Ma joj cure nemojte se brinut :)
Dobila sam 30kg, evo me nakon 20 mjeseci na -2, sve sam rjesila uz malo zdraviju prehranu i setnje
Printable View
Ma joj cure nemojte se brinut :)
Dobila sam 30kg, evo me nakon 20 mjeseci na -2, sve sam rjesila uz malo zdraviju prehranu i setnje
Je, dečko je. Čula sam masu tih bapskih priča dok nismo htjeli reći spol.
Voda mi se skuplja jer inače imam lošu cirkulaciju.
Na svakom prekooceanskom letu sam izazila iz aviona praktički bez gležnjeva. Samo balvan i na njemu stopalo.
Kojoj god frendici, kolegici, poznanici kažem da sam puno dobila dobijem repliku da su one dobile 20-30kg i za sada jedna rekorderka s 43kg.
Što mi onda na svakoj kontroli sestra pije krv da sam se previše zdebljala?!
DA! :)
Nevjerojatno je to, što više slatkog jedeš, to više tijelo traži. I obrnuto..
Trebalo mi je dobra dva mjeseca da dođem do toga da se probudim ujutro a nije mi prva pomisao slatko.
I nisam ja slatko zbog kila htjela izbacit, nego zbog toga da ne patim ako nemam nešto slatko. A stvarno sam patila! :mrgreen:
I, sad ne patim! :mrgreen:
Eryngium bas to, ja koga god pitam sve nesto preko 20kg i čude se kad kažem da dr negoduje koliko sam natukla. Ne znam. Mislim daleko sam ja od debelog jer sam inace bila ful mršava pa sad izgleda ok, ali kad čuju da sam vec 7 dobila kao morate malo usporiti bla bla, a ja bas nista extra ne jedem.. Mozda mrvu vise nego inace
Ja dobila 26 :cry: probaj zbog sebe se kontrolirat jer ces se kasnije kad rodis grist. Jos kad te supe hormoni i skuzis da nemas nis za obuc.. fora je kad jedes i bas te briga ali taj filing poslije... :cry:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Ma sve to ovisi i o ginekologu. Moja prijateljica je dobila 7 kila do 13tt pa joj gin nije ništa rekao. Kasnije se i kilaža usporila. Ja sam totalni freak - gotovo sve kile dobijem u prvoj polovici trudnoće...nekih 6 kila do 20-24tt, a poslije :drama: Evo, točno 2 i pol mjeseca pokušavam navući 1 kilu - jednu! I mučim se. Isto mi se desilo i u prvoj trudnoći. Pa nek mi netko to objasni?! I još se to poklopi s periodom kad mi počnu pričati da mi je beba manja, i onda sam luda. Pripazi malo što jedeš, a kako bude bit će. Važno da je beba dobro.
E da bar jedem ko da me baš briga pa bi nešto rekla. :cry: Broj i kvaliteta obroka su mi ostali isti kao i prije trudnoće al slatko sam skoro potpuno izbacila. Dozvolim si kolač ako je nekome rođendan pa ajde da ne budem *upak i obavezno dam mužu pola. Kad brojim kalorije vrtim se oko 1800 ili čak i manje. A vaga mi počela preskakat neke brojke. U plus naravno. :evil:
Odlučila sam se ne brinuti oko toga jer ne mislim gladovati samo zato što mi se metabolizam onesvijestio. Tako je kako je.
Muma :love2:
eryngium, stvarno se nemoj opterećivati s time!! ali stvarno!! bitno je samo da bebica bude dobra. kile su u jednu ruku i dobre jer ti nakon poroda treba snaga! sve to ode, vjeruj mi! ja sam u prvoj trudnoći dobila 18kg i bila prava buhtlica jer sam inače mršavica, ali sretna i vesela buhtlica i svi su govorili da mi baš dobro stoji i da sam slatka! vrlo brzo vratila sam se na kilažu prije trudnoće, ali stvarno! bez da sam se zabrinjavala, pazila i vagala. dojenje, pa trčanje oko djeteta brzo dovede u formu, ali naravno aktivnost je jako bitno, a mi inače jesmo obitelj koja puno planinari, hoda po šumama, ide na izlete. mrzimo stan, zatvoreno, šoping centre, tako da smo uvijek u pogonu! i to je bitno, kretati se!! a ne sjesti u prvi birc na kavu s kolicima i tamo sjediti pola dana. ja sam recimo znala ići pješice s kolicima od kajzerice do maksimira!! i bilo mi je to super!
ja sam sad na više kila nego što sam bila u istim tjednima u prvoj trudnoći, ali kaj sad! glavno da se osjećam dobro, da beba napreduje! sve ostale je pis of kejk!!! puuussaaa
Jutrod mene vagne sestra (vratila se stara s porodiljnog) i vidim 64,7. Ona upiše 64 i veli mi kak se nisam ništ zdebljala od zadnji put? :o
Očito ova odbija obleku i više neg treba.
Inače imam na svojoj vagi 65,na tašte u jutro...kasnije i više.
Znači,danas 22+2 i 3 dobivene kg do sad.
Hahahaha,ma kud si s torbom stala na nju! :drama:
Je,moja dosadašnja sestra je upisala kilažu koju bi vidla bacivši oko na pol sekunda na vagu a da se još nije ni smirila...no dobro.
A ono, provirila i rekla dobro jutro a ona meni ajde odmah brzo, brzo na vagu.
I ja brzo pa zajedno s torbom. :nope:
Meni moja odbije cijelo kilo iako sumnjam da u ljetnoj haljinici i laganim slapicama ima toliko. A u onoj zimskoj odjeci i cizmama je bilo o vise od kile.
moja sestra isto kao nesto oduzima zbog odjece, makar svejedno uvijek imam vise kg nego kod kuce.
ali kad krene zima i zimska odjeca, stvarno cu u pidzami i slapicama dolaziti na vaganje :mrgreen:
Sent from my A0001 using Tapatalk
35 tt + 9,5kg
28+3tt, +10kg
31 TT, + 12 kg (blizanci)
Sve ide u trbuh i leđa
Ajme s_iva...več 31. tt :o
Ja i dalje na plus 3kg (23+5).
29+2tt, +10,5kg
26 tjedana, oko 8.5 - 9kg. Bljak.
Sad kad vas ovdje vidim vidim i razmjer u kojem sam odudarala u svoje dvije trudnoće :-/ U svakoj sam u plusu bila preko 20 kg. Prva +23, druga laganih +25 :mrgreen::mrgreen: Ono pozitivno u svemu je što sam u oba slučaja kilažu svela na predtrudničku...Sad se spremam na treću bebu i sve me strah što će biti opet...Iako sam se dovela u top formu, redovno treniram i papam umjereno.
Ma ja sam u trudnoći netko skroz drugi...tu glad, tu pomamu za hranom ne mogu opisati. Da napomenem, u obje sam imala strašne mučnine prvih 4 mjeseca, ali me ni to nije smetalo da papam...A bome se i sve poprimalo :unsure: Ja dok skužim plusić na testu vagom već 5kg u plusu :oops:
Što je naironičnije, prije trudnoća zgražala sam se na žene koje se mnogo udebljaju...
Mislim da ni meni ne gine dvadesetka s obzirom da sam na 23 tj 8kg u plusu.. Al tješim se da ce ic dole ako zatvorim usta :-/
S tim da ja jedem samo malo vise nego prije, ali ne vježbam a prije sam vježbala pa vjerojatno oboje ima veze..sta bi bilo da se prejedam ko moja frendica stalno, a ona je na +4!
Ja imam problem sa sestrom i vagom, znaci izvaze me u tenisicama u posljepodnevnim satima, i ta usrana vaga je za 1.8 kg razlika od moje doma na kojoj se vazem ujutro i od koje sam im dala pocetnu tezinu kad su me pitali..i s 9t je tako ispalo umjesto da sam dobila 4kg a ne 2kg koliko zapravo jesam (jer prvo sam se izvagala doma :/ ) i onda me jos gin oprao da se ne smijem toliko brzo debljat..koji k..
Si mu rekla,pa zna se koje je realna težina...ah.
Ja idem u srijedu i to ujutro u osam...pa planiram usput stati negdi putem u pekari,da bar prejdem ovaj put na vagi...jer isto tak,ja si računam kilažu po svojoj doma,a ona tam malko drukčije mjeri. :psiholog:
Ma znate kaj, u principu sve mi se poklopilo nekako krivo i sad sto god pokusam objasnjavati ispast ce da kenjam :)
Ne samo da se nisam izvagala na svojoj vagi taj dan kad su oni na svojoj zakljucili +4 (bila sam toliko nervozna zbog uvz da nisam bila sposobna ni misliti jel to ima smisla ili ne) nego mi jei secer u krvi dosao 5.4 jer eto ko za vraga nisam imala pojma da ce mi to gledat tako rano pa sam vecer prije vadenja krvi jela tortu i sladoled na rockasu (zadnji fini obrok prije nego su krenule mucnine)..i eto sad ti objasni stjecaj okolnosti :)
Lady jesu li ti radili ogtt?
26+4 - i u plusu sam 4 kg. :mama:
28+5, oko 9.5
Pffff... al vas šišam...
31+3, 11,5kg
Evo rjesene misterije s vagom i vagama i na kraju ovako stvari stoje:
12+1tj, -2kg
21+6=+1
17+5tt, +2kg
Ajme lakše mi je malo dok vidim da ima još šlankerica :aparatic:
Kad produ mucnine svako govno od hrane koje se dokopam je moooojeee ;)
:lool:
Ajoj Lady,baš mi te žao. Nek prejdu čim prije.
38tt+2 = 11kg
40+0 = +12 ... u startu sam si nekak zacrtala 12kg, došla do 13, ali se nekako zadnjih dana spustilo na 12, a čak imam i nešto bolji apetiti ovih dana :)
MallaPlava to je danas termin! Kako se osjecas? Ima li treme? Mene nije strah poroda jer ne znam sto me ceka ali zato su svi oko mene ko tempirana bomba.