi je mrvu bolju ali samo zahvaljujući dobroj glumi Bogdana.
Ali me film Danila Šerbedžije, Tereza37 ugodno iznenadio. Lana Barić odlična u ulozi žene koja ne može zatrudnjeti pa u tom očaju odluči odbaciti doslovce sve sa sebe i ogoliti se do kraja,kako u svojoj psihi, tako i u fizičkom smislu.
Meni obrnuto. Za ZFF mi je sasvim ok da ide i dalje ovako, a Interliber mi fali - ne volim knjige kupovati online.
Ali ovo je tema o filmovima, pa da je ne odvlačim dalje prema knjigama...
U svakom slučaju, puno je filmova koje bi vrijedilo pogledati na ZFF, pa se nadam da će platforma Kino Europa (nakon što su ih izbacili iz Varšavske) staviti nešto od toga u svoj program i nakon završetka festivala.
Meni je i jedno i drugo draže offline! :mrgreen: i općenito jedan od najdražih vikenda u godini mi je kad trčimo sa Interlibera na ZFF!
Uz to su vezane drage uspomene kao kilometarski red za WC u Avenue Mallu :mrgreen:
Ovako online sa ZFF nisam pogledala ništa, možda bude na kinoeuropa, a kupila sam sebi i kćeri po jednu knjigu online, radi tradicije.
I evo, krasno, sad sam se sjetila da su na HTV3 bila predstavljanja raznih knjiga i sve sam to zaboravila gledati.
Odgledala terezu37, ne mogu bit objektivna kad tu pricu dijelim, a film je sniman gdje sam odrastala, doslovno ulice mog djetinjstva. Jako me raznijezio, zasad mi je najbolji od odgledanog na zff-u.
My octopus teacher, Netflixov dokumentarac o prijateljstvu covjeka i hobotnice, preporuka.
Meni je i Mare totalno razočarenje.
Gledam Slom na HBO-u, seriju, pa mi to dođe kao utjeha. Nikad mi nije "sjeo" Hugh Grant ali ovdje sjajno glumi. Nicole je previše botoksirana ali neka ga, dobra je glumica pa opraštam. :oops:
Baš se pitam bi li dobila ulogu da je stara u faci kao Hugh.
Nekad mi je Hugh bio arogantno derište, sada mi je top 8-) Nije Hugh star u faci, bar meni, ha ha...
Jučer na nekom od onih kabelskih programa pogledala Child 44. Ne znam kad sam ovako loše spavala kao poslije tog filma...
U subotu navečer smo pogledali prekrasan indijski film, Dangal, o nekadašnjem državnom prvaku Indije u hrvanju, koji silom prilika prestaje s karijerom jer treba donositi novac u kuću.
Silno razočaran, odustaje od sportske karijere, zaposli se, oženi te sanja o tome kako će svoju ljubav prema hrvanju prenijeti na svoga sina.
No, sina niotkuda, postaje ocem četiriju djevojčica. I sve nade se rasplinu dok jednog dana u kuću ne dođe bijesan susjed, otac dvaju dječaka koje su istukle dvije najstarije kćerke glavnog lika, i tad mu se upali lampica u glavi i shvati da se hrvanjem mogu baviti i djevojčice...
Nastavak slijedi, film traje gotovo tri sata, prema istinitom događaju.
Jako zabavan, daje općenito dobru sliku indijskog društva, baš onak za cijelu familiju..
Preporuka!
Gledam frozen drugi dio, je*emu, meni to nije crtić za malu djecu. Ma ni prvi dio. Sve te pretjerane grimase. Brr.
Meni su oba Frozena super (ok, znamo da ljudi nemaju oci preko pola lica) al sam zbog krijestanja i prenemaganja svojedobno makla putem roditeljske kontrole neki od kanala na kojem idu nrke teen serije, neki popularan, zaboravila sam kako se zove kad ga nemam vise, ti krijestavi zenski glasovi su bili nepodnosljivi. Za prenemaganje nam je sad fora Barbie u Parizu, boze sacuvaj, brings back memories, sad ga gledamo za 'prenemaganje smijadu', pudlice koje prate modu, pa vile pruzaju modnu inspiraciju itd. Sad ga gledamo ko dragi trash.
Nickelodeon. Taj kanal u meni pobudjuje agresiju.
Meni su isto Frozen super, i nisu mi neko prenemaganje, jedino mi se čini da ciljna publika nije dovoljno zrela za shvatit o čemu se radi u drugom dijelu
meni su nepodnošljivi anime crtići, iako nisu nužno ni glupi ni banalni, ali to urlanje i efekti.. moja djeca i muž gledaju neki Naruto, moram izać iz prostorije tad
Jučer sam opet gledala "Bijeg iz gulaga" i plakala. I mislila oko čega mi sad tu dramimo, što ne možemo u kafiće i moramo nositi masku....
Sinoć smo MM i ja neletjeli na film Enough said na HRT-u. Baš je bio dobar i osvježavajući. Odlični glumci: James Gandolfini, Julia Louis-Dreyfus, Toni Colette...
I ja sam ga davno gledala, zapravo je malo reči da je dobar, ODLIČAN je.
Sad vidim da je ista redateljica/scenaristica napravila Friends with money. Meni je i to dobar film, gledala sam ga barem dvaput, a vidim da ima nisku ocjenu na imdb. Moj ukus se često razilazi s tamošnjim ocjenama...
preporučila sam taj film na ovoj temi (na 29. stranici) :-)
to je jedan od rijetkih filmova koji me totalno oduševio - prekrasan film, a James i Julia su odglumili maestralno!
Njemu je to bio zadnji film, nije nažalost doživio prvo prikazivanje. Njemu su ga posvetili :heart:.
Sonja i bik večeras na HRT2 u 21h. Kažu da je dobar?! Nisam ga uspjela pogledati
Meni je bio odličan, jako dobra gluma. Bik je isto vrhunski odradio posao.
Sinoc smo gledali danski film Another round. O skupini srednjoskolskih profesora koji odluce biti kontinuirano na 0.5 promila alkohola u krvi kako bi poboljsali opce stanje i funkcionalnost. U sustini, radi se o cesto obradjivanoj temi depresije i krize srednjih godina, no sjajno prikazanoj. Mads Mikelssen je bas sjajan i ne cudi me da je za ulogu dobio europskog Oskara. Nakon proslogodisnje danse Kraljice srca i norveskog Beware of children, moram reci da su mi Skandinavci trenutno najdrazi filmadzije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mi smo nedavno pogledali Another Round, odlican.
Jucer Good Liar, isto odlican.
Huh... Mads. Ak je on u filmu to moram gledat. A i radnja zvuči zanimljivo.